Şimdi Ara

SE Çağrı Merkezinin 'İLK ŞARZ' ile ilgili gönderdiği mail...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimden: Sony Ericsson Müsteri Iliskileri Merkezi [questions.tr@support.sonyericsson.com] Gönderme Tarihi: Per 25.11.2004 10:10
    Kime: xxxxx xxxx (sahmeran)
    Bilgi:
    Konu: Sony Ericsson Çağrı Merkezi, Case : 40802230
    Ekler:

Sayın xxxx,

Müşteri Hizmetleri kanalımız aracılığıyla bizlere göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ederiz. Sizler için sağlayabileceğimiz her türlü destek ve iyileştirme çalışmaları için yeni öneri ve ihtiyaçlarınızı bizlerle paylaşmaya devam etmenizi rica ederiz.

Telefonunuzun sarjı yaklaşık olarak 2 saat içerisinde dolacaktı. Ekrandaki pil göstergesi sabitlendiğinde sarjdan çıkartabilirisiniz.

Müşteriye ayrılan zaman en değerli üründür anlayışı ile sizlere en iyi hizmeti vermek için iletişimimizin devamlı olmasını dileriz.

Saygilarimla,
    /Elcin Gelgec

Diger sorulariniz için, lütfen bize yeniden yazin.
    Sony Ericsson Çağrı Merkezi

Sony Ericsson ile ilgili haberler ve yeni çıkacak ürünler hakkında güncel bilgileri içeren bültenin e-mail adresinize gönderilmesi içinwww.sonyericsson.com/fun adresimiz den kayıt olabilirsiniz.

!! ARTIK AKSESUAR SİPARİŞLERİNİZİ DOĞRUDAN BİZİM ARACILIĞIMIZLA VEREBİLİRSİNİZ.

mailto:questions.tr@support.sonyericsson.com
    http://www.sonyericsson.com/tr
    http://www.sonyericssonlife.com
    DATA ÜRÜNLERİ DESTEĞİ İÇİN;http://www.sonyericssonlife.com/teknoloji/data

Soru:
    Subject: Telefonlar
    Product: K700i

Opinion: yarın k700i alıyorum... ilk şarz süresinin ne kadar olması gerekiyor? Gerçi kullanım klavuzunda yazar ama ben şunu da öğrenmek istiyorum, "ilk şarz" bataryanın ömrü açısından gerçekten çok önemli mi..?
    Country: Turkey
    First Name: xxxxx
    Last Name: xxxx
    Phone Number: 0505xxxxxx
    City / Region: istanbul/ankara
    Agree Legal Terms: Yes

• “C” ile sembolize edilen Ni-MH pil kapasitesi, tam şarj edilmiş bir pilin, oda sıcaklığında ve sabit yük altında çalışma süresi olarak tanımlanır. Bu süre Ni-MH pillerde 5 saattir.

Ni-MH pilin ömrünü kısaltan ana unsur, aşırı şarj edilmesidir. Nominal voltajı 1.2V olan bir pil, 0.9V a düştüğünde bütünüyle boşalmış kabul edilir.

Pilin performansı ve ömrü doğru şarj edilmesi ile orantılı olduğundan, şarj adaptörü seçimi son derece önemlidir. Üreticiler tam boş bir pilin (0.9V gerilim değerinde iken), kapasitesinin onda bir değerinde yani 0.1C kapasitesi ile 12-16 saat süreyle şarj edilmesinin ideal olduğunu söylemektedirler. Yani 1600mAh lik bir Ni-MH pili, 12 saat süreyle 150-160mA de şarj etmek, pil için en sağlıklı çözümdür ve pilden tam verim alınır. Bu süre geçilirse aşırı şarj oluşarak pilin ömrü kısalır ve kimyasal yapısı bozulabilir.

• İşte artık ilk şarjın 12-16 saat olması bilinci, sanırım oturmuş kafalardan kalkacaktır ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: savastek

�C� ile sembolize edilen Ni-MH pil kapasitesi, tam şarj edilmiş bir pilin, oda sıcaklığında ve sabit yük altında çalışma süresi olarak tanımlanır. Bu süre Ni-MH pillerde 5 saattir.

Ni-MH pilin ömrünü kısaltan ana unsur, aşırı şarj edilmesidir. Nominal voltajı 1.2V olan bir pil, 0.9V a düştüğünde bütünüyle boşalmış kabul edilir.

Pilin performansı ve ömrü doğru şarj edilmesi ile orantılı olduğundan, şarj adaptörü seçimi son derece önemlidir. Üreticiler tam boş bir pilin (0.9V gerilim değerinde iken), kapasitesinin onda bir değerinde yani 0.1C kapasitesi ile 12-16 saat süreyle şarj edilmesinin ideal olduğunu söylemektedirler. Yani 1600mAh lik bir Ni-MH pili, 12 saat süreyle 150-160mA de şarj etmek, pil için en sağlıklı çözümdür ve pilden tam verim alınır. Bu süre geçilirse aşırı şarj oluşarak pilin ömrü kısalır ve kimyasal yapısı bozulabilir.

Ni-MH ler öyle tamam ama Yeni nesil bataryalarda bu bilinç artık geçerli değil .. ( Li-On)

• Beyler şuna dikkat edin.
    pil,fablika çıkışı 0 volttadır. dolu hali (genellikle) 1.2 volttur. kullanılarak boşalmış hali 0.9-0.8 volttur.Li-ion pillerde de bu voltaj böyledir.
    kullanma klavuzunda yazan dolum saati 0.9 ile 1.2 V arasında olan dolum saatidir.
    İLK DOLUMDA 0 V'tan 1.2 V'a çıkamsı gerektiği için 3 KAT daha fazla şarj etmek lazım.yanlış mı düşünüyorum?
    ayrıca Li-ion pillerde fazla şarj etmenin pile zarar vermediğini(az bişey veriyo olmalı ama önemsenmeyecek kadar az) artık herkez biliyo.
    bu durumda ilk alındığında en azından 2-3 kat fazla şarjda tutmanın bi zararı yok.neden biraz fazla şarj etmeyelim ki...
    zaten normal zamanlarda da akşam takıp sabah çekmiyo muyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Negative®

İşte artık ilk şarjın 12-16 saat olması bilinci, sanırım oturmuş kafalardan kalkacaktır ..

Zaten Li-ion ve Li-polymer pillerde telefonun 16 veya 22 saat şarja takılı kalması hiçbir anlam ifade etmiyor. Telefonun şarjı zaten 2-3 saatte doluyor ve akım otomatik olarak kesiliyor.

Abi ne zaman telefon alsam denen şu : Telefonu 16 saat şarjdan çıkarmayın. Yav benim işim cep telefonları ile ilgili olmadığı halde bunun sadece eski Ni-MH lar için geçerli olduğunu biliyorum. Adamların işi bu ya.., eskiden ne öğrendilerse aynen devam, kendilerini yenileme yok ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum giriş ve gsm onay sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • herkese teşekkürler... bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi oldum...

k700i'nin pili li-polymer...

demek ki dolunca al kullan...!!!
  • arkadaşlar, ni-mh ve ni-mn (yanlış olabilir tam hatırlayamadım) 'nin açılımları nedir...
  • bilen yok mu?, yoksa kimse yok mu?...?
    ...?
  • Nikel - metal Hidrid : NiMH

eski ünlü şu an kullanılmayan (en son kullanılan telefon motorola microtac 5200 lerdi) :

Ni- Cd : Nikel-Kadmiyum

Li(thium)- Ion ( bu şu an kullanılan teknoloji)

ve bir de ağır sanayide hala kullanılagelen Pb-H2SO4 akülerinin yerini tutacak olan Zn- air piller var.. hala geliştirilme aşamasında.. Sanırım yeni nesillerde Zn- air görmeye bşlayacağız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.