Şimdi Ara

scooter (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
1
Favori
234.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fb_serhat

2. el düşünmüyorum.şimdi ehliyetim olsa ne olur olmasa ne olur.bisiklet süren motosiklette sürer.aklımda bi soru var.bu aletlerin en düşüğü 100 kilo. kırmızı ışıkta durunca. bu aleti taşımak kolay olurmu ki?

(bayılacam gülmekten. ) Anlaşılan sitedeki Arkadaşlarının sözünü dinlemeyip alacaksın Scooter i yinede bilinen ve servis ağı fazla olan bir markayı tercih et. Hani olurda düşersen etrafta servis aramaya gitme.

Kaskız binme sakın - vitrinde durduğu gibi durmaz

• Ne diyelim, bazı şeyleri değiştirmek zor ama yine de özellikle üstüne basa basa söylüyorum. Bisiklete biniyorsunuz diye motora binebilirsiniz diye bir kural yoktur, aklı başında uzun süre motor kullanan herkes de bunu söyler. Mutlaka eğitimini alın. Bir çok klup, dernek, eğitmen seminer düzenliyor. Onları bir araştırıverin.

Bu arada 1-2 milyara motor alacaksınız ama cebinizde ne az 500 YTL'yi de kask, eldiven ve bot için ayırın benden demesi.

Çin işi japon işini geçtim sakın ola 25 YTL'lik kasklardan almayın.

If you have 10 $ brain then buy a 10 $ helmet. Üstelik parçasında bulunmuyor namussuzun...
  • If you have 10 $ brain then buy a 10 $ helmet.

sen bu dediğini bi aç bakiim tosunum türkçesini alalım bakalım, bende 25 liralık kask almış biri olarak bekliyorum cevabını
  • Tabi Abicim ne demek

Şimdik, kask denen dünyanın belki de en eski kafa aleti dışarıdan gelen darbeleri emerek kafaya en az gücü vermek için üretilir.

3 bölümden oluşur. Dış katman, orta katman, iç katman. Dış katman genelde sert yüzeylidir, kırılmaya ve parçalanmaya karşı dirençlidir. Orta katman şok emmesi için özel malzemelerden üretilir. İç katman ise başın formuna uygun, kaymayı ve hareketi onleyen, terletmeyen, üşütmeyen bölümdür.

İyi kasklar genelde özel alaşımlı plastik, carbonFiber gibi malzemelerden üretilir. Amaç ilk darbede kırılmadan gücü kaskın tüm çevresine yaymaktır. Orta kısım gelen bu şoku emerek içeriye en en en az gücü vermeye çalışır. İç katman hem konfor hem de düşme anında kaskın kafa üstünde dönmesini engelleyen kısımdır.

Bir de hayati bir bölümü daha vardır ki emniyet kemeri gibi takılmadığında işe yaramaz. Çene kayışı. Bu kayış düşme anında kaskın kafadan çıkmasını ve fazla hareket etmesini engeller. Düşme esnasında vuku bulan kırbaç hareketinde kask yukarı çıkarsa direkt küçük beyni ve soğancığı parcalayabilir, omuriliği zedeliyerek felçe veya kırığa sonunda ölüme sebep olabilir. Bu sebeple iyi kasklarda kayışın kilidi çelik girişli veya dağcılıkta kullanılan teknikle çelik halkalı kilitlidir. Kaskı tutan kısımlarıda çelik vidalarla tuttururlur ve en sağlam kısmıdır.

Yani anlayacağını kayışi takılmayan veya bozuk olan ultra teknolojik 1.000 Euro'luk F1 kaskı ölümcüldür. Bu sebeple son 2 yıldır sadece kayış değil bir de boyun sabitleyicisi kullanılıyor. Sürücüler bunda pek hoşlanmıyor ama güvenlik işte...

Gelelim 25 YTL'lik kaska. Dış yüzey tamamen sert platikten imaldir, şoku dağıtmaz direkt içeriye geçirir. Orta katman çok incedir yeteri kadar şoku ememez. Kayışı işe genelde plastiktir ve çok zayıfltır. Sağlam olduğunu söyleyen çok satıcıda, bir nevi ders vermek için kayışını hafif bir asılmayla kırdığımı biliyorum. Kazalarda gelen kuvvet belki on misli daha fazla.

Avrupa ve Amerika'da kaskların DOT , E(Yuvarlak içinde sayı) gibi güvenlik kodları vardır. NCAP gibi benzeri kuruluşlarda kasklar test edilir ve dayanıklılığı, şok emişi ölçülür. Bu standartlar trafik için en az gerekli olanlardır. Yarışlarda daha da yükseği kullanılır.

25 YTL'lik kasklarda bu standart yoktur ve alamazda. Bu kaskları kullanıyorsanız bilinki kafanızı korumuyorsunuz sadece polis savıyorsunuz. Hatta bir adım ötesinde belki takmasanız zarar veremiyeceğiniz küçük beyincik ve soğancığınızı tehlikeye atıyorsunuz. 100 YTL civarında standartları sağlayan kasklar var. Bunları tercih edin.

Bu arada standart bir kaskın üretim maliyeti bellidir. Çok pahalı kaskların fiyatı özel yapım boyasından ve serisinden kaynaklanır. En pahalısı en iyisidir demek değildir. Ama Arai, AGV, Schubert (Şumi kullanıyor), Shoei gibi markalar kendini kanıtlamıştır, bi de özel boyalıları ve serileri vardır ve fantezileriniz için uygundur. Diğer DOT, E standardı olan tüm markalar (Aklıma gelenler Nolan, HRJ, Airoh, Shark) nispeten uygun fiyatlı ve gayet de iyidir.

Kafasına lazımlık takanları direkt Allaha havale ediyorum. Fazla bir şey söylemiyorum. Sigara ile birlikte ispirto içenler olduğu gibi bunlarda var heryerde. 6 yıldır motor kullanıyorum lazımlık takanlardan daha az özgür ve asi olduğumu kimse iddia edemez

Bilmem Türkçesi anlaşılır oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mozel -- 23 Şubat 2006 9:32:31 >

• '''' If you have 10 $ brain then buy a 10 $ helmet. ''''

sadece bu yazıyı dedim ben 100satır yazıya gerek yoktu ve bu yazıda bunun anlamıda yok
  • Açılımı tek satırla

10 dolarlık beynin varsa 10 dolarlık kask alırsın...

Üstüne alınma sakın, kendi aramızda kullandığımız bir söz. Artık 100 satırlık açıklamayı da biliyorsun. Bundan sonra 25 YTL'lik kaskı kullanmak kendi bileceğin iş.

Konunun yerinin önemi var mı? Bilgilendirme yazısıydı çünkü. Bence söz konusu güvenlik ve insan hayatı ise her fırsatta yazılabilir.

Bu arada yaşını başını bilmem ama "Tosun" dediğin için şimdiden sağ ol, 32 yaşında ilk defa böyle hitap edildim. Belki buna dikkat etmek daha önemli...
  • Bende Haojin 125 var 1 yıl oldu yakıtı falan iyi az yakıyor çekişide güzel aldığımdan beri akü ile ilgili bir sorunu var olay belli kalitesiz bir aküsü var..bunu alacağım zaman eğer imkanım olsaydı hiç düşünmeden gider bir BWS Yamaha alırdım Bana göre Haojın motorun en büyük eksiği tekerlek çapı ama o uzunluktaki motora zaten BWS deki gibi bir teker takamazlardı..en kötü yanı kayma riski çok yüksek ıslak asfatda çok dikkatli olmak gerekiyor ve bu motor off road için uygun değil yani bunu düz yollarda kullanmak lazım..Ama iyi taraflarıda var birkere gösterişli ve kötülendiği kadar yok çin malı tüm motorların içinde en iyisi budur bence..Fiyat olarak çok iyi hele son zamanlarda iyice ucuzlamış ben aldığımda peşin plaka hariç 1900 ytl idi şimdi 1700 falan..Birde bu motoru alacak arkadaşlara tavsiye siz siz olun arkaya birini bindirmeyin binecekse 50 kg den ağır olmasın ön tarafın hakimiyeti kayboluyor..

BWS 1 numara
    Pejo Trekker 2 numara
    Honda motorlar ( teker çapları küçük ama sağlamlıkta hepsinden iyiler )
    Kanuni Hussar fena değil

• quote:

Orjinalden alıntı: VirtualFrog

Bende Haojin 125 var 1 yıl oldu yakıtı falan iyi az yakıyor çekişide güzel aldığımdan beri akü ile ilgili bir sorunu var olay belli kalitesiz bir aküsü var..bunu alacağım zaman eğer imkanım olsaydı hiç düşünmeden gider bir BWS Yamaha alırdım Bana göre Haojın motorun en büyük eksiği tekerlek çapı ama o uzunluktaki motora zaten BWS deki gibi bir teker takamazlardı..en kötü yanı kayma riski çok yüksek ıslak asfatda çok dikkatli olmak gerekiyor ve bu motor off road için uygun değil yani bunu düz yollarda kullanmak lazım..Ama iyi taraflarıda var birkere gösterişli ve kötülendiği kadar yok çin malı tüm motorların içinde en iyisi budur bence..Fiyat olarak çok iyi hele son zamanlarda iyice ucuzlamış ben aldığımda peşin plaka hariç 1900 ytl idi şimdi 1700 falan..Birde bu motoru alacak arkadaşlara tavsiye siz siz olun arkaya birini bindirmeyin binecekse 50 kg den ağır olmasın ön tarafın hakimiyeti kayboluyor..

BWS 1 numara
    Pejo Trekker 2 numara
    Honda motorlar ( teker çapları küçük ama sağlamlıkta hepsinden iyiler )
    Kanuni Hussar fena değil

Kanuni Hussara fena değil BWS bir numara dedigine göre ben senin motordan anladıgına inanmıyorum arkadasım ...

• maalesef motor alamadım.ama sayfalar bayaa bi ilerlemiş.
  • arkdaşlar zealsun ZS125-6 modeli için ne düşünüyorsunuz (linkte resmi ve fiyatı var)
  • quote:

Orjinalden alıntı: acy78

arkdaşlar zealsun ZS125-6 modeli için ne düşünüyorsunuz (linkte resmi ve fiyatı var)

pardon linki yazmayı unutmuşum ayrıca link te 2 000 ytl diyor ama sanırım eski fiyatı o çünkü dün sordum 1650 ytl şuan ki fiyatı ve motor çok iyi görünüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: acy78

arkdaşlar zealsun ZS125-6 modeli için ne düşünüyorsunuz (linkte resmi ve fiyatı var)

pardon ya burada yazmamışım linki http://72.14.203.104/search?q=cache:-yGh-JhLhEgJ:uckun66.sitemynet.com/+zealsun+125&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=11 ve ayrıca burada 2 000 ytl görünüyor ama dün sordum 1650 ve resmide çok iyi görünüyor

• Arkadaşlar bu disk kilidi nası bişey nerelerde satılır fiyatı nekadardır internette bulabilirmiyim bilen varmı???
  • Disk kilidi, u biciminde olup kilit kısmı ile diskin ara boşluğuna takılan ve motorun yürümesini engelleyen tek parçalık bir alettir.

Ancak çok hafif motorlarda fazla işe yaramaz zira götürecek adam genelde onu bir kamyonetin arkasına atar...

En doğrusu hafif motoru bir zincir ile sağlam bir yere sabitlemektir.

Bulunabilecek yerler,

Eminonü, Kızıltoprak, Göztepe'deki motor satıcılarında çok çeşidi bulunur.

Alarmlı olanlar 100 Eur, alarmsızlarda 30-50 Eurodiye hatırlıyorum.
  • ya arkadaşlar tamam çin malları pek kaliteli değil ama markalı ürünlerde çok pahalı.ister istemez insan ucuz almak istiyo.malum ülkemizin ekonomik şartları
  • istanbulda oturmuyorum ama yinede bilgiler için saol
  • Merhaba
    Ben İstanbuldayım ve kendime Scooter almayı düşünüyorum işe gelip giderken rahatlık.... yazılanları okudum biraz kafam karıştı açıkçası Asya Motor almayı düşünüyordum ama arıza çıkarıyor deniliyor 18-19 yaşlarında racing kullanmıştım ama şimdi biraz daha güvenli bir motor istiyorum o zaman serde gençlik vardı şimdi 30 u devirdik:) Bir bayana ne tavsiye edersiniz gerçi Türkiye de bayan sürücü olmakda zor ama bakalım ne olacak
  • Ya ablacım, maşşallah sende heryerden çıkıyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: fb_serhat

quote:

Orijinalden alıntı: infinite

şu çinlilere para bağlamayın arkadaşlar paranıza ve manevi hayatınızada yazık edersiniz...

2500 liraya alınacak 2.el sağlam seçeneklere bakman senin için hayırlı olur....

mesela scooter diiince aklıma yamaha BWS gelir 2 zamanlıdır ama çok sağlamdırda arkadaşım 99 yılından bu yana kullanmakta yaklaşık 45bin km civarında ve çok sağlam...

yine yamaha aerox...şekli olsun kalitesi olsun bence yamaha ve honda ya bak için rahat olsun kalite ile tanış...

aerox 100cc 8hp

BWS

2. el düşünmüyorum.şimdi ehliyetim olsa ne olur olmasa ne olur.bisiklet süren motosiklette sürer.aklımda bi soru var.bu aletlerin en düşüğü 100 kilo. kırmızı ışıkta durunca. bu aleti taşımak kolay olurmu ki?

zaten taşımıyosun sadece dengesini sağlıyorsun

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.