Şimdi Ara

Se7en (1995) | David Fincher

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öfke ve kıskançlık kalıyor adam neden mills'in karısını öldürüyor??? Amacı nedir? sonunu biri bana açıklayabilirmi
    açıkcası sonunu anlamadım..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bende anlamadım ana avrat sövdüm kapadım bidahada izlemedim lanet olsun o filme
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCYBORG

Bende anlamadım ana avrat sövdüm kapadım bidahada izlemedim lanet olsun o filme

Katil Mills'i kıskanıyor kıskançlık günahını işliyor. Mills ise öfkeyi işleyerek Katil'i öldürüyor. 7 günah tamamlanıyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nepenthe*

Katil Mills'i kıskanıyor kıskançlık günahını işliyor. Mills ise öfkeyi işleyerek Katil'i öldürüyor. 7 günah tamamlanıyor yani.

Bunu demeye girmiştim
  • quote:

Alıntıları Göster

Her günahkarın, işlediği günah sebebiyle öldürüldüğü film.

Oburluk: Şişman adam'ın ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.
    Açgözlülük: Savunma avukatının ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.
    Tembellik: Yatakta bağlı duran adamın ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.
    Şehvet: Fahişenin ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.
    Gurur: Zengin kadının ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.
    Kıskançlık: John Doe'nin ölümcül günahıdır, ve ölmüştür.

Bu durumda kalan tek ölümcül günah öfke, kalan tek ölü de David Mills'in eşidir. Ancak ölümü ve günah sebebi arasında filmde somut bir bağlantı kurulmamıştır.

David Mills'in John Doe'yi öfkesi nedeniyle öldürerek seri son buluyor. Filmin sonunda John Doe'yi öldürdükten sonra silahı kendi başına dayayıp kendini vursaydı, öfke günahı nedeniyle birisi ölmüş olurdu, böylece her günah sonucu birinin ölmesi kuralı devam ederdi.

Final sahnesini ben de pek beğenmedim. Genel olarak çok iyi bir gerilim/dram filmi.

• quote:

Yapma hocam, çok da karışık değildi yani. Bu filme bunu demek hakaret olur.
  • quote:

Bunu yazmaya girdim .

quote:

Buna yarıldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Bunu yazmaya girdim .

quote:

Buna yarıldım

Alıntıları Göster

ilk 5 günahı işleyen öldürülüyor ama son 2 günahta öldürenler bu günahı işliyor ( ayrıca kevin spacey'nin karakteri kıskançlık günahından dolayı da öldürülüyor diyebiliriz. ) etkileyici bir son, her günaha bir ölümü bağlamışlar ama hep günahıişleyenlerin öldürülmesini bağlayamamışlar. gwyneth paltrow boşu boşuna öldürülmüş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 13 Haziran 2011; 21:39:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

ilk 5 günahı işleyen öldürülüyor ama son 2 günahta öldürenler bu günahı işliyor ( ayrıca kevin spacey'nin karakteri kıskançlık günahından dolayı da öldürülüyor diyebiliriz. ) etkileyici bir son, her günaha bir ölümü bağlamışlar ama hep günahıişleyenlerin öldürülmesini bağlayamamışlar. gwyneth paltrow boşu boşuna öldürülmüş oluyor.

Alıntıları Göster
    kıskançlığı anladım katil olan adam kıskançlık günahını işliyor ve kendini millse öldürtüyor ancak öfke kalıyor dediğimiz gibi ve boşa ölen yani araç olan ceset ise millsin eşi yalnız öfkeyi duyan mills ölmüyor bu durumda öfke kalıyor yada kadın başta zenci dedektifle konuşuyor(ismini unuttum) orada hafif olarak davide öfkelendiğini söylüyor şehre taşındığı için yalnız bu yüzden olursa saçma olur e o zaman öfkeyle ölen kim oluyor :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost

quote:

Şahsen bende birşey anlamadım bu filmden. Gerçi kanaltürkte izledim reklam falan çıkınca anlamamış olabilirim. Bilgisayarda izlemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

Orijinalden alıntı: ghost

quote:

Şahsen bende birşey anlamadım bu filmden. Gerçi kanaltürkte izledim reklam falan çıkınca anlamamış olabilirim. Bilgisayarda izlemek lazım.

Alıntıları Göster
    oyuncularının isminden dolayı biryere gelmiş bir film. daha sıradan isimler olsaydı kimse konuşmazdı bu filmi

• quote:

Orijinalden alıntı: CharismaBoy

quote:

Bunu demeye girmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abrek Cestav

oyuncularının isminden dolayı biryere gelmiş bir film. daha sıradan isimler olsaydı kimse konuşmazdı bu filmi

Yani bir nebze haklısın ama o kadar da değil yav.Güzel filmdir bence.

Ama mesela IMDB 27. liği yerine 40-50 lerde olabilirdi .
  • quote:

Filmin atmosferi, işlenişi yeter. Oyuncuya gerek yok.
  • quote:

oyuncuların büyük etkisi var ama o kadar da değil.cidden güzel filmdi.
  • quote:

Senin film anlayışın buysa kardeşim, sen de izleme o zaman morgan freeman'ıydı, brad pitt'iydi. Olur biter tamam mı? Nasıl bir mantığınız var anlayamıyorum ya.

Siz günahları geçin de, katil göz altındayken dedektifin karısını nasıl öldürüyor onu söyleyin bana. Bir açık var herhalde filmde anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

quote:

Senin film anlayışın buysa kardeşim, sen de izleme o zaman morgan freeman'ıydı, brad pitt'iydi. Olur biter tamam mı? Nasıl bir mantığınız var anlayamıyorum ya.

Siz günahları geçin de, katil göz altındayken dedektifin karısını nasıl öldürüyor onu söyleyin bana. Bir açık var herhalde filmde anlayamadım.

Alıntıları Göster
    Bu film cidden iyiydi, çok beğenmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ala

Bu film cidden iyiydi, çok beğenmiştim.

Alıntıları Göster
    Bugün 23:30'da TRT1'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ala

Bugün 23:30'da TRT1'de.

Alıntıları Göster
    Bu filmi tv de izleyipte mundar etmeyin. Hele TRT1 de sakın. Filmin yarısını keserler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megablaster

quote:

troll müsün arkadaşım?Zaten o kadını teslim olmadan önce öldürdüğünü söylüyor ayrıca filmin sonu berbat.Öfke günahını işleyen mills neden ölmüyor ve millsin karısı neden ölüyor?Ayrıca öfke günahını işletmek katilin elinde yani orda istediği kişiye öfke günahini işletebilirdi.Af edersiniz ama orada millsin yerine herhangi bir polis/dedektif olsaydı ve yanında karısının başını almış bir katil olsaydı ve karısınında hamile olduğunu yeni öğrenseydi millsin yaptığını yapardı yani mills daimi bir günahkar değil.Film ilk 5 suça kadar güzeldi sonra resmen sıçtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krinorex -- 12 Mart 2012; 15:18:06 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.