Şu an bir şirkette 6 aydır çalışıyorum. Yazın işimden ayrılıp interrail yapmak istiyorum. Ama vize konusu kafamı karıştırıyor.
Vizeye başvururken işsiz olmayacağım muhtemelen ama işverenden onaylı izin belgesi tarzı bir belgem olmayacak yani 1 ay gibi bir izin süreli kağıt almam muhtemelen olanaksız bunun yerine izin tarihleri olmadan bir kağıt mı alsam, yoksa konsolosluğa (İtalya) direk böyle böyle işimden ayrılıp interrail yapmak istiyorum şeklinde bilgi mi versem?
Yardımcı olursanız sevinirim.
takip
quote:
Orijinalden alıntı: utkuts2
Arkadaşlar merhaba,
Bir şey danışmak istiyorum size.
Şu an bir şirkette 6 aydır çalışıyorum. Yazın işimden ayrılıp interrail yapmak istiyorum. Ama vize konusu kafamı karıştırıyor.
Vizeye başvururken işsiz olmayacağım muhtemelen ama işverenden onaylı izin belgesi tarzı bir belgem olmayacak yani 1 ay gibi bir izin süreli kağıt almam muhtemelen olanaksız bunun yerine izin tarihleri olmadan bir kağıt mı alsam, yoksa konsolosluğa (İtalya) direk böyle böyle işimden ayrılıp interrail yapmak istiyorum şeklinde bilgi mi versem?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
Kesinlikle İdata'ya bunu söylemeyin. Vizenize seyahat tarihinden 3 ay önceye kadar başvurabilirsiniz. Seyahate mümkün olan en yakın tarihte başvurunuzu interrail süresine paralel şekilde yapabilirsiniz.
İşyeri izin kağıdı şarttır. Bunun bir yolunu bulmaya çalışın. İmza sirküsünde imza yetkisi olan birisi şu tarihlerde izinlidir, maaşında herhangi bir kesinti yoktur yazsa yeterli. (İsterseniz bunu şimdiden yazdırın, ancak üzerine bugünün veya herhangi bir günün tarihini yazmayın, sonradan evrak imza tarihinin eksik olması önemli değil, banka kaydı v.s. güncel olacak zaten.)
Kesin birşey söylemek güç elbette. Daha önceden aldığın schengen vizelerin varsa ve bir sorun yaşamamışsan, daha önce vize alacağın ülkeden vize almışsan bunlar artı puanlar. Aksi halde banka hesabının kaç sıfırlı olduğuna bakcaklardır.
Arkadaşların söylediği şeyi yapmanı tavsiye etmem. Şirketten XX tarihlerinde izinlidir, ardından şirketimizde çalışmaya devam edecektir şeklinde dilekçe alsan bile, çalıştığın şirket yeni bir dilekçe yollar konsolosluğa, onlarda vizeyi iptal edebilirler.