Şimdi Ara

Hafif ticari araç tavsiyesi,önerilerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
8.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Arkadaşlar Merhaba, araç alamadım bir türlü, bütçemi yükseltmeye karar verdim. 1 hafta içinde almam gerekiyor havalar kötüleşti işlerim aksamaya başladı. 1.6 multijet 90000km de doblo premium plus buldum. 130.000 Tl istiyorlar. 4000 Tl hasar kaydı ve yan kapıda vuruk mevcut, 70.000 peşin diğerini kredi çekeceğim, tavsiyeniz ne olur, fiyatlar biraz daha aşağı düşer mi dersiniz, yoksa alayım mı bu aracı. Yorumlarınızı bekliyorum

Merhaba,

65000-75000 TL bandında hafif ticari araç tavsiyesine ihtiyacım var. Kafam çok karışık, sizin önerileriniz benim için önemli, Arka koltuk konforu da keza öyle, bir önceki aracım fiorino idi. Ailem ile hiç kullanamadım. Arka koltuk konforu yok denecek kadar az. Farklı bir hafif ticari araçta kullanmadım. Baktıklarım arasında en konforlu olan bu fiyat aralığında yada daha yukarıda Doblo 1.3 ecojet diyorlar arka süspansiyonu B-link imiş. Ama fiorinodan 1-2 lt fazla yaktığı söyleniyor arkadaşlar. Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.yilmaz08 -- 7 Aralık 2020; 21:55:53 >

• Aile aracı olarak kullanacaksanız otomobil ruhsatlı Vito, Transporter, Caravelle, Tourneo vb. kısa şase M1 sınıfı araçlara bakmanızı öneriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, onlara da baktım fakat benim bütçemi çok aşıyor. İşim gereği bu saydıklarınızdan biraz daha kompakt ve yakıt tüketimi uygun bir araca ihtiyacım var. Yoksa vito yada caravelle kim istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.yilmaz08 -- 14 Eylül 2020; 20:52:33 >
  • Saydığınız kriterleri sadece doblo karşılıyor gibi. D3 olanı ve 1.6 dizel otomobil ruhsatlı kullanmıştım gidişi çok iyiydi. Arkada oturmadığımdan arka konforu hakkında bir şey diyemem. Ancak yüksek yapısı sebebiyle biraz yana yatma eyilimi var gibi gelmişti. 1.3 olanı pek o kasada tutulmadı gibi. Ama 1.6 ya nazaran yüklü olmamak koşulu ile daha az yaktığını söylüyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz araç galiba 1.6 motor 105 beygir olanı, bende öyle duydum

• Bu fiyat aralığında hafif ticari aracın anca ezilmiş, yük yemiş olanını alırsınız ki bağımsız süspansiyon olsa bile içinden geçilmiş haldedir. İşin aslı düzgün hafif ticari için 100k seviyesi farz oldu
    Aile diyorsunuz bazı gereksinimler kaçınılmaz olmuş
    Arkalar bağımsız süspansiyon
    Arka frenler kampana değil 4 lastik disk
    Arka camlar kelebek değil elektrikli açılabilir.

• c.yilmaz08 C kullanıcısına yanıt
    Evet. Ancak ne yazık ki piyasa çok yükselmiş. Ben biraz geride kalmışım. Yılbaşında düşük kilometreli 2016 model 1.6 bir aracı tanıdık 68 e satamamıştı. Şimdilerde uçmuş gitmiş.
    Bu arada fiorino için zaten konforsuzluk konuşulur. Aks mesafesinden dolayı çok sektiği söylenir. Belki başka bir ticari yerine station vagon bir araca bakabilirsiniz.
    Umarım istediğiniz aracı bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız bende mecbur bütçemi arttıracağım, dediğiniz donanım özellikleri artık mecburi bir hal aldı ama işte bütçe git gide artıyor. Çok yüksek km olan araçlara bile dünyanın parasını istiyorlar ne yapacağım bende şaşırdım

• f.gulteki F kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek hocam, yaklaşık 2 haftadır akşamları malum siteden araç bakıyorum. Aydın bölgesindeyim bu civarlardan bakıyorum fakat burada fiyatlar bir tık daha yüksek. Önce station wagon bir araç düşündüm, işim için katlanır merdiven koymam gerek ve diğer ekipmanlar olduğu için vazgeçmek zorunda kaldım. Oğlum 10 aylık eşimle birlikte hep arkada olduğundan arka koltuk konforu fiorinoda sıkıntı idi. Zıplayıp sekiyordu araç. Ama yalan yok yakıtı 6 lt idi. O yüzden çok kararsızım

Sizin çareniz doblo gibi gözüküyor ama birazcık bütçe sizi zorlayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orktas O kullanıcısına yanıt
    Galiba öyle görünüyor, peki 1.3 yada 1.6 hangisi sizce, geçen bir taksiciye sordum aracı 1.6 idi, abi çok yakıyor dedi, araştırdım ağırlıklı şehir içi kullanılacak, bulunduğum bölge merkezler düz yol köyler yokuş, ama genelde yakın ilçeler, 1.6 yakıt konusunda zorlar mı acaba

Fiorino da 1.3’se şikayetçi değilseniz yine 1,3 alabilirsiniz. Vallahi yakıt konusunda detaylı bilgiye sahip değilim sizi yanıltmak istemem ama amcamda 1.3 Dizel Doblo var şehir içi şehir dışı karışık kullanıyor 3 senedir ortalaması 6,5 litre. Bana sorarsanız bu yüksek bir tüketim arkadaşımda 1,3 egea var onunda kullanımı benzer ortalaması 5,3 litre. Ancak Doblo’nun boyutunu ve sunduklarını düşününce 6,5 litreyi yadırgamıyorum.
    Fiorinodan kesin 1 litre fazla yakar gerisi sizin kullanımınıza kalmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot partner Tepee,citroen berlingo bakabilirsiniz.Partner Tepee abim kullanıyor gayet memnun.

• Aile kullanımı iş kullanımından daha büyük olacaksa C-Max, C3 Picasso veya C4 Picasso tarzı bir şey bakarsanız daha sağlam olur hem daha güvenli hem de bagajı iyi. O olmadı Clio SW tarzı araçlar bakabilirsiniz.
  • 2016 ve üzeri Kangoo Touch

Fiorinodan az yakar neredeyse 1lt
  • Doblo 1.6 105 bg istanbul şehir içi kullanımı 8 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmosferik 8000rpm -- 14 Eylül 2020; 23:29:40 >
  • Botadam B kullanıcısına yanıt
    Partneri de düşündüm çok güzel donanımları var ama etrafımda kimse kullanmadığı için soramadım doğrusu 😃

• Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hocam, malesef çoğunlukla iş için kullanılacak. Teknisyenim genelde arıza ve ürün kurulumlarına gidiyorum. 😔

• Ford tourneolar goze hoş geliyor

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Kango olabilir yeni kasaları güzel duruyor. 1.5 dci az yakar diyorlar bende araştırdım bunu da listeye ekleyelim. Teşekkürler

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.