Şimdi Ara

seagate+çizik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar. bu sabah yeni aldığım seagate 80 gb 8mb 7200 rpm hddnin bir yanında 3-4 sıra halinde dikey çizikler vardı. diğer yanında da alt ve üst parçanın birleştiği yerde yüzeyde sanki yapıştırıcığı artığı gibi bişiler vardı, ama yapıştırıcı değildi. altına baktım palstik kısım üzerinde bi tane çizik vardı. keşke fotosunu çekseydim hiç aklıma gelmedi. babam almıştı, poşetinde garanti etiketiyle,garanti belgesiyle diye açmadan gelmiş. evde açınca farkettik. işin ilginci garanti etiketi üzerinde olmasına rağmen,etiketi ilk benim açmama rağmen, hdd üzerinde toptancının adı ve bilgisayarcının adının kısaltmaları elle yazılmıştı. bilgisayara bile takmadan geri götürünce bilgisayarcının hddyi aldığı vatandaş geri kabul etmemiş ama bilg. tanıdık olduğu için geri aldı. bu nasıl iş? güya tüketici kanunu die bişi var. adam garantiden bahsediyor ama ben nerden bilicem tamir görmüş veya kurcalanmış hdd alıp almadığımı? poşedi üzerine kapatıp etiketi basmayı herkes bilir. babam 1-2 bilgisayarcıya sormuş, açıp poşetin içine baktırmıyolar. artık markadan vazgeçtim poşetin içinden açıp bakabildiğim hdd bulursam onu alırım. sizinde fikrinizi alayım dedim. seagate alıpda böle çiziklerle falan karşılaşan oldu mu? saygılarımla.

• Abi bu sorun Seagate'ten kaynaklanamaz.Bir daha ki sefere güvenilir yerlerden alışveriş yapmanız daha iyi olur.0 diye alınmış malda böyle izler ve yazılar bulunması o malın 0 olmadığı ve tüketicinin kandırılmış olduğu anlamına gelir.

Ama sen yine de markaya önem ver.
  • bilgisayarıcıy1m diyegeçinenler bunlar. ahlak edep namus yok ki! güvenilir yerlerden al1s veris yapmak gerek.
  • Dostum senin HDD büyük olasılıkla senden önce başka birine satılmış ve problem çıkarmış ve firmada garantiye göndermiş. Garantiden gelen malıda sana satmışlar olay bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: psico

Dostum senin HDD büyük olasılıkla senden önce başka birine satılmış ve problem çıkarmış ve firmada garantiye göndermiş. Garantiden gelen malıda sana satmışlar olay bu...

Arkada$'a katılıyorum , bence biran önce götürüp yenisini al . Vakit geçirme .
  • arkadaslar biraz ilgisiz olacak ama,

SATA ile Seagate ayni mi ,yoksa farkli firmalar mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: elec

arkadaslar biraz ilgisiz olacak ama,

firma mı?aşağıdaki yazıyı bir oku sen karar ver artık ona

Makaleler - SATA (Serial ATA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulReaver -- 17 Nisan 2005, 0:52:58 >

• beyler samsung aldım bi tane. mis gibi şeffaf kutusunda herbişeyi gözükyo:))
  • dostum SEAGATE bir markadır.SATA ise bir arabirimdir yani bir çeşit bağlantı şeklidir.Yani bir disk hem sata hem seagate olabilir.
    saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: elec

arkadaslar biraz ilgisiz olacak ama,

• ben de aldıms eagate ama hiç bişeyi yok, cillop cillop,
  • Öncelikle bilgisayarcıların üzerimize yağdırdığı laneti şiddetle kınıyorum ve mağdur arkadaşımız için bu tür vakalara karşı Allah'tan sabır diliyorum... Şimdi bu tüketici kanununa göre tamir görmüş ayıplı mallar için müşteriyi bilgilendirmek ve fiyat indirimi yaparak satmak gerekir. Böyle destursuz ip.eler gibi müşteriye kakalanmaz. Şu avrupa birliği uyum sürecine girmişken hayat kalitesini artıran uygulamalar yerine bi otursa da böyle eşeklerle uğraşmak zorunda kalmasak keşke diyorum...
  • hazır başlık açmışken bişi daha sorayım. everest yükledim hddyi kontrol etmek için ama desteklediği özellikleri bi gösteriyor bi göstermiyor nie böle bişi oluo bi fikriniz varmı? yeni versiyon çıkmış onuda denedim yine aynı şey olyo. veya önerebileceğiniz başka bi program varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.