Şimdi Ara

Scarface: The World Is Yours (2006) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
4
Favori
145.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konsol bölümüne yazdım cvp veren yok belki burda yardım eden olur paso yan görev yapıyorum nasıl ana görevleri yapcaz??
  • ARKADAŞLAR OYUNUN DVD VEYA CD Sİ ÇIKTIMI BİLEN VARMI AKŞAM BEŞİKTAŞ A SİNANPAŞA YA GİDİCEMDE GELDİMİ ORAYA BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA..
  • Telefonla arayıp sorsana 0212 259 75 07 Yener Bigisayar
  • arkadaşlar ankarada dün afişini cd satan yerlerde gördüm ama sormadım çıktımı diye sanırım çıkmadan afişi asmazlar değilmi? Ankara da çıktı diyorum ben...
  • yuüksel kırtasiye dvd geldi dedi almadim grafikler berbat gözüküyor
    needforspeed CARBON CIKACAKMIS ONUMU ALSAK
  • NFS:Carbon 1 Kasım da çıkacak nereyi alıyorsun
  • abi konu mükemmel ellerinde bu kadar süper senaryo ve baş yapıt bi film var grafikleri ve oynanabilirliği neden bu kdr kötü yapıosn
  • ya arkadaşlar hiç yokmu bu oyunu alan bi kimse cd dükkanlarına düştümü bi haber verin yavv.
  • Kardeşim yukarıda telefon numarasını verdik ya cd cinin arayıp sorsana
  • o telefonda çıkan kimse yok dostum
  • Al o zaman şurayı ara 0212 236 07 79 Mavera Bilgisayar
  • tamam sağol aradım vede gelmiş oyun bu akşam gidip alayım hemen.
  • ya ben bu oyunu indirdim, dvd yaptım ama gel gör ki kurmaya elim varmıyor bi türlü...moralim bozulacak gibi bi his var içimde..
    şu ana kadar bi ign de verilen 8.7 notu dışında beni bu oyun için gaza getirecek bi hareket gelmedi kimseden..oynayan varsa lüften biraz yorum yapsın, birkaç ss koysun rica edicem..
  • oyunun grafiklerine bakma mukemmel bi oyun
  • just cause grafikler mükemmeldi onun gibi olsa
    konu film fragmani güzel
  • vice city halt etmiş bu oyunun yanında..
  • oyun bence çok güzel gta felan neymiş bee
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kenshi

Grafikler berbat gerçekten Ayrıca GTA kopyası evet. GTA nın ilki 1998 de mi ne cıktı o zmnlar scarface ın S si yoktu

her third person shooter olan oyun bu forumda gta kopyası sayılıyo galiba

bu arada bu foumdaki çoğu kişi daha vitaminken scarface vardı

allahım yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 11 Ekim 2006; 20:53:33 >

• beyler GTA tarzı oyun sevenlerin mutlaka oynaması gereken bi oyun senaryosuyla herşeyiyle mükemmel bi oyun tam bir mafya oyunu
  • çok sağlam oyun

ahanda bir inceleme benden.

" Al Pacino gibi bir ustanın başrolünde oynadığı, klasikler arasına giren dev bir yapım olan Scarface' i bilgisayarlarımızda göreceğimizi bir yıl önce Vivendi Games açıkladı. Filmini izleyip beğenen çoğu kişi için bu çok güzel bir haber oldu. Filmdeki aksiyonu, senaryoyu, o kaliteyi oyunda görmeyi düşünmek bile güzeldi.

PS2 ve Xbox versiyonu çıkmış olan oyunun PC versiyonu ise sonunda piyasaya çıkmış bulunuyor. Oyuna girişte menüden önce hemen aksiyona giriyorsunuz. Burası başta karmaşık gelse de alışmak kolay oluyor.

Oyuna girdiğim anda, gözüme önce grafikler takıldı. Grafikler umduğum kadar iyi gelmedi gözüme. Fakat ilerledikçe oyuna ısınıyorsunuz. Özellikle düşmanları vurmak zevkli olmuş oyunda. Sağ fare tuşu ile hedef seçiyoruz, hedefte baştan aşağı bir kare arabirim oluşuyor ve o an sadece fare ile o kare alanın içinde (yani düşmanın belirli yerlerinde) imleci oynatıyoruz ve ateş ediyoruz. Böylece düşmanın ayağı, kolu, göğsü, kafası, omzu gibi bölgelerine ateş edebiliyoruz. Evet, bu önemli ve güzel bir detay olmuş. Örneğin düşmanın ayağına ateş ettiğimizde ona göre tepki veriyor ve ayağını tutup topallayarak yürüyor. Ya da omzuna ateş ettiğimizde ona göre tepki veriyor. Düşmana ateş ettiğimiz an çıkan kan, etrafa dağılması, duvara sıçraması gibi grafiksel detaylar güzel olmuş.

Menüye girmeden oyuna giriliyor demiştik ve bu ilk "Tutorial" diyebileceğimiz bölümü bitirdik. Karşımıza menü geliyor, profilimizi yaratıyoruz ve artık Tony Montana, sokaklarda elinden alınmış saygınlığını geri kazanmaya başlıyor.

Oyun grafikleriyle, oynanışıyla, sesleriyle GTA' ya büyük oranda benziyor. Bu GTA severler için güzel bir detay tabii. Şehire geldiğimde dikkatimi çeken en güzel özellik tabii ki özgür oynanış olması. Büyük bir harita (San Andreas kadar olmasa da) ve istediğiniz yere gidebiliyorsunuz. Tony' nin sevmediğim bir yanı zıplayamaması olmuş. evet karakterimiz araba çalıyor, çatışmaya giriyor, hızlı koşuyor, yüzüyor ama zıplayamıyor :) Oyunda malikane alabiliyoruz, dükkan alabiliyoruz, bunlara biblo, koltuk vs. çeşitli süs eşyaları alabiliyoruz. Kendimize sürücü tutabiliyoruz, çağırıp ayağımıza geliyor. Tabi bunların hepsi paramızı eksiltiyor fakat "Reputation" dediğimiz saygınlığımızı arttırıyor. Saygınlığımızın artması oyunda temel amaçtır. Çünkü senaryoda Tony' nin mekânını başka çeteler basmış Tony yokken. Meydanı boş bulmuşlar. Tony ise geri dönüp burayı tekrar ele geçirmeye çalışıyor saygınlık kazanarak.

Oyunda çok güzel detaylar var. Bunlar örneğin sokakta her gördüğümüz kişiyle "T" tuşuyla diyaloga girebilmemiz, her diyalog her kişiye göre farklılaşıyor. Ayrıca düşman çeteleriyle istersek kanlı bıçaklı olup gördüğümüz yerde çatışıyoruz, istersek de medenize konuşarak derdimizi hallediyoruz. Bu "medenice konuşarak derdimizi halletme" kısmı, karaktere yaklaştığımızda “T” tuşuna basarak oluyor. Böyle olduğunda sol alt köşeye yuvarlak bir bar geliyor. T tuşuna basılı tutarak bu barı bir devir tamamlamasına yakın bırakıyoruz ve karşımızdaki kişi ile istediğimiz diyalogu kurup yararımıza bir sonuç alıyoruz. Bu sonuçlar düşman çeteleriyle girilen diyalogda onların size düşmanlığını azaltmak, güzel bir kız ile girilen diyalogda kızın size karşı olan ilgisini arttırmak hatta satıcıyla girdiğiniz diyalogda alacağınız şeyi, satıcının size daha ucuza vermesini bile sağlayabiliyor. Güzel bir özellik olmuş bu da.

Şehirde araç sürüşleri de güzel. GTA' ya büyük benzerlik var burada da. Fakat hasar modellemesi biraz "kalas" olmuş diyebiliriz. Her duvara vurduğunuzda, araç ona göre hasar almıyor. Sağ altta aracın sağlık durumuna bağlı olarak araç da görsel olarak hasar alıyor. Ayrıca küçük bir çöp kutusuna çarpsanız da, duvara çarpsanız da hasar oranı neredeyse aynı. Bu da gerçekçilik bakımından eksi puan getiriyor oyuna.

TAB tuşu bu oyunda bizim elimiz ayağımız oluyor. Harita, görevler, evimize alacağımız eşyalar, karşı çetenin kızgınlığı, polislerin kızgınlığı vs. hepsine buradan bakıyoruz. Polislerin ve karşı çetelerin kızgınlığını para (bir nevi rüşvet ) vererek düşürebiliyoruz. Polisler zaten çok sorun olmuyor, atlatılması kolay. Görev sayısı ise oyunda bayağı fazla... Yan görevler ve ana görevler olarak ikiye ayrılıyor. Ayrıca haritada belirli yerlerde illegal yarış yapıp paralar kazanabileceğimiz yerler de var.

Oyunda müzikler çok fazla sayıda. Çeşit çeşit müzik istediğimiz an elimizn altında oluyor. Reggea' den Hip-Hop' a, Rock' dan Mix' lere, Classic' lere kadar her tür müzik var. Her kişinin kendine göre sevdiği bir müzik kesin çıkacaktır bu oyunda. Müzikleri de TAB tuşuyla açtığımız menüden MUSIC bölümüne girerek değiştirebiliyoruz ve “HOME” tuşuyla oyun içindeyken müziği açıp kapatabiliyoruz.

Oyunun sistem gereksinimlerine gelince, Intel P4 3.2 GHz işlemci, 2 GB Ram, ATI X1800 XT konfigürasyonlu sistemde 1280*1024 çözünürlük 4x AA 8X AF' de Tüm detaylar yüksekte olmak üzere akıcı oynayabildim. Zaten grafiklerde ahım şahım birşey yok. Sistemde isteyen bir oyun değil. GTA: San Andreas' ı oynayan herkes bu oyunu da rahatlıkla aynı sisteminde oynayacaktır.

Son zamanlarda yaşanan oyun kıtlığında ilaç gibi gelen bir yapım olduğu söylenilebilir. GTA severler bu oyunu seveceklerdir. Alıp oynamanızı önereceğimiz bir oyun Scarface.

alıntı değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Ekim 2006; 0:52:16 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.