Şimdi Ara

Sdd Uyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar millet benim bir sorum var bende 160gb samsung hdd var ve oldukca eski haliyle bir sürü problemi var. Bir ssd almaya karar verdim fakat uyumluluk hakkında pek bilgim yok sistemimde cok iyi değil anladığım kadarıyla sata 2 bir anakartım var ben genede sistemi belirteyim.

Asus H61M-K anakart

8gb ram

intel i3 3220 işlemci

r7 250 anakart

bu sistemde uyum sorunu yaşar mıyım?

Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

• SATA arabirimi geriye dönük uyumludur bu yüzden alacağınız SATA disk o anakartla çalışır. Anakart SATA 2 destekliyorsa takacağınız disk en fazla SATA 2 hızında çalışır.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    anladım çok teşekkür ederim fakat şimdi de içime kurt düştü ben 240gb civarı 250 tllik ssdlere bakıyordum ama neredeyse hepsinde kötü yorum var biraz para tutup samsung alsam diyorum herkes övmüş fakat kullandıgım harddisk samsung marka 8 yıldır kullanıyorum suan cok ciddi sorunları var o yüzden ssd almak istiyorum bu yüzden 1-2 yıllık bir ssd almak istemiyorum. Genelde internet kullanıcısıyım browserda takılıyorum bir de dreamweaver vs programlar kullanarak kendimi kodlamada geliştirmeye çalışıyorum yani öyle çok dosya transferi vs işlemi yapmıyorum. Sizce 250 tllik bir ssd bu tarz bir kişiye 3 yıl yeter mi? Çünkü ssdler hakkında hiç bir fikrim yok ilk defa alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crachancraite

anladım çok teşekkür ederim fakat şimdi de içime kurt düştü ben 240gb civarı 250 tllik ssdlere bakıyordum ama neredeyse hepsinde kötü yorum var biraz para tutup samsung alsam diyorum herkes övmüş fakat kullandıgım harddisk samsung marka 8 yıldır kullanıyorum suan cok ciddi sorunları var o yüzden ssd almak istiyorum bu yüzden 1-2 yıllık bir ssd almak istemiyorum. Genelde internet kullanıcısıyım browserda takılıyorum bir de dreamweaver vs programlar kullanarak kendimi kodlamada geliştirmeye çalışıyorum yani öyle çok dosya transferi vs işlemi yapmıyorum. Sizce 250 tllik bir ssd bu tarz bir kişiye 3 yıl yeter mi? Çünkü ssdler hakkında hiç bir fikrim yok ilk defa alacağım.
    USB 3.0 girişi varsa sata3 desteği de vardır. Kingston KC600 modele bakabilirsin 350 tl civarlarında. Ben WD Blue 3D 500 gb aldım 459 tl idi aldığımda. F/P olmasa Kingston alacaktım. Ayrıca baktığın modeller dram içermeyen modellerdir. Windows için dramlı olan birşey al. WD Blur 3D, Kingston KC600, Sandisk Ultra 3D, Crucial MX500, Samsung 860 Evo, Seagate Barracuda 120 gibi..

• HDD ile SSD çok farklı teknolojiler ve Samsung SSD konusunda şöhretini tamamen hak eden bir marka. Alacağınız ucuz bir SSD bile biraz dikkatli kullanırsanız, az veri yazarsanız (okuma etkilemez) yıllarca sorunsuz kullanılabilir. Performans ve ömür açısından Samsung, Corsair, Crucial gibileri ön plana çıkarlar fakat fiyatları biraz yüksektir.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    anladım çok teşekkür ederim tercihimi samsung 860 evodan yana yapacağım.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    anladım çok teşekkür ederim tercihimi samsung 860 evodan yana yapacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd anakartıma uyumlu mu ?
    3 ay önce açıldı
    ssd uyumlu mu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    şimdi kontrol ettim anakartımda usb 3.0 desteği yok illa olması şart mı ssd için 2 ay içinde önce psu sonra ssd alıp en son anakart değiştirecektim sata 3 için lakin eğer durum böyleyse ilk sıraya anakartı koyacağım.
  • Usb 3.0 girişi yoksa sata3 değil de sata2 desteği vardır. Sata3 ile 500 mb civarında okuma yazma alırken, sata2 ile 200 mb civarında alırsın. Bu da normal sata hdd nin 2 katına yakın bir hıza denk gelir.
    anladım zaten elimdeki hdd bozuk normalden de yavaş sata 2 bile olsa yine baya fark olur gibime geliyor zaten 1 ay içinde sata 3, usb 3.1 portlu bir anakart alacağım. Sana biraz fazla tuttum ama işlemci de değiştirmek istiyorum ama amd işlemcileri hakkında hiç bilgim yok bende intel core i3 3220 var aşırı eski ve giriş seviyesi bir işlemci şimdi i5 almaya kalksam min 1000-1500 lira gidiyor i5 seviyelerine denk gelen fiyatı uygun amd işlemcisi olarak bildiğin bir tane işlemci var mıdır?
  • Benzer özelliklere sahip amd işlemci önermem için hangi i5 işlemci modeline baktığını bilmem lazım. Yani 1000-1500 tl arasında hangisine baktın.Mesela Amd Ryzen 5 serisi i5 ile yakın sayılır.
    Intel Core i5 9400F mesela bu, son 6 yıldır hiç parça değiştirmedim pcde haliyle yeni modellerden bir haberim. Attığım işlemci iyi bir işlemci mi onu bile bilmiyorum ama demek istediğim bende amd işlemcileri özellik olarak intel işlemcilerine yakın bir performans verdiği halde daha ucuz diye bir algı var yanlış mı onu merak ettim eğer çok fark yoksa intelden devam edeceğim bir de bu işlemci iyi midir sence yeni nesil oyunlarla hiç işim yok arada bir eu4 ve o tarz strateji oyunları oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crachancraite -- 18 Eylül 2020; 18:40:29 >
  • Hemen hemen aynı fiyattalar. Mesela dediğine yakın AMD Ryzen 5 3400G modeli 1300 tl civarı. Senin intel i5 de aynı seviyelerde. Ama bazı modellerde amd ryzen daha performanslı diyenler var. Sana tavsiyem biraz youtube videolarına da bak.
    hocam dün dayanamadım indirimdeyken 570 tlye Asus PRIME B460M-K anakartını aldım o yüzden tüm planım buna göre şekillenecek bende ddr3 ramler var bu kart ise ddr4 mecbur ramler değişecek fakat yine bir sorum var :D anakart 2933mhz bellek destekliyor ben 3000mhz alsam uyum sorunu yaşar mıyım yoksa sadece o bellek 2933 veyahut o civarlarda bir bellek hızında mı çalışır eğer uyun sorunu olmayacaksa sıkıntı yok ayriyeten anakart 10. nesil intel işlemcileri destekliyor intel core i3 10100 almak mantıklı mı sence yoksa en az i5 mi al dersin? Bu arada şuana kadarki tüm sorularımı cevapladıgın için minnettarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crachancraite -- 19 Eylül 2020; 10:16:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.