Şimdi Ara

Se7en (1995) | David Fincher (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeni izledim de öfke günahında aşırı kopukluk var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epsilon

Yeni çıkan dandik filmlere 60-70 sayfa yorum gelirken böyle başyapıtların 2 sayfada kalması üzücü. Efsane filmdir Se7en...

maalesef buradakilerin çoğu ergen zihniyetinde oldukları için burada süperkahraman filmleri prim yapıyor
  • Filmin adı neden Se7en?

Seven
    Se7en

v = 7 ?

Tamam 7 günah var eyvallahta neden ortada ki v'yi çıkartıp 7 koyma gereksinimi duymuşlar :?.
  • Çok büyük kafadan vurgun yiyeceğiniz filmlerden birisidir. Gizemli bir film kesinlikle. Temposunun düşük olması bazılarını sıkıyor fakat bence sabretmelisiniz
  • Filmi az önce ilk kez izledim.

Herkes öfke olayına takılmış ve çoğunuz bence yanlış yorumlamış:

Öfkenin Mills'le alakası yok. Filmin sonunda katilin, Mills'e söylediklerini iyi dinlememişsiniz. Mills'e orada; "bir basın mensubu olarak bilgi satın almak ne kadar kolay dimi" falan gibisinden bir şey diyor. Mills'in eşi diğer dedektifle konuşmasında bu şehirden nefret ettiğini, "öfke" duyduğunu, sevmediğini vurgulamıştı. İşte Öfke'nin bağlantısı bu. Tracy yani Mills'in karısı bu yüzden öldürülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 26 Temmuz 2018; 4:6:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Filmi az önce ilk kez izledim.

Herkes öfke olayına takılmış ve çoğunuz bence yanlış yorumlamış:

Öfkenin Mills'le alakası yok. Filmin sonunda katilin, Mills'e söylediklerini iyi dinlememişsiniz. Mills'e orada; "bir basın mensubu olarak bilgi satın almak ne kadar kolay dimi" falan gibisinden bir şey diyor. Mills'in eşi diğer dedektifle konuşmasında bu şehirden nefret ettiğini, "öfke" duyduğunu, sevmediğini vurgulamıştı. İşte Öfke'nin bağlantısı bu. Tracy yani Mills'in karısı bu yüzden öldürülüyor.
    hiç bu açıdan bakmamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

hiç bu açıdan bakmamıştım.

Alıntıları Göster
    Hocam düşündüm de sonradan ben kendi söylediğime pek inanmadım. Olabilir ama şu var,
    katil basın mensubu olarak Mills'in fotoğrafını çekince Mills baya sinirleniyor onu tartaklıyor ve kovuyordu. Sonra telefonda da Mills'e programımı değiştirmek zorunda kaldım diyor. Bir de katilin odasında diğer kurbanların fotoğrafıyla beraber Mills'in de fotoğrafı. Yani katil kendisine (fotoğraf çektiği anda) öfke duyan Mills'i de aslında öldürecekken vazgeçiyor (telefon konuşması) ve ayrıca arabada giderken de Mills'e "tanınacaksın, farklı olacaksın" gibisinden bir şeyler söylüyordu. Yani sonrada düşününce öfkenin Mills olması mantıklı geldi. Sadece katil programını değiştirdi.

• Filmi dün tekrar izledim. Mills'in öfke ile nasıl alakası yok? Film boyunca Mills'i öfkeli bir şekilde görüyoruz. Gazeteci kılığına girip olay yerine gelen John'a öfkelenmesi, sonlara doğru arabada öfkelenmesi için Mills'i kışkırtması. Filmin vermek istediği mesaj güzel insanların hiçbir şeyi umursamaması. John'un polis merkezinde iki kere kısık sesle dedektif diye bağırdıktan sonra en sonunda yüksek sesle bağırması arabada söylediği gibi balyozu indiriyor. Bu filmde Fincher'ın kamera kullanımı beni büyülüyor. Ders niteliğinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 11 Eylül 2020; 18:23:39 >
  • David Fincher'ın 'Se7en' filmi, 2025'te filmin 30. yıl dönümünü kutlamak üzere ilk kez IMAX sinemalarında gösterime girecek.

Se7en (1995) | David Fincher
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.