Arkadaşlar 7.2k'ya gelir mi kontenjanı 30 Türkçesi 80 kontenjan ile 6k'da kapattı?
Gelebilir
KlccseymaK
kullanıcısına yanıt
30 kontenjan İstanbul ve İngilizce.Sıralamam 7.2k ve tercihi söyle yaptım
İtü ehb ing 5.8k
Sbü tıp
İtü ehb 9k
Sizce hangisi daha olası?
SBÜ sayfasında uluslararası tıp için dili % yüz yazıyordu fakat tercih klavuzunda ögrenim dili yüzde 30 ingilizce yazıyor bu çok çelişkili bende 8k sıralamayla gelmeyeceğini bilerek yazdım.Ama gelirse benden mutlusu olmaz.
Aynakolik
kullanıcısına yanıt
Türkçesi açıldığı sene 62 kontenjanla 6800'den kapatmış,sonraki sene 82 kontenjanla 6000.
İngilizce 30 kontenjan ve burs imkanı var.6000'den aşağı gelmez bence..
Hocam çevrenizden kaç kiş yazdı?
Freidman
kullanıcısına yanıt
Çevremden 1 kişi yazdı.Sıralaması 6000 önce ing sonra trsini yazdı.
Ben genel olarak 5000-7000 skalasında tıp isteyenlerin sbü'yü araştırdıktan sonra Uluslararası tıpı görüp onu başa yazacağından taraftarım.Sizin düşünceniz nedir?
BahtsızSüvari
kullanıcısına yanıt
Bence 7bin değilde 9bin civarında kapatır hem yeni açılmış hem klavuzda akademik kadro yok gözüküyor . Bence siz girersiniz.
Freidman
kullanıcısına yanıt
Sbü ilk açıldığında neden 6 bin oldu o zaman hocam :) Hem de tr idi ve kontenjanı 62 idi.Buranin kontenjanı 30 ve ingilizce.
Bende sıralamasının 7 ile 8 k arası olacagını düşünüyorum
Aynakolik
kullanıcısına yanıt
Neden hocam?
Mezunların ingilizcesi iyi değilse 1 yıl daha hazırlık okumuyacagını düşünüyorum bir yılda hazırlıkta kaybetmek onları bu bölümden uzaklaştıracağını düşünüyorum puanı 7 k nın altında olan daha iyi yerleri yazabileceğini kanısındayım temennim bu yönde inşallah kendimi avutmuyorumdum
Aynakolik
kullanıcısına yanıt
Realist düşün hocam,sbü ilk açıldığında 6.8k ile aldı ve kontenjanı 62 idi.Bundan 3 sene sonra uluslararası tıp açılıyor ve kontenjanı 30. 6.8'in altında beklememek lazım,ha gelirse de tamamen nasip.
Senin ingilzcen nasıl hazırlık okuyacakmısın
Aynakolik
kullanıcısına yanıt
Gelirse okurum fakat geleceğini düşünmüyorum,İTÜ gelecek sanırım.
Up up up,yazan yok mu koskoca forumda?
KlccseymaK
kullanıcısına yanıt
Ama tanıtımlarda felan yazmıyor,milletin nasıl haberi olacak ki?
BahtsızSüvari
kullanıcısına yanıt
Senin nasıl haberin olduysa milletin de oyle olacak zeki insan.