Şimdi Ara

SCART MI YOKSA RCA MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
9.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hama yada philipsten fiyatı uygun olanı al.Crt için altın uçlu olması önemli değil.
  • PEKİ KABLO UZUNLUĞU ÖNEMLİMİ?

BEN KULLANIM KOLAYLIĞI OLSUN DİYE 3 METRE OLANLARDAN ALMAK İSTİYORUM. AMA KABLO UZADIKÇA VERİ KAYBININ ARTTIĞI SÖYLENİYOR VE 1.5 METRE OLANLAR ÖNERİLİYOR.

KLASİK BİR HEMA YADA PHİLİPS SCART KABLODA GERÇEKTEN 1.5 METRE UZUNLUK İLE 3 METRE UZUNLUK ARASINDA VERİ KAYBI OLURMU?

TEŞEKKÜRLER.
  • Sevgili arkadaşım 5mt.ye kadar kablo uzunluğu önemli değil görüntü kaybı yaşamazsın.Philips veya hama ikiside kaliteli.Altın uçlu scart crt'de önemli değil plazma veya LCD bağlasaydın mutlaka altın uçluyu tavsiye ederdim.
  • bende lcd aldım samsung 32l81b modelini c.tesi kurucam hangi scartı önerirsiniz?digitürk var bende hama demişsiniz hangi modeli??
  • quote:

Orjinalden alıntı: TwiNChiL

bende lcd aldım samsung 32l81b modelini c.tesi kurucam hangi scartı önerirsiniz?digitürk var bende hama demişsiniz hangi modeli??

dostum dg için ben size tuhaf ama RCA önereceğim.dg için RCA scart dan daha iyi sonç veriyor
    başka arkadaşlarında bu konuda tecrübeleri oldu forumda...
  • yaa altın kaplamalı scart deniorda o yüzden sordum ben scrattan farkı nedir biras daha açarmısın???nerelerde bulabilirim fiatı nedir:?
  • Trimax 6600 DVD player aldim gecen gun, arkasinda tum cikislar mevcut; LG 42pc1r da hd ready tv'im var, onda da tum cikislar var. Scart'la bagli ama goruntu pek iyi gelmedi. En iyi baglanti DVD'den TV'ye component midir? Altin uclu component'ler nereden temin edebiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Trimax 6600 DVD player aldim gecen gun, arkasinda tum cikislar mevcut; LG 42pc1r da hd ready tv'im var, onda da tum cikislar var. Scart'la bagli ama goruntu pek iyi gelmedi. En iyi baglanti DVD'den TV'ye component midir? Altin uclu component'ler nereden temin edebiliriz?

Eğer DVD playerında HDMİ özelliği yoksa en iyi bağlantı türü component'tir. altın uçlu componentler teknosa'larda olması gerek, ben de yakın zamanda altın uçlu component alacam ancak en iyi marka profigold diyorlar, onun da esas yeri sirkeci'de Astech. bi de dvd player için audio kablosu alacam malum component'te sadece video aktarılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TwiNChiL

yaa altın kaplamalı scart deniorda o yüzden sordum ben scrattan farkı nedir biras daha açarmısın???nerelerde bulabilirim fiatı nedir:?

dostum aslında scark bağlantı tabii ki daha iyi bir bağlantı ama dg de sebebini anlayamadığımız bir şekilde RCA daha iyi sonuç veriyor.şu un tarif edemeyeceğim ama deneyin farkı göreceksiniz

quote:

En iyi baglanti DVD'den TV'ye component midir? Altin uclu component'ler nereden temin edebiliriz?

dvd playerınızda progresive scan özelliğini bu bağlantıyla etkin kullanabilirsiniz,profigold tabii en iyisi ama imkan yoksa A&R hemen hemen her teknosa da mevcut

• progressive scan nedir? bi de HDMİ to Component kablosu var mı ya da hiç duydunuz mu? eğer varsa çok işime yarayacak çünkü.
  • HDMI to component kablo yoktur bence. Component sadece sesi ilettigine gore, HDMI 'a takili olmasi DVD player desteklemedigi surece anlam tasimaz sanirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

HDMI to component kablo yoktur bence. , Component sadece sesi ilettigine gore HDMI 'a takili olmasi DVD player desteklemedigi surece anlam tasimaz sanirim

component videoyu iletiyor diye biliyorum ben.
  • bi şey daha sormak istiyorum; SCART'ta hem görüntü hem de ses aktarımı var mı, yoksa sadece görüntü mü aktarılıyor?
  • Scartta hem görüntü hem de ses aktarılıyor evet.

Progressive scan de tarama biçimi. çöznürülkülerin sonuna konan "p" harflerinden hatırlarsınız, 720p, 1080p vs.

birde interlaced vardır ama o daha kötü. tam olarak bilgim yok ama progressive scan, görüntüyü iki kere süzerek ekrana veriyor ve daha net görüntü oluyor, interlaced ise tek seferde görüntüyü veriyor.

örneğin 1080i yani 1920*1080 interlaced, 720p yani 1280*720 progressive den daha kötüdür.
  • Skart hem ses hem de görüntü iletir
  • cevap verenlere teşekkür ederim
  • component ses iletmez 3 parçalı görüntü aktarır.
    scart hem ses hem de görüntü aktarır
  • Arkadaşlar insan dükkanları dolaşınca kafası iyice karışıyor.

Şimdi PİYASADA 3 YTL' YE KLASİK MARKASIZ SCART-SCART KABLO SATILIYOR.EVDEKİ ÖNCEKİ DVD'DEN BU KALİTE BİR SCART ÇIKTIĞI VE ARA SIRA GÜRÜLTÜ VERDİĞİ İÇİN ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.

AYRICA TAHTAKALEDE 10 YTL'YE BİR TÜRK FİRMASI ÜRETMİŞ KUTULU YEŞİL- MAVİ-KIRMIZI RENKLERDE KLASİK SCARTAN KABLO KISMI BİRAZ DAHA FARKLI GÖRÜNEN (UCU SARI AMA ALTIN KAPLAMAMI EMİN DEĞİLİM) SATICILARIN DAHA İYİ GÖRÜNTÜ VERDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ BİR SCART VAR.

TEKNOSA-EP VB. TEKNOLOJİ MARKETLERİNDE İSE PHİLİPS-HEMA-TOHMSON MARKALARDA ÇEŞİTLİ SCART'LAR VAR.

BU MARKALARIN DIŞARDAN BAKILDIĞINDA 3 YTL'LİK SCART'LARDAN FARKLI GÖZÜKMEYEN MODELLERİ

12-16 YTL CİVARI(KABLO UZUNLUĞUNA GÖRE DEĞİŞİYOR)

ŞİMDİ BU MARKALI AMA DIŞARDAN 3 YTL'LİK SCARTLARA GÖRE BİR FARK ANLAŞILAMAYAN HEMA-PHİLİPS-THOMSON MARKALI SCART'LARI ALMAK MANTIKLIMI?

3 YTL'LİK MARKASIZLARA GÖRE DAHA İYİ SONUÇ VERİRMİ? EN AZINDAN TEMASSIZLIK VE GÜRÜLTÜ SORUNU OLMAZMI?

BİRDE EN SON THOMSON MARKA 1.5 METRE UCU ALTIN KAPLI BİR SCART KABLO GÖRDÜM.

SCART KABLO KONUSUNDA BİLGİLİ ARKADAŞLAR SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ ALIRSINIZ?

ŞU AN 70 EKRAN SONY VE VOXLİNE-GRİ DVD OYNATICI VAR.

ÇOK DVD SEYREDİYORUM.

HANGİSİNİ ALMAMI ÖNERİRSİNİZ?

TEŞEKKÜRLER.

• ALTIN UÇLU 1.5 METRELİK TOMSHON MARKA SCART'IN FİYATI 20 YTL

PHİLPS VE HEMA ALTIN UÇLULARDA SANIRIM 29 YTL'DEN BAŞLAYIP PAHALIYA DOĞRU GİDİYOR.
  • D-SMART' ın uydu cihazını Thomson SCART TO RCA kablo ile lcd televizyonuma bağlamayı denedim görüntü kutudan çıkan 3 ytl' lik scart' a göre çok iyi oldu, sonra ARC marka RCA TO RCA kablo ile bağlantı yapmayı denedim oda Thomson' a çok yakın bir görüntü verdi en son HAMA Altın uçlu SCART to SCART ile uydu alıcısını bağlayınca renkler diğer kablolara göre daha parlak daha güzel oldu. Sonuç eğer CRT televizyon kullanıyorsanız THOMSON veya Altınuçlu olmayan HAMA SCART işinizi görür ama LCD televizyonunuz varsa kesinlikle HAMA altın uçlu SCART to SCART ile bağlantı yapmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.