Şimdi Ara

Schengen sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8 martta avusturya konsolosliguna schengen vizesine basvurdum. 18 mart 31 mart arasi. 10 martta bana evraklarimdan birinin eksik olduğunu soylediler. 11 martta eksik olan belgemide verdim ve vizemi beklemeye basladim. Fakat bugüne kadar vize hala gelmedi. 22 mart oldu araci kurumla yaptigim vize basvurusunu ariyorum fakat kurumdan hicbir bilgi alamiyorum. Gitme gunum coktan gecti butun rezervasyonlarim iptal oldu.
    Dun vfs calisanlarindan biri farkli olarak yeniden otel rezervasyonu ve uçak rezervasyonu yapip gönderin dedi. Bugun gönderdim yarin isleme alinir dedi. Az önce mail adresimi kontrol ettim bugun vfs tekrar mail göndermiş yeni ucak otel rezervasyonu ve tum banka bilgilerimi tekrar istiyorlar. Benim ne yapmam gerekiyor? 18- 31 mart arasi kadar basvurdum vize gelene kadar tatilim bitecek. Butun yaptigim islemler cabalar harcamalar bosa gitti diye uzuluyorum. Sikayet mi etmeliyim yoksa direk konsolosluga mi gitmeliyim. Yardimci olursaniz, akil verirseniz cok sevinirim. Daha onceden 3 aylik ingiltere vizesi aldim onda bile hic sorun yasamadim. Bu kez cildirmak uzereyim lutfen yardim edin bu durumlarda ne yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapabileceğiniz birşey yok. Konsoloslukların vize başvurusunu sonuçlandırmak için 30 günlük yasal hakları var. 30 gün içerisinde bir cevap alamazsanız şikayet etme hakkınız doğar. Başvuru yapmakta geç kalmışsınız. Gideceğiniz güne 10 gün kala başvuru yapmak risklidir. Bir de eksik belge teslim ettiğiniz için süreç daha da uzamış oldu.
  • Konsolosluk bugun arayip istedikleri eksik evrakların hala elinde olmadığını soyluyor verdim diyorum yok diyorlar araci kurumu ariyorum biz ilettik diyorlar sorunun ne oldugu belli oldu da artik vizenin cikmasi icin cok gec sanirim. Basvurdugum tarihlerin bitmesine 5gun kaldi 5 gunde vize gelse ne olucak. Oturup red yemeyi bekliyorum... cevap icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun öncelikle. ne olursa olsun seyahatten 10 gün gibi kısa bir süre önce vize çıkması neredeyse imkansız. kötü bir deneyim olmuş.
  • birahalasoguk kullanıcısına yanıt
    Biraz şansa kalmış bir durum. Konsolosluğun yoğunluğuna ve çalışanların önemsemesine göre değişiyor. Daha önce birçok kez vize başvurusu yaptım. Geçen yaz seyahatime 3 gün kala başvurdum ve yetiştim, 4-5 günde vize aldığım da oldu. Ama bir keresinde tam 35 gün sürdü. O yüzden riske edilecek bir durum değil. En iyi ihtimalle 15 gün önceden başvurmak gerekiyor.
    Ayrıca konuyu okuyanlara önerim; zamanınız ve imkanınız varsa direkt bireysel başvurunun mümkün olduğu konsolosluklara başvurunuzu kendiniz yapın. Aracı kurumla başvuru yapmayın.
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    bir çok konsolosluk VFS global ile anlaşmalı sanırım. Mesela ben Avusturya konsolosluğuna başvuracaktım, kendileri Haziran ayına randevu veriyor ama VFS global de hemen randevu aldım. VFS 30euro ücret aldığı için insanları bilerek oraya mecbur bırakabiliyorlar.
  • seyehat tarihinden 30 gün önce başvurmak en doğrusudur. 10-15 gün kala başvurmak büyük cesaret ve risk. zaten üstüne basa basa söylüyorlar seyehatten 1 ay önce başvurun diye. itiraz etsen de sonuç alamazsın arkadaşın dediği gibi 30 günlük inceleme süreleri var. kusura bakma biraz hata sende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN PROBLEMİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.