Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

telefonun şebeke modunu "yalnızca GSM" olarak değiştir, sorun düzelir. ayrıca interneti kullanırken "wcdma(tercih edl)/GSM" olarak değiştir.

ben bu internet olayını yeni fark ettim. yalnızca GSM seçiliyken yavaş hızda bağlanıyor, wcdma(tercih edl)/GSM seçiliyken hızlı bağlanıyor. bunun başka bir çözümü var mı merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 12 Kasım 2012; 22:31:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrky

Say Goodbye

telefonun şebeke modunu "yalnızca GSM" olarak değiştir, sorun düzelir. ayrıca interneti kullanırken "wcdma(tercih edl)/GSM" olarak değiştir.

ben bu internet olayını yeni fark ettim. yalnızca GSM seçiliyken yavaş hızda bağlanıyor, wcdma(tercih edl)/GSM seçiliyken hızlı bağlanıyor. bunun başka bir çözümü var mı merak ediyorum..

2G/3G secimi yapiyorsunuz o tercihleri degistirerek. Baska yolu yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu çok kullandığımdan şarj sıkıntısı yaşıyorum.yedek batarya almak istiyorum tavsiyeniz varmı?yedek batarya sorunumu çözermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aldım ki. Bir yere yazıyorsaniz yazın beni de.:-D

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

quote:

Orijinalden alıntı: noche34

quote:

Tekrardan Merhaba Ray kullananlar.
    benim ray da Batarya problemi var.
    orjinal şarj aleti yoktu.
    iphone 4 usb şarj aleti orjinal usb kablo ile şarj ediyorum.
    4 saat 14 dakika da doluyor.
    dün aksam 5te şarj oldu.
    5-11 arası elimden hiç düşmedi.
    yatarken yüzde 30du
    sabah 15 kalmış.şuan 10 kalmış.
    soru şu bu batarya yi ne yapsam?
    1-telefoncuya götürüp Şok la mak
    2-bitmesini beklemeden gece şarj a takmak
    3-usb güç kaynakları var pil gibi şarj etmek için onlardan almak
    şuan üzerimde para yok yeni batarya alamam :-(
    tavsiyeniz ne?
    Unutmadan bana bunu veren karaktersiz 2gün gider kurcalarsan 1e düşer demişti.
    şarj aleti için ise Abim de Lg süper hızlı şarj cihazı var 20dakika da batarya doluyor demişti mahvolmuş :-(

Arka planda çalışan uygulamalar da şarjı çok yiyor. Advanced Task Killer programını tavsiye ederim. Olmazsa ayarlardan "Çalışan hizmetlerden" gereksiz uygulamaları durdur. Bir de telefonla işiniz bitince ekran ışığını kapatın gündüz bile ekran ışığını kullanmamanızı tavsiye ederim.

Benim de bir sorum olacak. Şu an telefonum sıfır henüz root lamadım. Root yaptıktan sonra istediğim uygulamayı, oyunu falan filan yükleyeceğim sanırım. Android 2.3.4 sürümü şu an telefon. Rootlama mı tavsiye eder misiniz?

Bu benim 4.Android telefonum.
    Guc Ayarlari-Hangi uygulamalar kapanip devre disi birakilacagini biliyorum.
    tek SIKINTI suan cepten yaziyorum.
    Pc yok.Root olayini mutlaka yapmak gerek ama basit degil.
    Google ye sordum sonuclar hep Android 4te root yapmak ile ilgili
    Bize GB yani Ginger Bread room lazim.
    Sayin CoMiX in verdi linki okuyun gerekli dosya-driver bulun bilgisayara yukleyin deneyin
    Guncelleme
    kernel cekirdek-Rom degistirmeye yada bunlari yapmak icin boot loader kilidini acmaya gerek yok

Pardon dostum bunları bildiğinizi bilmiyordum. Şarj konusunda benim de sıkıntım var. Çok çabuk bitiyor şarj. Bu sabah kalktım şarjı %20'lerde. Halbuki gece neredeyse %80-90'lar day dı. Ama gece biraz interneti kullanmıştım çok fazla değil tabii.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dün aksam 5te şarj oldu.
    yatarken yüzde 30du
    tavsiyeniz ne?
    şarj aleti için ise Abim de Lg süper hızlı şarj cihazı var 20dakika da batarya doluyor demişti mahvolmuş :-(

Arka planda çalışan uygulamalar da şarjı çok yiyor. Advanced Task Killer programını tavsiye ederim. Olmazsa ayarlardan "Çalışan hizmetlerden" gereksiz uygulamaları durdur. Bir de telefonla işiniz bitince ekran ışığını kapatın gündüz bile ekran ışığını kullanmamanızı tavsiye ederim.

Benim de bir sorum olacak. Şu an telefonum sıfır henüz root lamadım. Root yaptıktan sonra istediğim uygulamayı, oyunu falan filan yükleyeceğim sanırım. Android 2.3.4 sürümü şu an telefon. Rootlama mı tavsiye eder misiniz?

Sayin CoMiX in verdi linki okuyun gerekli dosya-driver bulun bilgisayara yukleyin deneyin
    Guncelleme
    kernel cekirdek-Rom degistirmeye yada bunlari yapmak icin boot loader kilidini acmaya gerek yok

Pardon dostum bunları bildiğinizi bilmiyordum. Şarj konusunda benim de sıkıntım var. Çok çabuk bitiyor şarj. Bu sabah kalktım şarjı %20'lerde. Halbuki gece neredeyse %80-90'lar day dı. Ama gece biraz interneti kullanmıştım çok fazla değil tabii.

Bugün ekran parlaklığını yüzde 20 lerde kullanacam,3g açık,gps bluotuth kapalı bakalım ne kadar gidecek,bu arada yoğun kullanacam interneti.sabah 6 da %98 di şimdi 80 lere.heralde yedek batarya alacam

• quote:

quote:

quote:

quote:

dün aksam 5te şarj oldu.
    yatarken yüzde 30du
    tavsiyeniz ne?

Guncelleme

FXP CM 146 ile gece ucak moduna alip yattim, sarj yuzde elli besti, sabah yuzde elli dorttu.

• Ben zaten sabah full şarjla başlıyorm,noluyorsa gün içerısinde oluyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: 44 plaka

Ben zaten sabah full şarjla başlıyorm,noluyorsa gün içerısinde oluyor hocam

3G, GPS, senkronlar aciksa dusebilir hocam. Pili kalibre etmeyi denediniz mi? Galaxy Note 2 konusunda vardi ilk mesajda.

• Custom Rom kurmanın videolu anlatımı vs. varmı ray olması gerekmiyor herhangi bir sony olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

quote:

3G, GPS, senkronlar aciksa dusebilir hocam. Pili kalibre etmeyi denediniz mi? Galaxy Note 2 konusunda vardi ilk mesajda.

Telefon 5. Ayında,bu saatten sonra yapılırmı?bide siz yaptınızmı yani işe yarıyormu hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

quote:

Telefon 5. Ayında,bu saatten sonra yapılırmı?bide siz yaptınızmı yani işe yarıyormu hocam.

Bugun note 2 konusundaki kalibrasyonu denicem. Sonucu yazarim hocam.

Onceki kalibre yontemi de ise yaramisti. Sonucta bataryalar algoritma yontemiyle doluyor.

• %47 ye düştü deli çıkacam sonunda.herşey kapalı bi 3g açık.orjinal batarya peşin 80 taksitli 95 tl.bu kadar para bir bataryaya vermek istemem;almayacam galiba.kalibrasyon yöntemleri nette mevcut ama sıfır bataryaya uygulanmıyormu?

• Bataryanın orijinal olup olmadığını nerden anlyıroz acaba?
  • Batarya konusunda tavsiyelerim
    1- 3G ile nete girmediginiz durumlarda yalnızca gsm modunu seçin.
    2-gps, bluetoth, wifi ve 3g gibi kablosuz veri sağlayıcıların her zaman için batarya düşmani olduğunu unutmayın. işiniz bitince kapatın.
    3-En azından ayda bir kez batarya kalibrasyonu yapmaya çalışın.
    4-Görev yönetici ya da advanced task killer tarzı yöntemlerle telefonun yükünü azaltmaya çalışın.
    5-Ray'dan mobil olarak yazı yazmak eziyetmiş. Böylece tecrübe ettim. :-)

• resmi romla jelly bean yüklemesi geldi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

Batarya konusunda tavsiyelerim
    1- 3G ile nete girmediginiz durumlarda yalnızca gsm modunu seçin.
    2-gps, bluetoth, wifi ve 3g gibi kablosuz veri sağlayıcıların her zaman için batarya düşmani olduğunu unutmayın. işiniz bitince kapatın.
    3-En azından ayda bir kez batarya kalibrasyonu yapmaya çalışın.
    4-Görev yönetici ya da advanced task killer tarzı yöntemlerle telefonun yükünü azaltmaya çalışın.
    5-Ray'dan mobil olarak yazı yazmak eziyetmiş. Böylece tecrübe ettim. :-)

3G gps vs. kapalıyken kaç gün gidiyor ? Arada bi saata felan bakarsan ?
    birde niye eziyet olsun ya swype değilde normale alınmıyormu bu tel ?
  • Konu açtım bakan olmadı bende buraya yazayım dedim

1-Kutu içeriğinde jelatin çıkıyormu ?(Ve telefon jelatinli geliyormu)
    1.1 kaç gb hafıza kartı ile beraber geliyor ?
    2-Sizce telefon kalitelimi ?
    3-Şarjı cidden az mı gidiyor(İlk şarj nasıl olmalı,şarjı normal kullanımda ne kadar gidiyor ?)
    4-Uygulama yükleyince geçişlerde felan kasma yapıyormu ?
    5-Ekranın 3.3 inç olması ÇOK sorun teşkil ediyormu ?
    Git incele arkaşım diyeceksiniz de imkan yok malesef

Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac LighT

Konu açtım bakan olmadı bende buraya yazayım dedim

1-Kutu içeriğinde jelatin çıkıyormu ?(Ve telefon jelatinli geliyormu)
    1.1 kaç gb hafıza kartı ile beraber geliyor ?
    2-Sizce telefon kalitelimi ?
    3-Şarjı cidden az mı gidiyor(İlk şarj nasıl olmalı,şarjı normal kullanımda ne kadar gidiyor ?)
    4-Uygulama yükleyince geçişlerde felan kasma yapıyormu ?
    5-Ekranın 3.3 inç olması ÇOK sorun teşkil ediyormu ?
    Git incele arkaşım diyeceksiniz de imkan yok malesef

Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim

Telefonu teknosadan almış biri olarak cevaplıyorum.

1-Jelatin Üstünde vardı aldığımda ama zaman baloncuk oldu bende söktüm,ayrıyetten fabrikasyon jelatinlidir,çok ince gözle ayırmanız zor.
    4Gb hafıza kartı ile birlikte geldi.

2-Telefon kalite bunda şüphe yok.

3-şarzı az falan gitmiyor,3,3 inç lik bir telefonda 1460 mAH lık var.Normalde bu pili 3,7 ve 4 inç lik ekranlarda rastlıyoruz sony de.Pil konusu tartışmaya açıktır.akıllı telefonların şarzı genel 1 bilemediniz 2 gündür.
    kullanıma bağlı olarak.Oyun oynamaz,internette fazla takılmam bakıp çıkarım diyorsanız rahat 2 günü var.O eskide kaldı yok bilmem kaç saat telefon şarzda kalsın olayı.aldığınızda takın şarza dolduğunda çıkarın,
    en fazla 1 saatte doluyor zaten.birde pil gün geçtikçe,şarz ettikçe kendine geliyor.

4-Gb 2.3.4 062 sürüm en kararlı sürüm,takılma kasma yok.telefon hafızasını dibine kadar doldurmazsanız tabi.bnm cihaz root lu uygulamalar sd kartta attım.sorun yok.
    ICS için aynı şeyi söyleyemeyeceğim malesef.

5-bende sorun teşkil etmiyor.bu birazda kişiye özel bir soru olmuş.Büyük ekran oyunlarda,film izlemede daha zevklidir mutlaka fakat benim gibi oyun düşkünü değilseniz,filmleri telefon yerine
    sinemada seyretmeyi tercih ederseniz ekran boyutu sorun değil.Ben birazda kibar,yazın blue jean ile taşınabilir olması benim için daha önemliydi.yani ekran işi kullanım amacınıza göre değişir.

Şimdi expeia ray in pilinden şikayetçi olanlar az aşağıdaki pil durumlarına baksın ona göre konuşsun.

experia Ray----3,3 İnç-------1460 mAH

experia U ---3,5 İnç ---------1320 mAH

experia P---4 İnç-------------1305 mAH

experia S---4,3 İnç----------1750 mAH.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 15 Kasım 2012; 20:01:30 >

• Pil performansı kullanmadan kullanmaya değişir,ben ne zaman interneti çok kullanmaya başladım,oyun oynadım o vakit pil yetmedi bana.ama az kullanan için yeter bence,bide oyun oynamaya dalmıştım bataryanın azaldığını farketmedim ve pili bitip telefon kapandı.bundan sonra sanki eskiyi arattı.aslında %15 e düştüğünde şarja takmak gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.