Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alihan1907

benim bir sorum var daha önce 3 kez aldım schengen şimdi amsterdam için başvurucam.Öğrenmek istediğim diyelim 6 ay multi verdiler. tatilimi yaptım geldim 3 ay sonra başka bir avrupa ülkesine gitmek istediğimde tekrar o ülkeden vize almam gerekirmi ? yoksa alıdğım 6 aylık hollanda vizem yeterli olurmu başka ülkeye girmemde?

benim bir sorum var daha önce 3 kez aldım schengen şimdi amsterdam için başvurucam.Öğrenmek istediğim diyelim 6 ay multi verdiler. tatilimi yaptım geldim 3 ay sonra başka bir avrupa ülkesine gitmek istediğimde tekrar o ülkeden vize almam gerekirmi ? yoksa alıdğım 6 aylık hollanda vizem yeterli olurmu başka ülkeye girmemde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

3 yıldır sırasıyla İsviçre, İtalya,İspanya'dan vize almıştım. Bugüne kadarki rekorum 6 ay ile İtalya'daydı; ta ki Portekiz Konsolosluğunu keşfedene kadar. Bu sene bir arkadaşım Portekiz'den 2 yıllık Schengen vizesi alınca bana da tavsiye etti. Ben de geçtiğimiz hafta Portekiz Ankara Konsolosluğuna başvuru yaptım. Doktor olmamın ne kadar etkisi oldu bilmiyorum ama sağolsunlar 2 yıllık multi vize verdiler. Aracı kurum olmadığından bizzat kendiniz başvuruyosunuz, çok tenha bi yer. Personelleri de çok iyi niyetliler, evraklarınız tamsa kasmıyolar. Eğer önceden alınmış bikaç tane Schengen vizeniz varsa uzun süreli alma ihtimaliniz yüksek. Tek sorun Portekiz uçak biletlerinin biraz pahalı olması. Özellikle Ankara'da ikamet eden arkadaşlara tavsiye ederim.

Vize için başvururken adamlara ne dediniz hocam :) bide ne tur belgeler verdiniz , sadece klasik vize evrakları yeterli mi bu 2 yıllık vize icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alihan1907 kullanıcısına yanıt
    Yeterli olur ben de aynı şekilde giriş yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jobetevrag

Yeterli olur ben de aynı şekilde giriş yaptım.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için
  • Sadece seyahat amacımı sordular, daha sonra evrakları inceleyip bilgisayara kaydınızı yapıyor.Eğer daha önce parmak izi vermediyseniz, yeni yasa gereği parmak izinizi alıyolar. Evraklar birebir aynı, randevu verirken evrak listesini de yolluyolar, ekstra bişe de istemediler. Bankadaki hesabınız için imza sirküleri istemiyolar, bankanın kaşesi yeterli, nufüs kayıt örneği, ikametgah, tapu v.s de istemediler.Sadece gönderdikleri mail'de yazanları istiyolar.
    İnternetten çok araştırmıştım başvurmadan önce; uzun süreli alan insan sayısı hiç de az değil. 3 yıl turistik vize alan bile var.

http://gokceninseyirdefteri.blogspot.com.tr/2015/02/portekiz-vizesi-nasil-alinir.html

https://eksisozluk.com/portekiz-vizesi--1718284?p=3

• schengen vizesi almak istiyorum yardımcı olabilecek var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihan1907

hayır yok.
  • merhaba arkadaşlar bir sorum var cevap bulamadım

30 gün geçerli schengen multi alsak.6 ay geçerli
    Diyelim 25gün kaldık sonra Türkiyeye geri döndük.Sonra tekrar schengen bölgesine gittik.30 gün sürem sıfırlanıyor mu yoksa kalan hakkım 5 gün mü

Kesin bilgisi olanlar kesin derse sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

merhaba arkadaşlar bir sorum var cevap bulamadım

Diyelim 25gün kaldık sonra Türkiyeye geri döndük.Sonra tekrar schengen bölgesine gittik.30 gün sürem sıfırlanıyor mu yoksa kalan hakkım 5 gün mü

Hayır sıfırlanmaz 6 ay geçerli dediğiniz olay nasıl oluyor onu anlamadım, 30 gün verilen multi vizeyi pasaport sürecince kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Hayır sıfırlanmaz 6 ay geçerli dediğiniz olay nasıl oluyor onu anlamadım, 30 gün verilen multi vizeyi pasaport sürecince kullanabilirsiniz.

Vizeyı alınca alındığı tarihten 6 aya kadar kullanabileceğim yazıyor.Yani 6 ay içinde 30 gün

Sıfırlanmaması kötü oldu benim açımdan.Yoksa 3 hafta gidip kalıp sonra 2 ay sonra bi 3 hafta daha kalabileceğimi düşünüyordum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

Vizeyı alınca alındığı tarihten 6 aya kadar kullanabileceğim yazıyor.Yani 6 ay içinde 30 gün

Sıfırlanmaması kötü oldu benim açımdan.Yoksa 3 hafta gidip kalıp sonra 2 ay sonra bi 3 hafta daha kalabileceğimi düşünüyordum

Styric'in dediği gibi sıfırlanmaz. İlk giriş yaptığın günden itibaren başlayan 6 aylık süreçte en fazla 30 gün kalabilirsin Şengen bölgesinde.

• Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda avrupa da bulunan akrabalarımı ziyaret etmek için vize başvurusunda bulunacağım. fakat almanya için mi yoksa fransa için mi vize başvusu yapsam benim için daha garanti olur. red yemek istemiyorum
  • SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Selam,

Bu konuda öyle garantili bir şey söylemek pek olası değil aslında. Örneğin akrabalarınız Almanya'da ise onlardan size davetiye göndermelerini rica ederek vize işini biraz daha garantiye alabilirsiniz. Fakat her halükarda Türkiye'ye geri dönmeniz için iş, okul vb. bir sebebiniz olduğunu garantileyeceğiniz belgeler ve maddi açıdan bir desteğiniz olduğunu kanıtlayabileceğiniz veriler sunmanız gerekiyor, ona dikkat etmek önemli. Vizenizi VFS Global, Idata gibi bir aracı kurum ile alacaksanız onlar size hangi belgeleri sağlarsanız vize alma ihtimalinizin daha yüksek olacağı konusunda yardımcı olacaktır.

Onun dışında şuradan Schengen Vizesi'ni daha kolay alabilmek adına yapılması gerekenleri kapsayan daha detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz:http://oitheblog.com/2013/09/04/schengen-vizesi-alma-sanati/

• Arkadaslar selamlar
    Ben 3 aylik 30 gun kalmali fransa vizesi aldim.Fakat 3 ay icerisinde toplamda 47 gun kaldim.3 ulke gezdim almanya avusturya ve fransaya gittim ve geri dondum.Vize gününü geçmedim ama kalma süresini aşmış olmama rağmen giriş ve çıkışlarda hiçbir problem olmadı. Şimdi tekraradan çıkış yapmak istiyorum.Vize başvurusu yaptığımda bu bi sorun teşkil edermi?

• Üniversite öğrencisiyim. İlk vizemi Fransadan aldım. 10 günlük tek giriş çıkış verdiler. Tur ile hollandadan girip Belçikadan çıktım. İkinci başvurum Yunanistandı. 2 aylık 2 giriş çıkış verdiler :)) Onunla da direkt Avusturyaya gidip geldim ve kullanmadım yunanistana da girmedim. Yunanistanda konaklama rezervasyonu yaptırmıştım her ihtimale karşı ama onu bile sormadılar. Benim sıkıntım ise elimde olmayan nedenlerle iki kere vizeyi aldığım ülkeden ilk girişi yapmadım. Şimdi vize almam lazım ama sanırım red yiyeceğim. Ama denemek için İtalyadan başvursam ne olur acaba sonuç. Bir de pasaportumu yeniledim 10 yıllık aldım. Acaba eski pasaportumu vermeden sadece yeni pasaportla başvursam tek giriş çıkışta olsa 10 günlük verirler mi ?
  • Rhone kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba uzman ve deneyim kadromuzla yanınızdayız.
    Hakkında
    ERAYTUR GAZİANTEP Turizm olarak faaliyette olduğumuz turizm sektöründe pek çok kurum, kuruluş ve şahıslarla gerçekleştirdiğimiz başarılı ve uyumlu işbirliği, güler yüzlü yaklaşım, güvenilir ve dinamik çalışma sistemimiz; yurtiçi - yurtdışı güçlü bağlantılarımız ile kısa zamanda turizm sektöründe yerimizi aldık.

Yurtiçi - Yurtdışı Geziler, butik tarzı tatil organizasyonları, yurtiçi taksitli otel satışları, yurtdışı otel rezervasyonları tecrübeli kadromuz tarafından en ekonomik şekilde organize edilmektedir.

Ayrıca, bilim, ticaret, bankacılık, sağlık gibi alanlarda da faaliyet gösteren özel şirket, kurum ve kuruluşlar, dernekler, okullar kulüpler gibi toplulukların yurtiçi ve yurtdışı gezi organizasyonlarını da gerçekleştirmekteyiz.

Tüm bu hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgilere acentamızdan veya web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 18 yıllık tecrübemiz, deneyimli ve uzman kadromuzla her türlü hizmeti sizlere sunmaya hazırız.

ERAYTUR olarak sizlere sunduğumuz hizmetlerimiz:

* Uçak Bilet Satış ve Danışmanlığı
    * Yurtiçi Turlar
    * Yurtdışı Turlar
    * Bireysel ve Kurumsal Çözümler
    * Fuar Hüzmetlerimiz
    * Kongre Hizmetlerimiz
    * Executive Tatil Planları
    * Business Gezi ve Tatil Organizasyonları
    * Yurtdışı Lisan Eğitim Hizmetleri
    * Sigorta Hizmetleri
    * Tatil ve Konaklama
    * Vize Danışmanlığı ve Ek Hizmetleri
    * Gemi Seyahatleri ve Yer Hizmetleri
    * Yurtiçi ve Yurtdışı Transfer Hizmetleri
    * Yurtiçi ve Yurtdışı Organizasyonlar
    * Araç Kiralama

Hakkımızda

Türkiye’nin dört bir yanına vize aracılık hizmetleri vermektedir. Vize aracılığının yanı sıra yurt dışı seyahatlerinizde daha güvende olabilmeniz adına seyahat sigortası hizmeti de veren Vize Dünyası, alanında uzmanlaşmış, güler yüzlü kadrosuyla vize başvurunuzun sürecinde ve sonrasında memnuniyetinizi maksimum seviyeye getirmeyi hedeflemektedir.

Sizlere daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmek için hazırlanan bu sitede vize işlemleri, pasaport ve seyahat sigortası ile ilgili her türlü bilgiyi bulabilir, ve bunlarla ilgili her türlü ihtiyacınız için bize ulaşabilirsiniz…

Vize İşlemleri

Vize başvuru işlemleri, özen gerektiren, geri dönüşü kolay olmayan hassas bir süreçtir. Bu süreçte vizesini almak istediğiniz ülkenin istediği formları, gerekli evrakları en doğru şekilde toplamak, çevirilerini yaptırmak, gereken diğer ek dökümanlarla ülkeye ait elçiliğe sunmak ciddi bir hazırlık gerektirir.

Vize işlemleri, pasaport işlemleri gibi standart bir prosedür değildir, her ülkenin kendine özgü bir hazırlık süreci, özel bir formu ve gereken evrakları vardır.

Örneğin almanya konsolosluğu‘nun istediği belgeler ve vize formu Alman vizesine özgüdür. Almanya vizesi başvuru evrakları ile herhangi bir ülkeye başvuramazsınız. Bu yüzdendir ki başvurunun profesyonel ellerden çıkması size büyük artı kazandıracaktır.

Vize Danışmanlığı

Danışmanlık hizmetimiz kapsamında size sunabileceğimiz hizmetler

Dosyanızı hazırlamak, gereksiz bilgileri çıkarıp, gerekli olanları sizden talep ederek dosyanızın en okunur ve açık haline getirmek.
    Bazı ülkelerin başvurularında durumu açıklayıcı ve konsolosluğa hitaben ingilizce mektup yazılması gereklidir. Bunu yazmak ve dosyanıza eklemek
    Uçak ve/veya otel reservasyonlarınızı eğer belirlenmemişse veya reserve edilmemişse ayarlamak ve bunların detaylarını çıktı alarak, dosyanıza eklemek.
    Bazı ülkeler için başvurularınızı konsolosluğa biz götürüyoruz. Şahsi başvurular kabul edilmiyor. Bu ülkeler için başvurunuzun yetkililere teslimi ve vizenizin sizin namınıza alınması.
    Şahsi başvuru gerektiren ülkeler için randevunuzun belirlenen gün ve saatte doğru olarak alınması ve size iletilmesi.
    Vize görüşmesinden önce, görüşme provası (ofisimizde yapılması veya yapılmaması gereken şeyler ve hareketler hakkında bilgi ve oryantasyon) İlk kez vize alacaklar için özel danışmanlık, durum değerlendirmesi ve tüm soruların eksiksiz bire bir cevaplandırılması .
    Her tür sorularınız için sınırsız destek.
    Ve bizce en önemlisi tecrübemiz ve profesyonel ilişkilerimizden doğan güven le başvuru yapmanın huzuru…
    1994′ten bu güne tecrübemiz ile firmamızın vize alma başarı oranı %97.7 civarında seyretmektedir, bu bizce çok büyük bir başarı göstergesidir ve birebir ölçülmüştür. Diğer %2.3 lik bölüm se tamamen firmamız kontrolü dışında gelişen olaylardan ortaya çıkmış, istisnai durumlardır. Bizim tavsiyemiz turist vizesi dahil ne tür vize alacaksanız alın, bu başvuruyu konuda tecrübeli bir firmayla yapmanız yönünde. Çünkü bilinmeniz gerekir ki, pasaportunuzda bir vize reddi damgası size geri dönüşü olmayan şeyler kaybettirebilir ve bunun telafisi parayla bile olamayabilir. Bunu riske atmamak ise tamamen sizin elinizde.
    eraytur.com
    İletişim
    İletişim Bilgileri

Telefon No

:

0342 232 10 33 Gsm: 0536 840 39 09 & 0532 063 33 36

Fax No

:

0850 969 46 27

E-Posta Adresi

:

erayvisa@gmail.com

Adres

:

ADRESLERİMİZ:

Gaziantep Adres: Kavaklık Mah.Fevzi Çakmak Bulvarı 5/8 Şahinbey / GAZİANTEP

Ankara Adres: Güvenevler Mah.Kıbrıs Sok.20/D Çankaya / ANKARA

E-mail: erayvisa@gmail.com

Gsm: 0533 215 78 08 & 0532 176 62 46

• arkadaşlar benim şöyle bi sorum var..

Bayram için Polonya'ya gitmek istiyorum. Bugun aradığım aracı şirketi, Polonya nın vizesinin uzun sürede çıktığını ve biraz zor olduğunu söyledi. Bana Yunanistan vizesine başvurmamın daha kolay ve çabuk olacağını söyledi. Tabi ki Yunanistan üzerinden alırsam İzmir de olduğum için Sakız Adasına gideceğim. Sonra 1 ay sonra bayram gelince de Polonya'ya gideceğim.
    şimdi, sizce böyle yapsam risk mi almış olurum, yani tek giriş verirlerse boşuna bu yolu denemiş olacağım.. ve ilk kez Schengen başvurum olacak.. 1 Ay - 2 Girişli bir Schengen yetiyor şuan bana :D

diğer sormak istediğim ise, vize için istenilen banka hesabı.. Son 3-4 ay banka hareketleri belgesi yazıyor internette.. fakat bende o maalesef yok.. yani vize öncesi 4-5 Bin yatırıp, şu müşterimizin bankamızda şu kadar parası var gibisinden bir belge işimi görmez mi? yoksa illa 3-4 aylık banka hareketleri mi isteniyor.. eğer öyle ise başvurumda eksi olacak :(

teşekkürler şimdiden cevaplar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smurfy87 -- 25 Ağustos 2015; 19:00:32 >

• Merhaba,
    Ben kamu yönetimi yüksek lisans öğrencisiyim. 2013 yılında, lisansta okurken, Erasmus ile Belçika'ya gitmiştim. Sorunsuz sıkıntısız 6 ay kaldım. Bu Ekimde tekrar 1 haftalık turistik vize alıp Belçika'yı ziyaret etmek istiyorum. Bana destek olacak olan ailemin gelir durumu iyi, gayrimenkul, kira , maaş vs vs var. hesabımda para da olur.
    Belçika'ya 1 haftalık turist vizesi alma şansım nedir acaba ? bilgisi olan?
  • smurfy87 S kullanıcısına yanıt
    Şayet tek girişli vize verilirse seyahatinizi Shengen Bölgesinden çıkmadan Yunanistan üzerinden yapabilirsiniz.Yani Atina'ya gidip tekrar uçakla Polonya'ya geçebilirsiniz.Ama bu size maliyet açısından ek yük getirir.Bekarsanız ve ilk vizeniz ise 1 aylık beklerken 1 haftalıkta verebilirler.O yüzden vizenizi Polonya seyahatinize yakın bir tarihte alırsanız daha uygun olur.

Bana göre konsolosluğun en dikkat ettiği konu banka hareketleridir. Mesala vizeye başvurmadan 3-4 ay önce bu parayı yatırıp bir kaç tane fatura ödeme talimatı verebilirdiniz. Vize süreniz bu durumdan etkilenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 1 Eylül 2015; 13:40:54 >
  • smurfy87 S kullanıcısına yanıt
    ilk defa başvurulan schengen vizesinde tek girişli ve de dilekçede belirtilen gün sayısı kadar vize verirler, 2. ve sonraki schengenlerde multi verme ihtimalleri yüksektir...
    ben ilk seferinde multi alanı hiç duymadım...
    banka hesabına gelince schengen bölgesi ülkeleri son 3 aylık hareketleri istiyor...yeni hesap açıldı ise, içinde minimum 5 bin lira bakiye olmalı...5 bin altında sıkıntı çıkabiliyor...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.