Şimdi Ara

scooter için kask ve aksesuar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen ay Suzuki Address 110 aldım. A2 ehliyetim yok, bir yandan ehliyet işleriyle uğraşıyorum. Diğer yandan kişisel koruyucu ekipmanlara ve aksesuarlara bakıyorum.
    Olmazsa olmazlarım ne olmalıdır ya da telefonluk, sele örtüsü vb. gibi aksesuarlar için tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Kask için: Full face alırsam MT Revenge alacağım fakat, genelde Kdz.Ereğli'de şehiriçi kullanacağım için çene açılabilir kask istiyorum. Tabi ki güvenlik riskini unutmamak lazım burada. Çene açılır ve full-face kask önerileriniz var mıdır?

Eldiven, arka çanta, sele brandası, dizlik, ceket de alacağım ama çok fazla bütçem yok. Hangi markalar tercih edilmelidir? Alırken kıstaslar ne olmalıdır? Prohel ve prosev ekonomik olarak görünüyor. Ceket alırken 4 mevsimlik mi almalıyım? Pantolona ihtiyaç var mı?

İlginiz için teşekkür ederim.

• Şimdi herkes sana full ekipman önerecek ama sen yine alabildiğiniz ekipmanları alacaksın, o yüzden ben sana bir Scooter kullanıcısı olarak kendi tavsiyelerimi yazıyorum,

1 tane full face kask şart. Çene açılır alma, çene açık gitmek için şehir içinde yazın kullanıma uygun kapalı kaska ilaveten açık kask alabilirsin

4 mevsim diye bir şey yok onlar 3 mevsimdir

1 yazlık 1 kışlık olmak üzere 2 mont

Pantolon ve bota gerek yok, ama bir tane mafsallı dizlik al.

Yağmurluk alt, termal içlik, bir kaç tane boyunluk

Scooter için de alarmlı disk kilidi, zincir kilit branda, sele örtüsü.
    Yine bir yazlık bir kışlık iki çift eldiven şart.

Kask ve montu mümkünse iyi bir şey al. İkisine 1500 TL ayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 9 Ağustos 2017; 16:42:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Şimdi herkes sana full ekipman önerecek ama sen yine alabildiğiniz ekipmanları alacaksın, o yüzden ben sana bir Scooter kullanıcısı olarak kendi tavsiyelerimi yazıyorum,

1 tane full face kask şart. Çene açılır alma, çene açık gitmek için şehir içinde yazın kullanıma uygun kapalı kaska ilaveten açık kask alabilirsin

4 mevsim diye bir şey yok onlar 3 mevsimdir

1 yazlık 1 kışlık olmak üzere 2 mont

Pantolon ve bota gerek yok, ama bir tane mafsallı dizlik al.

Yağmurluk alt, termal içlik, bir kaç tane boyunluk

Scooter için de alarmlı disk kilidi, zincir kilit branda, sele örtüsü.
    Yine bir yazlık bir kışlık iki çift eldiven şart.

Kask ve montu mümkünse iyi bir şey al. İkisine 1500 TL ayır.

Pantolon ve bota gerek yok bunu hangi mantıkla söylüyorsunuz hocam?

Eğer bu adam kaza yapıp yere düşüp sürüklenirse popo kısmını ne koruyacak? Yada o dizliğin dönüp dönmeyeceği ne malum kaza anında sert bir şeyle karşılaştığı zaman. Ve bot uzun bot tavsiye ederim ne tarz motor kullanıyorsanız kullanın tavsiye ederim gereksiz diye bir şey yok. Aslında en önemli şey kafadan sonra ayaktır bence çünkü ayağın olmadığı zaman yürüyemezsin hiç bir işini kendin yapamazsın. Bunları da düşünün lütfen.

İnsanlara tavsiye verirken o insanın senin fikirlerine göre hareket edip size güvenip alacağını düşünürekten yazın.

Ben biliyorum adam ne kadar kötü dursa bile scooterda shoei, arai takanlar biliyorum. Kötü duruyor filan deme çene açılır daha rahattır ama güvenlik önemli. (Konu sahibi arkadaşa ithafen)

• Haklısın ama nasıl olsa almayacak, gerçekçi olalım Scooter kullanıp da pantolon bot giyen görmedim. Ben de giymiyorum. Her düşen toto üstünde sürtünecek veya çenesini asfaltta rendeleyecek diye bir şey yok. O riskler kişinin kendine ait. Evet ben de biliyorum düşersem belki ayak bileğim kırılacak. Bunları düşünmenin sonu yok, motora binilmez yoksa.

• Pantolon para değil zaten iyi bi dizlik alacağına az bi farkla tech90 falan pantalon alınır görünümüde normal kot şeklinde. Öyle rahatsız eden veya absürt görünen bi durumu yok. Bilmeyen anlamaz bile motosiklet pantolonu olduğunu.

Ayakkabı içinde çizme rahatsız ediyorsa bilek üzerinde biten botlar tercih edilebilir. Çizme bile alsanız pantalonun içine girdiğinden yine öyle çok absürt bi görüntü olmuyor. Scooterların sele altıda geniş oluyor şekil önemli derseniz oraya atarsınız bir çift spor ayakkabı inince değişirsiniz.

Bu arada montun içine sırtlık almayı sakın unutma. Montların sırt koruması olmuyor içinde.

Koruyucuların dandik olmamasına diklat et. Çıkarıp bakabilirsin montun içinden. Üzerlerindeki etikette markaları, CE logosu ve bir takım kodlar yer alır. Altta verdiğim linkte bunların açıklaması mevcut.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/news56/Motosiklet-giysileri-ve-koruyucu-ekipmanlara-dair

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASK TAVSİYESİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.