madem scooter üst konunuz var, birisi bana bu aralar alınabilecek f\p oranı en iyi scooter modellerine dair bir tavsiye yapabilir mi ? (çin falan istemiyorum ama )
bu aralar alinabilecek en iyi scooter f/p bakimindan bence sym joyride 200 dur hatta bende kendime bitane alicam kismetse en yakin zamanda fiyati cogu yerde kampanyali 4000 ytl
motorun tipi falan oldukça güzel ama fiyat çok bence boyle bi model için 3000 - 3500 ytl arasında birşey düşünüyorum, başka bir önerin var mı acaba ?
quote:
Orjinalden alıntı: flywalker
motorun tipi falan oldukça güzel ama fiyat çok bence boyle bi model için 3000 - 3500 ytl arasında birşey düşünüyorum, başka bir önerin var mı acaba ?
japon yada italyan yok o fiyata bildigim kadarıyla. çinli alıcan.
quote:
Orjinalden alıntı: kentacdis
quote:
scooter model olarak ?
Mondial 150 ZC ler güzel bence.Kampanyada şu an 1.950 ytl.
quote:
quote:
SYM veya KYMCO diyolar o fiyatlara
çin diiller ama italyanda diiller sanırım tayvan malı ama genel olarak güzel yorumlar aldım hatta kymco Agility 125 yi başlangıç motoru olarak almayı bile düşünüyorum...
peki bu 2 marka hakkında başka yorumu olan varmı acaba...
quote:
Orjinalden alıntı: Erreguay
quote:
quote:
SYM veya KYMCO diyolar o fiyatlara
çin diiller ama italyanda diiller sanırım tayvan malı ama genel olarak güzel yorumlar aldım hatta kymco Agility 125 yi başlangıç motoru olarak almayı bile düşünüyorum...
peki bu 2 marka hakkında başka yorumu olan varmı acaba...
var simdi sym suzukinin markasıdır sym yi aldıktan sonra suzuki servislerine götürürsün tr nin heryerindede vardır suzuki servisi ve sağlam güvenilir markadır kymco da uzunbir garanti veriyor ve güzel dir sağlamdır.
honda ve yamahada da scooter var bufiyatlara fakat onlar marka fiyatını biraz fazla koyuyorlar sen yinede bir bak onlarada
amaca yönelik al. günde kaç km gidicen tekmi binicen 2kişimi ne hızda kullanıcan vs kesinlikle ayakmarşı (kickstart) olmalı birçogunda var ama olmayanlar var o kötü. jantları büyük olsa iyi olur genelde 12-13" civarında. yollar çok bozuk büyük jantlılar daha iyi. kasa geniş maksi gibi olanlar daha rahat, ayaklarını filan ileriye uzatabiliyorsun fakat otoların arasından geçiceksen biraz tombullar minikler daha iyi ovakit.
suzuki an125 var 3000ytl yamaha cygnus var oda 2800 filan kymco people s200 var 4000ytl civarı bunutavsiye ederim avantajı çok hatta en iyisi bence yazdıklarımdan kesin bir gör soruştur. yamaha bws tavsiye eden olur sakın alma üretimden kalktı stoktan satılıyor uzun suredir 2zamanlı çok yakıyor paçasıda çok pahalı. sym nin mio su var bütçene uygun olan 3500ytl 100cc biraz şirin görünümlü güzel bieşy ama çok kullanışlı olmaz şehir içi.
dedigim gibi amaca yönelik alıcan, nerelerde kullanıcagını iyce düşün ona göre belirle, alamdan kullananlarla konuş fikir al. kolaygelsin. kask mont için para ayırmayı ihmal etme. çinli alıcaksan çinli de tavsie ederim zaten kendim çinli kullanıyorum memnunum.
motor kullanıp düşmeyen adam tanımıyorum
1000 tl ile 1500 tel arasındaki teklifleri dinleyebilirm. .
kesinlikle suziki burgman 400 hatta hatta muhteşem 650
Şuan piyasadaki en iyi fiyat/performans scooterı kymco agility125 dir
artıları: çok seri, dayanıklı, dizaynı güzel, önde disk fren eksisi: lastikler ve amortisör çok sert
quote:
Orjinalden alıntı: .MstF.
motor kullanıp düşmeyen adam tanımıyorum
Beni de tanımıyorsun, ama tanışalım. Adım Sercan, 11-12 yaşımdan beri kullanıyorum, şuan bir süreliğine scooter kullanıyorum, ara ara g.tümün altından kayıp gidiyor ama düşmedim Allah'a şükür
Tü tü tü maşşallah deyin, kulağınızı cücccük (dudakları büzerek, öpücük atar gibin) efektiyle memesinden tutup aşağıya çekin, akabinde sert bir zemine vurun.
Asfaltta hafif motor kullanarak düşmek zor, ama araziye gel düşeceğine %99.99 garanti veriyorum
Arkadaşlar, daha önce motor kullandım fakat hiç kendime ait motorum olmadı, şu sıralar almayı düşünüyorum. İlk olarak Honda Dylan ı düşündüm, 2. olarak yamaha bws almayı düşünüyorum fakat bws nin çok benzin yaktığını söylüyorlar ve 2 zamanlı olduğu için fazla gürültülü olduğunu söylüyor arkadaşlarım. Daha önce hi bws kullanmadığım için bilmiyorum... Sizce de sesli ve çok benzin harcıyoru mu? ve... dylan almayı düşünüyorum ama biraz pahalı geldi, kanuni de düşünebilirim belki. acaba kanunilerde fazla ses çıkartıyor mu. kalite olarak nasıllar? mesela edindiğim tecrübelere göre kanuni de mesela fren olarak fala kaliteli mal kullanılmıyor ve sürekli sorun çıkartıyor, yalama oluyor bazı yerler... ???
teşekkürler.
Arkadaşlar yeni başlayacaksanız 100-125 cc bana yeter diyorsanız, boyutlarının da çok büyük olması sizin için önemsizse kesinlikle piyasada f/p oranı bu klasmanda en iyi olan scooter KYMCO AGİLİTY 125'dir..Motoru 3 aydır kullanıyorum,abartmıyorum yarım gazla 80'i rahat görüyor tam gaz 110 ve + sı görülebiliyor.Seri olması şehiriçinde acayip avantajlı.(tabi siz yine de hız yapmayın).Ayrıca motorun şekli çok sportif,bagaj hacmi yeterli,jantlar büyük,ön fren disk,aynı segmentteki honda beat ve yamaha bws yle rahat kapışacak bir çok yönden onları alt edebilecek bir motor..
Ayrıca bu çin zımbırtılarına göre çok daha iyi..Misal,geçen arkadaşım arkama bindi ve olm bu motor gitmiyo dedi, benim mondial zn(klasik tipli model) bundan daha hızlı dedi..Hiç bozmadım..Sonra onun motoru aldık gel dedim bi yarışalım senle..Görmeniz lazım yanıma bile yaklaşamadı..Durduk,arkadaş kıpkırmızı
Agility köpek gibi bir motor..Tavsiyemdir..
honda beat karizma motor
quote:
Orjinalden alıntı: egecankep
Arkadaşlar, daha önce motor kullandım fakat hiç kendime ait motorum olmadı, şu sıralar almayı düşünüyorum. İlk olarak Honda Dylan ı düşündüm, 2. olarak yamaha bws almayı düşünüyorum fakat bws nin çok benzin yaktığını söylüyorlar ve 2 zamanlı olduğu için fazla gürültülü olduğunu söylüyor arkadaşlarım. Daha önce hi bws kullanmadığım için bilmiyorum... Sizce de sesli ve çok benzin harcıyoru mu? ve... dylan almayı düşünüyorum ama biraz pahalı geldi, kanuni de düşünebilirim belki. acaba kanunilerde fazla ses çıkartıyor mu. kalite olarak nasıllar? mesela edindiğim tecrübelere göre kanuni de mesela fren olarak fala kaliteli mal kullanılmıyor ve sürekli sorun çıkartıyor, yalama oluyor bazı yerler... ???
teşekkürler.
bws için bu hafta ölçtüm.boş depoya 10 YTL lik benzin aldım.3,5 litre doldu.onunla şehir içinde 97 km gittim.şu anda 1800 km deyim.ilk başta 97 değil de 87 yakıyordu diyebilirim.motor dahases konusu öyle çok sorun değil.sonuçta scooter bu motor.motor 2 zamanlı olduğunda aniden verirsen gazı haliyle ses çıkıyor.ama hiçbir zaman bu ses rahatsız edici bir ses değil.bence BWS arazide sürerim.her yere giderim diyorsan alınmalı.tabi şehir içinde aniden hızlanan motorun avantajı çok oluyor onu da söylemek lazım.ama hemcinslerine göre biraz fazla yakar.bana sorarsan yine alırmısın.cevabım evet.çin malı almadığıma çok memnunum.motorumun kullanması çok zevkli.
merhaba arkadaşlar.yakın zamanda bi scooter almayı düşünüyorum.beğendiğim 2 model var.bunlardan hangisini önerirsiniz.performans ve yakıt önemli değil benim için.önemli olan sağlam sessiz ve servis sorunun olmaması.birde ön fren abs olsun istiyorum bütçemde 2000 ytl civarı