Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • schengen vizesi işlemlerimi yaptırmak istiyorum bununla ilgili bildiğiniz site var mı?
  • Merhaba,

1 yıllık Yunanistan vizem var. Daha öncede Yunanistan vizesi almıştım ve ülkeye giriş yapmıştım. Bu sefer Yunanistandan önce ilk olarak ispanyaya giriş yapacağım. Sorun yaşar mıyım? Bir daha yunanistan vizesi alamaz mıyım? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar, Fransa'da fransız bir arkadaşımı ziyarete gideceğim. Vize başvurumu Aile-Arkadaş ziyareti başlığında istenilen biglilere göre yaptım ve evraklarımı hazırlıyorum. Fransa'dan davet mektubumda kargoda bir kaç güne gelecek belediye onaylı davet mektubunu da aldım. Hesabımda 15 günlük ziyaret için 3500 tl gibi bir param olacak. Merak ettiğim noktalardan birisi dönüşü Berlin'den yapmayı planlıyorum ilk girişim Fransa olacak. Berlin'den Antalya'ya 40euro ya uçak bileti buldum. Hemde ziyaret edeceğim arkadaşla yılbaşını Berlin'de geçireceğiz oradan doğrudan dönmeyi planlıyorum.

Merak ettiğim noktalar:

1- Fransız konsolosluğundan alacağım vize ile Almanya'dan çıkış yapmam bir sorun oluşturur mu ?
    2- Uçak bileti rezarvasyonunu nasıl yapacağım konusunda fikrim yok internet sitelerinde doğrudan bütün bilet parasını istiyorlar. Vize görüşmesine giderken bilet rezervasyonunu nasıl gösterebilirim.
    3- Seyahat dilekçemi Türkçe mi yazacağım ve dilekçe bizim bildiğimiz Türkçe dilekçe formatında mı olacak yoksa daha çok bir mektup gibi mi olacak ? Ayrıca evraklarımı ingilizceye çevirttirmem gerekiyor mu yoksa Türkçe olarak sunabiliyor muyum ?
    4- Vize başvuru formunu elle mi doldurmalıyım yoksa bilgisayardan doldurup çıktı alabilir miyim ?

Teşekkürler.

• Vize işlemlerinde bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
  • arkadaşlar 3 aylık schengen vizemin 30 günlük kalış süresini uzatmak mümkünmüdür? konsolsuluğa müracat etsek bir sonuç alma ihtimalimiz varmıdır? yada mesela uçak biletimizi alıp havalimanına gittiğimizde ordan geri çevrilme ihtimalimiz varmı?
  • vize işlemleri çok mu uğraştırıyor ?
  • Selam arkadaşlar. Vize konusunda size danışmak istediğim bir konu var. Kısaca anlatmaya çalışayım.
    Önümüzdeki mayıs ayının ortalarına doğru İstanbul (Köln aktarmali) / Lisbon (2) / Madrid (2) / Barcelona (3) / Paris (2) / Brüksel (1-2) / Amsterdam (2) / Köln (1) / Dordmund (2) (Arkadaş ziyareti) / Istanbul şeklinde kendimce bir rota çizdim ve kendi başıma gezmek istiyorum. Yaklaşık 15 günlük bir gezi planı yapıyorum.
    Daha önce 4 Aralık 2013 / 3 Haziran 2014 tarihleri arasında (6 aylık) İtalya'dan alınmış 30 gün süreli multi vizem vardı ve yazdığım tarihler arası önce Aralık 2013'de 10 günlük İtalya gezisi yaptım. Daha sonra da Nisan 2014'de 15 günlük bir Almanya gezim oldu. İlk Schengen vizemdi. 7,5 yıldır memur olduğum için İtalya'dan vize almam zor olmamıştı. Şimdi yapmayı planladığım bu gezi için 1 yıl geçerli Schengen vizesi alabilir miyim? Belge ve hesapta göstermelik para yönünden bir sıkıntım yok. Normal şartlar altında gezimi Lisbon'dan başlatmak istediğim için Schengen vizesini de Portekiz'den almam gerekiyor. Sorum şu ki; Portekiz'den 1 yıl geçerli 30 gün süreli Schengen vizesi alabilir miyim? Yoksa Portekiz bana 90 günlük 15 gün kalış süreli bir vize mi verir? Daha önce 10 günlük İran, 10 günlük İtalya ve 15 günlük Almanya gezilerim oldu. Memur olmamın ve diğer gezilerimin bana referans olma durumu nedir merak ediyorum.
    Ya da vize için Yunanistan'a başvurup nisan ayı gibi Çeşme'den Kos adasına girdi çıktı yapıp sonra mı Avrupa gezimi başlatmalıyım. Yunanistan'dan vize almak isteme sebebim İtalya ile birlikte en kolay Schengen vizesi veren ülke olmasından dolayıdır. Yunanistan'dan vize aldım diyelim, bir günlük giriş çıkış Portekiz'de girişte sorun olur mu? İtalya'ya 'dan sonra başvuracağım 2. Schengen vizesi olacağı için sizce 6 ay veya 1 yıl geçerli vize alma ihtimalim sizce nedir? Uzun süreli vize almak istememin sebebi sürekli vize ile uğraşmak istemediğim için.
    Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar? Direkt Portekiz'den mi vize alayım, yoksa Yunanistan'ı denemeli miyim? Portekiz'den vize aldım diyelim, Köln aktarmasında sorun yaşar mıyım? Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

Selam arkadaşlar. Vize konusunda size danışmak istediğim bir konu var. Kısaca anlatmaya çalışayım.
    Önümüzdeki mayıs ayının ortalarına doğru İstanbul (Köln aktarmali) / Lisbon (2) / Madrid (2) / Barcelona (3) / Paris (2) / Brüksel (1-2) / Amsterdam (2) / Köln (1) / Dordmund (2) (Arkadaş ziyareti) / Istanbul şeklinde kendimce bir rota çizdim ve kendi başıma gezmek istiyorum. Yaklaşık 15 günlük bir gezi planı yapıyorum.
    Daha önce 4 Aralık 2013 / 3 Haziran 2014 tarihleri arasında (6 aylık) İtalya'dan alınmış 30 gün süreli multi vizem vardı ve yazdığım tarihler arası önce Aralık 2013'de 10 günlük İtalya gezisi yaptım. Daha sonra da Nisan 2014'de 15 günlük bir Almanya gezim oldu. İlk Schengen vizemdi. 7,5 yıldır memur olduğum için İtalya'dan vize almam zor olmamıştı. Şimdi yapmayı planladığım bu gezi için 1 yıl geçerli Schengen vizesi alabilir miyim? Belge ve hesapta göstermelik para yönünden bir sıkıntım yok. Normal şartlar altında gezimi Lisbon'dan başlatmak istediğim için Schengen vizesini de Portekiz'den almam gerekiyor. Sorum şu ki; Portekiz'den 1 yıl geçerli 30 gün süreli Schengen vizesi alabilir miyim? Yoksa Portekiz bana 90 günlük 15 gün kalış süreli bir vize mi verir? Daha önce 10 günlük İran, 10 günlük İtalya ve 15 günlük Almanya gezilerim oldu. Memur olmamın ve diğer gezilerimin bana referans olma durumu nedir merak ediyorum.
    Ya da vize için Yunanistan'a başvurup nisan ayı gibi Çeşme'den Kos adasına girdi çıktı yapıp sonra mı Avrupa gezimi başlatmalıyım. Yunanistan'dan vize almak isteme sebebim İtalya ile birlikte en kolay Schengen vizesi veren ülke olmasından dolayıdır. Yunanistan'dan vize aldım diyelim, bir günlük giriş çıkış Portekiz'de girişte sorun olur mu? İtalya'ya 'dan sonra başvuracağım 2. Schengen vizesi olacağı için sizce 6 ay veya 1 yıl geçerli vize alma ihtimalim sizce nedir? Uzun süreli vize almak istememin sebebi sürekli vize ile uğraşmak istemediğim için.
    Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar? Direkt Portekiz'den mi vize alayım, yoksa Yunanistan'ı denemeli miyim? Portekiz'den vize aldım diyelim, Köln aktarmasında sorun yaşar mıyım? Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

1.Yol

Eğer uçak biletinizi almadıysanız İlk gidişiniz Alitalia hava yollarından Roma aktarmalı(Arada 13 saat var) Lİzbon bileti alabilirsiniz.İlk varış noktanız roma olacağından vizenizi İtalya dan alırsınız. Hem Roma yı gezmiş olursunuz akşam uçağı ile Lİzbona gidersiniz. 2.kontrol noktası olmayacağından rahatça Portekiz' e giriş yapabilirsiniz.

2.Yol

Yunan vizesi alıp,önce Çeşme den sakız adasına giriş-çıkış yaparsınız daha sonra Portekiz'e gidebilirsiniz.İlk vizeniz ile İtalya dan 6 aylık vize aldığınızdan dolayı genelde onlarda 6 aylık veriyorlar.1 Yıllık vizenizi İtalya dan daha rahat alırsınız.

3.Yol

Portekiz vizesi alıp direk gidebilirsiniz fakat vize süresi istediğiniz kadar vermeyebilirler.

Başka bir ülkenin vizesi ile ilk girişiniz Almanya olursa , Köln aktarmasında pasaport kontrolü yapılmadan uçağınıza gidecekseniz sorun çıkmaz ama kontrole girmek zorunda kalırsanız problem çıkartabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 22 Şubat 2015; 19:09:24 >

• Serhhan hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Roma aktarmasını düşünmüştüm ama ciddi olarak ilgilenmemiştim. Tavsiye ettiğiniz 3 rota da karar vermeme katkı sağladı. Öncelikle ilk önceliğim 1 yıllık Şengen vizesi almak olduğu için rota konusunda çok kararsız kaldım. Kaç gündür okuyorum, düşünüyorum, soruyorum. Sizin bu akşam ki mesajınız ile bir adım daha öteye gittim. Mesajıon yine tekrar teşekkür ederim. Özellikle dün gece geç saatlere kadar okudum, düşündüm, araştırdım ve sizin mesajınızı okuduktan sonra yaptığım kontrollerde rotamı şu an için netleştirdim.
    İlk Şengen vizemin İtalya'dan almam, senin de İtalya'dan tekrar uzun vadeli (en az 6 aylık) alma şansımın nisbeten daha yüksek olduğunu söylemen, İstanbul / Sabiha Gökçen / Roma (5 saat beklemeli) / Barcelona'ya uyguna ucuz bileti olması İtalya'dan vize almanın daha iyi bir seçenek olduğunu gösteriyor.
    Şu an için rotamı şu şekilde değiştirdim. İstanbul / Roma- Barcelona / Madrid / Lizbon / Paris (Ryanair'la) / Brüksel / Amsterdam / Köln / Dortmund / İstanbul şeklinde güncelledim.

Son olarak Serhan hocam 23 Mayıs'ta 13:00 gibi Roma'da olacagım, 17:30'da Roma'dan Barcelona uçağına bineceğim. İtalya'ya vizeye başvururken hayali bir haftalık İtalya gezisinin ardından (Örneğin Roma- Floransa- Milano) Paris'e devam eden bir plan mı yapayım? Ne önerirsin?

Düzeltme : Skyscanner'dan uçuş arattığımda Tripsta.com tarzındaki sitelerde havayolunun kendi sitesinden daha ucuz fiyatlar görüyorum. Bu siteleri kullanan oldu mu hiç? Güvenilirliği nasıl? Siteyi incelediğimde adres, müsteri hiz. vs gibi bilgileri var ve güvenilir gibi geldi. Vakıfbank Milplus uçak bileti hattından bu tür sitelerden bilet alınıyor mu? Alan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaelmaslim -- 22 Şubat 2015; 20:25:07 >

• Benim de düşüncem tekrar İtalya dan vize alıp aktarmalı olarak başka bir ülkeye geçmenizdir.Daha az zahmetli olacaktır. Geçen sene aynı yolla Portekiz e gitmiştim.
    1 haftalık gezi planı yaparak , atıyorum 5 gün Roma -Floransa, Milano - dönüş uçuşunuz Almanya olacağından 2 gün de Köln,Dortmund şeklinde bir program yapabilirsiniz.Genelde uçak biletlerimi pegasusdan aldığım için Tripsta.com vb. siteleri kullanmıyorum o yüzden pek bilgi sahibi değilim.Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden size hayırlı yolculuklar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

Benim de düşüncem tekrar İtalya dan vize alıp aktarmalı olarak başka bir ülkeye geçmenizdir.Daha az zahmetli olacaktır. Geçen sene aynı yolla Portekiz e gitmiştim.
    1 haftalık gezi planı yaparak , atıyorum 5 gün Roma -Floransa, Milano - dönüş uçuşunuz Almanya olacağından 2 gün de Köln,Dortmund şeklinde bir program yapabilirsiniz.Genelde uçak biletlerimi pegasusdan aldığım için Tripsta.com vb. siteleri kullanmıyorum o yüzden pek bilgi sahibi değilim.Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden size hayırlı yolculuklar dilerim.

Fazlası ile yardımcı oldunuz hocam. Çok teşekkür ederim. 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam,

benim vize islemlerini burada halletmistim. Schengen Vizesi
  • selamun aleyküm ben 15 yaşında öğrenciyim 15 tatil de almanyaya gittim vizeyi vermişlerdi giriş çıkışım tam zamanydı şimdi yazın da 1 aylık vizeye başvurmak istiyorum isviçreye .Babamın üzerinde 9 ev 2 araba bi miktar para var bana vize verme olasıkları var mı.1 kere gittiğimin bi etkisi olur mu olumlu
  • Merhaba ben şu anda ispanyadayim ve vize süresini aşaĺi 3 ay oldu geri döndüğümde ne gibi sorunlarla karsilasicm bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: leon 9393

Merhaba ben şu anda ispanyadayim ve vize süresini aşaĺi 3 ay oldu geri döndüğümde ne gibi sorunlarla karsilasicm bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz lütfen

ikamet ettiğiniz yere ispanya polisi gelmedimi ?
    şayet gelmediyse havalimanında veya sınır noktalarında derhal sınırdışı olursunuz.
    birdaha vize almanız çok zor
  • Iyi günler arkadaşlar. Ben iş için İsviçre'ye gitmek istiyorum işverenim pasaportu çıkar bana haber ver ben sana davet yollayacağım dedi ve kendisi gitti. Bende şuanki maddi sıkıntıdan dolayı pasaportu gittim 1 yıllık başvurdum ve sonradan öğrendimki vizeyi 1 yıllık pasaport ile en fazla 9 ay alabiliyorum vede bu 9 aylık vizede ne kadar orada durabilirim acaba? İş verenim ve ailesi beni çok sevdiler uzun Süreli gidiş olacağından eminim Allah nasip ederse soracağım şu acaba pasaport gelince yeniden pasaport başvurusunda bulunsam ve karşı tarafda bana daha uzun Süreli davet atabilse.. Yada oradaki konsolosluktan yeniden pasaport alımı ve vize işlemleri yapabilirimiyim..? Ayriyetten şuan ödemekte Olduğum kredi ve kredi Kartı borçlarım pasaport yada vizede problem çıkararmı Buda merak ettiklerim arasından.. Teşekkür ediyorum.. Mutlu günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: b4.bilon

Iyi günler arkadaşlar. Ben iş için İsviçre'ye gitmek istiyorum işverenim pasaportu çıkar bana haber ver ben sana davet yollayacağım dedi ve kendisi gitti. Bende şuanki maddi sıkıntıdan dolayı pasaportu gittim 1 yıllık başvurdum ve sonradan öğrendimki vizeyi 1 yıllık pasaport ile en fazla 9 ay alabiliyorum vede bu 9 aylık vizede ne kadar orada durabilirim acaba? İş verenim ve ailesi beni çok sevdiler uzun Süreli gidiş olacağından eminim Allah nasip ederse soracağım şu acaba pasaport gelince yeniden pasaport başvurusunda bulunsam ve karşı tarafda bana daha uzun Süreli davet atabilse.. Yada oradaki konsolosluktan yeniden pasaport alımı ve vize işlemleri yapabilirimiyim..? Ayriyetten şuan ödemekte Olduğum kredi ve kredi Kartı borçlarım pasaport yada vizede problem çıkararmı Buda merak ettiklerim arasından.. Teşekkür ediyorum.. Mutlu günler..

isviçreye çalışmak için gidiyorsanız patronunuzun orada bazı belgeleri ayarlaması lazım ilk olarak 1 yıllık pasaport yeter zaten olursa basarlar vizeyi,süresi bittikten sonrada isviçrenin türkiye konsolosluğundan pasaport çıkartırabiliyorsunuz.Turist için gidecekseniz çalışamassınız zaten.İşçi olarak gitmek istiyorsanız uzun süreçler sizi bekler.Ek olarak Borçlarınız yurt dışına çıkma yasağı teşkil etmiyorsa hiçbir sıkıntısı yoktur Ama banka hesabında birikmiş para hasıl olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amip111

quote:

Merhaba ben şu anda ispanyadayim ve vize süresini aşaĺi 3 ay oldu geri döndüğümde ne gibi sorunlarla karsilasicm bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz lütfen

şayet gelmediyse havalimanında veya sınır noktalarında derhal sınırdışı olursunuz.

gelecek sefere vize almanız imkansıza yakın birşey maalesef..ve maalesef sizin gibiler yuzunden .iyi niyetleriyle seyehat etmek isteyenlerin vize almak için canı çıkıyor..istenilen çuval dolusu evrak ,yapılan masraf kaybolan zaman yaşanan stres hep bu yuzden..

• quote:

Orijinalden alıntı: rozgen

quote:

Orijinalden alıntı: Amip111

quote:

gelecek sefere vize almanız imkansıza yakın birşey maalesef..ve maalesef sizin gibiler yuzunden .iyi niyetleriyle seyehat etmek isteyenlerin vize almak için canı çıkıyor..istenilen çuval dolusu evrak ,yapılan masraf kaybolan zaman yaşanan stres hep bu yuzden..

aynen öyle katılıyorum hapis veya para cezası zaten hertürlü gelir.birdaha vize alamamasıda cabası bence değmezdi onun yerine 3 aylık vize istenilirdi öyle giriş yapılırdı boş boşuna sicilini yaktı yazık oldu

• arkadaşlar merhaba,
    pasaportumda 2 sene önce fransadan alınmış 3 aylık, geçen sene yunanistandan alınmış 6 aylık schengen vizelerim bulunuyor. ayrıca bir tanede UK vizem var. tabi bunların hepsinin süresi doldu .
    eşimde bende kurumsal firmalarda uzun zamandır çalışıyoruz. hatta benim çalıştığımı firma avrupalı bir firma.
    bu sene 10 günlük geniş bir almanya turu planlıyoruz.

kafamdaki sorular da aşağıdaki gibi. tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem sevinirim.

teşekkürler

**vizemizi almaya üzeriden alsak 1 yıl gibi bir süre ile verirler mi?

** geçen sene yunanistandan 6 aylık vize aldık ilk giriş yunan adasıydı ama 6 aylık vizenin sadece 3 günü yunanistanda geçti. bu sebeple bu sene buradan uzun süreli vize alamayacağımı düşünüyorum. acaba böyle bir kriterleri varmı?

** vizemi yine yunansitandan aldık diyelim. 1 yada 2 günlük bir yunan adası giriş çıkışı sonucu 10 günlük almanya girişinde sorun yaşarmıyım?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.