Şimdi Ara

scooter (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
1
Favori
234.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    honda today aldım sizce nasıl?
    bu yaz ehliyet alıcam artık
    motor kışları kullanılmıyor bana tavsiyelerde bulunur musunuz? sizce iyi bir scooter mı? ve yapmam gerekenler neler?
  • abiler scooter motoru nerden bulabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: maraşlee

abiler scooter motoru nerden bulabilirim

o ne demek ya? sen mekanik aksamdanmı bahsediyosun yoksa scooter ın motorunumu değiştircen..ben anlamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cathedral

quote:

Orjinalden alıntı: maraşlee

abiler scooter motoru nerden bulabilirim

o ne demek ya? sen mekanik aksamdanmı bahsediyosun yoksa scooter ın motorunumu değiştircen..ben anlamadım..

yoo go kart yapcam
  • arkadaşlar, bende bir scooter kullanıcısıyım.

Motorum Kymco Agility 125

Eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa buradayım..
    Herkese selamlar!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

arkadaşlar, bende bir scooter kullanıcısıyım.

Motorum Kymco Agility 125

Eğer yardımcı olabileceğim bir konu olursa buradayım..
    Herkese selamlar!

Arkadaşım şu motosiklet işine giricem sanırım ama sorularım var.

Başka bir konuda sormuştum cevap gelmedi.

1. Vergi plaka ruhsat ehliyet istemeyen motosiklet oluyor mu? Belli bir cc nin altındaysa oluyor diye biliyorum.
    2. Bisikleti çok iyi süren ama motosiklete yeni başlayacak, motosiklete ödeyebileceği max tutar 1000 ytl olan birine ne önerirsin(ankarada oturuom)
    Öğrenciyim okula motosiklet ile gitmek istiyom.
    3. Kapalı garajım yok. Açık bahçemiz var. Apartman sakinleri olarak garaj için kullanıyoruz. Motosikleti nasıl koruyacam.
    4. Teşekkürler

• 1-Plaka ve ruhsat istemeyen motosiklet yok. Elektrikli bisikletler var. Ancak 49cc ve aşşağısına ehliyet gerekmiyor diye biliyorum.

2-Mondial 125 zn (ikinci el temiz)

3-Motosikleti sağlam bir branda ile örteceksin.

4-Rica ederim!
  • Ya çalarlarsa
  • mondial zn 125 in fiyati dusuktur ama vicdansiz cok hizlidir dikkat et.kanuni husarim vardi ama hic 125 i gecemedim orta ve sol seritte gidebiliyor ben en sag yada 3 dakikaligina orta seride gecebiliyordum.
  • Sağlam bir branda + kilit + disk kilidi üçlüsü pekçok hırsız için caydırıcı olacaktır.
  • bır konuda danısmak ıstıyorum.arabamı satmayı dusunuyorum(1.6 16v 2000 model clio sport) ve as 125t veya mondial 125 zn model scooter almayı dusnuyorum.daha once motorsiklet tecrubem yok yanı 1-2 saat kullanmıslıgım var sagda solda. ankarada yasadıgım ıcın ıse gıdıp gelmem daha kolay olur ve yakıt konusundada tasarruflu olur. sormak ıstedıgım bu scooter ıcın ehlıyet almama gerek var mı? eger varsa tekrar kursa mı gıtmek gerek bunun prosuduru nedır?nasıl alabılırım ne kadar surer?ankarada bu scooterları satan bayılık var mı? tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar1917 -- 11 Nisan 2008; 15:35:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1917

bır konuda danısmak ıstıyorum.arabamı satmayı dusunuyorum(1.6 16v 2000 model clio sport) ve as 125t veya mondial 125 zn model scooter almayı dusnuyorum.daha once motorsiklet tecrubem yok yanı 1-2 saat kullanmıslıgım var sagda solda. ankarada yasadıgım ıcın ıse gıdıp gelmem daha kolay olur ve yakıt konusundada tasarruflu olur. sormak ıstedıgım bu scooter ıcın ehlıyet almama gerek var mı? eger varsa tekrar kursa mı gıtmek gerek bunun prosuduru nedır?nasıl alabılırım ne kadar surer?ankarada bu scooterları satan bayılık var mı? tesekkurler

Scooter için tabiki ehliyete gerek var.
    Kursa gidip gitmemek sana kalmış, motor sınavına giriceksin 20 soruya tabii tutulacaksın , bu sınavdan 70 puan aldıktan sonra motorsiklet ile direksiyon sınavına giriceksin yine 70 puan alırsan sürücü kursundan dosyanı alıp trafikten ehliyetini alabilirsin.Okul ücreti hariç 190 ytl falan tutuyor..
    En yakın ehliyet sınavı bu ay içinde ama ona giremezsin çünkü geç kaldın.Diğer sınav 12 ağustos olması lazım tabi yanlış hatırlamıyor isem..

• Scooter düşünüyorsan Vespa & Piaggio'dan vazgeçme derim :)
  • cok tesekkurler cevaplar ıcın.dıreksıyon sınavında viteslı motor mu kullandırıyorlar? ne tarz bır motorla sınava gırıyoruz ve sınavı gecmek ıcın onemlı noktalar?(kask takmak,ayna duzeltmek vs) ankarada piaggio satan bıldıgınız bır yer var mı? tesekkurler
  • Arkadaslar benimde bi kac sorum olcak..Öncelikle ehliyet olmadan motor alnabiliyo mu?(plakasız olsa?) Ayrıca ehliyet araba ehliyeti olsa motor alabilmek icin neler gerekiyor?Ve ne kadar sürüyor, plaka islemleri ne kadara mal olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1917

cok tesekkurler cevaplar ıcın.dıreksıyon sınavında viteslı motor mu kullandırıyorlar? ne tarz bır motorla sınava gırıyoruz ve sınavı gecmek ıcın onemlı noktalar?(kask takmak,ayna duzeltmek vs) ankarada piaggio satan bıldıgınız bır yer var mı? tesekkurler

Biz vitesli motorla girdik, kask taktık sadece diğer noktalara dikkat etmedik çünkü okuldan görevli gelen hoca not veren abileri ayarlamış sadece 3 tur attık okulun bahçesinde hepsi bu
  • mondial 150 zat 3.250ytl

bu motor tarzında 2 kişilik bu fiyatlarda daha ii bi marka bulmam mümkünmü? mondial hakkında soru sormıcam genel olarak werilen cvplardan hep negatif anlamda eleştiriler gelmiş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CuklasaN

Arkadaslar benimde bi kac sorum olcak..Öncelikle ehliyet olmadan motor alnabiliyo mu?(plakasız olsa?) Ayrıca ehliyet araba ehliyeti olsa motor alabilmek icin neler gerekiyor?Ve ne kadar sürüyor, plaka islemleri ne kadara mal olur?

ehliyetin olmasa da farketmez alabilirsin,gider motoru alırsın sonra plakayı çıkartırsın emniyetten takarsın,para alacak senden hiç sorarlarmı ehliyetin varmı motor almışsın diyearaba ehliyetin varsa sadece motor sınavına giriyosun ve de direksiyon tabi ki.
  • kymco aglity 125 şu an 2.750 civarı..

suzuki AN 125 ise 2.950 YTL..

honda beat 150 cc 3.200 YTL..

yamaha cynus RS 2.850 YTL

iki uç arasında 450 milyon oynuyor..

kalite açısından öneriniz nedir..

aleti alıyorsam sorunsuz binmek isterim..

kalite açısından sıralarsanız çok memnun olurum..

en dayanıklı ve uzun ömürlü olan hangisidir..?

teknik açıdan eksikği fazlası nedir,,kullanan ve bilenlerden yorumları bekliyorum..

saygılarımla..
  • Selamlar,

Bir kaç hafta içerisinde kendime bir scooter almak istiyorum, A2 ehliyetim var ve şehir içinde genelde kısa mesafelere gidip gelmek için kullanacağım.

Vitesli bir motor düşünmedim çünkü ayrıca otomobilim olduğu için motoru her zaman kullanmayacağım. Bütçem en fazla 2000 YTL ve bu parayı peşin değil kredi kartı ile 12 taksit olarak ödeyeceğim o yüzden 2. el maalesef olamıyor.

2000 YTL'ye kadar çeşitli Scooter modelleri var Mondial ve Kanuninin siz neyi tavsiye edersiniz ? Üzerine şu kadar daha koy bunu al demeyin çünkü dediğim gibi 2000 maksimum bütçem belki sıksan 2250 olur ama bir kuruş fazlası olmaz.

Benim için şunlar olmalı;

Az yaksın ekonomik olsun
    Performansı fena olmasın, yokuşları yığılmadan çıkarsın
    2 kişi binildiği zaman zorlanmasın fazla
    Bir kaç ay sonra dökülmeye başlamasın :)

Ben motoru sakin ve efendi kullanırım hız yapmam bakımlarına da dikkat ederim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.