Şimdi Ara

Seagate FreeAgent XTreme 1.5TB'da 5900RPM Hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ewet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bugün itibariyle 7200rpm die lanse edilen bir 5900RPM harici hdd ye sahip olmuş bulunmaktayım. Konuyu özetlemem gerekirse, daha önceden sahip olduğum yine aynı serinin bir önceki arayüzüne sahip Pro serisinde 1TB'lık hdd'min yanına hem yedekleme hem depolama amacıyla Seagate FreeAgent XTreme 1.5TB'lık diski vatandan bugün satın aldım. Herşey çok güsel di. Eve geldim kurulumu yaptım ve hemen testlere başladım. Açıkçası 5900RPM olduğundan haberim yoktu ama performansları e-sata olarak 6-7mb/s, 7200RPM E-sata lık diskimden düşük çıkıodu. Avarage read olarak. Bende normal diodum. Hatta inanmıcaksınız belki usb okuma hızı çok daha yüksek ve sıcaklık, ses ise çalıştığını duymuorum o kadar iyi yani. Testlerden sonra ise nasıl geç kaldıysam içerisindeki diski kontrol etmemin zamanı gelmişti. Malum seagate in son olaylarını bilmeyeniniz yoktur. Diski öğrenmek için kullandığım program ise Sisofware Sandra. Asıl şok burada oldu, programa girdikten sonra baktım ki kullanılan disk [ ST31500541AS ] seri numarasına sahip Barracuda LP SATA 3 GB/sn 1,5 TB 5900RPM Sabit Disk miiş. Sanırım tahmin etmişsinizdir nasıl bir şokla karşılaşıldığını. Zaten dikkat ettiğim ilk nokta bu diski inceleyen sitelere bakarsanız kuullanılan disk siyah ve kablolar beyaz renkli, bunda bi güsellik yapılmış ve hepsi siyah. Artık ne kadar güzelse. Aslında performansı fena değil. 5900RPM bir diske göre 7200Rpm e rakip diyebilirim. EXternal olarak tabiki.

Tahminimce hdd lerine çeki düzen vermeye kalkan Seagate 7200.11 serisinin 1.5Tb lığını bu kutulara koymayıp (bence süper fikir), 7200.12 serisinin en fazla 1Tb lık modelinin üretildiğini düşünürsek, Barracuda LP onlar için kaçınılmaz oldu sanırım. Sonuçta Nisan 2009 da duyurulmuş ve baya ilgi çekicide diyebilriz.

Genel olarak memnunum ama sizden öğrenmek isteidğim asıl şey vatana gidip cıngar çıkartıp bu nasıl iş demek mi!! yoksa 7200.11 serisini içlerine koyup elime sıkştırmalarını ve sonrasında benim bozulacak mı acaba diye korkmam mı.

Sonuç olarak ise aynı markanın, aynı serinin, aynı bağlantı tipinde ki iki hdd'nin HD Tach ve HD Tune sonuçlarını veriyorum. İkiside E-sata veriyolu ile bağlıdır ve aynı bilgisayarda. Siz değerli DH üyelerinin fikirlerini beklemekteyim. Saygılarımla.

Seagate FreeAgent Pro 1TB 7200RPM 32MB CACHE USB/FireWire/E-Sata

Seagate FreeAgent XTreme 1.5TB 5900RPM (7200. serisi olacaktı ama değil) 32MB CACHE USB/Firewire/E-Sata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semooo -- 22 Eylül 2009; 2:54:19 >

• güzel test olmuş eline sağlık
  • emeğine sağlık
  • Ben bu sene başında 1.5 TB extreme almıştım. Beyaz kablolu.
    2 gün önce yeni bir 1.5 TB extreme daha aldım kadıkoy eksen'den. Hatta kablonun siyah oldugunu gorunce de sevinmiştim ne güzel diskle aynı renk diye.
    Bu yazını okuyunca sisoftware sandra ile iki diski de test ettim.
    Eski disk 7200 rpm ve malesef yeni disk 5900 rpm cikti.
    ne yapmalı bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TT75 -- 29 Eylül 2009; 1:12:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanDoGa

güzel test olmuş eline sağlık

quote:

Orijinalden alıntı: Tolunay35

emeğine sağlık

Öncelikle WanDoGa ve Tolunay35 ilginiz için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: TT75

Ben bu sene başında 1.5 TB extreme almıştım. Beyaz kablolu.
    2 gün önce yeni bir 1.5 TB extreme daha aldım kadıkoy eksen'den. Hatta kablonun siyah oldugunu gorunce de sevinmiştim ne güzel diskle aynı renk diye.
    Bu yazını okuyunca sisoftware sandra ile iki diski de test ettim.
    Eski disk 7200 rpm ve malesef yeni disk 5900 rpm cikti.
    ne yapmalı bu durumda?

"TT75" İlginiz için sizede teşekkürler. Öncelikle zaman bulamamamdan kaynaklanan bi takım durumlardan dolayı bu konuda bi açıklama yapmam gerekli. Ben de aynı şekilde 22.09.09 da bu diske sahip oldum. Açıkçası şuanda müthiş derecede memnunum diskimden. Aman nazar değmesin :D .Ses, sıcaklık, performans beklediğimden çok daha üstün çıktı diebilirm. Diskimi aldığım günden beri kapatmadım ve diğer Pro ile birlikte çalışıolar. Sürekli download yapıorum ve 1tb lık diskimdeki bi takım çok önemli verileri yedekleyip, bide üzerine 940GB daha ekledim ve hala canavar gibi.

Nese bu konuda gerekli görüşmeleri yaptım bizzat kendim. Seagate.TR de yetkili birisi, Vatan Bilgisayar ve son olarak ise Datagate. Açıkçası bazı kişiler bu konudan haberdar değillerdi ve ben Seagate firmasındaki yetkili kişi ile konuştuktan sonra(Mail yolu ile) şu konuda açıklık getirilmiş oldu.

Seagate artık 1TB üstü modellerin hepsinden 5900RPM Barracuda LP uygulamasına geçmektedir. Zamanla bu durumun yaygınlaşacağı şu an piyasadan 7200.11 lerin tükenmesiyle bu seriler artık kullanılacakmış.

Sonuç olarak biz birer şanslı insanlarız. :) Extradan seri numarasına görede sürekli kontrol ediyorum ve hiç bi problem belirtilmemiştir.

Sizde diskinizin performans tablolarını paylaşabilirseniz diğer arkadaşlarımız için daha etkin bir konu olabilir. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semooo -- 29 Eylül 2009; 1:54:42 >

• semooo verdiğin güzel haberler için teşekkür ederim. benim eski disk full doluydu, yeni aldıgım diske kopyaladım tamamını, disklerin durumuna göre paylaşım yapacağım, henüz karar veremedim hangi diskte hangi bilgilerimi tutmaya.
    Müsait bir zamanda iki diski de karşılaştırıp sonuçları verebilirim umarım.
  • quote:

semooo verdiğin güzel haberler için teşekkür ederim. benim eski disk full doluydu, yeni aldıgım diske kopyaladım tamamını, disklerin durumuna göre paylaşım yapacağım, henüz karar veremedim hangi diskte hangi bilgilerimi tutmaya.
    Müsait bir zamanda iki diski de karşılaştırıp sonuçları verebilirim umarım.

Asıl ben teşekkür ederim. Açıkçası diski ilk aldığımda moralim yüksek derecede bozulmuştu. Acaba bize bu diski yedirmeye mi çalışıolar diye filan Performanslara bakıyorum önemsenmiyecek kadar az fark var, taa ki modele bakana kadar. Sonuç olarak memnunum diskimden, sanırım sizde şimdi daha çok memnun görünüyosunuz.

Bu arada sölemeyi unuttum , yeni diskiniz hayırlı olsun ve uzuun bir süre doldurmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semooo -- 29 Eylül 2009; 1:53:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağolasın semooo, senin diskin de hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir kullanım yaşarız :)
    ben sene başında 355 TL'ye almıştım eski 1.5 TB'lık diski GOLD'dan... yeni diski ise geçen cumartesi Eksen'den 289 TL ye aldım. Bakalım fiyatı daha ne kadar düşecek :)
    yeni disk'e yazarken tık tık diye arada sesler geliyor gibi, yani normal çalışma sesindekinden daha fazla bir ses. yalnız eski bir disk kutusunun ustunde duruyordu belki de ondan, diğeriyle yan yana aynı zemine koyup dinleyecegim bu sefer sesini.
  • quote:

sağolasın semooo, senin diskin de hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir kullanım yaşarız :)
    ben sene başında 355 TL'ye almıştım eski 1.5 TB'lık diski GOLD'dan... yeni diski ise geçen cumartesi Eksen'den 289 TL ye aldım. Bakalım fiyatı daha ne kadar düşecek :)
    yeni disk'e yazarken tık tık diye arada sesler geliyor gibi, yani normal çalışma sesindekinden daha fazla bir ses. yalnız eski bir disk kutusunun ustunde duruyordu belki de ondan, diğeriyle yan yana aynı zemine koyup dinleyecegim bu sefer sesini.

HDD ye veri yazarken gelen tık tık sesi açılırken ve kapanırken disk kafasından gelen bir ses gibi ise, o ses ile ayrıeten ilgilenmeni öneririm. Çünkü kendi kendine diski kapatması pek hayırlı bi durum değildir gnelde. Ama şu nedenden de olabilir. E-Sata veriyolu kullanıosan anakart chipset uyumsuzluğuda söz konusu olabilir. Yazılımları güncellediğinden emin olun. Çok nadir olarak tık sesi gelebilir, onda problem yoktur.

• bence memnunsanız hiç karıştırmayın, güle güle kullanın.
  • Arkadaşlar,
    Ben de bu aletten yeni aldım bir tane.
    Ancak eSATA dan bağlantı yaptığımda HDD yi görmüyor. USB de sorun yok.
    Bir kaç defa eSATA ile bağlanmıştı ama şimdi bağlanmıyor? Ne yapmalıyım?
  • Seagate Manager programını kaldırmıştım. Demek ondanmış. Tekrar kurunca eSATA çalıştı neyse oh bee.
    Bu arada bu 7200 rpm - 5900 rpm olayı çok çirkin bişey. Kutusunda öyle yaz, içini açınca başka türlü çıksın.
    Ne acayip. Kınıyorum.
  • Ben USB ile baglanıyorum, makinem eski oldugu icin eSATA girişi yok. Ayrıca Seagate Manager programını da kullanmıyorum. Işık ayarları için kurdum sonra tekrar kaldırdım programı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

bence memnunsanız hiç karıştırmayın, güle güle kullanın.

İlginiz için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: hdengin

Seagate Manager programını kaldırmıştım. Demek ondanmış. Tekrar kurunca eSATA çalıştı neyse oh bee.
    Bu arada bu 7200 rpm - 5900 rpm olayı çok çirkin bişey. Kutusunda öyle yaz, içini açınca başka türlü çıksın.
    Ne acayip. Kınıyorum.

Seagate Manager programı ile alakalı olduğunu zannetmiyorum. Sizinde farketmediğiniz bi şekilde şu yöntemi uyguladıysanız bilgisayarınızın hdd nizi görmemesi olası olabilir. Mesela USB ile bağlıyken diskinizi donanımı güvenle kaldır demeden kaldırırsanız (işlem yapmadığını düşünerek böle yapmış olabilirsiniz) hdd Usb bağlantı ile kapatıldığından yani veri akışı tam kesilmediğinden E-sata yı takarsanız ardından hdd tanınmayacaktır. 2 yol kalır geriye, 1. güç kablosunu takıp çıkarmak ( tabi diski kapattıktan sora) 2. güvenle kaldır diyip yolumuza güzelce devam etmek.

Son olarak da bi yanlışı düzeltmek isterim, bahsettiğimiz hdd nin kutusunun üzerinde 7200RPM Dönüş hızını belirticek herhangibir ibare bulunmamaktadır.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semooo -- 1 Ekim 2009; 15:57:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.