Şimdi Ara

script tag'i hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yazilimda daha yeniyim. sizden bir konuda yardim istiyorum.

<script type="text/javascript" src="http://static.eksisozluk.com/xgemius.js"></script>

arkadaslar bu satir nasil calisiyor ? ne yapiyor ?

tesekkur ederim

• birincisi yaptığın iş yazılım değil. sakın yazılımcıyım deme döverler. ikincisi <script></script> etiketi html belgesine client side betik dosyaları (JScript, JavaScript vs.) eklemek için kullanılır. type="" parametresi scriptin şekil, (text, application vs) ve türünü (ecma, javascript, jscript vs), src'de script dosyasının yolunu gösterir. senin src'de eksisozluk.com da yer alan xgemius.js isimli bir j/javaScript dosyasının yolunu gösteriyor.
  • cevap verdigin icin tesekkur ederim. benim anlayamadigim. bu public bir dosya mi yoksa bu internet sitesinin kendi ozel yazdigi bir kod mu?
    tsk ederim
    yavuz
  • client side olan herşey kullanıma açıktır. bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok. mozilla da kaynak koduna bakarsan, o yolu sana link olarak verir. tıkla linke direk dosyaya gidersin içeriğini görürsün. alıp kullanadabilirsin. sitenin kendisi için yazma durumu burada ortaya çıkar. o zaman birileriyle papaz olma ihtimalin var.
  • cevaplariniz icin tesekkur ederim, arkadaslar. Anlayamadigim bir konuyu anlamamda yardimci oldunuz.
    iyi aksamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.