Şimdi Ara

Scooter Kullanmak İçin Gerekli Olan Ne Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
15.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben scooter kullanmak istiyorum. Motorlarla hiç bir bilgim yok ama AEA'nın tüm teknik videolarını izledim. İlk önce scooter ile alışmak istiyorum trafiğe sonra bir 125 cc'lik bir motor alırım. Sorularım şöyle :

1 - Scooter kullanmak için hangi ehliyete sahip olmam lazım?
    2 - Scooter kullanırken hangi ekipmanlar(kask,eldiven vb.) lazım?
    3 - Suzuki Address 110 almak istiyorum sizce nasıl başlangıç için?

Sorularım böyle arkadaşlar. 17 yaşımdayım. Şehir dışına çıkmam ama şehir dışında 30 - 40 KM civarında bir köy var orada dedem kalıyor yani en fazla oraya çıkarım. Yani o 30 - 40 KM'lik yolda yavaş yavaş gitmek istemiyorum canım sıkılmasın, çokta hızlı gitmek istemiyorum. 90 KMH yeterli benim için. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ilk motor icin adress fazla hassas bir makine olur bence al kardesim bi tane 2.000 liraya scooter sekli de super olanlar var hem mesela asya 125 t nostalji al kendine ondan sonra ikinci motor olarak da en fazla 250 cc alirsin kendine ekipmani es gecme ingilterenin bagimsiz bir sirketi var test ediyor kasklari sharp testi alicagin kaska bak netten en azindan 4 yildiz almis olsun birde baslangic icin tekstil malzemeden 4 mevsim mont al kisin kullanacaksan simdilik bunlar hadi tekerin duz bassin
    edit:ilk soruyu es gecmisim kardes 2016 ya kadar a2 ehliyet gecerli scooter icin 2016 dan sonra a1 ile 125 cc ye kadar scooterlari a2 ile gucu 47 beygire kadar olan scooterlari a ile ise butun motorlari kullanabilirsin haa su an ben ehliyet aldim nolcak benim bu ehliyet? eger yasin 24 den kucuk ama 2 yildir a2 ehliyetin varsa a sinifi olur eger 24 den buyuk ise yilina bakilmadan a ehliyete cevircekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibulut42 -- 3 Mayıs 2015; 10:35:40 >
  • alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş öncelikle cevabın için teşekkürler. Önerdiğin motorun şekli benim yaşımdakiler için pek iyi değil yani benim istediğim genç motoru olsun. Arkadaşlarla dolaşırken güzel görünmesini istiyorum emekli amca motoru gibi değil . Bende o yüzden Suzuki Address 110 seçtim ve 100 KM'de 2 LT yakıyor çok iyi bir motor.
  • BlackMamba001 kullanıcısına yanıt
    kardes zevkler tartisilmaz ya o konuda bisey diyemem de benim diycegim once dandik ama afilli bir motor alirsan sadece trafigi degil motor nasil tamir edilir iste subap ayaridir sente ayaridir ne biliyim daha bircok seyi ogrenirsin fakat son karar yine de senin tabiki
    Peki başlangıç için önereceğiniz motor var mı benim istediğim gibi ?
    Kardeş biraz scooter baktım ve bir model beğendim 3.200 TL Asya Shark 150 2014 Model 0 KM. Sizce bu motor nasıl ne kadar yakıyor?<
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMamba001

Kardeş biraz scooter baktım ve bir model beğendim 3.200 TL Asya Shark 150 2014 Model 0 KM. Sizce bu motor nasıl ne kadar yakıyor?<

arabalar ile aynı yakar 100 kmde 4 , 5 lt az yakan bişey istiyosan honda scooter bakıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 3 Mayıs 2015; 11:59:26 >
  • Bence seçtiğin çok güzel bir motor şekil olsun yakıt tüketimi olsun hızı da tatmin edici.Baçlangıç motoru olarak da doğru seçim.Forumda konusuda var zaten görmüşsündür.Aklını karıştırmak istemem ama hemen hemen onunla aynı fiyatlarda şekil falan olsun çok güzel.Sym symphony sr 125 var.Bunuda düşün derim hatta bununda konusuda vardı.Ama yakıt tüketiminde suzuki baya ekonomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyın397 -- 3 Mayıs 2015; 12:20:39 >
  • Honda scooter baktım spacy 110 alpha baya beğendim ama fiyatı yine aynı 2. el yok yeni çıkmış sanırım. Eski kasalarıda çok kötü şekil olarak. Ne yapıcam bende bilmiyorum.
  • quote:

Honda scooter baktım spacy 110 alpha baya beğendim ama fiyatı yine aynı 2. el yok yeni çıkmış sanırım. Eski kasalarıda çok kötü şekil olarak. Ne yapıcam bende bilmiyorum.

normal spacy daha seri diyolar hocam bence normal spacy bak
  • quote:

çinliye bulaşma ne alırsan al
  • Kardeş yetmiyor para ne yazık ki. Kymco Agility City 125 baktım ve beğendim ucuz bakımlı KM az olan bulmaya çalışıcam. Siz önerir misiniz nasıl bir scooter?
  • quote:

Arkadaşlar ben scooter kullanmak istiyorum. Motorlarla hiç bir bilgim yok ama AEA'nın tüm teknik videolarını izledim. İlk önce scooter ile alışmak istiyorum trafiğe sonra bir 125 cc'lik bir motor alırım. Sorularım şöyle :

1 - Scooter kullanmak için hangi ehliyete sahip olmam lazım?
    2 - Scooter kullanırken hangi ekipmanlar(kask,eldiven vb.) lazım?
    3 - Suzuki Address 110 almak istiyorum sizce nasıl başlangıç için?

Sorularım böyle arkadaşlar. 17 yaşımdayım. Şehir dışına çıkmam ama şehir dışında 30 - 40 KM civarında bir köy var orada dedem kalıyor yani en fazla oraya çıkarım. Yani o 30 - 40 KM'lik yolda yavaş yavaş gitmek istemiyorum canım sıkılmasın, çokta hızlı gitmek istemiyorum. 90 KMH yeterli benim için. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1- A2 ehliyeti almalısın (eğitim şart)
    2- kask eldiven mont lazım
    3- Uygundur bütçeyi de zorlamıyorsa neden olmasın.

• quote:

Kardeş yetmiyor para ne yazık ki. Kymco Agility City 125 baktım ve beğendim ucuz bakımlı KM az olan bulmaya çalışıcam. Siz önerir misiniz nasıl bir scooter?

Valla bilmem ama spacyler kurşun gibi gidiyo
  • Honda,yamaha,kawasaki,suzuki,ktm,kymco,bajaj bu markalardan sasma a2 ehliyet olsun kask olsun 250 cc gecme tamamdir. Bu dediklerim haric is yaparsan basin agirir her konuda ve bu isten hevesin kacar
  • Sanırım yeni yasa ile M ehliyet lazım. M ehliyet mi alayım yoksa direk A2 ehliyet mi alayım ve A2 ehliyet alsam hangi motorları kullanabilirim?
    Scooterı 1 yıl kullanacağım. Bu yüzden ucuz bişi almak istiyorum. Bir sorun daha olacak. A2 ehliyeti ne kadara mâl olur?
  • quote:

Sanırım yeni yasa ile M ehliyet lazım. M ehliyet mi alayım yoksa direk A2 ehliyet mi alayım ve A2 ehliyet alsam hangi motorları kullanabilirim?
    Scooterı 1 yıl kullanacağım. Bu yüzden ucuz bişi almak istiyorum. Bir sorun daha olacak. A2 ehliyeti ne kadara mâl olur?

700 tutar bu sene içinde alırsan yeni yasayla uğraşmazsın
  • Bu senede alamam zaten. 1999 doğumluyum. Seneye M sınıf alacağım maalesef.
  • quote:

Bu senede alamam zaten. 1999 doğumluyum. Seneye M sınıf alacağım maalesef.

O zaman yeniden değerlendirmek lazım daha çok var. hele bir yasa çıksın uygulama başlasın, beklemek zorundasınız. Sakın bu arada ehliyetsiz motor kullanayım gibi bir riske girme. Üniversiteye hazırlanmak gibi daha önemli hayat meselelerine kafa yor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

quote:

Bu senede alamam zaten. 1999 doğumluyum. Seneye M sınıf alacağım maalesef.

O zaman yeniden değerlendirmek lazım daha çok var. hele bir yasa çıksın uygulama başlasın, beklemek zorundasınız. Sakın bu arada ehliyetsiz motor kullanayım gibi bir riske girme. Üniversiteye hazırlanmak gibi daha önemli hayat meselelerine kafa yor.

Alıntıları Göster
    Çöpe atacak paran var ise mondial asya kanuni al derim..İkinci el bi honda ya da yamaha scooter al bunlardan 3 tane eskitir..Kaskını yeleğini dizliğini al.Ama herşeyden önce a2 ehliyetini al..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.