Şimdi Ara

Seagate 320 gb ide hdd'yi harici kullanmak için jumper ayari?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün kendime bi seagate hdd edindim.. Başlıkta da yazdığım üzre kendisi ide, 320 gb'dır ve harici kullanmak istiyorum.. Gerekli donanıma sahibim, eski bilgisayarımdan söktüğüm iki harddiskimi kullanabiliyorum ama sanırım her harddiskin jumper ayarı farklı..

şimdi ben bu arkadaşı bilgisayara taktım, bilgisayar bunu gördü, tanıdı, yükledi, ancak bilgisayarıma geldiğimde gözükmüyo, jumper ayarından kuşkulanıyorum..

benim denediğim hali:

.x..
    .x..

resimleri:

• slave olarak görmüyor mu?üzerinde jumper ayar sıralama resimi var ordan bakıp deneyebilirsin..ya master ya slave olmadı cable select zaten deneyerek kendin bulabilirsin
  • üzerinde yazana göre ilk ikisini seçersem master ikincileri seçersem CS imiş..

ama yanında gelen kullanma klavuzunda ilkler CS, ikinciler slave, üçüncüler master imiş..

dördüncüler hakkında bi bilgi yok.. zaten çok anlamıyorum..

ilk üçüne teker teker takıp denedim.. dördüncülere hiç takmadım.. hepsinde aleti görüyo ama herhangi bi şekilde giremiyorum.. dördüncüyü de denesem bi şey olmaz di mi?? denesem mi?? veya direk çıkarsam ama o zaman hiç olmas sanırım..
  • valla çok karıştırmışsın anlamadım kusura bakma..jumper taktığın yerin alt tarafında siyah plastikte de yazar M-S-CS diye..master yazana tak..ayrı kablo ile mi bağlıyosun donanımın var demişsin kutu var dimi?master olarak görmesi lazım direk ya da olmadı slave...usb ile bağlıyosun di mi?birde hdd sıfırsa görmeyebilir bilgisayarımda..

başlat>çalıştır>diskmgmt.msc yaz orda görürsün zaten..ordan formatla..kullanıma hazır hale getir
  • quote:

Orjinalden alıntı: pshadow

üzerinde yazana göre ilk ikisini seçersem master ikincileri seçersem CS imiş..

ama yanında gelen kullanma klavuzunda ilkler CS, ikinciler slave, üçüncüler master imiş..

dördüncüler hakkında bi bilgi yok.. zaten çok anlamıyorum..

ilk üçüne teker teker takıp denedim.. dördüncülere hiç takmadım.. hepsinde aleti görüyo ama herhangi bi şekilde giremiyorum.. dördüncüyü de denesem bi şey olmaz di mi?? denesem mi?? veya direk çıkarsam ama o zaman hiç olmas sanırım..

Görüyor demişsiniz peki sorun nedir?Bilgisayarımda mı göremiyorsunuz?
  • ilk defa taktı ve formatlamadan girmeye çalışıyor galiba ben öyle anladım
  • evet bilgisayarımda göremiyodum
    evet kutu ile kullanıyodum
    evet bu işlerden pek anlamadığım için formatlamadan kullanmaya çalışıyorum

ve evet dediğinizi yaptım, çok saolun bi yer açıldı disk başlatılmamış diyodu iyi dedim başlat o zaman =) ama şimdi ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.. biçimlendirmeyi halen bulmuş diilm.. bakiim beceremezsem yine rahatsız ederim sizi.. =)

bu arada ilgilendiğiniz için çok sağolun arkadaşlar... özellikle zeus..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rica ederim..ileri ileri diyerek devam et..seçtircek zaten disk 2 vs...dinamik diske dönüşürse solda disk0,disk1 yazan yere sağ tıkla temel diske dönüştür de ve daha sonra siyah alana sağa tıklayarak yeni bölüm oluştur diyerek devam et
  • tamamdır aga.. şu an bicimlendiriyor.. %4...

bitanesin walla eline saglik aksam aksam hemen cevapladin hemen çözdün olayı bnde halletim sayende..

bu arada ilgilenen diğer arkadaşlar da saolsun wlla.. zeus olmasa yine açıkta kalmazdık demekki..
  • önemli değil ben yada başkası ..sorunun çözülsün yeter ki..sorun çözmek için burdayız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.