Şimdi Ara

SCHENGEN vizesi yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Edirne Yunan konsolusluğundan 1 aylık schengen vizesi aldım.multi istedim ama bana ''2'' girişli vermişler. önce yunanistana gideceğim ilk seferde sonrada istanbuldan almanyaya gideceğim.2 girişide kullanmış olacağım.Bunda bir sıkıntı olurmu acama öğrenmek istiyorum bilgisi olan lütfen yardım etsin...ona göre uçak bileti alacağım...

• 2 girişli istemişsin. 2 girişi de kullanmış olacaksın işte. Nasıl bir sıkıntı olabilir anlamadım. Bir kez Yunanistan'a gideceksin bir kere de Almanya'ya değil mi? Vizenin kalma süresi mi 1 ay? Yoksa geçerlilik süresi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

2 girişli istemişsin. 2 girişi de kullanmış olacaksın işte. Nasıl bir sıkıntı olabilir anlamadım. Bir kez Yunanistan'a gideceksin bir kere de Almanya'ya değil mi? Vizenin kalma süresi mi 1 ay? Yoksa geçerlilik süresi mi?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jupiters -- 9 Nisan 2012; 23:17:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

2 girişli istemişsin. 2 girişi de kullanmış olacaksın işte. Nasıl bir sıkıntı olabilir anlamadım. Bir kez Yunanistan'a gideceksin bir kere de Almanya'ya değil mi? Vizenin kalma süresi mi 1 ay? Yoksa geçerlilik süresi mi?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jupiters -- 9 Nisan 2012; 23:17:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

25 nisan-25 mayıs arasında 1 aylık ''çift'' girişli Schengen vizem var.Hem 30 gün kalma hemde 30 gün geçerli. Zaten toplamda 15 gün kalacağım o sürede sıkıntı yok .Benim kafama takılan konu ise Yunan konsolosluğundan aldığım halde 2. girişimi Almanyaya yapacak olmam.Bir kaç yerde okudum gümrük memurları uğraştırıyor filan diye duydum tam emin olmadanda biletimi almak istemedim.Edirne de ikamet ediyorum Yunanistan yakın 10 dakikada gidebiliyoruz araba ile. Yunanistana giriş-çıkış yapacağım 2-3 gün sonrada istanbuldan Almanyaya gideceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jupiters

quote:

25 nisan-25 mayıs arasında 1 aylık ''çift'' girişli Schengen vizem var.Hem 30 gün kalma hemde 30 gün geçerli. Zaten toplamda 15 gün kalacağım o sürede sıkıntı yok .Benim kafama takılan konu ise Yunan konsolosluğundan aldığım halde 2. girişimi Almanyaya yapacak olmam.Bir kaç yerde okudum gümrük memurları uğraştırıyor filan diye duydum tam emin olmadanda biletimi almak istemedim.Edirne de ikamet ediyorum Yunanistan yakın 10 dakikada gidebiliyoruz araba ile. Yunanistana giriş-çıkış yapacağım 2-3 gün sonrada istanbuldan Almanyaya gideceğim.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla bir sorun çıkmaz. Dediğin gibi Almanya'ya gidebilirsin diye biliyorum. Ama tam emin değilim.

• quote:

Bildiğim kadarıyla bir sorun çıkmaz. Dediğin gibi Almanya'ya gidebilirsin diye biliyorum. Ama tam emin değilim.

Sağol hocam bende öyle biliyorum ama herkes farklı konusuyor.Bu Schengen sonuçta iki giriş hakkımı istediğim yere kullanırım madem hepsini kapsıyor.Sağolasın ilgilendiğin için.
  • Bahsettiginiz konuda yasal olarak bir sıkıntı yok ama havaalani memurlari ugrasmak isterse ugrasicak bisryler bulur hatta ulkeye almama haklari bile var diye biliyorum biz gecen ay bi arkadasimla yurtdisina ciktik macaristan havaalaninda benim pasaport kontrolumu yapan memur yuzume bile bakmadi ama arkadasima bakan memur niye geldin ne kadar kalcan otel ucak rezervasyonlari varmi vs vs 10 dakka tuttu sansina artik iyi yolculuklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gultaaken

Bahsettiginiz konuda yasal olarak bir sıkıntı yok ama havaalani memurlari ugrasmak isterse ugrasicak bisryler bulur hatta ulkeye almama haklari bile var diye biliyorum biz gecen ay bi arkadasimla yurtdisina ciktik macaristan havaalaninda benim pasaport kontrolumu yapan memur yuzume bile bakmadi ama arkadasima bakan memur niye geldin ne kadar kalcan otel ucak rezervasyonlari varmi vs vs 10 dakka tuttu sansina artik iyi yolculuklar
    ilk girişi almanyadan yaparsan büyük ihtimal sorun çıkabilir, bana kalırsa ilk yunanistana gir daha sonra almanyay git
  • quote:

Orijinalden alıntı: gultaaken

Bahsettiginiz konuda yasal olarak bir sıkıntı yok ama havaalani memurlari ugrasmak isterse ugrasicak bisryler bulur hatta ulkeye almama haklari bile var diye biliyorum biz gecen ay bi arkadasimla yurtdisina ciktik macaristan havaalaninda benim pasaport kontrolumu yapan memur yuzume bile bakmadi ama arkadasima bakan memur niye geldin ne kadar kalcan otel ucak rezervasyonlari varmi vs vs 10 dakka tuttu sansina artik iyi yolculuklar

ilk girişi yunanistana yapacağım edirnede yaşıyorum zaten yarım saatte gidip gelebiliyoruz burdan.2-3 gün durduktan sonrada istanbuldan uçakla gideceğim almanyaya.umarım sıkıntı çıkarmazlar.almama gibi hakları yok zaten. Schengen var sonuçta ama ne kadar uğraştırırlar onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

ilk girişi almanyadan yaparsan büyük ihtimal sorun çıkabilir, bana kalırsa ilk yunanistana gir daha sonra almanyay git

yok ilk girişi yunanistana yapacağım.Sonra türkiyeye gelip ikinci girişi almanya için kullanacağım.
  • quote:

quote:

yok ilk girişi yunanistana yapacağım.Sonra türkiyeye gelip ikinci girişi almanya için kullanacağım.

Alıntıları Göster
    senin yerinde olsam ilk atinaya giderim ,hiç türkiyeye dönmeden atinadanda almanyaya uçarım

• quote:

senin yerinde olsam ilk atinaya giderim ,hiç türkiyeye dönmeden atinadanda almanyaya uçarım

bende düşündüm onu ama biletler çok pahalı atinadan.Aldım istanbuldan biletimi. Çok soruşturdum bir sıkıntı olmaz nasıl olsa Schengen bu sonuçta cevabını aldım herkesten
  • quote:

quote:

bende düşündüm onu ama biletler çok pahalı atinadan.Aldım istanbuldan biletimi. Çok soruşturdum bir sıkıntı olmaz nasıl olsa Schengen bu sonuçta cevabını aldım herkesten

Alıntıları Göster
    lufhansa biletleri atinada - münich 185 lira bence çok uygun , munich dende atlarsın trene istediğin yere gidersin ,alman trenleri çok kalitelidir

• quote:

lufhansa biletleri atinada - münich 185 lira bence çok uygun , munich dende atlarsın trene istediğin yere gidersin ,alman trenleri çok kalitelidir

mantıklı ama benim atinaya gitmem zor burdan.aldım zaten bileti istanbuldan.Atinadan baktım ama en ucuzu 130-150 euro biletlerin. ucuz yok malesef
  • quote:

quote:

mantıklı ama benim atinaya gitmem zor burdan.aldım zaten bileti istanbuldan.Atinadan baktım ama en ucuzu 130-150 euro biletlerin. ucuz yok malesef

Alıntıları Göster
    İSTANBUL - ATİNA 141 LİRA PEGASUSTA

(SABİHA GÖKÇENDEN )

athens- berlin 75 AVRO -- http://www.easyjet.com/

Lufthansa

athens - munich 69 avro-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hella -- 11 Nisan 2012; 14:27:35 >

• quote:

(SABİHA GÖKÇENDEN )

Lufthansa

athens - munich 69 avro-

hocam çok uğraşmıssın sağolasın.bende baktım ama o kadar veremezdim bilete.aldım ben istanbul-stutgart 120 tl. yinede teşekkür ederim artık ne ile karşılaşırım bilmiyorum.

• quote:

quote:

(SABİHA GÖKÇENDEN )

Lufthansa

athens - munich 69 avro-

hocam çok uğraşmıssın sağolasın.bende baktım ama o kadar veremezdim bilete.aldım ben istanbul-stutgart 120 tl. yinede teşekkür ederim artık ne ile karşılaşırım bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Bak oku burada ne yaziyor
    http://www.mfa.gov.tr/hollanda_ya-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-duyuru-27_12_2011.tr.mfa

Almanya'yi bilemem ama Hollanda'ya gidiyor olsaydin %99 geri gondereceklerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: trineux

http://www.mfa.gov.tr/hollanda_ya-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-duyuru-27_12_2011.tr.mfa

bu haberi okumuştum hocam.ben zaten ilk girişimi yunanistana yapacağım. bu kuralı uygulayan tek ülke konumunda şuan hollanda.ilk başta bende tırsmıştım ama sonradan almanyanın buna dahil olmadığını öğrendim.Aramadığım vize aracı şirketi kalmadı hepsinden aynı yanıtı aldım gidebilirsiniz ama ilk girişinizi yunanistana yapmanızı tavsiye ederiz dediler.Arkadaşlarım var yine Schengen i Yunan konsolosluğundan alıp ilk girişlerini fransaya yapan.

• quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Aslında bu yazı daha çok vizeyi bir ülkeden alıp, ilk kez diğer ülkeye girdiğin durumu kapsıyor. Örneğin bende 2 yıl geçerli bir Schengen vizesi var, Fransa'dan alınma. İlk Fransa'ya giriş yaptım. Daha sonraki yurt dışı seyahatlerimde de onu kullandım. Hollanda dahil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevat_kelle -- 25 Nisan 2012; 22:19:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.