Şimdi Ara

SEAGATE HARİCİ HDD Mİ PC GÖRMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SEAGATE EXPANSION USB3.0 1 TB 2.5" HDD ye sahibim

Dün HDD ye bakayım dedim bağladığımda sistemin hdd takdığıma dair ses geliyor, HDD kutusunda ışık da yanıyor ama bir türlü hdd yi görmüyor. İlk başta USB Kablosunda sıkıntı olacağını düşündüm sonra HDD yi kutusundan çıkardım sata olarak bağladım anakart hdd yi zor da olsa gördü ama windows 7 de (xp de de denedim) görmüyor.
    R-studio de, Testdisk de ve Cd ile çalışan mini linux de görmüyor görmüyor.
    Çözüm olarak, HDD nin aynısını bulup devre kartını değiştirerek yapmayı düşünüyorum. inşaallaah sizin önerilerinizle ve rabbimin izniyle sıkıntımı gidermek istiyorum.
    Elinizde devre kartı sağlam arızalı bu hdd den varsa benimle iletişime geçerseniz sevinirim.

Bu konu hakkında acil yardım ederseniz çok sevinirim.

Aradığım HDD Model ve PCB No :

1- HDD Model No : ST1000LM010-9YH146-550 CC9F ( Dğer bilgiler : DAte : 12527, Site : WU )
    2- PCB No : 100609264 REV B
    3- PCB üzerindeki diğer kodlar : 94V-0 C-12200133

Not : 1 ve 2 aynı olmak kaydıyla Mümkünse 3 ü de aynı olursa sevinirim

HDD kutusun da yazan PN : 1D6AP3-500 1 TB ( Kalın kutulu olan model)

Resimler
    1. resimde PORT 6 da 1-2 dk bekliyor
    2. resimde PC nin HDD yi gördüğüne dair ( bazen HDD çok ısındığından dolayı sanırım görmüyor)
    3. resimde PORT 5 de hata veriyor ( ama PORT 6 olması lazım değilmi, anlamadım)
    4. ve 5. resimde BIOS daki görüntüleri
    6. resimde Quick Boot menüsünde gözüktüğüne dair

Herkese Hayırlı Ramazanlar

Selaamun Aelykum ve rahmetullahi ve Berakaatüh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 8 Temmuz 2015; 12:40:51 >

• harici takılıyken masaüstü-bilgisayar-sağ tık,yönet-disk yönetimi kısmını açın.orda diskinizin görünüp görünmediğine bakın.resim atabilirseniz belki yorumlayabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • juven J kullanıcısına yanıt
    Selamun Aleykum

Ona baktım zaten. Maalesef görmüyor. PC den windows açık iken diski USB ye taktığıma dair ses geldiğini yazmıştım. Windows diski algılıyor yükleme sırasında başarısız oldu diyor.
    İlginiz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 8 Temmuz 2015; 9:23:57 >
  • ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berakatühü. Bence hdd tamiri yapan birine gösterin derim ya da Yt üzerinden videolara da bakmayı deneyebilirsiniz.
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Allah (C.C.) Razı olsun.

O en son çare. Maddi durumum pek iyi olmadığından oraya pek yanaşamıyorum ve Data kurtarma mevzusu olursa çok masraf çıkar ki diskin yaklaşık yarısı dolu. YT ye baktım kaynaklar ingilizce ama devre kartı değişimi ile ilgili videolar çıkıyor. Hakkımızda hayırlısı..

ilginiz için teşekkürler
  • bi arkadaşımda da aynı sorun vardı.harddiskin ışığı yanıyordu ama dokununca çalıştığına dair hiçbir titreşim gelmiyordu.kontrol edin.titreşim varsa diskte yapılır diye umuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • juven J kullanıcısına yanıt
    çalışıyor. yani disk dönüyor. bir de zaten çalıştığından disk ısınıyor ( benim düşüncem).

Sanırım hdd nin kartının aynısından bulmam gerek. ilk mesaja ürün bilgisini yazdım. Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.