Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkdejavu

quote:

Orijinalden alıntı: littlehill

quote:

Orijinalden alıntı: thuglifeee

quote:

quote:

arkadaşlar telefonum bi iki gün önce kafayı yedi kilitleyip açtığımda açılmıyordu biraz beklemem gerekiyordu en sonunda ekran gitti tamamen.telefon açık ama ekran gözükmüyor.arama geliyor açamıyorum.Sonra kapattım telefonu açtım arkadan siyah parlaklık geliyor ama hiçbir yazı vs yok.Kaldı telefon öyle.Sanırım düşürdüğüm için oldu.Servise göndereceğim herhangi bir bahane göstermeden yaparlar mı ki telefonu :\

kaç gündür bekliyorum yardım edebilecek kimse yok mu ???

ne bahanesi telefonunun 2 yıl garantisi var ekranın bozulduysa yapıcagın tek şey kutusuyla beraber içinde garanti belgesi ve faturayla birlikte bir kağıda sorununu yaz teleservice ankaraya yollucaksın yurtiçikargo ile karşı ödemeli zaten senden ücret talep etmiyolarlar telefondan hafıza kartını çıkar ve ımeı numarasını biryere kaydet teleservice sitesinden takip et

ben yolladım 13 günde geri döndü telefonum, zaten 4 gün haftasonuna denk geldi yani 9 işgünü içinde onardılar benim sorunum farklıydı tabi ama sen hiç bekleme hemen yolla

ya bahane derken hani yok bunu düşürmüşsün diyip geri çevirirler mi ? ekran falan değişir mi ?

kardeşim telefon içinde bariz kırıklık yoksa mesala ekran düştüğü için çatlamış veya telefonun bordu kırılmış gibi durum söz konusu değilse bunu teknik servisin anlaması çok zor. nihayetinde onlarda insan

bu arada şunuda söyleyeyim anladığım kadarıyla telefonunun ekranında ve veya ekranın bağlantı nıktalarında sorun oluşmuş buda okadar pahalı bir ücret gerektirmez.belki çıkan bağlantı noktasını soket veya ekran flex kablonu değiştirecekler. bunu normal telefoncu 20 liraya yapıyor eğer ekran bozuksa bunuda 50 liraya değiştiriyorlar.

telefonun xperia yazısından ekrana doğru ufak bir çiziği var ama o önceden olmuştu ekran koruyucu taktırmadığım için çizilmiş.bu sorun olur mu ?
    ve ben şu an istanbul'dayım fakat kayseride yaşıyorum.Telefonun faturası garantisi vs yanımda değil.Buradaki bir telefoncuya göstersem yaptırsam garantisi düşer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlehill -- 19 Temmuz 2012; 17:31:56 >

• ekranın çizik olması bir sorun yapmaz.

özel tamirciye sonra verirsin ama

ilk önce servisine gönder belki ücretisiz yapacaklar , şansını bir dene derim. eğer ücretli yapmaya karar verirlerse sana telefon açarlar kullanıcı hatası bulduk şukadar yaparız diye sen o zaman düşünürsün özel tamirciye yaptırıp yaptırmamayı,

ama sakın özel tamriciye verme telefon garantiden düşer
  • quote:

ekranın çizik olması bir sorun yapmaz.

özel tamirciye sonra verirsin ama

ilk önce servisine gönder belki ücretisiz yapacaklar , şansını bir dene derim. eğer ücretli yapmaya karar verirlerse sana telefon açarlar kullanıcı hatası bulduk şukadar yaparız diye sen o zaman düşünürsün özel tamirciye yaptırıp yaptırmamayı,

ama sakın özel tamriciye verme telefon garantiden düşer

Tamam arkadaşım çok teşekkür ederim dönünce servise göndereceğim :)
  • Arkadaslar x10 mini telefonumla wap.akbank.com'a giris yapmaya calisiyorum ama bilgilerimi girdikten sonra sayfanizi kapatin gelen mesaj daki url yi tikayarak giris yapin diyor. Ama o mesaji bir turlu alamiyorum. Yapmadigim ayar kalmadi, fakat fayda etmedi. Telefonun yazilimini da tekrar kurdum yine sonuc degismedi bu konuda bir fikri olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canx

Bu telefonu almayı düşünüyorum ama kullanıcılara birkaç sorum olacak:

1) Kronik sorunu var mı? Isınma ve ekran sorunu olduğu söyleniyor?
    2) Teşhir ürününü incelediğimde pek sağlam gibi gelmedi ama size göre dayanıklı, sağlam mı?
    3) GPS ve Wi-fi çekim kuvvetleri nasıl? 3" ekranda internet ve harita kullanmak zor mu?
    4) Batarya kapasitesi 1200 Mah, az gibi geldi bana. Ne kadar gidiyor şarjı?
    5) Son sorum, Motorola Defy Mini ile arasında kaldım ama siz ne önerirsiniz?

1. Isınma sorunu oluyor. fazla ısınınca geri tuşu basılı kalıyormuş etkisi oluyor. Bu sorunun çözümü var. ben bu sorunumu bu forumda 2-3 sayfa önce yazılan çözüm önerisi ile çözdüm. teknik servise gönderek de çözenler var. Benim başka sorunum olmadı.
    2. Sağlam şüphen olmasın. 2-3 defa düşürdüm hatta apartman merdinveninde düşürdüm 4-5 basamak düştü bir çizik oluşmadı.
    3. GPS hiç denemedim şimdilik ama Wi-Fi çekim gücü düşük beklentini karşılamayabilir. Haritayı bilmem ama internette sorun olmuyor benim için genelde bilgisayarla internete girdiğim için. ama sen telefonu internette sık kullanıyorsan bellki sıkılabilirsin küçük ekranla. ama bu telefonun özelliği en başta küçük olması bunu düşünerek al.
    4. Kurcalamadığım zamanlarda 1.5 günü geçiyor.2 günü bulduğu da oluyor ortalama 1 gün diyelim. kurcalama ve oyunla en fazla 6 saat
    5 o telefonu bilmiyorum...

• thuglifeee arkadaşım ilgin ve emeğin için teşekkür ederim.

çok severek hepsiburada dan almış olduğum minim
    için iade başvurusu yaptım..

bu başlıkta paylaşılan çoğu sorunu okumuş olarak
    aldığım halde, çoğu arkadaşın başına gelen
    ısınma ve tuş saçmalamaları
    malesef benim minide de hasıl olunca
    yazılım vs. hiç uğraşacak yüreğim kalmadı..

ayrıca gün içinde çok az kullanmama rağmen
    1 gün bile zor giden pili yüzünden iade talebinde bulundum.

telefon piyasasında çok çok uzun bir süre sayılabilecek
    1 yıl geçmesine rağmen hala
    zerafet ve özellik zenginliğini en makul düzeyde barındırdığını
    ve fiyatını kesinlikle hak ettiğini düşünsem de
    saçma sorunlar ve hergün şarj zorunluluğu vs.
    beni ancak bunaltır..

iade talebim kabul edilirse 3,5 yıldan fazla bir süredir kullandığım
    kendi zamanının şarj vs. anlamında en iyi telefonu N95 8gb gibi
    adam gibi bir telefon üretilmesini beklemeye devam edeceğim..

ayrıca telefon hususunda bir kaç sözüm olacak SONY ye..
    arka kapağı açtığınızda kapak içindeki boş hacmi farketmemek elde mi?
    daha hacimli ve daha dayanıklı bir pil kullanılmamış olmasını çok saçma buldum.
    hadi pili bir?sebepten büyütmemişler diyelim,
    telefonu daha ince yapılabilecekken
    boş yere daha kalın yapılmasına bu devirde anlam vermek zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: deepthrone

thuglifeee arkadaşım ilgin ve emeğin için teşekkür ederim.

çok severek hepsiburada dan almış olduğum minim
    için iade başvurusu yaptım..

bu başlıkta paylaşılan çoğu sorunu okumuş olarak
    aldığım halde, çoğu arkadaşın başına gelen
    ısınma ve tuş saçmalamaları
    malesef benim minide de hasıl olunca
    yazılım vs. hiç uğraşacak yüreğim kalmadı..

ayrıca gün içinde çok az kullanmama rağmen
    1 gün bile zor giden pili yüzünden iade talebinde bulundum.

telefon piyasasında çok çok uzun bir süre sayılabilecek
    1 yıl geçmesine rağmen hala
    zerafet ve özellik zenginliğini en makul düzeyde barındırdığını
    ve fiyatını kesinlikle hak ettiğini düşünsem de
    saçma sorunlar ve hergün şarj zorunluluğu vs.
    beni ancak bunaltır..

iade talebim kabul edilirse 3,5 yıldan fazla bir süredir kullandığım
    kendi zamanının şarj vs. anlamında en iyi telefonu N95 8gb gibi
    adam gibi bir telefon üretilmesini beklemeye devam edeceğim..

ayrıca telefon hususunda bir kaç sözüm olacak SONY ye..
    arka kapağı açtığınızda kapak içindeki boş hacmi farketmemek elde mi?
    daha hacimli ve daha dayanıklı bir pil kullanılmamış olmasını çok saçma buldum.
    hadi pili bir?sebepten büyütmemişler diyelim,
    telefonu daha ince yapılabilecekken
    boş yere daha kalın yapılmasına bu devirde anlam vermek zor..

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) ama sorunlarım teleservice güncellemesinden sonra çözüldü artık telefonda hiçbir sıkıntı yok sadece yazılım güncellemesi yapıldı.
    şarj konusuna gelince o konuda haklısın çok kısa bir şarj ömrü var ben yinede begenerek kullanıyorum

• ıcs güncellemesi geldi ama güncelleyen arkadaşlar tam olarak nasıl oldugunu yazmadılar ıcs ile güncelleyen arkadaşlar fikirlerine yazarlarsa sevinirim ona göre bende güncelleştiricem + ları ve -lerini merak ediyorum
  • ben güncelleme yaptım kasma falan yok ama seste azalma oldu :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuglifeee

ıcs güncellemesi geldi ama güncelleyen arkadaşlar tam olarak nasıl oldugunu yazmadılar ıcs ile güncelleyen arkadaşlar fikirlerine yazarlarsa sevinirim ona göre bende güncelleştiricem + ları ve -lerini merak ediyorum

arkadaşım 2.3 ile arasında bana göre hiç bir fark yok.

2.3 ile ics zaten aynı kerneli kullanıyor.

telefon yine ısınıyor

yine ekranda ışık titremesi var

ama senin yaşadığın dokunmatik tuş sorunu belki bu sürümde çıkmayabilir
  • Slm arkadaşlar,

Telefonun donma sorununa çözüm bulan var mıdır? Özellikle telefon rehberi ve bu menülerin devamında donma yapıyor alet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeIIoweeN

Slm arkadaşlar,

Telefonun donma sorununa çözüm bulan var mıdır? Özellikle telefon rehberi ve bu menülerin devamında donma yapıyor alet.

otomatik task killer programları kullan
  • quote:

quote:

Slm arkadaşlar,

teşekkürler. es task manager programını kurmuştum daha önce, açıp manuel olarak geçerli taskları kapatınca telefon rehberinde çok belirgin bir rahatlama oldu. sorunu anlamış oldum ben de.

ancak bendeki es task manager'da otomatik kapatmıyor taskları. illa girip manuel olarak halletmek lazım. önereceğiniz program adı var mıdır?
  • Merhaba ben 4 aylık kullanıcıyım bu telefonun. Root işleminin tam olarak ne yaptığını söyler misiniz bu konuda çok bilgisizim çünkü. Sürekli takılmaya başladı telefon ve gerçekten sinir bozucu bu durum. Root çözüyormuş sanırım bu durumu. Aldığım yer ram'inde bir değişiklik yapılmadığı sürece garantiden çıkmadığını söyledi bir de. Bu işlem ram'i etkiliyor mu ve fabrika ayarlarına döndürdüğümüzde telefon eski rootsuz hale geliyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

Slm arkadaşlar,

teşekkürler. es task manager programını kurmuştum daha önce, açıp manuel olarak geçerli taskları kapatınca telefon rehberinde çok belirgin bir rahatlama oldu. sorunu anlamış oldum ben de.

ancak bendeki es task manager'da otomatik kapatmıyor taskları. illa girip manuel olarak halletmek lazım. önereceğiniz program adı var mıdır?

Advanced Task Killer
    i google storedan ücretsiz indirebilirsin.
    ben bunu kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sayfacı

Merhaba ben 4 aylık kullanıcıyım bu telefonun. Root işleminin tam olarak ne yaptığını söyler misiniz bu konuda çok bilgisizim çünkü. Sürekli takılmaya başladı telefon ve gerçekten sinir bozucu bu durum. Root çözüyormuş sanırım bu durumu. Aldığım yer ram'inde bir değişiklik yapılmadığı sürece garantiden çıkmadığını söyledi bir de. Bu işlem ram'i etkiliyor mu ve fabrika ayarlarına döndürdüğümüzde telefon eski rootsuz hale geliyor mu?

telefonun işletim sisteminin yüklendiği bir hafıza var.buna rom deniyor

buraya sadece root kullanıcıları girebilir. tabiki yanlış bir işlem yaptığı zaman telefonu çökertebilirler ve sony garanti dışı bırakır.

root olan bir kullanıcı telefonda herşeyi yapabilir ama tehlikeli

aynı zamanda bazı programlar root yetkisi ile çalışır bu programları çalıştırmak içinde root olmak şartır.

örneğin telefonun rom 1 gb dır fakat bize 420 mb ayrılmıştır.sen root ile bu hafızayı çok rahat 600 mb a çıkartabilirsin ama ileride sıkıntı yaparmı yapmazmı o sana kalır

• Android 4.0 a güncelleme yapan arkadaşlara birkaç sorum olacak. Telefon xperia mini pro (sk17i)

1) 2.3 sürümünde çağrı kaydından tek tek numara silinmiyor tüm çağrı kaydını temizlemek zorunda kalıyorum, 4.0 da tek tek silme var mı?
    2) Telefonu babam kullanmakta, 2.3 biraz karışık ama alıştı sayılır, rehber çağrı kaydı uygulamaları 2.3le kıyasla nasıl?
    3) Kullanım olarak 2.3 mü 4.0 mı daha verimli, kolay?
    4) Menü geçişleri 4.0da nasıl?
    5) Şarj süresinde 4.0da bir iyileşme veya kötüleşme var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • st15i kullanıyorum.

bu cihaza melodi nasıl yüklenir, içinde kıytırık bi kaç melodi dışındı bişey yok.
  • Arkadaşlar yeni bir telefon alacağım ve Mini Pro neredeyse tam istediğim telefon. Büyük ihtimalle onu alacağım ama burada okuduğum yorumlar içime kurt düşürdü. Kendisi baya sorunlu bir telefon gibi gözüküyor. Almakla almamak arasında kararsız kaldım, sizce almalı mıyım? Özellikle Mini ve Mini Pro kullanıcılarından yorum bekliyorum. Bunu almazsam çok büyük ihtimal Galaxy Gio alacağım ki Mini Pro donanım olarak Gio'dan baya bir üstün. Gidip Gio alsam yazık olacak, Mini Pro alsam ve sorunlu çıksa yine yazık olacak, vallahi kararsız kaldım bir fikir verin Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar dayanamadım bugün gidip aldım Mini Pro'yu Teknosa'dan 499 TL'ye. Yalnız boyu baya küçük geldi bana, aklım büyük ekranlı telefonlarda kaldı :D Ama kullandıkça alışırım herhalde. Daha açmadım kutusunu bekliyo öyle. Bakalım nasıl çıkacak telefon :)
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.