Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, önceki sayfalarda benzer konular konuşulmuş ancak yine de sormak istiyorum, malum gezi planı erken alınan biletler derken, herkes evham yapıyor.

16 mart 2015 tarihi itibariyle ilk giriş fransa olmak üzere 1 yıl geçerli 90 gün süreli multi girişli schengen vizesi aldım. 7 mayısta bir haftalık gezi planlıyorum.

kasım ayında ise barcelona gezisi için direkt ispanya uçak bileti almam durumunda sorun yaşar mıyım? otel rezervasyonu yeterli olur mu ? yeniden sağlık sigorta poliçesi çıkarmama gerek kalır mı?
  • İlk olarak vize aldığınız ülkeden girmeniz sizin için sağlıklı olacaktır aksi takdirde sorun yasanabılıyor.Yanınızda gidiş dönüş bileti ve otel rezervasyonu olması yeterli
  • Merhabalar. 1 Temmuz - 30 Ağustos arası 2 ay boyuna Tunus veya Ürdünde staj yapmayı planlıyorum fakat aktarmasız uçuşlar çok nadir veya aşırı derecede pahalı şimdiden bile almaya kalksam.

Eylül 14ünde de slovakyaya erasmus için gideceğim shengen multipass alacağım haliyle +90 günlük olan.

Şimdi bu slovakyadan alınma shengen vizesini 1 temmuz gibi başlatsam yunanistana, italyaya veya fransaya aktarmalı uçaklar ile tunus vey ürdüne gidebilir miyim. 2 Ay boyunca orda vize heba olacak. Slovakyaya gittiğimde ise vize 2.5-3. ayında olmuş olacak fakat benim orda Marta kadar kalmam gerekiyor. Yani 6 aylık vizeyi 8-9 aya çıkartmam gerekiyor. Nasıl uzatabilirim bunu vizenin 3. ayında slovakyaya gidersem. Oturma iznini vizenin 3. ayında falan yapsam hemen alabilir, vizemi ordan türkiyeye gelmeden yapabilir miyim ?

Veya önceden aktarma olacak ülkeye vize alıp ordan staj yapacağım ülkeye gidip gelsem nasıl olur. Ne kadara patlar bana. Uçak biletleri hali hazırda 1000 tl civarında ekstra masraf çıkartmak istemiyorum...

• Beyler cuma günü avusturya başkonsolosluğuna schengen vizesi başvurusu yapıcam da bütün evraklarım tamam fakat eski pasaport ve vizeleri istiyo benim eski pasaportum kayıp emniyete gidip yazı alacak vaktimde yok o yüzden daha önceden pasaportum olduğunu söylemesem anlarlar mı herhangi bir sorun olur mu?
  • Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir sıkıntım var yardımlarınızı bekliyorum.

Özel bir okulun 20 günlük yurt dışı gezisine katılacağım, İstanbul dan Yunanistan a otobüsle geçilecek ordan italya, ispanya, fransa diye devam edecek. Yunanistandan ilk giriş olacağından oradan vize başvurusu yapmam gerek diye düşündüm ancak en uzun süre italya da kalacağım için italyadan almam gerekmiş. Ancak yunanistan italyadan vize alındığında ilk giriş olarak yunanistan olmasını kabul etmiyormuş, en çok italyada kalınacağından ve italyadan vize alacğımdan ilk olarak italyaya giriş yapmam gerektiğini söylüyor. İlk Yunanistana girebilmem için en çok yunanistanda kalmam ve başvurumu da yunanistandan yapmam gerektiğini söylüyor. Buna benzer bir şey yaşayan varsa aydınlatsın lütfen.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratclh

Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir sıkıntım var yardımlarınızı bekliyorum.

Özel bir okulun 20 günlük yurt dışı gezisine katılacağım, İstanbul dan Yunanistan a otobüsle geçilecek ordan italya, ispanya, fransa diye devam edecek. Yunanistandan ilk giriş olacağından oradan vize başvurusu yapmam gerek diye düşündüm ancak en uzun süre italya da kalacağım için italyadan almam gerekmiş. Ancak yunanistan italyadan vize alındığında ilk giriş olarak yunanistan olmasını kabul etmiyormuş, en çok italyada kalınacağından ve italyadan vize alacğımdan ilk olarak italyaya giriş yapmam gerektiğini söylüyor. İlk Yunanistana girebilmem için en çok yunanistanda kalmam ve başvurumu da yunanistandan yapmam gerektiğini söylüyor. Buna benzer bir şey yaşayan varsa aydınlatsın lütfen.

Şimdiden teşekkürler.

en fazla kalacağınız yerden vize almanız gerektiğini kim söyledi size?

• Selam. Avusturya için vize başvurusu yaptım. davetiyemde var arkadaşımdan. Tüm evraklarımı hazırlayıp verdim. hesabımda 10.000tl para var. Çalıştığım yerden maaşımı elden alıyorum. 3 gün sonra şöyle bir yazı geldi

Maaşınız hesap hareketlerinde görünmüyor. 10.000tl nin nerden geldiğini anlayamadık. Yani maaşımn hesap hareketlerinde görmek istiyorlar sanırım. 1 hafta zaman vermişler tekrar evrak göndermem için. Bu durumda ne yapabilirim?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmurates -- 10 Mayıs 2015; 17:24:23 >
  • tüm mesajları tek tek okuyamadım ama pek çoğuna şöyle üstün körü göz attım. kimin 1.derece akraba olup olmadığını bilmeden yurtdışına çıkmak isteyeninden tutun da, üçkağıt peşinde olanına; işte şöyle oldu da ama konsolosluğa böyle desem olur mu?, bilmem şu kadar zamandır hiçbir yerde çalışmıyorum ama bankada bu kadar param var bilmem nereden vize alabilir miyim?" gibi birbirinden ilginç mesajlar okudum. Cidden sorunlu milletiz biz
  • Arkadaslarözet anlatayım durumu lütfen yardım edin. 4 arkadas yunanıstandan schengen aldık ilk girişimiz Romanyadan olacak yunan konsoloslugu yanlıslıkla vıze baslangıc tarıhını 30 yazmıs fakat ucak bıletım fılan 29 unda yunan kons. konustum bana yunanca bı yazı verdıler bu yazıyla yunanıstana gıdebılırsın dedıler fakat ben romanyaya gıdıcem. Şimdi o yazı romanyayı baglamaz vize tarihinden bir gün önce romanyaya giriş yaparsam basıma ne gelebilir lütfen bılgılı olanlar yazsın. Şimdiden tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin1986

Arkadaslarözet anlatayım durumu lütfen yardım edin. 4 arkadas yunanıstandan schengen aldık ilk girişimiz Romanyadan olacak yunan konsoloslugu yanlıslıkla vıze baslangıc tarıhını 30 yazmıs fakat ucak bıletım fılan 29 unda yunan kons. konustum bana yunanca bı yazı verdıler bu yazıyla yunanıstana gıdebılırsın dedıler fakat ben romanyaya gıdıcem. Şimdi o yazı romanyayı baglamaz vize tarihinden bir gün önce romanyaya giriş yaparsam basıma ne gelebilir lütfen bılgılı olanlar yazsın. Şimdiden tesekkurler.

İlk girişi yunanistana yapmak zorundasınız
  • quote:

Arkadaslarözet anlatayım durumu lütfen yardım edin. 4 arkadas yunanıstandan schengen aldık ilk girişimiz Romanyadan olacak yunan konsoloslugu yanlıslıkla vıze baslangıc tarıhını 30 yazmıs fakat ucak bıletım fılan 29 unda yunan kons. konustum bana yunanca bı yazı verdıler bu yazıyla yunanıstana gıdebılırsın dedıler fakat ben romanyaya gıdıcem. Şimdi o yazı romanyayı baglamaz vize tarihinden bir gün önce romanyaya giriş yaparsam basıma ne gelebilir lütfen bılgılı olanlar yazsın. Şimdiden tesekkurler.

geçmiş olsun. vizeyi iptal ettirip yeni vize almanız lazım. ilk girişi romanya dan yaparsanız yüzde yüz geri çevrilirsiniz diye birşey yok. almanya olsa kafadan geri çevirirdi. ancak 30 undaki vize ile 29 unda girmeniz imkansız.
  • Vizeyi ıptal ettırıp yeni alana kadar beklerim daha iyi sonucta 10 saat sonra yeni gune. Girilmiş oluyor benim merak ettıgım havalimanından gerı mi yollarlar acaba yoksa bekletırlermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Siz başvuru formununa 30 yazmış olmayasınız ? zor yapılır bu tür hatalar, yapılırsa da onların sucu olduğu için çok hızlı bir şekil de düzelir. Zaten uçak biletini görmek istiyorlar, ona göre veriyorlar her şeyi.

Bu dediğinizi almanyaya yapmak isteseniz direk red, yunanistan ve romanya için bir şey demek güç.

• Arkadaslar herkese tesk ertesı gune baska bi ucak bileti aldım riske girmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: esmurates

Selam. Avusturya için vize başvurusu yaptım. davetiyemde var arkadaşımdan. Tüm evraklarımı hazırlayıp verdim. hesabımda 10.000tl para var. Çalıştığım yerden maaşımı elden alıyorum. 3 gün sonra şöyle bir yazı geldi

Maaşınız hesap hareketlerinde görünmüyor. 10.000tl nin nerden geldiğini anlayamadık. Yani maaşımn hesap hareketlerinde görmek istiyorlar sanırım. 1 hafta zaman vermişler tekrar evrak göndermem için. Bu durumda ne yapabilirim?.

Başvururken maaşlı çalışan olarak yapmadınız mı ? çalıştığınız yer antetli kağıda yazı yazıp vermedi mi ? maaş bordroları vs. En son çare çalıştığınız yer maaşı elden verdiğine ve şu tarihten beri her ay bu kadar para verdik deyip imzalaması gerek.
  • sahin1986 kullanıcısına yanıt
    zaten uçuşu değiştirmişsiniz.

yine de gidecek olsaydınız size başınıza gelecek olayı anlatayım.

-kontuara gittiğinizde vizenizin başlamadığını farketselerdi sizi uçuşa kabul etmezlerdi.Bu yüzden fazla bir kaybınız olmazdı.
    Fakat kontuardaki memur farketmeden sizi uçuşa check etseydi ve gate de bulunan memur da bunu fark etmeden sizi romanyaya gönderseydi sizi romanya pasaport polisi ilk uçuşla geri gönderirdi.

uykusun aç susuz bir süreç sizi bekliyor olurdu.sorularınıza ve ihtiyaçlarınıza ne kadar önem verirler o da ayrı.Ben havaalanında çalışıyorum ve bu tip olaylarla çok karşılaşıyorum.

burada açtığım bir konu var eğer merak ettiğiniz başka şeyler olursa sorabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_40478236/tm.htm

• Tesekkurler dostum bende ahl de calısıyorum 8 yıldır bu rısklerı bıldıgımden dolayı bende rıske gırmedım fakat vize 30 unda baslıyor benım ucus 29 unda saat 22:30 da birşey olmaz umarım

• Arkadaşlar 1- 7 haziran arası Polonya tatili planladım. daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. vizeye başvururken sadece başvuru formu ve pasaport ile gitsem vize alabilir miyim? Otel ve uçak biletini vize olmama ihtimaline karşı almamayı düşünüyorum sonuçta vize vermeyebilirler de...bu düşündüğüm sizce doğru...Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

zaten uçuşu değiştirmişsiniz.

yine de gidecek olsaydınız size başınıza gelecek olayı anlatayım.

-kontuara gittiğinizde vizenizin başlamadığını farketselerdi sizi uçuşa kabul etmezlerdi.Bu yüzden fazla bir kaybınız olmazdı.
    Fakat kontuardaki memur farketmeden sizi uçuşa check etseydi ve gate de bulunan memur da bunu fark etmeden sizi romanyaya gönderseydi sizi romanya pasaport polisi ilk uçuşla geri gönderirdi.

uykusun aç susuz bir süreç sizi bekliyor olurdu.sorularınıza ve ihtiyaçlarınıza ne kadar önem verirler o da ayrı.Ben havaalanında çalışıyorum ve bu tip olaylarla çok karşılaşıyorum.

burada açtığım bir konu var eğer merak ettiğiniz başka şeyler olursa sorabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_40478236/tm.htm
    Edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmurates -- 18 Mayıs 2015; 20:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Orijinalden alıntı: esmurates

Selam. Avusturya için vize başvurusu yaptım. davetiyemde var arkadaşımdan. Tüm evraklarımı hazırlayıp verdim. hesabımda 10.000tl para var. Çalıştığım yerden maaşımı elden alıyorum. 3 gün sonra şöyle bir yazı geldi

Başvururken maaşlı çalışan olarak yapmadınız mı ? çalıştığınız yer antetli kağıda yazı yazıp vermedi mi ? maaş bordroları vs. En son çare çalıştığınız yer maaşı elden verdiğine ve şu tarihten beri her ay bu kadar para verdik deyip imzalaması gerek.

O şekilde yaptım. Elden alıyorum diye yazı yazdı şirketim ve bugün arayıp vizemin onaylandığını söylediler. Şimdi başka bir sorun var. Pasaportumu göndermemi istediler ve bende hemen bugün gönderdim. Gönderdim de bu pasaport bana ne zaman gelir geri acaba? Çünkü Cuma günü uçak biletim var. Pasaportum oraya iletildiği gibi vizeyi yapıştırıp aynı gün gönderiyolarmı acaba.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.