Şimdi Ara

Seagate Hard Disk Boyut Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Seagate ST3200826AS hard diskim var. Disk 200 GB boyutunda ancak 128 GB gözüküyor. Daha önce eski bir XP işletim sistemli PC'de çalıştığı için yadırgamamıştım. Ancak ne disk yönetiminden ne de formatlayarak sorunu çözemedim. List disk üzerinden partition vs. de gözükmüyor. Açıkçası internette yazan çoğu şeyi denedim. Diski tam kapasite kullanmamın bir yolu var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpermete -- 11 Haziran 2020; 23:52:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows disk yöneticisinde kapasite olarak ne göründüğü önemli yani disk 0, disk 1 gibi olan listede 200GB olarak görünüyorsa disk üzerine toplamda 200GB'lik partition (bölüm) oluşturulabilmesi gerekir. Disk 200GB görünüyorsa fakat varolan partition 128GB ise extend (genişletme) yapılarak büyütülebilmesi gerekir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Windows disk yöneticisinde 128 GB olarak gözüküyor. Haliyle diski extend edemiyorum, o kısım silik şekilde zaten. Diskpart ile de baktım list partition komutundan da sonuç alamadım size 128 GB gözüküyor halen.
  • Dm atın bi ara taviewer ile bakayım isterseniz

• Formatlar gibi usb den başlayınca disk partition halinde gözükmüyor mu? Oradan diski sıfırlamayı denedin mi? Formatlarken disk 128 görünüyorsa zor gibi..
  • Bir de şöyle bir olay var.
    Üzerinde 200 gb yazıyorsa 200 gb kullanamazsınız.
    Ama 128 de çok az.
    Şu linke bir göz atın
    www.enpedi.com
    Sabit Diskimin Kapasitesi Neden Üzerinde Yazdığından Az Görünüyor?
    https://www.enpedi.com/2012/06/sabit-diskimin-kapasitesi-neden.html?m=1#gsc.tab=0

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hard disk görünmüyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.