Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (248. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrky

quote:

Orijinalden alıntı: evilboy51

quote:

quote:

quote:

quote:

cwmyi kurdum şuan telefon açılmıyor hocam kapattım teli açılıyor mavi led yanıyor beyaz yanıyor ekranda siyahımsı bişilik var o kadar tepki vermiyor tel.

Ekleme: pili çıkarıp takınca düzeldi yedeği alıyorum bu arada bootloader kilidi açık hocam yanlış sölemişim yukarda :D

bootloader kilidinin açık olduğundan emin misin, telefonu ilk sen mi kullanıyorsun, tam bilgi verirsen işlemler daha düzgün olur

Servis kısmından girdim bootloader unlock allowed: yes yazıyor.

bu bootloader kilidi açılabilir anlamına geliyor, yani cihazın bootloader kilidi kapalı, zaten açmak için Sony sitesinden açma kodunu filan alman lazım, neyse bunu karıştırmayalım...

Aldım hocam yedeklerimi :)

5 mesaj önceki Flashtool Kullanma ile iligili anlatımı bilgisayarına kopyala ve dosyaları indir, bu telefonu kullanacaksan Flashtool proğramı ve bununla ilgili dosyalar sana hep lazım olacak, ben sunumu tamamladığımda yüklerim, fakat zaman alacak, yani buğün tamamlanmayablir...

Tamam hocam beklerim acelemiz yok yardımlarınız için çok sağolun bu arada :)

• Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, ben sadece açık bir şekilde tek bir telefon için derlemeye çalışıyorum, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!

Xperia Ray(Root yapılmış, Bootloader kilidi kapalı, ICS 4.1.B.0.587 sürümü yüklü) Custom Rom Yükleme
    (Ayrıca bu rom Bootloader kilidi açık telefonada yüklenir)

1- telefonunuzda CWM yüklü ise telefonunu CMW Recovery'de açın
    2- backup and restore kısmına girin ve mevcut romunun yedeğini alın(aldığın yedek sd kartta clockworkmod isimli klasörde olacaktır, bu klasörü olduğu gibi telefonun sd kartı harici bir yere kopyalarsınız), ayrıca telefondaki mevcut özellikten kişilerin yedeğini alın, ayrıca almak istediğiniz müzik, resim vs. bir şey varsa bunlarında yedeğini alın ve bunları telefonun sd kartı haricinde bir yere kopyalayın ve muhafaza edin, yüklediğiniz romları sevmezseniz eski roma bu şekilde dönersiniz
    3- ayrıca bazı uygulamalar geri gelmeyebilir bunun için titanium backupla da ayrıntılı yedek alabilirsiniz, ama yedekleri sd kart haricinde bir yere kopyalayın ve muhafaza edin
    4- bunları yaptıysanız sd kartınızı bilgisayar yardımıyla biçimlendirin, yani içindeki herşeyi silin

5- bir kaç önceki mesajımda Flastool Kullanma ile ilgili anlattıklarımı uygulayın, telefonu açın ve sadece açılış ayarlarını yapın, güncellemeye gerek yok(flashtoolu kullanırken usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynaklar aktif, bağlantı modu MTP, ekran zaman aşımı süresi 10 dakika olacak, bunlar hep aynı)
    6-http://www5.zippyshare.com/v/9046150/file.html -http://www5.zippyshare.com/v/87199352/file.html
    linklerdeki dosyayı ind, tek parça halinde klasöre çıkartın ve içindeki "ST18i_4.1.B.0.587_CE_1252-3693.ftf" isimli dosyayıda C:\Flashtool\firmwares klasörünün içine yapıştırın flastool proğramını açın, yıldırım butonuna tıklayın ve OK deyin, çıkan ekrandan ST18i 4.1.B.0.587 CE_1252-3693 yazılı dosyayı seçin, bu sefer sağ kısımda wipe data-wipe cache-wipe apps log-no final verification işaretli olacak, bunlar tamamsa telefonda yaptığımız flashtool kullanma ayarlarını kotrol edelim, telefonu kapatıp hazırda bekletelim, tamamsa OK tuşuna basalım, telefonu bağla dediğinde yine ses kısma tuşuna basıp bağlayalım, yükleme tamamlanınca telefonu çıkarıp açalım, ilk kurulum ayarlarını yapalım

7-http://www9.zippyshare.com/v/65357959/file.html linkteki dosyaları ind, ST18i_4.1.A.0.562_kernel.ftf ve ST18i_4.1.B.0.587_Kernel.ftf isimli dosyaları C:\Flashtool\firmwares klasörünün içine yapıştırın
    8- Flashtool proğramını tekrar çalıştırın, sol üstteki yıldırım işaretine basın ve OK butonuna tıklayın, çıkan ekranda device kısmında sadece ray yazılı olan dosyayı seçin ve başka bir şey yapmayın, bu arada telefon ayarlarını kontrol edin ve telefon kapalı halde hazır beklesin, sağ alttaki OK butonuna basın, telefonu bilgisayara bağla uyarısı gelecek, telefonun ses kısma tuşuna basrak bilgisayara bağlayın, önceden yaptığınız gibi yükleme tamamlanınca telefonu bilgisayardan çıkarın ve Flashtool proğramını kapatın
    9- telefonu açın, bilinmeyen kaynakların ve usb hata ayıklamanın aktif olduğunu kontrol edin, telefonu bilgisayara bağlayın, yeni donanım bulunda derse MTP modu aktif olduğu için bundan bahsediyor, ileri deyin yüklesin, pek de önemli değil
    10- telefon açık ve bilgisayara bağlı şekildeyken indirdiğiniz dosyalardan root klasörüne girin ve içindeki runme dosyasına çift tıklayın, dos ekranı açılacak ve bu uygulama root işlemlerini yapacak, sizden bir tuşa basmanızı isteyebilir herhangi bir tuşa basın, uygulama işlemlerini yaparken telefon kendiliğinden açılıp kapanacaktır, müdahale etmeyin, dos ekranında işlemkeri yaparken all done gibi bir ibare gelir yine sizden bir tuşa basmanızı ister ve bastığınızda işlem tamamlanacaktır
    11- dos ekranını kapattıktan sonra telefon kapalıysa açalım, sonuç telefonu açalım, proğramlar kısmında superuser varsa root tamamdır
    12- şimdi tekrar Flastoolu kullanacağız, bunun için telefonun ayarlarını önceki gibi tekrar kontrol edelim, telefonu kapatıp hazır bekletelim
    13- Flashtool proğramını açalım, yıldırım butonuna basıp OK diyelim, gelen ekrandan ST18i 4.1.B.0.587 Kernel yazılı dosyayı seçelim, OK butonuna basalım, telefonu bilgisayara bağla uyarısı gelecek, telefonun ses kısma tuşuna basrak bilgisayara bağlayın, önceden yaptığınız gibi yükleme tamamlanınca telefonu bilgisayardan çıkarın ve Flashtool proğramını kapatın
    14- telefonu açın, artık telefonumuz 4.1.B.0.587 sürümünde root yapılmış durumdadır

15- telefonun bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamanın aktif olduğunu kontrol edin, telefon açık şekilde tekrar bilgisayara bağlıyoruz, indirdiğimiz dosyalardan Xperia CWM-Install klasörüne giriyoruz, klasör içindeki install-cwm1 dosyasına çift tıklıyoruz, yine dos ekranı açılacak işlemleri takip ediyoruz, işlem tamamlandıktan sonra telefona CWM Recovery yüklenmiş olacak, telefonu kapatıp açıyoruz, açılışta Sony logosunda ses kısma tuşuna bir kaç kez basıyoruz ve CWM Recovery açıldıysa tamamdır, telefonu tekrar aç, bağlantı modunu MSC yap
    16- ayrıca CWM Recovery ile bu romunda yedeğini alın ve telefonun sd kartı harici bir yere kopyalayın, hangi romun yedeği olduğunu belirtin, muhafaza edin, bu roma dönmek istediğinizde yardımcı olur
    17- buraya kadar yaptığınız tüm işlemler genel ve standart işlemlerdir, bunları iyi öğrenin, Flashtoolu kullandığınız sürece güncelleme için PC Companiona gerek kalmaz

18-http://d-h.st/DTH linkteki romu ind, bu rom Xperia Ultimate HD isimli romdur ve tercih edilen romlardandır, orjinal site (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1924291) adresi budur
    19- telefonu bigisayara bağlayın, sd kartı biçimlendirin, her şey silindikten sonra indirdiğiniz romu olduğu gibi telefonun sd kartına kopyalayın, telefonu bilgisayardan çıkarın
    20- telefonu kapatın açın, açılırken sony logosundayken ses kısma tuşuna basın ve CMW Recoverye girin(ses açma kısma, home ve geri tuşları ile kullanılır), şimdi romu kurmadan önce telefonu sıfırlayacağız, sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapın;
    - Wipe data/factory Reset seç-Yes de işlem tamamlansın
    - Wipe Cache partition seç-Yes de işlem tamamlansın
    - Advanced-Wipe Dalvik Cache-Yes de işlem tamamlansın
    - Advanced-Wipe Battery Status-Yes de işlem tamamlansın geri gel
    - Mount and Storage-Format Cache-Yes de işlem tamamlansın
    - Mount and Storage-Format Data-Yes de işlem tamamlansın geri gel
    21- install zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia Ultimate HD 3.0.2 seç Yes de kurulum başlasın
    22- next de-ı agree yazan kutucuğa tık koy-next de-next de-ınstallationa gir-burdaki seçeneklerden xperia rayi seç, locked bootloaderi seç(yani bootloader kilitli)-next de-bu menüden eklemek istediğin her şeyi seç(timescape vs. tercih sizin)-next de-install de-kurulum yapılacak-kurulumu sonlandır ve telefonu yeniden başlat
    23- yeni özel romunu dene, sizi ne kadar tatmin eder bilemiyorum, android sistemi konusunda derin bilgim olmadığı için özel romların ne kadar yararlı ve zararlı olduğunu bilemiyorum, ama bir şekilde telefona yenilik yapıyoruz, bir de telefonunuzun bootloader kilidi kapalı olduğu için her romu yükleyemezsiniz, örneğin cyanogenmodu yükleyemezsiniz ve yüklemeye çalışırsanız telefonunuz açılmayabilir, bootloader kilidi kapalı telefonlar için deneyebileceğiniz başka bir rom daha var, denemek isterseniz belirtin romun linkini eklerim...

sunumlarımda eleştiriye açığım...

• quote:

Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, ben sadece açık bir şekilde tek bir telefon için derlemeye çalışıyorum, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!

Xperia Ray(Root yapılmış, Bootloader kilidi kapalı, ICS 4.1.B.0.587 sürümü yüklü) Custom Rom Yükleme

2- backup and restore kısmına girin ve mevcut romunun yedeğini alın(aldığın yedek sd kartta clockworkmod isimli klasörde olacaktır, bu klasörü olduğu gibi telefonun sd kartı harici bir yere kopyalarsınız), ayrıca telefondaki mevcut özellikten kişilerin yedeğini alın, ayrıca almak istediğiniz müzik, resim vs. bir şey varsa bunlarında yedeğini alın ve bunları telefonun sd kartı haricinde bir yere kopyalayın ve muhafaza edin, yüklediğiniz romları sevmezseniz eski roma bu şekilde dönersiniz
    3- ayrıca bazı uygulamalar geri gelmeyebilir bunun için titanium backupla da ayrıntılı yedek alabilirsiniz, ama yedekleri sd kart haricinde bir yere kopyalayın ve muhafaza edin
    4- bunları yaptıysanız sd kartınızı bilgisayar yardımıyla biçimlendirin, yani içindeki herşeyi silin

5- bir kaç önceki mesajımda Flastool Kullanma ile ilgili anlattıklarımı uygulayın, telefonu açın ve sadece açılış ayarlarını yapın, güncellemeye gerek yok(flashtoolu kullanırken usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynaklar aktif, bağlantı modu MTP, ekran zaman aşımı süresi 10 dakika olacak, bunlar hep aynı)
    6-http://www5.zippyshare.com/v/9046150/file.html -http://www5.zippyshare.com/v/87199352/file.html
    linklerdeki dosyayı ind, tek parça halinde klasöre çıkartın ve içindeki "ST18i_4.1.B.0.587_CE_1252-3693.ftf" isimli dosyayıda C:\Flashtool\firmwares klasörünün içine yapıştırın flastool proğramını açın, yıldırım butonuna tıklayın ve OK deyin, çıkan ekrandan ST18i 4.1.B.0.587 CE_1252-3693 yazılı dosyayı seçin, bu sefer sağ kısımda wipe data-wipe cache-wipe apps log-no final verification işaretli olacak, bunlar tamamsa telefonda yaptığımız flashtool kullanma ayarlarını kotrol edelim, telefonu kapatıp hazırda bekletelim, tamamsa OK tuşuna basalım, telefonu bağla dediğinde yine ses kısma tuşuna basıp bağlayalım, yükleme tamamlanınca telefonu çıkarıp açalım, ilk kurulum ayarlarını yapalım

7-http://www9.zippyshare.com/v/65357959/file.html linkteki dosyaları ind, ST18i_4.1.A.0.562_kernel.ftf ve ST18i_4.1.B.0.587_Kernel.ftf isimli dosyaları C:\Flashtool\firmwares klasörünün içine yapıştırın
    8- Flashtool proğramını tekrar çalıştırın, sol üstteki yıldırım işaretine basın ve OK butonuna tıklayın, çıkan ekranda device kısmında sadece ray yazılı olan dosyayı seçin ve başka bir şey yapmayın, bu arada telefon ayarlarını kontrol edin ve telefon kapalı halde hazır beklesin, sağ alttaki OK butonuna basın, telefonu bilgisayara bağla uyarısı gelecek, telefonun ses kısma tuşuna basrak bilgisayara bağlayın, önceden yaptığınız gibi yükleme tamamlanınca telefonu bilgisayardan çıkarın ve Flashtool proğramını kapatın
    9- telefonu açın, bilinmeyen kaynakların ve usb hata ayıklamanın aktif olduğunu kontrol edin, telefonu bilgisayara bağlayın, yeni donanım bulunda derse MTP modu aktif olduğu için bundan bahsediyor, ileri deyin yüklesin, pek de önemli değil
    10- telefon açık ve bilgisayara bağlı şekildeyken indirdiğiniz dosyalardan root klasörüne girin ve içindeki runme dosyasına çift tıklayın, dos ekranı açılacak ve bu uygulama root işlemlerini yapacak, sizden bir tuşa basmanızı isteyebilir herhangi bir tuşa basın, uygulama işlemlerini yaparken telefon kendiliğinden açılıp kapanacaktır, müdahale etmeyin, dos ekranında işlemkeri yaparken all done gibi bir ibare gelir yine sizden bir tuşa basmanızı ister ve bastığınızda işlem tamamlanacaktır
    11- dos ekranını kapattıktan sonra telefon kapalıysa açalım, sonuç telefonu açalım, proğramlar kısmında superuser varsa root tamamdır
    12- şimdi tekrar Flastoolu kullanacağız, bunun için telefonun ayarlarını önceki gibi tekrar kontrol edelim, telefonu kapatıp hazır bekletelim
    13- Flashtool proğramını açalım, yıldırım butonuna basıp OK diyelim, gelen ekrandan ST18i 4.1.B.0.587 Kernel yazılı dosyayı seçelim, OK butonuna basalım, telefonu bilgisayara bağla uyarısı gelecek, telefonun ses kısma tuşuna basrak bilgisayara bağlayın, önceden yaptığınız gibi yükleme tamamlanınca telefonu bilgisayardan çıkarın ve Flashtool proğramını kapatın
    14- telefonu açın, artık telefonumuz 4.1.B.0.587 sürümünde root yapılmış durumdadır

15- telefonun bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamanın aktif olduğunu kontrol edin, telefon açık şekilde tekrar bilgisayara bağlıyoruz, indirdiğimiz dosyalardan Xperia CWM-Install klasörüne giriyoruz, klasör içindeki install-cwm1 dosyasına çift tıklıyoruz, yine dos ekranı açılacak işlemleri takip ediyoruz, işlem tamamlandıktan sonra telefona CWM Recovery yüklenmiş olacak, telefonu kapatıp açıyoruz, açılışta Sony logosunda ses kısma tuşuna bir kaç kez basıyoruz ve CWM Recovery açıldıysa tamamdır, telefonu tekrar aç, bağlantı modunu MSC yap
    16- ayrıca CWM Recovery ile bu romunda yedeğini alın ve telefonun sd kartı harici bir yere kopyalayın, hangi romun yedeği olduğunu belirtin, muhafaza edin, bu roma dönmek istediğinizde yardımcı olur
    17- buraya kadar yaptığınız tüm işlemler genel ve standart işlemlerdir, bunları iyi öğrenin, Flashtoolu kullandığınız sürece güncelleme için PC Companiona gerek kalmaz

18-http://d-h.st/DTH linkteki romu ind, bu rom Xperia Ultimate HD isimli romdur ve tercih edilen romlardandır, orjinal site (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1924291) adresi budur
    19- telefonu bigisayara bağlayın, sd kartı biçimlendirin, her şey silindikten sonra indirdiğiniz romu olduğu gibi telefonun sd kartına kopyalayın, telefonu bilgisayardan çıkarın
    20- telefonu kapatın açın, açılırken sony logosundayken ses kısma tuşuna basın ve CMW Recoverye girin(ses açma kısma, home ve geri tuşları ile kullanılır), şimdi romu kurmadan önce telefonu sıfırlayacağız, sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapın;
    21- install zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia Ultimate HD 3.0.2 seç Yes de kurulum başlasın
    22- next de-ı agree yazan kutucuğa tık koy-next de-next de-ınstallationa gir-burdaki seçeneklerden xperia rayi seç, locked bootloaderi seç(yani bootloader kilitli)-next de-bu menüden eklemek istediğin her şeyi seç(timescape vs. tercih sizin)-next de-install de-kurulum yapılacak-kurulumu sonlandır ve telefonu yeniden başlat
    23- yeni özel romunu dene, sizi ne kadar tatmin eder bilemiyorum, android sistemi konusunda derin bilgim olmadığı için özel romların ne kadar yararlı ve zararlı olduğunu bilemiyorum, ama bir şekilde telefona yenilik yapıyoruz, bir de telefonunuzun bootloader kilidi kapalı olduğu için her romu yükleyemezsiniz, örneğin cyanogenmodu yükleyemezsiniz ve yüklemeye çalışırsanız telefonunuz açılmayabilir, bootloader kilidi kapalı telefonlar için deneyebileceğiniz başka bir rom daha var, denemek isterseniz belirtin romun linkini eklerim...

Hocam dediklerini aynen yaptım yükledikten sonra reboot yap dedim sony yazısında kaldı tel ne yapmam lazım? :)

Ekleme: Reboot tikini kaldırıp cwm ile reboot edince kuruldu rom herşey için teşekkürler hocam hakkınız ödenmez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilboy51 -- 16 Mart 2013; 13:44:53 >

• - ben yüklemede sorun yaşadığımda ve telefon açılmadığında Flashtool ile ST18i_4.0.2.A.0.42.ftf sürümünü geri yüklüyorum ve telefonum şu ana kadar geri açıldı, açılmama durumunda Flashtool ile ST18i_4.0.2.A.0.42.ftf bu sürümü geri yüklemeye çalışın, ilk denemede yüklemezse bir kaç defa deneyin, tabi bu özel koşulda telefon ayarlarını yapamıyoruz önemli değil, siz de işe yarar mı bilmiyorum, unutmayın bu işlemleri yapmak kendi sorumluluğunuzdadır, ben anladığım ölçüde yardımcı olmaya çalışırım

- bir de ben her şeyi göze aldığım için telefonda birçok şey deniyorum, ayrıca benim telefonumun bootloader kilidi açık olduğu için anlatımlar ve uygulamalar değişiyor, tabi bootloader kilidini açmak ayrı risk taşıyor, internette araştırabilirsiniz,

- Xperia Ultimate HD 3.0.2 rom veya yaptığınız işlemler sizi tatmin ediyorsa tamamdır, ama telefonla uğraştıkça insan bir ilerisini görmek istiyor, öneri bir çizgi yakalayın ve bu çizgide devam edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 16 Mart 2013; 15:13:17 >

• arkadaşlar telefonun dahili hafızası bana yetmiyor bunun için ne yapabilirim SD karta yükle diceksiniz yalnız ben bazen bataryayı değiştiriyorum SD kartta olan uygulamaları yeniden ekrana atmam gerek ve SD kartta olan uygulamaların widgetleri çalışmıyor

birde telefonu root yapıp gereksiz programı silip sonrasında rootsuz hale getirdiğimde sildiğim programlar da gerimi gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderwet11 -- 20 Mart 2013; 18:06:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderwet11

arkadaşlar telefonun dahili hafızası bana yetmiyor bunun için ne yapabilirim SD karta yükle diceksiniz yalnız ben bazen bataryayı değiştiriyorum SD kartta olan uygulamaları yeniden ekrana atmam gerek ve SD kartta olan uygulamaların widgetleri çalışmıyor

birde telefonu root yapıp gereksiz programı silip sonrasında rootsuz hale getirdiğimde sildiğim programlar da gerimi gelir?

-http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm bu linkteki bilgileri inceleyebilirsin, Link2SD isimli bir proğram var bununla ilgili bölüme bakabilirsin, ancak uygulayıp uygulamaman kendi kararın, araştırıp bakarsın

- telefonla gelişmiş özellikler kullanmak istiyorsan root yapılmış olmalı, Link2SD isimli proğramda root yetkisi ister

- bir telefonu önce root yapıp sonra rootu kaldırarak kullanmak ne kadar başarılı olur bilemiyorum, bu konuda bir tecrübem olmadı ve mümkünmü onu da bilemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: asderwet11

arkadaşlar telefonun dahili hafızası bana yetmiyor bunun için ne yapabilirim SD karta yükle diceksiniz yalnız ben bazen bataryayı değiştiriyorum SD kartta olan uygulamaları yeniden ekrana atmam gerek ve SD kartta olan uygulamaların widgetleri çalışmıyor

Root'un size bir zararı olmaz,yükledikten sonra neden silmeyi düşündünüz anlamadım?Root la gereksiz uygulamaları silip,istediğiniz uygulamaları sd karta atıp tel hafızasında yer açabilirsiniz.
  • @BJK@
    telefonu aldığımda yüklenmiş ve kaldıramadığım programları kaldırmak için root yapmak istiyorum telefonumda yer açmak için sonrasında da rootsuz hale getirmek istiyorum daha güvenli olduğu için
  • quote:

Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, ben sadece açık bir şekilde tek bir telefon için derlemeye çalışıyorum, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!

hocam benim şöyle bi sorum olacak bende 4.0.4 kullanıyordum flashtool la root ladım ama daha sonra şarjı normalden 2 kat daha hızlı bitmeye başladı ayrıca ekranda kitlenmeler menüde kasılmalar olmaya başladı root u kaldırmak istiyorum ama bi kaç yerde baktım root lu güncelleyince brick oluyormuş telefon bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursan sevinirim

• İKİ GÜN ÖNCE EXPERİA İON ALDIM TELEFONDA SIK SIK DONMA SIKINTISI YAŞIYORUM DONUYOR VE RESET ATMADAN KENDİNE GELMİYOR YARDIMCI OLABİLİCEK ARKADASLAR VARSA SEVİNİRİM..
  • illegalulan

- öncelikle şunu sorayım Flashtool proğramı ile hiç rom yüklediniz mi, bu proğramı kullanmak sizin için sıkıntı olur mu?
  • Ray'in üretimi hala devam ediyor mu acaba... Bence Sony bu kalitede başka telefon üretemedi. Yani orta segment için diyorum...
  • quote:

illegalulan

- öncelikle şunu sorayım Flashtool proğramı ile hiç rom yüklediniz mi, bu proğramı kullanmak sizin için sıkıntı olur mu?

ben en başından anlatayım ben daha önce bi kaç kez kullandım flashtool yani güncelleme gelmiyordu 4.0.3 te kaldı telefon ben flashtool la 4.0.4 3 güncelledim ama telefon daha kasmaya başladı sonra 2-3 ay böyle kullandım sonra flashtool la root la dım ama yinede bi çözüm bulamadım en son olarak dün flashtool la 2.3.4 e geri döndüm tüm sıkıntılarım ortadan kalktı o kadar kasıyorduki temple run bile oynayamıyordum artıkbi sıkıntım yok size tek sorum şu olacak 2.3.4 te gereksiz çok program var ve rootlayamadım bu konuda yardımcı olursan sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: illegalulan

quote:

illegalulan

ben en başından anlatayım ben daha önce bi kaç kez kullandım flashtool yani güncelleme gelmiyordu 4.0.3 te kaldı telefon ben flashtool la 4.0.4 3 güncelledim ama telefon daha kasmaya başladı sonra 2-3 ay böyle kullandım sonra flashtool la root la dım ama yinede bi çözüm bulamadım en son olarak dün flashtool la 2.3.4 e geri döndüm tüm sıkıntılarım ortadan kalktı o kadar kasıyorduki temple run bile oynayamıyordum artıkbi sıkıntım yok size tek sorum şu olacak 2.3.4 te gereksiz çok program var ve rootlayamadım bu konuda yardımcı olursan sevinirim :)

-http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm bu linkte root ile ilgili anlatım mevcut, bir incelersiniz...
    (üstad .::Orochi::. ye anlatımları ile ilgili teşekkürü borç bilirim, her zaman anlatımları bana yardımcı olmuştur)

- ayrıca bir yöntem bulursam paylaşmaya çalışacağım.

• Bildiğim kadarıyla Sony, Ericsson ortaklığındaki tüm modellerin üretimini durdurdu. Ancak çeşitli satış sitelerinde stoklarda kalan Ray'larin satışı yapılmakta.

Açıkcası Sony Xperia Z aklımı çelmese hiç vazgeçilecek alet değil Ray.

Diğer yandan ben 2.3.4'ü hiç güncellemedim, root işlerine filan da girmedim, fabrika çıkışı takılıyorum, hafızasının ve raminin yettiği yere kadar abanıyorum Ray'e, bana mısın demiyor (:
  • quote:

quote:

quote:

Custom romlarla ilgili pek bir bilgim yok ancak telefon günde bir kaç kere saçmalıyor şöleki ortadaki yada yukardaki tuşa basıyorum ekran griyimsi oluyor ama görüntü gelmiyor 30 sn sonra deniyorum o zaman sıkıntısız açılıyor. Günde bir kaç defa oluyor bu olay. Birde viber whatsapp facebook aynı anda açık olduğunda bile ram bitiyor nasıl iş anlamadım :D o yüzden farklı bir roma geçmek istiyorum. :D

öncelikle telefonunuzla ilgili aşağıdaki gibi bilgileri yazın, ben genel yazdım;

Telefon: Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümü
    Root : Yapılmış / Yapılmamış
    CWM Recovery: Yüklü / Yüklü değil
    Bootloader Kilidi: Açık / Kapalı

Önceki mesajlarımın devamıdır ve üstte yazılanlarla ilgili değildir

Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, bunları uygulamadan yedek almayı unutmayın, bu uygulamalar root yapılmış Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümünde denenmiştir, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!...

Mobile BRAVIA Engine 2 Yükleme

1- https://www.dropbox.com/s/eosbb4i84fyqxm2/Pandemic%27s%20New%20Settings.zip - https://www.dropbox.com/s/25rfskh9cowxzf3/BRAVIA%202%20Engine%20Patch.zip linklerdeki dosyaları indirin ve olduğu gibi telefonun sd kartına kopyalayalım
    2- telefonumuzda mevcut dosya yöneticimize girelim(bende file manager yüklü), dosya yöneticisinde system/etc klasörüne girelim
    3- etc klasörü içinde bulunan be_movie, be_photo isimli dosyaları silelim, "be" ile bu şekilde başlayan başka dosya varsa onuda silelim, bende sadece bu iki dosya var
    4- geri system klasörüne girelim, bu klasör içinde bulunan build.prop dosyasına tıklayalım ve metin düzenleyici ile açalım
    5- açılan kısımda aşağıdaki metinleri bulalım;
    ro.service.swiqi.supported = true
    persist.service.swiqi.enable = 1
    6- bu metinleri bulduktan sonra swiqi yazan yerlerin sonuna 2 ekleyelim ve metinler aşağıdaki gibi olsun;
    ro.service.swiqi2.supported = true
    persist.service.swiqi2.enable = 1
    7- bu şekilde kaydedip dosya yöneticisinden çıkalım, telefonumuzu kapatıp CWM Recovery de açalım
    8- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Pandemic's New Settings seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    9- kurulum tamamlandıktan sonra choose zip from sdcard-BRAVIA 2 Engine Patch seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    10- kurulum tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatıp açalım, telefon açıldığında ayarlar kısmına girelim hem yeni ayarları, hem de ekran ayarları kısmında Mobile BRAVIA Engine 2 seçimini görelim, tamamdır

Telefon: Xperia Ray 4.0.2.A.0.62 sürümü
    Root : Yapılmış
    CWM Recovery: Yüklü değil
    Bootloader Kilidi: Kapalı

kardeşim bende de 4.0.2.A.0.62 sürümü var ama bi türlü root yapamadım yardımcı olurmusun

• quote:

quote:

quote:

illegalulan

-http://forum.donanimhaber.com/m_63038373/tm.htm bu linkte root ile ilgili anlatım mevcut, bir incelersiniz...
    (üstad .::Orochi::. ye anlatımları ile ilgili teşekkürü borç bilirim, her zaman anlatımları bana yardımcı olmuştur)

benm telefonda 4.0.2.A.0.62 yüklü bundada root olmuyomuş maalesef nasıl yapıcaz bu işi anlamadım senide sık boğaz ettim ama bi yolu varmı bunun

• quote:

quote:

quote:

quote:

illegalulan

benm telefonda 4.0.2.A.0.62 yüklü bundada root olmuyomuş maalesef nasıl yapıcaz bu işi anlamadım senide sık boğaz ettim ama bi yolu varmı bunun

kendi telefonumda bir yol deneyeceğim, işe yararsa paylaşırım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

illegalulan

kendi telefonumda bir yol deneyeceğim, işe yararsa paylaşırım...

tmm dostum bekliorum inş olur

• Merhaba arkadaşlar,

Telefonda farklı bir markanın mikrofonlu kulaklığını deneyen oldu mu?
    http://forum.donanimhaber.com/m_60132899/tm.htm
    Bazı konularda sorun yaşayanlar olmuş.

Durumu göre philips SHL 1700 veya 1705 almayı düşünüyorum. Teknosa bazen %50 indirim yapıyor. 30-32 TL civarına düşüyor bu modeller.
  • 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.