Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
260.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi telefonu almalıyım, amaç: mp3 dinleme, foto-video çekimi, internet, oyun 2. planda

1. Sony Ericsson Xperia Ray

2.http://www.kliksa.com/urun/sony-xperia-st23-miro-beyaz-akilli-telefon/900391958

3. Samsung Galaxy Ace S5830i

sony deki çekincelerim
    kulaklık girişi artık standart mı?
    pilller kasaya bitişik mi yani değişmesi için servise gitmesi şart mı?

yardımlar için şimdiden teşkkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil&mustafa

Hangi telefonu almalıyım, amaç: mp3 dinleme, foto-video çekimi, internet, oyun 2. planda

2.http://www.kliksa.com/urun/sony-xperia-st23-miro-beyaz-akilli-telefon/900391958

sony deki çekincelerim

Hocam Ray ile Ace'i karsilastirmak VW Golf ile Murat 131'i karsilastirmak gibi. Ray her alanda daha ustun.

Miro'dan da iyi Ray. Cozunurlugu,CPU ve GPU'su daha iyi Ray'de

Pil birlesik degil, kendiniz de degistirirsiniz. Kulaklik girisi de 3.5 mm jakli.

@@BJK@

Sirkay'in xkernel i gayet iyi. KTG de iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thal1on -- 3 Şubat 2013; 14:01:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar galerideki resimleri gruplayıp ayrı bir klasöre atabiliyormuyuz? galeride klasör ekleme seçeneği yok nasıl yapacağız tüm resimler böyle karman çormanmı kalacak?
  • arkadaşlar belki mübalağa olabilir ama samgung Note II'nin bile ekranı, benim Ray gibi kontrastlı değil.. samgunların erkanında tarif edemediğim ama beğenmediğim bir yan var.
    Ace'i de aynı, S3'ü de aynı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

quote:

Orijinalden alıntı: cemil&mustafa

Hangi telefonu almalıyım, amaç: mp3 dinleme, foto-video çekimi, internet, oyun 2. planda

sony deki çekincelerim

Hocam Ray ile Ace'i karsilastirmak VW Golf ile Murat 131'i karsilastirmak gibi. Ray her alanda daha ustun.

Miro'dan da iyi Ray. Cozunurlugu,CPU ve GPU'su daha iyi Ray'de

Pil birlesik degil, kendiniz de degistirirsiniz. Kulaklik girisi de 3.5 mm jakli.

@@BJK@

Sirkay'in xkernel i gayet iyi. KTG de iyi.

Hepsiburada da 629 TL sony ray, fiyat nasıl? Önerebileceğiniz başka tel var mı bu fiyata, benzeri özelliklerde? (motorola hariç)

• arkadaşlar galerideki resimleri gruplayıp ayrı bir klasöre atabiliyormuyuz? galeride klasör ekleme seçeneği yok nasıl yapacağız tüm resimler böyle karman çormanmı kalacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdiakin4455

arkadaşlar galerideki resimleri gruplayıp ayrı bir klasöre atabiliyormuyuz? galeride klasör ekleme seçeneği yok nasıl yapacağız tüm resimler böyle karman çormanmı kalacak?

hocam klasörleme işlemini en kolay bilgisayarda bellek kartı olarak bağlayıp yapabilirsiniz. Bunun haricinde dosya yönetici bir programla da telefon üzerinden halledebilirisniz.
  • biride şu jelibiin olayını anlatsa iyi olacak yaw
  • Arkadaşlar bende bu telefondan kullanıyorum. Alalı yaklaşık 2-3 hafta oldu. Bu süre zarfında cihazla ilgili olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedeceğim.

İlk olarak cihazı ben hepsiburadan 630tl - 100tl(hediye çeki) ile aldım yani cihaz bana 530tlye gelmiş oldu. Ekran boyutu 3,3 inc - 3,5 inc olup bu fiyat aralıgında alınabilecek en iyi telefon budur bence.

Telefonun kamerası 8.1 mgpiksel olarak geçiyor ama bence 8.1mgpiksel kalitesini gözlemlediğim kadarıyla sadece güneşli havalarda veriyor. Yani bu cihazla açık havada ve güneşlı ortamlarda 8.1 mgpiksel kalitesiyle resimler çekmeniz mümkün. Diğer taraftan kapalı,karanlık ortamlarda; '' Gece portresi veya Gece çekim modunda '' çekerseniz 6.0 - 6.5 mgpiksel aralıgında çekim yapıyorsunuz. Daha net konuşmak gerekirse kamerası her ortamda samsung galaxy acenin kamerasından oldukça iyi ( samsung galaxy acenin kamerası 5.0mgpiksel ve bu iki cihazın fiyatları birbirine çok yakın )

Kamera olarak cihazın tek eksiği flaşın patlamaması yani flaş sürekli açık kalıyor çekerken patlamıyor. Bunu dışında cihaz hd kalitede video çekimi yapıyor ve gerçekten mükemmel ötesinde video çekimi yapıyor.

Telefonda androia 2.3 bulunuyor ve telefon son derece akıcı çalışıyor. Ben şuana kadar telefonda oyun oynamadım ama degişik programlar yükleyip kullandım bu zaman zarfında telefonun 1-2 kere anlık kasıldıgına şahit oldum. Galaxy ace kullanan arkadaşım benim kullandıgım programları kullandıgı zaman telefon resmen kitleniyor. Ayrıca şunuda belitmeliyimki telefonu sakin 4.0 sürümüne güncellemeyiniz çünkü yaptıgım araştırmalar ve izledigim videolara göre telefon çok çok hantallaşıyor ve kamera çekimi kalitesi düşüyor.

Ekranın çözünürlügü ise çok çok iyi. Ben telefona mat koruyucu takmiştim. Telefonun parlaklıgı yarıdayken güneş ışıgında ekrandaki yazıları gayet iyi görebiliyorsunuz.

Benim gözlemlediğim kadarıyla telefondaki diger eksik ise; telefondaki geri tuşu ve menü tuşunnun ışıklı olmaması. Gerçi benim için pek sıkıntı degil ama bazı arkadaşlar için sorun olabilir.

Son olarak bu telefonu almak isteyenlere şunu söyleyim eğer parmaklarınız çok çok kalınsa; mesaj çekmekte sıkıntı yaşarsınız. Yok parmaklarınız normal kalınlıkta ise telefonda bulunana akıllı klavye sayesinde çok rahat mesaj yazabiliyorsunuz.

Yani uzun lafın kısası 3.3 - 3.5 inc bir telefon arıyorsanız piyasada bulunan 500-600 liraya 5.0mgpikselli telefonlar yerine kesinlikle bu telefonu almalısınız. Alanlara ve ilerde alacaklara şimdiden hayırlı olsun iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 5 Şubat 2013; 17:30:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benimde hayalimdeki telefon gerçekten
    almak cok istiyorum fakat elden görüp almak istiyorum.
  • Sizce ray 2. el 450 ye uygun mudur?
  • Forum hep benim sorularımla dolacak :)) ne yapayım elimde değil ne zaman telefonla ilgili bir sıkıntı olsa ilk aklıma burası geliyor...Neyse Arkadaşlar bir soru daha... gelen arama süresi giden arama süresini ayarlardan bulamadım bunlarla ilgili aryarlar nerde acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

benimde hayalimdeki telefon gerçekten
    almak cok istiyorum fakat elden görüp almak istiyorum.

ben zeytinburnundayım müsaitsen gel görüşelim. Teknosa dan aldım uygun fiyata verebilirim. Bu arada 9 aylık tel. fazla kullanılmamıştır. Kılıf mevcut.
  • Orijinalden alıntı: fever2006

Orijinalden alıntı: lantisromeo

arkadaşlar ıcs 4,0,4 güncellemesi yaptıktan sonra siyah ekran sorunu yaşamaya başladım bunu yaşayanlar varmı varsa nasıl çözümlediler
    tuş kilidini açmama rağmen halen siyah ekran dokunmatik tepki veriyor telefon siyah ekran ama arama geldiğinde siyah ekran üzerinden yana kaydırdığımda telefona cevapda veriyorum ama işte siyah ekrandan kurtulamadım bir düzeliyor hiçbirşey yok bir kaç saat güzel güzel gidiyor sonra yine tekrar bu sorun

yardım edin kafayı yiyeceğim

EVET SORUNUM BUYDU ARKADAŞLAR HB DADAN aldığım rayde böyle bir problem oldu 4 kez teleservice gönderdim 4 kezde yapıldı denilip geri gönderildi hepsindede hata devam etti tüketici haklarına başvurdum bana bir kez daha göndermemi daha önceki servis evraklarının fotokopisini çekmemi vede birde video çekip derdimi o şekilde anlatmamı vede ilk önce türünü tamir etmelerini eğer tamir edemeyeceklerse ürünün para iadesini eğer oda olmazsa ürün değişimi talep etmemi söylediler bende o şekilde sağlam bir dilekçe gibi şikayetimi anlattığım bir çıktı aldım ürünün hatasını video çekip ordada gösterdim birde servis fotokopilerini ekledim gönderdim bir kaç gün geçtikten sonra teleserviceden baktığımda değişim cihazı beklemektedir yazıyordu yaklaşık 20 gün oldu dün baktığımda ''Telefonunuz Model degisimi yapilmistir(MT27I)'' yazısını gördüm yani telefonum xperia ray üretimde olmadığı için bir üst model xperia solayla değiştirilmiş yarın elime geçecek hayırlısıyla o zaman tekrar bilgi veririm
    bir arkadaş hb dadan alınan xperialarda üretici garantisi yok demiş olmasaydı ürünü bir üst modelle değiştirmezlerdi diye düşünüyorum

• evet telefon bugün geldi xperia sola sıfır kutusunda tüm aksesuarlarıyla birlikte nfc etiketleri bile var
    şimdi xperia arc s sim de var buda elimde iki telefonum oldu ilgilenenler varsa solayı 600 tl karşılığında ptt kapıda ödemeyle gönderebilirim iki telefon fazla geldi arc s satmaktansa salsayı sıfır şekilde satmak daha mantıklı geldi

• arkadaşlar 4.1.B.587 sürümü de 4.0 gibi sıkıntılı mı? nette pek bir şey bulamadım sorunlu fln diye. Deneyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

arkadaşlar 4.1.B.587 sürümü de 4.0 gibi sıkıntılı mı? nette pek bir şey bulamadım sorunlu fln diye. Deneyen var mı?

bu telefonun GB 2.3.4 .62 sürümden sonrakiler sıkıntılı hep,sıkıntının en büyüğü yavaşlaması.ama 2.3.4 .62 de adeta uçuyor telefon.
  • bende heyecan yapmıştım tam kendi kendime :D aslında bir özellik istiyorum yeni sürümden yoksa hiç sıkıntı değil böyle gayet iyi.
  • 4.1.B.0.587 sürümünde ki kasmanın adreno sürücülerinin beta olmasından kaynaklandığını okumuştum bir yerde, bu sürümü yüklemeyin. 2.3.4 sürümünde ki fotoğraflarda yüksek sıkıştırmayla kalite kaybına uğraması 4.1.B.0.587 sürümünde kaldırılmış fakat video kayıtta ki ses stereo değil mono kaydoluyor. Mesaj geldiğinde de led yanmıyor. En iyisi 2.3.4 sürümünde kalıp kamera modu yüklemek. Ayrıca yayınlanan tüm sürümlerde hd video kaydında ki bitrate 6mbps. Bu da çok kalitesiz bir çekim yaptığı anlamına geliyor. Malesef sony bunuda kısıtlamış nedense. Ancak xda'da ki kamera modlarıyla bunları düzeltmeniz mümkün.
  • Arkadaşlar xperia ray da gelen arama süresi giden arama süresini ayarlardan bulamadım bunlarla ilgili ayarlar nerde acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdiakin4455 -- 15 Şubat 2013; 13:10:53 >
  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.