Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok detaylı olarak bilmiyorum o yüzden kesin konuşamayacağım, benim de depolama 89.5 mb olarak görünüyor. Sd kadr hafızasına taşınabilenleri taşıyorum ben. kalan buymuş demek. Malesef telefonun kendi hafızasından fazla bir şey kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdiakin4455

aynen dediğiniz gibi baktım depolama ayarlarına dahili depolama biriminde kullanılabilir alan sadece 89 mb olarak gözüküyor bu kadar düşük olması no89rmal mi kaydetiği herşeyi hafıza kartına göndermesiyle ilgili bir ayar varmı? 89 a kadar düşmüşse iki güne kadar hiçbişey kalmaz....bu arada cevaplarınız için çok teşekkürler...

Orochi'nin root ile ilgili bir konusu var, oradaki klavuzu kullanarak root yaptıktan sonra link2sd programını kullanarak telefon belleğini rahatlatabilirsin. Denedim çok büyük fayda sağlıyor...
  • Xperia Ray in kulaklık ses kalitesi nasıl arkadaşlar ? Kardeşim almak istiyor.Hepsiburada.com da indirim varmış,Eğer güzelse almayı planlıyoruz.Sizce almalımıyım ?
  • hocam kulaklık sesini baya beğendim, kendi kulaklığı da güzel ses veriyor da bende sony nin mdr ex 300 kulaklığı var ses gayet kaliteli. hepsiburadayı pek tavsiye etmiyorumhttp://forum.donanimhaber.com/m_67656448/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67656448
  • Arkadaşlar telefonumda çok bişey yüklü olmamasına rağmen inanılmaz yavaşladı son zamanlarda internetten çıktıgımda yada bir oyundan bildiğin can çekişiyor bunun sebebi nedir sizce ? Android 2.3.4 sürümü ile geldi hala o var güncellesem hıza etki edermi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Arkadaşlar telefonumda çok bişey yüklü olmamasına rağmen inanılmaz yavaşladı son zamanlarda internetten çıktıgımda yada bir oyundan bildiğin can çekişiyor bunun sebebi nedir sizce ? Android 2.3.4 sürümü ile geldi hala o var güncellesem hıza etki edermi sizce ?

etmez daha kötü olur hatta ben keşke güncelleme yapmasaydım diyorum...
    Arkadaşlar yeni güncelleme tarihi ile ilgili bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

beyler bluetooth problemi yaşıyorum. hangi bluetooth driverını yuklesem problem cıkartıyor telefon bilgisayara düzgün yuklenmiyor ve telden bilgisayara dosya atamıyorum

güncel

airdroid programını kullan.
    wifi bağlantısı ile dosya atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: azzygt

quote:

Arkadaşlar telefonumda çok bişey yüklü olmamasına rağmen inanılmaz yavaşladı son zamanlarda internetten çıktıgımda yada bir oyundan bildiğin can çekişiyor bunun sebebi nedir sizce ? Android 2.3.4 sürümü ile geldi hala o var güncellesem hıza etki edermi sizce ?

Peki sizce neden böyle yada sizde böylemi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azzygt

quote:

Xda'dan takip ediyorum fakat hiç bir haber yok...
  • Selamlar. Daha önce Samsung Galaxy Gio kullanıyordum. Kardeşimle telefonları değiştik. Mağazadan almıştık Xperia Ray'i de ama silmek istediğim bikaş program var yüklü gel. WarnerWob vb. Zaten birkaçı bu bölgede kullanılamaz diye uyarı veriyor. Sanırım Fransa'dan alınmış telefon. Biraz araştırdım, root yapmam gerekliymiş. Bunu nasıl yaparım, zor mudur? Android versiyonunu güncellemek istemiyorum bu arada.
  • Dostlar, şu işlere giren arkadaşlar var mı aramızda, varsa bi aydınlatın be :)

http://www.themobimag.com/how-to-get-cm10-jellybean-on-sony-ericsson-xperia-rayst18i/
  • simdi arkadaslar bu telefon iyice yavasladi, 4.0 yuklu bu arada. ben bunu rootlayacam yalniz garanti disina cikacak ya, ikerde bise olursa tekrar eski room unu bulup bi tanede kilidi varmis onu kapatabilirmiyim? yani telefon dokunulmamis gibi olurmu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Yeni bir telefon almayı düşünüyorum, mevcut telefonum oldukça eski ben 5 yıl önce almıştım telefon ise yaklaşık 7 yıl önce çıktı. Bu zaman aralığında telefonları hiç tekip etmediğim için bir çok şeyi anlamakta zorluk çekiyorum. Örneğin çift çekirdek tek çekirdek ? bu telefon tek çekirdek bunun ne gibi olumsuzlukları var ?

Mevcut telefonumun SAR değeri 1.18. Bu değerle ilgisi var mı bilmiyorum ama mevcut telefonum 2 dk dan sonra inanılmaz ısınıyor 5 dk dan itibaren kulağımı artık rahatsız ediyor.

Xperia ray da SAR değeri 0.96. Sizler uzun telefon görüşmesinde herhangi bir sıkıntı yaşıyor musunuz, ısınma sorunu var mı ?

Diğer sorularım.

Benim için telefonda önemli olan kamera ve video.

foto çekimleri nasıl, özellikle yakın çekim fotolarda,
    Video kalitesi nasıl, kapalı ortamda beyaz ışık altında video kalitesi nasıl
    Telefon hızında br sorun var mı ? Telefona oyun yüklemeyeceğim, çeşitli programlar yükleyeceğimide sanmıyorum.
    Telefona bilgisayardan yüklediğimiz videoları oynatmada bir sıkıntı var mı ? örneğin 2gb boyutundaki 1080 video yu hiç donmadan oynatabiliyor mu ? Video yu durdurup ileri geri almada sorun yaşıyormusunuz ? eğer 1080 de sıkıntı varsa, telefonun oynatabildiği ileri geri almada sorun çıkartmadığı max 2gb büyüklüğündeki çözünürlük nedir.

ilginiz için teşekkür ederim.

• sorularınızla ilgili bildiklerime cevap vermeye çalışacağım,
    Uzun telefon görüşmelerinde biraz ısınma hisseder gibi oluyorum ancak kesinlikle rahatsız etmedi şimdiye kadar.
    Fotoğraf çekimleri için, yakın modu oldukça iyi diyebilirim özellikle dış mekanda gündüz saatlerinde yakın ya da uzak güzel fotoğraflar çekiyor. Karanlık ve iç mekan çekimleri çok hoşuma gitmedi biraz karıncalı oluyor ama hiç bir ayarıyla fln oynamadan çektim hep, belki gece modu ya da başka bi ayar işi kurtarabilir.
    Kamerasında en sevdiğim yanı sahneyi otomatik tanıması. Bir belge çekeceğim zaman kendini belge moduna alıyor, yakın çekim için makroya alyor kısacası hiç uğraştırmıyor bu konuda. Ve Experialarda olan 3B panoramik özelliğini de sevdim, kocaman bir manzara resmi oluşturabiliyorsunuz. Makro ve panaromik için örnek resim;
    http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnr7v.jpg ayak üstü fazla önem göstermeden çektim
    http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnrf6.jpg bu da panormoik resim.
    video iç mekandaki fotoğref için söylediğim gibi biraz karıncalı ama akıcı kesinlikle kötü değil. dış mekan için de oldukça iyi diyebilirim.
    Telefonda mesaj yazma işine hala tam alışamadım acele yazmak isteyince ekran biraz küçük gelebiliyor.
    Video telefona yükleyip izlemedim ancak netten izlediğim hiç bir videoda takılma yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

sorularınızla ilgili bildiklerime cevap vermeye çalışacağım,
    Uzun telefon görüşmelerinde biraz ısınma hisseder gibi oluyorum ancak kesinlikle rahatsız etmedi şimdiye kadar.
    Fotoğraf çekimleri için, yakın modu oldukça iyi diyebilirim özellikle dış mekanda gündüz saatlerinde yakın ya da uzak güzel fotoğraflar çekiyor. Karanlık ve iç mekan çekimleri çok hoşuma gitmedi biraz karıncalı oluyor ama hiç bir ayarıyla fln oynamadan çektim hep, belki gece modu ya da başka bi ayar işi kurtarabilir.
    Kamerasında en sevdiğim yanı sahneyi otomatik tanıması. Bir belge çekeceğim zaman kendini belge moduna alıyor, yakın çekim için makroya alyor kısacası hiç uğraştırmıyor bu konuda. Ve Experialarda olan 3B panoramik özelliğini de sevdim, kocaman bir manzara resmi oluşturabiliyorsunuz. Makro ve panaromik için örnek resim;
    http://b1301.hizliresim.com/15/5/hnr7v.jpg ayak üstü fazla önem göstermeden çektim
    video iç mekandaki fotoğref için söylediğim gibi biraz karıncalı ama akıcı kesinlikle kötü değil. dış mekan için de oldukça iyi diyebilirim.
    Telefonda mesaj yazma işine hala tam alışamadım acele yazmak isteyince ekran biraz küçük gelebiliyor.
    Video telefona yükleyip izlemedim ancak netten izlediğim hiç bir videoda takılma yaşamadım.

Cevabınız için çok teşekkür ederim,

Az önce bir kaç sitede araştırdım, HD 1080 videoları - mp4 uzantılı videoları hiçbir şekilde açmadığından bahsetmiş, ayrıca büyük boyutlu 720 videolarıda oynatmada zorluk çektiği arada takıldığında bahsedilmiş

bunlar doğru mu ?

• şimdi youtube üzerinden 1080p açıp denedim sıkıntı yok. kendi media playerında nasıl oynatır zamanım olunca yükleyip denerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

sorularınızla ilgili bildiklerime cevap vermeye çalışacağım,

Cevabınız için çok teşekkür ederim,

Az önce bir kaç sitede araştırdım, HD 1080 videoları - mp4 uzantılı videoları hiçbir şekilde açmadığından bahsetmiş, ayrıca büyük boyutlu 720 videolarıda oynatmada zorluk çektiği arada takıldığında bahsedilmiş

bunlar doğru mu ?

Telefon 720p videoları gayet akıcı ve rahat oynatıyor zaten video kaydınıda 720p yapıyor fakat 1080pde bazen açılmıyor bazen takılarak açılıyor yan o biraz sıkıntılı ama 720p kalitedekiler gayet net çıkıyor ekranda 1080e ihtiyaç duymazsınız

• http://www.themobimag.com/how-to-get-cm10-jellybean-on-sony-ericsson-xperia-rayst18i/

bu linkte bulunan jeally beani deneyıp kuran varmı telıne acaba.. türkçe destek varmı artı wireless calısıomu..
  • Slm daha önceden paylaşıldımı bilmiyorum ama xperia ray ekranları fabrika çıkşlı jelatinle kaplıdır ve oldukça da iyi ekrana yapıştırılmıştır zaten dikkatli baktığınızda jelatini fark edilir. Asıl demek istediğim böyle bir cihaza extradan ekran koruyucu jelatin almanın boşa para harcamadan bir farkı yok. Hata bu fabrika jelatinini isterseniz çıkarta bilirsiniz. Ben bir jilet yardımıyla üst köşeden hafif aralıyarak tırnakla çektiğimde çıkarması çok basit oldu eğer sizinde ekrandaki ufak kılcal çizikler göz zevkinizi bozuyor yada rahatsız ediyorsa çok rahat çıkartabilirsiniz ve söktükten sonra ekranı bir ıslak mendille silmekte fayda var çünkü yapışkanın kalıntıları ekran kayganlığını azaltacaktır. İlla koruyucu birşey almak istersenizde sert silikonlu arka kapak koruyucularını tavsiye ederim tel elinizden düştüğünde faydasını göreceksiniz. Bu yazı bilgi amaçlıdır ben kimseye jelatini sökün demiyorum ama en azından bilmiyen arkadaşların bu konu hakkında bilgisi olsun. Şu an bir haftadır jelatinsiz kullanıyorum ve herhangibi bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

quote:

Orijinalden alıntı: hldn

Merhaba Ray kullanıcıları :) size bir sorum olacaktı

8 aydır kullandıgım xperia ray telefonum bazen cebimdeyken ya da masanın üstündeyken çekmediğini hissettim. Nasıl oluyor derseniz telefonu elime aldgımda ekranı açmak için tusa dokunduğumda kilit ekranında AVEA yazan yerde önce 1 Sn liğine YALNIZCA ACİL ÇAĞRILAR İÇİN yazısını görüyorum ve sonra hemen düzeliyor.

Bu şüphemi de onaylamak için Google PLAY den "no signal alert" diye bi app yükledim ve onu sinyal kesilince sesli uyarı verecek şekilde ayarladım. Telefon ne zaman cebimde dolaşsam veya odamda masada dursa ya da kapalı mekanlara girsem "sinyal yok!" uyarısı geldi ve bazen 1-2 sn bazen de ben ekranı acana kadar geri gelmediğini gördüm. Fakat bazen keyfine göre sinyal yok iken ya "ulaşılamıyor" ya da normal bağlantısı kopmuyor gibi oluyor. Şimdi soruma gelince:

Siz de böyle bir olay yaşadınız mı? Size geç veya hiç ulaşamayanlar oldu mu?

Telefon çekmeyince uyarı yapan programı da Google Play de BURADAN indirdim.

Teşekkürler :)

Ayni sorun bende de var hocam.

Bu sorun kronik midir? Yaşayıpta çözüme ulaştıran var mı?
    Ve şu paralel ithalat konusu, hepsiburada şu anda 598TL'ye satıyor ancak Pegasus Bilgi Teknolojileri garantisindeymiş.
    Bu bir sıkıntı mıdır? Bu şekilde alan var mı?

• 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.