Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrky

- nedense Sony haricinde herkez Xperia Ray için hızlı romlar yapıyor, 4.1.B.0.587 güncelleme sürümü yavaş, fakat bana göre yeni sürüm kullanmasan olmuyor, ayrıca Xperia Ray ile ilgili bire bir sunum yapan pek yok, ben 4.1.B.0.587 sürümüne bazı eklemeler yaptım ve şu an için memnunum...

(not: telefonum rootludur ve gereksiz gördüğüm tüm uygulamaları sildim, ayrıca bunları yapmadan önce yedek alın)

CWM Recovery ile yaptığım eklemeler şunlar;
    - JB Adreno Drivers V3 (daha yeni driver, etkisini pek ölçemedim)
    - Xperia S klavye (SwiftKey gibi ek klavye uygulamasına gerek kalmıyor, gayet iyi)
    - Cyber-shot™_V.7.1.2 (kamerayı iyileştiren bir özellik, işe yarıyor)
    - Xperia z home launcher v3.5 + Xperia Z home V3.00 Widget Pack + Xperia Z wallpapers(bunlarla yeni bir ana sayfa, yeni widgetler ile duvar kağıtlarına sahip oluyoruz)
    - Xperia Z Lockscreen (kilit ekranımız değişiyor ve bana göre bu kilit ekranı güzel)

- Bunlar ilginizi çekerse sırasıyla anlatımlarını yaparım...

bahsettiğin işlemler nasıl yapılıyor....

• quote:

merchant32

- telefonun rootlu ise gereksiz uygulamaları sil
    - Bunları(JB Adreno Drivers V3 ile Xperia z home launcher v3.5 + Xperia Z home V3.00 Widget Pack + Xperia Z wallpapers) CWM ile ekle, sonrasında eski widgetleride sil
    - belli oranda yardımcı olur...

Teşekkür ederim hocam ama telefonum rootlu değil başka bi şekilde bişey yapamazmiyiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, bunları uygulamadan yedek almayı unutmayın, bu uygulamalar root yapılmış Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümünde denenmiştir, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!...

JB Adreno Drivers V3 Yükleme
    1- http://dfiles.eu/files/3m3rgx50d Linkten dosyayı indir, indirdiğin dosyayı olduğu gibi telefonun SD kartına kopyala, telefonunu kapat ve CWM Recovery de aç
    2- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-JB_Adreno_Drivers_V3 seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç

Xperia S klavye Yükleme

1- http://dfiles.eu/files/pp4iil5ra Linkten dosyayı indir, indirdiğin dosyayı olduğu gibi telefonun SD kartına kopyala, telefonunu kapat ve CWM Recovery de aç
    2- CWM Recovery de önce advanced-wipe dalvik cache-Yes wipe dalvik cache seçimini yap ve işlemi tamamla
    3- CWM Recovery ana ekranına gel, sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia_S_ICS_Keyboard seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    4- Telefonu açtıktan sonra Ayarlar-Dil ve giriş-Xperia klavye sağındaki ayarlar butonuna tıkla-klavye görünümüne gir-buradan sırasıyla klavye ayarlarını yap

Cyber-shot Yükleme
    1- http://www.mediafire.com/?7bouhtmi6ky88qr - http://d-h.st/PxN Linklerden dosyaları indir, indirdiğin dosyaları olduğu gibi telefonun SD kartına kopyala, telefonunu kapat ve CWM Recovery de aç
    2- CWM Recovery de önce advanced-wipe dalvik cache-Yes wipe dalvik cache seçimini yap ve işlemi tamamla
    3- CWM Recovery ana ekranına gel, sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Cyber-shot™_V.6.7.2_Xperia_2011_HDPI_By Rizal Lovins Sundanesse seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    4- Telefonunu açtıktan sonra kamera uygulama adı Cyber-shot ve Cyber-shot3D olacak, kamera uygulamasına gir, hata verirse tekrar gir, sol üstte ayarlar kısmına gir, yeni özellik SCN modun solunda olacak, kamerayı kapat devam ediyoruz
    5- Telefonunu tekrar kapat ve CWM Recovery de aç
    6- CWM Recovery de önce advanced-wipe dalvik cache-Yes wipe dalvik cache seçimini yap ve işlemi tamamla
    7- CWM Recovery ana ekranına gel, sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Cyber-shot™_V.7.1.2_Xperia_2011_HDPI_By Rizal Lovins Sundanesse seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    8- Kameraya girdiğinde "superior auto" özelliği eklenmiş olacak, işlem tamamdır

Xperia z home launcher v3.5 + Xperia Z home V3.00 Widget Pack + Xperia Z wallpapers Yükleme
    1- http://d-h.st/dqi - http://d-h.st/glb - http://d-h.st/3vC Linklerden dosyaları indir, indirdiğin dosyaları olduğu gibi telefonun SD kartına kopyala, telefonunu kapat ve CWM Recovery de aç
    2- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia_Z_home_V3.5_Auto_Roatation_xHDPI_5x4appd_ThilinaC seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    3- Telefonunu tekrar kapat ve CWM Recovery de aç
    4- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia_Z_home_V3.00_Widget_Pack_ThilinaC seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    5- Telefonunu tekrar kapat ve CWM Recovery de aç
    6- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Xperia_Z_wallpapers_ThilinaC seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    7- Telefon açıldığında son olarak Ayarlar-Uygulamalar-Tümü seçeneğine gel, burada Xperia Ana Sayfası yazılı uygulamayı bul ve tıkla-girdiğin bölümde sol altta verileri temizle var bu seçenekle verileri temizle ve çık, ana sayfanı yeniden kendine göre düzenle, işlem tamamdır, ayrıca eski widgetleri silin, gereksiz her uygulama sistemi yavaşlatıyor

Xperia Z lockscreen Yükleme
    1- http://www75.zippyshare.com/v/87983475/file.html - http://www75.zippyshare.com/v/34106667/file.html - http://www75.zippyshare.com/v/46315567/file.html Linklerden dosyaları indir, indirdiğin dosyaları olduğu gibi telefonun SD kartına kopyala, telefonunu kapat ve CWM Recovery de aç
    2- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-XPERIA S 587 Part I seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    3- Telefonunu tekrar kapat ve CWM Recovery de aç
    4- CWM Recovery de önce advanced-wipe dalvik cache-Yes wipe dalvik cache seçimini yap ve işlemi tamamla
    5- CWM Recovery ana ekranına gel, sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-XPERIA S .587 Part II seçimini yap ve kurulum bittikten sonra telefonu yeniden başlat ve aç
    6- Hafıza kartına attığımız UxpNxtLockScreen.apk dosyasını File Manager(bu proğram dosya yöneticisi, Türkçe desteği var, bence çok iyi) ile system/app klasörüne kopyala, aynısı var derse üzerine yazmayı seç
    (File Manager'in üst tarafında bulunan yukarı butonuna 2 kere bastıktan sonra gelen kısımda system klasörünü bulursunuz, system klasörü içindede app klasörünü bulursunuz)
    7- Daha sonra kopyaladığımız UxpNxtLockScreen.apk dosyasını bulun, üzerine parmağınızı basılı tutun, çıkan bölümden izinler kısmına girin, izinler şöyle olacak ve bunlar haricinde işaretli seçenek olmayacak;
    X X
    X
    X
    8- Bunuda yaptıktan sonra telefonu kapatıp aç, tamamdır, kilit ekranında kamerayı açtığında kamera açılır açılmaz resim çeker, yani bu normal, korkmayın

Paylaştığım işlemlerde hata veya bilmediğim, yanlış yaptığım bir şey varsa daima uyarılara açığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 15 Mart 2013; 18:19:41 >

• 2.3.4 62 sürümüne nası geri dönerm. Link vs?

• Önceki mesajımın devamıdır

Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, bunları uygulamadan yedek almayı unutmayın, bu uygulamalar root yapılmış Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümünde denenmiştir, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!...

Quick Panel Yükleme serajr v7.0(Bildirim ekranına wi-fi, gps, flashlight, usb bağlantısını kes gibi kısa yollar ekliyor)
    1- http://www62.zippyshare.com/v/15078729/file.html linkten indirdiğiniz iki dosyayı arşivden(rar dan) çıkarın ve sd karta atın, klasör halinde atmayın, sadece dosyaları atın, ayrıca önceden yüklediğiniz farklı bir quick panel uygulaması varsa öncelikle bunu kaldırın
    2- ben file manager(dosya yöneticisi) kullandığım için anlatımı bununla yapacağım, dosya yöneticisine girelim, üstte bulunan seçeneklerden çoklu seçimi seçelim, sd karta attığımız 2 dosyayıda seçelim ve taşı butonuna basalım, daha sonra yukarı butonuna 2 defa basalım, gelen bölümdeki system klasörüne ve bu klasör içinde bulunan app klasörüne girelim, app klasörü içindeyken yapıştır diyelim, aynısı var derse üzerine yaz diyelim
    3- yapıştırma işlemi bitince yapıştırdığımız dosyaları bulalım, ilkinin üzerinde parmağımızı basılı tutalım, gelen menüden izinleri seçelim ve izinleri aşağıdaki gibi seçelim;
    X X
    X
    X
    4- yapıştırdığımız ikinci dosyayada aynı izinleri ayarlayalım
    5- telefonu kapatıp açalım, bilirim ekanına girdiğimizde alt kısımda notifications ve quick panel seçeneklerini göreceğiz, quick paneli seçelim ve kullanmaya başlayalım, ayrıca duvar kağıdınızın yerinde olmadığını göreceksiniz korkmayın ve duvar kağıdınızı yeniden ayarlayın

Paylaştığım işlemlerde hata veya bilmediğim, yanlış yaptığım bir şey varsa daima uyarılara açığım...

ibrahim292 eski sürüme dönmeyi bulamadıysan belirt açıklayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 15 Mart 2013; 18:21:02 >

• bulamadm acıklarsan sevinirm

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim292

bulamadm acıklarsan sevinirm

Not: Yükleyeceğin bu rom Sony sitesinde mevcuttur, telefonu aldığında gelen ilk romla farklılıklar olabilir, örneğin benim telefonumda gelen rom da Turkcell uygulamaları vardı, bu romu yükledim ve tüm Turkcell uygulamalarından kurtuldum, birde cihazın CDA kodu değişiyor(yani güncelleme alma kodu), fakat bu benim için hiçbir zaman sorun olmadı, bu işlemleri uygulamak sizin sorumluluğunuzda, isterseniz Sony teknik serviside eski sürümü geri yükleyebiliyormuş, yedek almayı unutmayın, ben defalarca uyguladım ve bir sorun yaşamadım...

Flashtool Kullanma
    1- http://www24.zippyshare.com/v/74836175/file.html - http://www64.zippyshare.com/v/77973838/file.html linklerinden indirdiğin dosyaların ikisinide seç ve klasöre çıkart
    2- flashtool-0.9.10.1-windows proğramını kur
    3- kurulum bittkten sonra proğramın kurulu olduğu C:\Flashtool\drivers klasörüne gir ve burada bulunan Flashtool-drivers dosyasına çift tıkla, kurulum başladığında next de ve boş kutucuklu bir ekran gelecek, 11'inci kutucuğu(xperia pro,xperia ray yazılı)-19'uncu kutucuğu(flashmode drivers yazılı)-20'nci kutucuğu(fastbood drivers yazılı) işaretle ve kurulumu yap, kurulum esnasında sürücü bulma ekranı çıkarsa ileri de, devam et de ve son
    4- indirdiğin dosyalar içinde bulunan "ST18i_4.0.2.A.0.42.ftf" isimli dosyayı C:\Flashtool\firmwares klasörünün içine yapıştır, ayrıca bu klasör içinde bulunan X10_V1_BLRelock.ftf isimli dosyayı sil
    5- şimdi telefonunda ayarlar kısmında bulunan bilinmeyen kaynaklar, usb hata ayıklamasını aktif yap, usb bağlantı modunu MTP yap, ekran uyku süresini 10 dakika yap, telefonu kapat ve usb kablosunun telefona takılan kısmını tak, telefon bu şekilde hazırda beklesin
    6- Başlat-Tüm Proğramlardan Yıldırım işareti olan Flashtool yazılı proğramı bul ve çalıştır
    7- proğram açıldıktan sonra sol üst köşede bulunan yıldırım işaretini tıkla ve OK tuşuna bas
    8- ekrana seçili bir şekilde "Xperia Ray(ST18i) 4.0.2.A.0.42" yazılı dosya gelecek,bu dosyanın sağında wipe diye bir bölüm var, bu bölümdeki tüm kutucuklar işaretli şekilde olmalı, bu bölüm haricindeki hiçbir kutucuğu işaretleme, bu önemli, işaretli kutucukların isimlerini de yazıyorum "wipe data-wipe cache-wipe apps log"
    9- bu işlemlerden sonra sağ altta bulunan OK tuşuna bas ve bekle
    10- ekrana telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlaman için uyarı gelecek, telefonunu ses kısma tuşuna basılı şekilde bilgisayara bağla, elini ses kısma tuşundan çekme ve bekle, altta %1-%2 vs. şeklinde ilerleme varsa işlem başlamıştır, elini ses kısma tuşundan çekebilirsin
    11- eğer bunları yapmana rağmen 2-3 dakika içinde işlem başlamıyorsa korkma, telefonunu bilgisayardan çıkar, Flashtool proğramını kapat ve 6'ncı maddeden itibaren işlemleri tekrarla olacaktır
    12- yükleme tamamlandığında %1-%2 şelinde başlayan ilerleme durur, yükleme ekranında Finished Flashing gibi bir ibare yazar, dikkatli bakarsan görürsün
    13- yükleme bittikten sonra telefonunu bilgisayardan çıkar, Flashtool proğramını kapat, telefonu aç ve ilk ayarlarını yap, telefonu internete bağladığında ayarlar kısmında güncellemeleri kontrol et diye bir yer var, buraya bas ve internet üzerinden 0.62 sürümüne güncellensin, ayrıca telefonu bilgisayara bağladığında SD kart açılmıyorsa usb bağlantı modunu MSC yap, güle güle kullan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 15 Mart 2013; 0:36:22 >

• Rootlu gingerbreadden custom roma geçmek için ne yapmak lazım?
  • Öncelikle iyi akşamlar, az önce Xperia ray 4.0.3 rootlu telefonuma custom rom attım gapps ile birlikte normal şekilde yükledim ( P.A.C Rom ) telefonu yeniden başlattıktan sonra Sony başlangıç ekranı geldi sonra restart attı ve sürekli restart atıyor, acaba nasıl düzeltebilirim? başlangıçta cwm menüsüne de giremiyorum ne yapmalıyım? yardım ederseniz şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhndklr17

Öncelikle iyi akşamlar, az önce Xperia ray 4.0.3 rootlu telefonuma custom rom attım gapps ile birlikte normal şekilde yükledim ( P.A.C Rom ) telefonu yeniden başlattıktan sonra Sony başlangıç ekranı geldi sonra restart attı ve sürekli restart atıyor, acaba nasıl düzeltebilirim? başlangıçta cwm menüsüne de giremiyorum ne yapmalıyım? yardım ederseniz şimdiden teşekkürler

arkadaşım bir önceki mesajımda anlattığım Flashtool Kullanma ile ilgili aynı şeyleri yaparsan telefona yeniden orjinal rom yüklenmiş olur ve telefon açılır, bundan sonra yine istediğini yaparsın, özel rom yüklerken bazı özel romların önce kernelini yüklemelisin, yoksa çalışmaz, birde bazı romları yüklemek için bootlander kilidi açık olmalı, sorun olursa yine cevaplamaya çalışırım...

evilboy51

sorunu tam anlamadım, ne kurmak istediğini yazabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 15 Mart 2013; 0:42:10 >

• Custom romlarla ilgili pek bir bilgim yok ancak telefon günde bir kaç kere saçmalıyor şöleki ortadaki yada yukardaki tuşa basıyorum ekran griyimsi oluyor ama görüntü gelmiyor 30 sn sonra deniyorum o zaman sıkıntısız açılıyor. Günde bir kaç defa oluyor bu olay. Birde viber whatsapp facebook aynı anda açık olduğunda bile ram bitiyor nasıl iş anlamadım :D o yüzden farklı bir roma geçmek istiyorum. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilboy51

Custom romlarla ilgili pek bir bilgim yok ancak telefon günde bir kaç kere saçmalıyor şöleki ortadaki yada yukardaki tuşa basıyorum ekran griyimsi oluyor ama görüntü gelmiyor 30 sn sonra deniyorum o zaman sıkıntısız açılıyor. Günde bir kaç defa oluyor bu olay. Birde viber whatsapp facebook aynı anda açık olduğunda bile ram bitiyor nasıl iş anlamadım :D o yüzden farklı bir roma geçmek istiyorum. :D

öncelikle telefonunuzla ilgili aşağıdaki gibi bilgileri yazın, ben genel yazdım;

Telefon: Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümü
    Root : Yapılmış / Yapılmamış
    CWM Recovery: Yüklü / Yüklü değil
    Bootloader Kilidi: Açık / Kapalı

Önceki mesajlarımın devamıdır ve üstte yazılanlarla ilgili değildir

Not: Arkadaşlar belirttiğim bu uygulamalar başka konulardan alıntıdır, bu uygulamaları paylaşanlar öncelikle teşekkürü hak etmektedirler, bunları uygulamadan yedek almayı unutmayın, bu uygulamalar root yapılmış Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümünde denenmiştir, aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!...

Mobile BRAVIA Engine 2 Yükleme

1- https://www.dropbox.com/s/eosbb4i84fyqxm2/Pandemic%27s%20New%20Settings.zip - https://www.dropbox.com/s/25rfskh9cowxzf3/BRAVIA%202%20Engine%20Patch.zip linklerdeki dosyaları indirin ve olduğu gibi telefonun sd kartına kopyalayalım
    2- telefonumuzda mevcut dosya yöneticimize girelim(bende file manager yüklü), dosya yöneticisinde system/etc klasörüne girelim
    3- etc klasörü içinde bulunan be_movie, be_photo isimli dosyaları silelim, "be" ile bu şekilde başlayan başka dosya varsa onuda silelim, bende sadece bu iki dosya var
    4- geri system klasörüne girelim, bu klasör içinde bulunan build.prop dosyasına tıklayalım ve metin düzenleyici ile açalım
    5- açılan kısımda aşağıdaki metinleri bulalım;
    ro.service.swiqi.supported = true
    persist.service.swiqi.enable = 1
    6- bu metinleri bulduktan sonra swiqi yazan yerlerin sonuna 2 ekleyelim ve metinler aşağıdaki gibi olsun;
    ro.service.swiqi2.supported = true
    persist.service.swiqi2.enable = 1
    7- bu şekilde kaydedip dosya yöneticisinden çıkalım, telefonumuzu kapatıp CWM Recovery de açalım
    8- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Pandemic's New Settings seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    9- kurulum tamamlandıktan sonra choose zip from sdcard-BRAVIA 2 Engine Patch seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    10- kurulum tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatıp açalım, telefon açıldığında ayarlar kısmına girelim hem yeni ayarları, hem de ekran ayarları kısmında Mobile BRAVIA Engine 2 seçimini görelim, tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 15 Mart 2013; 18:29:02 >

• quote:

quote:

Custom romlarla ilgili pek bir bilgim yok ancak telefon günde bir kaç kere saçmalıyor şöleki ortadaki yada yukardaki tuşa basıyorum ekran griyimsi oluyor ama görüntü gelmiyor 30 sn sonra deniyorum o zaman sıkıntısız açılıyor. Günde bir kaç defa oluyor bu olay. Birde viber whatsapp facebook aynı anda açık olduğunda bile ram bitiyor nasıl iş anlamadım :D o yüzden farklı bir roma geçmek istiyorum. :D

öncelikle telefonunuzla ilgili aşağıdaki gibi bilgileri yazın, ben genel yazdım;

Telefon: Xperia Ray 4.1.B.0.587 sürümü
    Root : Yapılmış / Yapılmamış
    CWM Recovery: Yüklü / Yüklü değil
    Bootloader Kilidi: Açık / Kapalı

Önceki mesajlarımın devamıdır ve üstte yazılanlarla ilgili değildir

Mobile BRAVIA Engine 2 Yükleme

1- https://www.dropbox.com/s/eosbb4i84fyqxm2/Pandemic%27s%20New%20Settings.zip - https://www.dropbox.com/s/25rfskh9cowxzf3/BRAVIA%202%20Engine%20Patch.zip linklerdeki dosyaları indirin ve olduğu gibi telefonun sd kartına kopyalayalım
    2- telefonumuzda mevcut dosya yöneticimize girelim(bende file manager yüklü), dosya yöneticisinde system/etc klasörüne girelim
    3- etc klasörü içinde bulunan be_movie, be_photo isimli dosyaları silelim, "be" ile bu şekilde başlayan başka dosya varsa onuda silelim, bende sadece bu iki dosya var
    4- geri system klasörüne girelim, bu klasör içinde bulunan build.prop dosyasına tıklayalım ve metin düzenleyici ile açalım
    5- açılan kısımda aşağıdaki metinleri bulalım;
    ro.service.swiqi.supported = true
    persist.service.swiqi.enable = 1
    6- bu metinleri bulduktan sonra swiqi yazan yerlerin sonuna 2 ekleyelim ve metinler aşağıdaki gibi olsun;
    ro.service.swiqi2.supported = true
    persist.service.swiqi2.enable = 1
    7- bu şekilde kaydedip dosya yöneticisinden çıkalım, telefonumuzu kapatıp CWM Recovery de açalım
    8- CWM Recovery de sırasıyla İnstall zip from sdcard-choose zip from sdcard-Pandemic's New Settings seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    9- kurulum tamamlandıktan sonra choose zip from sdcard-BRAVIA 2 Engine Patch seçimini yapalım ve kurulumun tamamlanmasını bekleyelim
    10- kurulum tamamlandıktan sonra telefonu yeniden başlatıp açalım, telefon açıldığında ayarlar kısmına girelim hem yeni ayarları, hem de ekran ayarları kısmında Mobile BRAVIA Engine 2 seçimini görelim, tamamdır

Telefon: Xperia Ray 4.0.2.A.0.62 sürümü
    Root : Yapılmış
    CWM Recovery: Yüklü değil
    Bootloader Kilidi: Kapalı

• Not: aşağıda belirttiğim işlemleri uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır, bunu unutmayın!

- CWM Recovery root yapılmış telefona kurulur, bu işlemi yapmadan önce bir şekilde mevcut kayıtlarınızın yedeğini alın ve telefonun sd kartı haricinde bir yerde muhafaza edin, çünkü yanlış işlem neticesinde telefonunuza yeniden rom yüklemek zorunda kalırsınız, mevcut kayıtlarınız gider, bu işlemleri iyi bilmiyorsanız araştırın veya danışın

Xperia Ray 4.0.2.A.0.62 sürümüne CWM Yükleme
    1- http://www30.zippyshare.com/v/92407434/file.html linkten dosyayı indirin ve klasöre çıkartın
    2- telefonunuzun ayarlar kısmından usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları aktif yapın, bağlantı modunu MTP yapın, ekran zaman aşımı süresini de 10 dakika olarak ayarlayın
    3- telefonu açık şekilde bilgisayara bağlayın, indirdiğiniz CWM-Install klasörüne giriyoruz, klasör içindeki install-cwm1 dosyasına çift tıklıyoruz, dos ekranı açılacak, devam etmek için bir tuşa basın yazar herhangi bir tuşa basın, işlemleri takip ediyoruz, işlem tamamlandıktan sonra telefona CWM Recovery yüklenmiş olacak, telefonu kapatıp açıyoruz, açılışta Sony logosunda ses kısma tuşuna bir kaç kez basıyoruz ve CWM Recovery açıldıysa tamamdır(ses açma kısma, home ve geri tuşu ile kullanılır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 16 Mart 2013; 18:19:10 >

• cwmyi kurdum şuan telefon açılmıyor hocam kapattım teli açılıyor mavi led yanıyor beyaz yanıyor ekranda siyahımsı bişilik var o kadar tepki vermiyor tel.

Ekleme: pili çıkarıp takınca düzeldi yedeği alıyorum bu arada bootloader kilidi açık hocam yanlış sölemişim yukarda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilboy51 -- 16 Mart 2013; 0:23:14 >
  • quote:

cwmyi kurdum şuan telefon açılmıyor hocam kapattım teli açılıyor mavi led yanıyor beyaz yanıyor ekranda siyahımsı bişilik var o kadar tepki vermiyor tel.

Ekleme: pili çıkarıp takınca düzeldi yedeği alıyorum bu arada bootloader kilidi açık hocam yanlış sölemişim yukarda :D

bootloader kilidinin açık olduğundan emin misin, telefonu ilk sen mi kullanıyorsun, tam bilgi verirsen işlemler daha düzgün olur
  • quote:

quote:

cwmyi kurdum şuan telefon açılmıyor hocam kapattım teli açılıyor mavi led yanıyor beyaz yanıyor ekranda siyahımsı bişilik var o kadar tepki vermiyor tel.

bootloader kilidinin açık olduğundan emin misin, telefonu ilk sen mi kullanıyorsun, tam bilgi verirsen işlemler daha düzgün olur

Servis kısmından girdim bootloader unlock allowed: yes yazıyor.
  • quote:

quote:

quote:

bu bootloader kilidi açılabilir anlamına geliyor, yani cihazın bootloader kilidi kapalı, zaten açmak için Sony sitesinden açma kodunu filan alman lazım, neyse bunu karıştırmayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrky -- 16 Mart 2013; 1:17:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu bootloader kilidi açılabilir anlamına geliyor, yani cihazın bootloader kilidi kapalı, zaten açmak için Sony sitesinden açma kodunu filan alman lazım, neyse bunu karıştırmayalım...

Aldım hocam yedeklerimi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aldım hocam yedeklerimi :)

5 mesaj önceki Flashtool Kullanma ile iligili anlatımı bilgisayarına kopyala ve dosyaları indir, bu telefonu kullanacaksan Flashtool proğramı ve bununla ilgili dosyalar sana hep lazım olacak, ben sunumu tamamladığımda yüklerim, fakat zaman alacak, yani buğün tamamlanmayablir...

• 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.