MDJ Revolution 1.2 Gerçekten güzel fakat arkadaşlar halen telefonun aşırı derecede ses almasına bir çözüm bulamdım. Bunu neden yapar bu telefon??? Tom talking uygulamalarında olsun Video kaydederken olsun dışarıdan inanılmaz ses alıyor telefon sizlerinde öyle mi ?
Tesekkurler 1337, fakat cozumu buldum,tekrardan telefona htcnin sitesinden orjinal stock rom atınca spl versiyonu 1.42.0000 a dustu. sonra 1.42HSPL yapıp tekrardan 2.08HSPLye getirdim.En azından kvkya goturenler artk telefonu nasıl eski spl versiyonuna getiririm diye dusunmesinler. simdi de darkstone super ram froyo (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=870518) yükledim sanırım simdiye kadar gordugum en hızlı ve dengeli rom 2.3 gingerbreadı da andırıyor denemenizi tavsiye ederim. Ve eger yakında da nand romlar gelmesse yılbasında bakalım insallah desire hd alıcam. Senin desire hd hakkındaki dusuncen neler 1337? sence bekleyelm mi nand romu yoksa ustune 500 lira verip desire hd almaya deger mi?.. bu arada problemlerimi sormaktan bu rehber için de teşekkur edememiştim ne kadar tesekkur etsem azdır
([27.11.2010]) MCCM SE V3.4(FroyoStone Sense) Desire Ported
([10.12.10]) MDJ Revolution HD v.1.2 Desire HD Ported
Bir sorum daha olacak bu yukardaki soylediğin romlardan hangisi daha stabil ve uygulamalara daha yonelik? ve hangisini kullanıyorsun?
ygt_555 Onemli degil iyi gunlerde kullan
Ben MDJ Revolution 1.2 kullaniyorum ama sen baska romlar deneyebilirsin. Nand isi ne kadar saglikli olacak simdilik muamma. Nexus S i merak ediyorum. Ben desire hd getirtiyodum ama simdilik erteledim yaza dogru arkadasim bi daha gelecek yurt disindan belki o zaman degistirebilirim. Karar senin
quote:
Orijinalden alıntı: ftd
android markette bir uygulama buldum Shazam.
Sound Hound'ı da denemenizi öneririm.
Merhaba Arkadaşlar , Öncelikle Android in kurulumunu anlattığı için 1337 arkaşıma teşekkürler . Kurarken hiç bir sorunla karşılaşmadım hatta wm rom update i yaptıktan sonra klasörü koyup çalıştırmam yeterli oldu fakat şu ana kadar hangi romları denedi isem ses problemini gideremedim . Birileri ile konuşmaya çalıştığım zaman karşı taraf sesimi net alamıyor arada rüzgar uğultusu gibi bir ses var , Yada bazen ses tamamen boğuk boğuk gelmektedir. Android i başlatırken önce clrcad ardından haret i çalıştırmaktayım. Stabil bir versiyon bulsam direkt onda kalacağım . Sizlerden bu sorun ile karşılaşan oldu mu hiç ? Kullanığım rom MDJ_FroYo_HD_v._4.4_MDJ_S7.6HD .
@ressambdrm, 1337, ftd üstadlar. Sizden bir ricam var. Hanginiz yapabilirse, daha müsaitseniz;
Yeni kurulan bir ROM nasıl test edilir? Bu konuda madde madde bir bilgilendirme yazısı(KLAVUZ) yazabilir misiniz?
Yani genel olarak yeni bir ROM kurduğumuzda, mesela hangi fonksiyonlarını ne kadar süre ile kullanarak, nasıl test edeceğiz? Örneğin internet, kamera, navigasyon, mesaj, telefon vb..hangi özelliklerini sırayla ve nasıl test etmemiz lazım? Bu konuda bir yazı yazabilirseniz, yeni Romları test eden herkes için çok yararlı olacaktır, BİR KLAVUZ GÖREVİ görecektir..
Yani kısaca ROM test etmenin püf noktaları diyebiliriz..
Ayrıca bu QUADRANT denilen performans, hız ölçme konusunu da bu konu içinde nasıl yapılabileceğini anlatabilirsiniz. Benzer bir konu çünkü..
Şimdiden teşekkür ederim.
@alimakgrav teoride çok vaktimiz var gibi gözüksede pratikte aslında yoğun insanlarız. belki diğer arkadaşlar teklifinle ilgilenir.
Yinede seni tanıdığım için ne kadar meraklı bir insan olduğunu biliyorum yardımcı olmaya çalışayım Genelde ROM lardaki özelliklerin hepsi çalışıyor gözüküyor. Benim kullandığım cihazda bir tek Internet başka birşey değil. Bir kaç ufak oyunum var çok sıkılırsamda onlara giriyorum. Şunu unutmamak gerek bu ROM Hafıza kartı üzerinden çalışıyor ve zaten kimsede mükemmel çalışıyor demiyor. Mükemmele yakın evet. daha iyisi olur ins amin ROM ları yüklerken SENSE veya Stock Android vs. gibi yapılarda olduğunu kontrol etmen lazım. Bazıları Sense sürümlerini çok beğenir bazıları ise CM li Stock Android i vs. Current Widget uygulaması ile log alarak denemek için yüklediğin ROM un batarya tüketim konusunda ne kadar iddialı olduğunu kontrol edebilirsin.
oz10 , PowerVu Benim için oz10 un dediği kadar sıkıntı yaratmasada problemlerinizin farkındadır herkes ve bir çözüm bulabilirseniz burada paylaşabilirsiniz
Selamlar, Shazam daki bağlantı problemini çözebilen oldumu?.. Tag ettiğimde gönderiyor diyor ve sonra bağlantı hatası diyerek duruyor.. Hep GPRS hem WİFİ için..
Slm'lar arkadaşlar.
Öncelikle 1337 üstadım helal olsun çok güzel bir konu olmuş ve sonuna kadar da arkasında durmuş olman takdire şayan.
Ben bu güne kadar Tmobile HD2, KVK'lı HD2 kullandım. Daha sonra android romları denemem le birlikte komple Desire HD'ye geçtim. TMobile'i bir arkadaşıma sattım. Diğer KVK'lı HD2'mi bir arkadaşım alacağım dedi diye kutusuna koydum üç aydır da öyle duruyordu.
Eskiden TMobile olan HD2'ime durmadan değişik rom'lar denemek ayar yapmak vs gibi işlemlerden bıktığım için. KVK'lı olana geçtikten sonra ona orjinal rom'undan başka birşey kurmadım. Kısa bir müddet öylece kullandım. Geçenlerde sizin konuyu okumaya başladım. İlerleyen sayfalarda benim yüklemediğim yeni bir official ROM olduğunu fark ettim. Ve bu ROM'a HSPL işlemi vs uygulamadan ANDROİD kurulabildiğini de sayenizde öğrendim. Zaten kullanmadığım telin garantisi ile ilgili bir sorun olsun istemiyorum. Teli kutusundan çıkartıp orj ROM'unu güncelledim. Sonra da SD karta önerdiğiniz Androidlerden birisini atıp çalıştırdım.
Mükemmel denebilecek şekilde sorunsuz çalışıyor. Elimdeki Desire HD ile arasında neredeyse fark yok gibi. Bataryası da baya uzun gidiyor eskiden TMobile üzerine attığım androidler bu kadar stabil değildi. Şaştım kaldım valla. Nand rom çıkarmı bilmem ama eğer çıkarsa bu HD2'ler baya tutan kafa cihazlar olacak.
Üstelik içine IGO bile kurdum. Sorunsuz çalışıyor. Ve ne enteresandır ki. Benim Desire HD'im evdeki camdan bir kere bile uyduya bağlanamadı. Ama HD2 camdan biraz uzakta bile sorunsuz uydu bulup bağlanıyor. Hem de hava acayip kapalı ve yağmurluyken bile. Şoklar ve hayretler içerisindeyim. Acaba bende ki bu Desire HD'mi problemli yoksa HD2'nin GPS'i daha mı iyi diye düşünmeye başladım. HD2 ile camın dibine gelip açtıktan ortalama 5 - 10 saniye sonra uydu buluyor. Desire HD'yi bir saat cama yapışık bıraktım uydu vs bulamadı. Desire HD arabadayken uydu buluyor ama ortalama 1-5 dkk arasında. Bu duruma sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim açıkcası.
Ancak bu noktada beceremediğim bir sorunum var. Benim Next navigasyon cihazım da var. Onun içindeki favorilerimi kaydettiğim bir dosyası var normalde WM altında save diye bir klasörün içinde duruyor bu IGO'ya ait favori vs gibi ayarlar. Fakat HD2'de bu klasörü bir türlü bulamadım.
Bildiğim kadarıyla bu tür ayarlar vs Android altında data.img klasöründe tutuluyor. Benim bu data.img dosyası içinde ki favorilerimi içeren dosya ile eski yedeklerimde bulunun favorilerimi içeren dosyayı değiştirmem gerekiyor. Özetle bu data.img dosyasını nasıl açabilirim. HD2 üzerinde android bu IGO'nun save klasörünü nereye atmıştır. Bir bilgi verebilirmisiniz?
Teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: oz10
Merhaba Arkadaşlar , Öncelikle Android in kurulumunu anlattığı için 1337 arkaşıma teşekkürler . Kurarken hiç bir sorunla karşılaşmadım hatta wm rom update i yaptıktan sonra klasörü koyup çalıştırmam yeterli oldu fakat şu ana kadar hangi romları denedi isem ses problemini gideremedim . Birileri ile konuşmaya çalıştığım zaman karşı taraf sesimi net alamıyor arada rüzgar uğultusu gibi bir ses var , Yada bazen ses tamamen boğuk boğuk gelmektedir. Android i başlatırken önce clrcad ardından haret i çalıştırmaktayım. Stabil bir versiyon bulsam direkt onda kalacağım . Sizlerden bu sorun ile karşılaşan oldu mu hiç ? Kullanığım rom MDJ_FroYo_HD_v._4.4_MDJ_S7.6HD .
darkstone super ram froyo (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=870518) Bazı problemleri olmasına rağmen, şimdiye kadar denediğim romların içerisinde hem gelen hem de giden ses olmak üzere en net konuşma sesini bu romda buldum. Ayrıca ram dan çalıştığı için de diğer romlara göre biraz daha hızlı.
@Elaman ben teşekkür ederim, Özelden konuştuk fakat bir çözüm bulabilirsek yine bilgilendirmek isteriz seni
@bayugur hemşerim, yine rom un hızlısını kapmışsınız bakıyorumda Bu superram froyo projesi geliştirilirse süper olacak heralde öyle konuşuluyor. hergün yeni birşey çıkıyor ya valla
quote:
Orijinalden alıntı: 1337
@Elaman ben teşekkür ederim, Özelden konuştuk fakat bir çözüm bulabilirsek yine bilgilendirmek isteriz seni
@bayugur hemşerim, yine rom un hızlısını kapmışsınız bakıyorumda Bu superram froyo projesi geliştirilirse süper olacak heralde öyle konuşuluyor. hergün yeni birşey çıkıyor ya valla
Kılavuzumuz olarak bizleri kötü bulaştırdın bu andoid işine üstat..
RELOADED 2 • • WWE 3,14 Core link kırık ustam yükleme yarım kaldı rom suz kaldık yani ne yapıcaz şimdi?
quote:
Orijinalden alıntı: bayugur
quote:
Orijinalden alıntı: 1337
Kılavuzumuz olarak bizleri kötü bulaştırdın bu andoid işine üstat..
kılavuzu karga olanın
@hasret1057 kontrol ettim sağlam çalışıyor sen hangi linki kullanıyorsun, ana başlık altında hem orjinal forum linkini verdim hemde rap1dshare linkini. denedim çalışıyor linkler
quote:
Orijinalden alıntı: 1337 @Elaman ben teşekkür ederim, Özelden konuştuk fakat bir çözüm bulabilirsek yine bilgilendirmek isteriz seni
Çözüm bulamadım henüz ama bu sorunu benden başka yaşayanlarda varmış bunu anladım. Biraz kasıyorum belki ben bir çözüm bulup yazarım. Sizden bilen birisi varsa da paylaşırsa sevinirim.
Ya hocalar... ahdettim kurdum en sonunda froyostone u çalıştırdım...Batunun dediği gibi data img yi koymayınca yükledi benim makine açıldı falan.... e takılmalar dışında çalışıyodu da... mesela navigasyon çalışmıyodu falan...
Ama bugün daha kötü bi şey oldu...
ne zaman clrcad veya haret i tıklasam
clrcad dosyası açılamadı. ya güvenli bir sertifika ile imzalanmamış....... v.s. uyarısı çıkıyor....
Evet. var mı bunun çözümünü bilen. ben nette dolandım bulamadım...
quote:
Orijinalden alıntı: ineversmoke
Hocam telde sertifikalarla ilgili tek bir yer var.
Settings-güvenlik altında.
Orada da bahsettiğin türden bir ayar yok.
İşin garibi bu sorun @zfemx'in paylaştığı androidi kurmak istememden sonra olması.
Bu kurulum işlemi vm tarafında bir değişiklik yapmış olmalı.
hoca sen bu sorunu nasıl çözdün???
yani şu sertifika problemi şeysini??? android çalışıyodu. bi anda böyle bi sertifika sorunu vermeye başladı...
quote:
Orijinalden alıntı: gencodiz
quote:
Orijinalden alıntı: ineversmoke
Hocam telde sertifikalarla ilgili tek bir yer var.
Settings-güvenlik altında.
Orada da bahsettiğin türden bir ayar yok.
İşin garibi bu sorun @zfemx'in paylaştığı androidi kurmak istememden sonra olması.
Bu kurulum işlemi vm tarafında bir değişiklik yapmış olmalı.
hoca sen bu sorunu nasıl çözdün???
yani şu sertifika problemi şeysini??? android çalışıyodu. bi anda böyle bi sertifika sorunu vermeye başladı...
belki birileri internette arama yaparken görür de onun da başına gelmiştir.
Aradım taradım şöyle çözdüm:
Cihazı fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman olay çözülüyor... bu sorunu yaşayanlara duyurulur...