Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SI no 1249-5888 benim hala güncelleme gelmedi ya ne iştir anlamadım mini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim de güncelleme yapalı yaklaşık iki hafta oluyor.Sürekli geçersiz sim kart uyarısı alıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamadım.Gerçekten sinir bozucu.Bu sorunla karşılaşan var mı veya yardım edebilecek birisi ?
    Dokunmatiğin o hassaslığı da gitti gerçekten hiç beğenmedim bu 4ü :(
  • gerçekten simkartın arızalanmış ve bu zamana denk gelmiş olmasın.

bende ara sıra telefon rehberim kayboluyor , geri tuşuna basıp bir daha rehbere girdiğimde yerli yerinde.

herhalde ilerleyen güncellemelerle düzelir.

hayırlı günler.
  • İkinci defa servisten geldi. Güncelleme ve kalibrasyon yapmışlar tekrardan. 2-3 güne hakem heyetine başvuruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bears

Igubi servisten kaç günde geliyor.serviste iken cep.yerine başka tel veriyorlar mi.sivas vatan dan aldım st15i .teşekkürler

10 gün sürmüyo, telefondan hafıza kartını çıkartıp sadece telefonu kargoyla gönder...telefon vermiyolar 1 hafta idare edeceksin
  • Arkadaşlar telefonuma güncelleme geldi ama 1249 - 5888 pc companion telefonunuz güncel diyor nasıl güncelliycem acaba?
  • bu arada ics de şarj durumuda berbat sadece toplamda 1 saatlik görüşmeyle 2 gün gitmiyor
    bir an önce bir güncellemyle düzeltseler bari şu hataları
  • benim telde 1249-5888 güncelleme geldi görünüyor ama pc companionda ve seus telefonunuz güncel diyor nasıl iş anlamadım
  • Merhaba arkadaşlar,

arap emirliklerinden 230tl ye aldım telefonu. ICS ye güncellemek istiyorum ama pc companion güncel uyarısı veriyor.

telefonum için güncelleme çıkmış mı nasıl bakacağım ?

Bazı arkadaşlar kodlar yazmışlar. nasıl öğreniliyor bu kondlar ve nereden karşılaştırılıyor ?

Düzeltme: SI 1255-8262 ymiş arkadaşlar. 18 haziranda çıkmış galiba güncelleme. ama pc companion yok diyor.

Bu değer root la filan değiştiriliyor mu? Bunun için link filan verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaZAaRa -- 22 Haziran 2012; 15:42:04 >
  • arkadaşlar telefonumda arada bi sorun oluyo sağdaki dokunmatık tuş basılı kalıo gibi oluyo ekranda bieşye dokununca açıp sonra gene geri dönüyo. şurda ki videoda ki sorundanhttp://www.youtube.com/watch?v=XPC-uayx4y8 yardım edersenizzz çokk sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_287

arkadaşlar telefonumda arada bi sorun oluyo sağdaki dokunmatık tuş basılı kalıo gibi oluyo ekranda bieşye dokununca açıp sonra gene geri dönüyo. şurda ki videoda ki sorundanhttp://www.youtube.com/watch?v=XPC-uayx4y8 yardım edersenizzz çokk sevinirim :)

Root'layıp Gscript ile internette bir script var onu çalıştırarak sorunu çözebilirsin.

dev=/sys/devices/platform/spi_qsd.0/spi0.0
    fw=touch_smultron_sony.hex
    cyttsp_fwloader -dev $dev -fw /system/etc/firmware/$fw -verify_only
    sleep 5
    reboot -p

• quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

quote:

Orijinalden alıntı: burak_287

arkadaşlar telefonumda arada bi sorun oluyo sağdaki dokunmatık tuş basılı kalıo gibi oluyo ekranda bieşye dokununca açıp sonra gene geri dönüyo. şurda ki videoda ki sorundanhttp://www.youtube.com/watch?v=XPC-uayx4y8 yardım edersenizzz çokk sevinirim :)

Root'layıp Gscript ile internette bir script var onu çalıştırarak sorunu çözebilirsin.

dev=/sys/devices/platform/spi_qsd.0/spi0.0
    fw=touch_smultron_sony.hex
    cyttsp_fwloader -dev $dev -fw /system/etc/firmware/$fw -verify_only
    sleep 5
    reboot -p

vallaa hiç anlamadığımm konularr kardeşim yaa ROOT falan nasıl yapılır nedir bilmem ! ama teşekkür ederim yinede ! bu arada telefon ısınınca olan bişey sanırım. güneşte bıraktığımda falan oluyo genelde...

• eskiden olmayan ısınma sorunu şimdi çıkmaya basladı bendede nerde o 2,3,4 sürümüm. Beni anlıyodu en azından
  • arkadaşlar bu sonylerin yetkili servisi hangi firma kusutundaki kağıtta birsürü yer var şu sokak arasında açılan tamirciler tarzı bana en yakın olanı aradım telefonu bile cevap vermiyor telefonu servise yollucam ama hiçbiryere ulaşamıyorum arkadaşlar servise yollucam geçen gün yere fırlattım telefonu ama nasıl yapıcam bilmiyorum.

ben garantisiyle yetkili servise kendim bırakmak istiyorum sorunu daha iyi anlatmak için media marketten aldım ama orda sorun nedir diye yazdırıyorlar bildigim kadarıyla pc başında olan görevlinin sorunu tam anlamıyla anlatamayacağını biliyorum ve birdaha servise yollamak istemiyorum şimdi nasıl yapıcam

teleservis in yetkili oldugunu duymuştum kutusundaki belgelerin hiçbirinde adı geçmiyor çok acil yardıma ihtiyacım var
  • telefonu sorunsuz kullanmakta iken ;
    aynı anda, müzik indirip + müzik dinlerken + internete girince , ilk kez geri tuşuna basma sorunu çıktı ve kafayı yedi, hafif ısındığında sürekli bunu yapar oldu.
    fabrika ayarlarına geri dönüp, yapmadığım Android 4.0 güncellemesini yaptım, sorun düzeldi gibi, ama birr daha karşılaşmaktan korktuğum için çokda yüklenemiyorum telefona, umarım tümüyle hallolmuştur.
    Android 4.0 kullanım kalitesi olarak iyi gibi, ama ekran temaları hiç hoşuma gitmedi, ya da alışıcaz.
    mevcut teknolojiyi kullanabileyim, mini bir telefonum olsun diyenler için ideal mini .. değinilen sorunlar başgöstermediği sürece ..
    güncellemeden sonra ekran titreme sorunu da sanki biraz azaldı .. ama bu titreme benim için sorun teşkil etmiyor doğrusu ..
    bu İCS nedir onu bilmiyorum :)
    bir de telefonla konuşurken telefonun sağ üst köşesinde çıkan haporlör ( yani ses kesme ) özelliğini kapatabilir miyiz, sanıyorum bazen kulağım ona dokunuyor ve sesi kesiyor ! ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.u.z.a.r.s.i.f -- 2 Temmuz 2012; 10:08:06 >

• Sony Ericsson marka cihazların onarım hizmetleri Ankara servisimizde verilmektedir. Cihazınızı belirttiğiniz arızaları,irtibat bilgilerinizi ve faturası ile birlikte anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi Kargo ile karşı ödemeli olarak gönderebilirsiniz.

teleservise mail attım ve şu şekilde mesaj geldi şimdi ben telefonu kutusunu faturasını onlara kargo ile göndericem ama sorunu nasıl yazıcam onlara o kısmını anlayamadım
  • cihazın servise ihtiyacı var ve servise elden bırakma imkanınız yoksa .. sorunu açıkça tanımlar , adresinizin, telefon numaranızın olduğu bir bilgi notu yazıp gönderirsiniz .. onlar sanıyorum zaten telefonun normal çalışır durumda olup olmadığını kontrol edip, mevcut sorunlara ilişkin işlem yapacaklardır .. sorumlu bir servis ise anlamadığı veya size sormak istediği bir durum olduğunda telefondan size dönecektir sanıyorum .. elinizde sinir olup durmaktansa gönderin gitsin ödemeli kargoyla, yedek bir telefon bulup idare edersiniz bu arada .. ( hatta kimi telefon işi yapan yerler dahi gönderebilir sizin adınıza ve bir de yedek telefon verebilir size, karşılıkda bekleyebilir tabi , kimbilir .. )
  • Herkese merhabalar, yaklaşık 10 gün kadar önce Sony Ericsson Xperia St15i aldım. Ve bu telefonu satın almak isteyen arkadaşlar için bazı tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ve belirtmek isterim ki bu yazıyı tamamen "kişisel" düşüncelerimle hazırladım.

Öncelikle bu telefonu alış amacımızı belirlemek gerekirse;

Benim bu telefonu tercih etmemin sebepleri arasında;

# Boyutu. 88x52x16 mm ebat ve 99 gr ağırlığında. Kısaca, tam bir "cep" telefonu. Bir mağazada inceledikten sonra ebatları çok hoşuma gitmişti.
    # İşlemcisi. Android işlemci istiyordum.
    # Fiyatı. 500-600 TL üstü bir fiyat vermek istemiyordum.
    # Neden Mini Pro modeli değil. Mini Pro modeli, yani kılavyeli (kızaklı) modeliyle arasındaki farklara değinecek olursak;

1) Mini Pro, 41 gr daha ağır.
    2) Mini Pro, kayan kapak sistemli. Klavyesi mevcut.
    3) Mini Pro, + 300 mAh'lık daha güçlü bir pile sahip yani 2 saat daha fazla dayanıyor.
    4) Mini Pro, kamera 8.0 megapixel. St15i de ise 5.0 megapixel.
    5) Mini Pro, ekran boyutu olarak 0.7'' daha geniş.
    6) Mini Pro, çözünürlüğü 480 x 854 pixel. Mini St15i ise 320 x 480 pixel.
    7) Mini Pro, 340 TL daha pahalı.
    8) Mini Pro, da ön kamera mevcut.

Bunun dışında işlemci ve ram sistemleri dahil tüm özellikleri aynı. Ve benim öncelikli olarak pro almamamın nedeni, fiyatının 890 TL olmasıydı. Ve dürüst olmam gerekirse bir telefona 900-1000 Lira bütçe ayırabiliyorsam, üzerine 300 daha koyar Samsung SII alırdım. St15i'ye ise 550 TL para verdim. ve 550 liraya Android işlemcili bir telefon almak bence gayet iyi. Pro seçmememin diğer bir nedeni ise kızaklı oluşuydu. Kızaklı telefonların -tecrübemle onaylı- belli bir süreden sonra çıkardığı sıkıntılar can sıkıcı olabiliyor.

# 3.5 mm kulaklık jack girişi. İstediğim bir kulaklığı takıp müzik dinleyebilmeliyim.
    # Flash Player desteği. Flash Player desteği olması, net'de dolaşırken en azından videolar olsun, basit oyunlar olsun rahatlıkla erişebilmek istemem.
    # Multimedya. Video-film izlemek, müzik dinlemek, net'de dolaşmak, oyun oynamak vs...
    # SDHC kart desteği. 32 Gb'a kadar micro SDHC kart takabiliyorsunuz.

Telefon hakkında genel olarak konuşmam gerekirse;

Şimdi öncelikle bu saydıklarıma 549 TL'ye sahip olduğunuzun altını çizmek istiyorum. Fiyatının düşük olmasının nedenleri arasında 22 Ağustos 2011'de piyasaya sürülmesinin, yani 1 yıllık bir telefon olmasının payı büyük. Teknoloji olarak biraz arkada kalıyor ama, açıkcası telefonu aldıktan sonra beni yeterince tatmin etti. İşlemcisi 1 GHz, tek çekirdek. Şuan piyasada 2 / 4 çekirdekli aletler var. Tabi fiyat aralıkları 1300-2000 TL civarında.. Ram 512 mb, piyasada 1 gb / 2 gb ram'li aletler var ve yine fiyatlar o civarlarda. Zatem ram'ide 1 gb olsaymış, ofh diyorum yani... Olumlu anlamda bu ürünü fiyat performans ürünü olarak tavsiye edebilirim. Arkadaşlar kimi sorunlarından bahsetmiş, ben açıkcası "şimdilik" her hangi bir sorun yaşamadım. Hoş bunda, ben telefonu aldıktan 2 gün sonra Android 4.0 güncellemesi geldi ve bu güncellemeyi yapmış olmamın da etkisi olabilir.

Hemen bu Android 4.0 güncelleme konusuna da deyinmem gerekirse;

Öncelikle güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.

Olumlu anlamda farkettiğim unsurlar;

1) Smart televizyonumla bağlantı kurma sıkıntım ortadan kalktı.
    2) Ayarları yapmama rağmen internete 2G bağlanıyordum -becerememiş olabilirim-, şuan ise direk 3G ile bağlanıyorum.
    3) Arayüz kişisel fikrim çok daha güzel olmuş.
    4) Wi-Fi bağlantı hızım daha iyi oldu, eskiden 1 diş gören alanda şuan 2 dişle duruyorum.
    5) Telefonla beraber gelen ve silemediğim dosyaları güncelleme sonrası silebildim. Root yapmam gerekiyordu ve ben root yapmayı tercih etmiyordum. Kısacası bu iyi oldu.
    6) Güç tasarruf modu eklenmiş. Piliniz %20'yi görünce direk bu moda geçmek için uyarı veriyor, kabul ederseniz arka ışığı kapatmak vb pil harcamasını azaltacak yönde işlemleri devreye sokuyor.

Daha + yanlar var ancak şuan aklıma gelmiyor, kısacası güncellemeyle beraber eskiden yapamadığım yada sıkıntılı olan bazı şeyler şuan düzeldi diyebilirim.

Olumsuz olarak ise; gücellemeden önce, menüler arası geçiş ve ekran tepkimesi daha hızlıydı. Şimdi bu konularda eskiye nazaran yavaşlama var. Öyle çok rahatsız edici değil belki ama nasıl anlatayım, kimi zamanlar rehberde bir kişiye tıklayıp 1 saniye beklemek garip oluyor, eskiden direk açılırdı. Android 4.0 versiyonu yeni piyasaya çıktı ve kişisel düşüncem bu sorunlar ek güncellemelerle çözülcektir.

Son olarak bu telefonu alırken;

"Küçük" bir alet aldığınızı unutmayın, ekranı sadece 3.0''.

Sistem olarak 1 GHz işlemci ve 512 ram mevcut yani Android store'de özellikle son çıkan uygulamalardan grafik isteyenleri kullanamıyacaksınız. Telefonunuz desteklemeyecek, aslında uygulamaları demeyeyimde son çıkan grafik ağırlıklı oyunları diyeyim.

Ses çıkışı ve titreşim olarak biraz sıkıntılı. Çoğu zaman aramaları son dakika farkediyorsunuz.

Estetik olarak bence gayet hoş.

Canınız sıkıldığında ve yakınlarda bir yerlerde bilgisayar yoksa, Android saolsun çok rahat zaman harcayabiliyorsunuz.

Yinede küçük ekranla zaman geçirmek belli bir süreden sonra rahatsızlık verebiliyor.

Salona geçip, telefonumdaki bir videoyu yada resim galerimi direk televizyonuma yansıtıp, oradan izlemek, izletmek hoş bir özellik..

Pil süresi malesef kötü. Eve girdiğinizde telefonu direk şarja takıyorsunuz, tabi kullanıma bağlı değişken bir durum....

Kimi oyunları oynamak, küçük ekrandan ve dokunmatik geri tuşundan kaynaklı sıkıntılı olabiliyor.

Aynı şekilde nette dolaşırken yazıları sürekli büyütmek vs...

Ama bu küçük ekran olayını nasıl diyeyim, zaten çoğumuzun bilgisayarları var, bir telefona da 1000-1300 TL bir bütçe de ayırmak istemiyorsak, St15i ufak tefek işlerimiz için her türlü işimizi görüyor ve hatta bizlere fazlasını veriyor.

Bağlantı hızı malesef 7,2 Mbps... Bu hız 21 Mbps olsaydı ve ram'de daha önce belirttiğim gibi 512 deil de 1 gb olsaydı bu telefon benim içim biçilmiş kaftan olurdu. Ama hemen belirteyim 7,2 Mbps şuan için bir çok telefonda standart, 21 Mbps'ler ise genel olarak 1300 TL üstü tellerde mevcut...

Telefonu şayet alıcak olursanız SD kart almanız gerekicek, telefonla 2 Gb SD kart geliyor. Ve size tavsiyem, fiyatı da işin içine katarsak 16 Gb "Class 10" bir "SDHC" kart almanızdır. İnanın performansı çok arttıracak. Örnek vermem gerekirse, kartı yenilemeden önce grafiği iyi bir oyunda takılma yaşarken, class 10 SDHC kartımdan sonra bu takılmalar %85-%90 oranında kesildi... Uygulamarın açılış hızı arttı. Burda kesinlikle class 10 ve SDHC tercihinde bulunun, bunun nedeni class 4 bir kartın okuma hızı 13 mb/sn ve yazma hızı 5 mb/sn'dir. Ki telefonla gelen sanırsam class 2 olmalı... Class 10'a gelicek olursak; okuma hızı 20 mb/sn ve yazma hızı ise 16 mb/sn......

İlgili Class 10 SDHC Kart Linki ==>http://www.hepsiburada.com/liste/team-16gb-class-10-micro-sdsdhc-flash-kart-tr11a1-t-flash-kart-okuyucu-hediye-tmmsd16gc10u/productDetails.aspx?productId=ft130771&categoryId=1100011

Ben fiyat performans olarak bu ürünü bir düşünün derim. En başta dediğim gibi bu yazıda net bilgilerin yanı sıra telefonla ilgili olan kişisel düşüncelerim, tecrübelerim, tercihlerim vs de bulunuyor ve bunlar herkes için değişken niteliktedir... Yinede umarım bu telefonla ilgilenen arkadaşlar için bu yazının bir faydası dokunur... İlginiz için teşekkürler....

İlgili Sony Ericsson Xperia St15i Linki ==>http://www.hepsiburada.com/liste/sony-ericsson-xperia-mini/productDetails.aspx?productId=telceperickxpmin&categoryId=371946

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhancakir444 -- 30 Haziran 2012; 13:25:46 >

• siz "mini pro" ile "xperia pro"yu karıştırmışsınız sanırım.

bir de gerçekten "mini pro" var. belki görmediniz.

http://www.sonymobile.com/gb/products/phones/xperia-mini-pro/

fiyatı xperia miniden 50 60 tl daha pahalı olsa gerek.

elinizdeki ile hemen hemen aynı boyutta. klavye yüzünden biraz daha kalın tabi.

mini den farkları; klavyesi,ön kamerası var ve işlemcisi aynı hızda olmasına rağmen daha teknolojik bir işlemci . daha ufak nm ile üretilmiş.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Haziran 2012; 21:48:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

siz "mini pro" ile "xperia pro"yu karıştırmışsınız sanırım.

bir de gerçekten "mini pro" var. belki görmediniz.

http://www.sonymobile.com/gb/products/phones/xperia-mini-pro/

fiyatı xperia miniden 50 60 tl daha pahalı olsa gerek.

elinizdeki ile hemen hemen aynı boyutta. klavye yüzünden biraz daha kalın tabi.

mini den farkları; klavyesi,ön kamerası var ve işlemcisi aynı hızda olmasına rağmen daha teknolojik bir işlemci . daha ufak nm ile üretilmiş.

hayırlı günler.

+1

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.