Şimdi Ara

Seagate Hdd Oneriyorsunuz Ama Çok Ses Çıkarıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500gb ve 1tb olan Barracuda'lardan aldık son 1 ay içinde gayet sessizler, sendeki ürün sorunlu olabilir...
  • Forumun depolama kısmını yıllardır okuyan herkesin bileceği üzere, aynı marka aynı model aynı üretim bandından çıkmış mekanik harddisklerin arasında dahi ses farkı olabiliyor. Gidip diski "aynısıyla" değiştirsen sessiz olanıda gelebilir daha sesli olanıda gelebilir. Bu rezilliklerle uğraşmamak adına sistemi SSD'ye kurup, depolama işinide wd green serisi gibi bir diskle halledilebilir. Disk green olsa da kasa üst düzey değilse, hdd yuvasına takıldığında yine takıntılı insanı çileden çıkarabiliyor. Ya lastik ile 5.25 sürücü yuvasına asacaksınız ya da kasanın zeminine antistatik sünger ile yatıracaksınız. (Isınma problemi de yanında hediyesi olacak)

Yıllardır gözlemledim, bir arkadaşımla aynı yerden aynı diski aldığımız günler de oldu, o disklerin arasında bile bariz ses farkı vardı. (İstisnai olanlarda vardı tabii, birkaç yıl öncenin seagate 250 gb 410AS modeli gibi, alanlar arasında bir Allahın kulu ses çıkarıyor dememişti, disk çok satılmasına rağmen)

İşte ne yazıkki forumdaki disk tartışmalarının en büyük kaynağıda bu, adamlar aynı diski alıyorlar kimisi sesli kimisi sessiz, sonra gelip burda sen bu diske nasıl sesli dersin diyip tartışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarishaChii

SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK yeni aldım. İgrenç bir ses çıkarıyor pc açıkken. Nasıl anlatayım uzun bir biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sesi gibi. Cırcır böcegi ötüyor tarzında. Hdd nin kabloyu çekiyorum ses kesiliyor yani eminim hdd den geldiginden. Nefret ettirdi kendinden birde çogunuz öneriyordu

dostum sakin ol harddiskin bozuk değil.aynı harddisk bende de var.açılışta cıırt diye bi ses çıkıyor.sonrasında pek fazla ses çıkmıyor,normal harddiskin çıkarttığı sesleri çıkarıyor masaüstünde,internette falan dolaşırken.zamanla alışırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

quote:

SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK yeni aldım. İgrenç bir ses çıkarıyor pc açıkken. Nasıl anlatayım uzun bir biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sesi gibi. Cırcır böcegi ötüyor tarzında. Hdd nin kabloyu çekiyorum ses kesiliyor yani eminim hdd den geldiginden. Nefret ettirdi kendinden birde çogunuz öneriyordu

dostum sakin ol harddiskin bozuk değil.aynı harddisk bende de var.açılışta cıırt diye bi ses çıkıyor.sonrasında pek fazla ses çıkmıyor,normal harddiskin çıkarttığı sesleri çıkarıyor masaüstünde,internette falan dolaşırken.zamanla alışırsın.

cııırt sesi önemli degil başlangıçta yapıyor onuda. Bilgisayar açıkken sürekli gelen bir cırcır böcegini hatırlatan sesi var

• Traktör gibi cikariyorsa normal. eger onun disinda ses varsa sikintili

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Traktör gibi cikariyorsa normal. eger onun disinda ses varsa sikintili

traktöre benzer seste var + olarak ince bir cırcır böcegi sesi geliyor
  • quote:

quote:

Circir bocegi sesinin hdd den geldigine emin misin? suan circir bocekleri otuyor :) bir hdd nin guc kablosunu cikart pc yi baslat hata verecektir insert cd diye bida bak bakalim o ses var mi. Eger circir sesi varsa,h hdd de kafa vuruyor

• quote:

quote:

quote:

Circir bocegi sesinin hdd den geldigine emin misin? suan circir bocekleri otuyor :) bir hdd nin guc kablosunu cikart pc yi baslat hata verecektir insert cd diye bida bak bakalim o ses var mi. Eger circir sesi varsa,h hdd de kafa vuruyor

hdd yi çıkarıp baktım kasadan ses neredeyse tamamen yok oluyor. Takıyorum tekrar traktör gibi. Cırcır gibi dedigim uzun biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sesi gibi ince bir ses sürekli geliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

hdd yi çıkarıp baktım kasadan ses neredeyse tamamen yok oluyor. Takıyorum tekrar traktör gibi. Cırcır gibi dedigim uzun biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sesi gibi ince bir ses sürekli geliyor

Ilginc. benim pek hosuma gitmedi, icindeki onemli verileri yedekleyip iade et bence riske gerek yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ilginc. benim pek hosuma gitmedi, icindeki onemli verileri yedekleyip iade et bence riske gerek yok

önemli birşeyim yok içinde ama geri iade alırlarmıki bunu. 1 ayı yeni geçti alalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

önemli birşeyim yok içinde ama geri iade alırlarmıki bunu. 1 ayı yeni geçti alalı

Niye almasinlar garantisi yok mu anlat sesler hosuma gitmedi para iadesi istiyorum diye, sonra wd nin blue serilerinden al

• bu başlığa yazanların %80i, 500 yada 1tb barracuda seagate hdd kullanıyor dostum, kendini aptal yerine koyma

-hatalı ürün vermişler, git değiştir allah allah..,

edit: ayrıca 16lık niye alıyorsun ki arkadaşım sen? burada kimse 16lık önermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 21 Temmuz 2013; 15:47:03 >
  • Muhtemelen sendeki hdd sorunlu. 10-12 aydır seagate kullanıyorum gayet sessiz. Sessizlik göreceli bi kavram ama aşırı rahatsız edecek kadar ses yapmaz emin ol.
  • eyv kardeşim birde şimdi götürsem vatana. garantiye gönderip bekletirler mi yoksa direk degiştirirler mi? malum yaz günlerinde bilgisayarsız yapılcak birşey yok
  • senin yaşın kaç ? ilk önce kendi yaşını göstermiş oldun sanırım ya liseye yeni başladın , burası forum nasıl mualeme yapacagını kurallar belirler kimseye kötü söz söylemene hakkın yok kimseyi azarlamaya hakkın yok ! elektronik eşyalarda şans işi birisi alır yıllardır ses olmaz birisi alır şikayetçi olur birisi alır bozuk çıkar terbiyesiz herif.
  • SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK Nasıl sizce arkadaşlar 16mb ile arasında ne fark var hangisini önerirsiniz ? cvplarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreli01

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK Nasıl sizce arkadaşlar 16mb ile arasında ne fark var hangisini önerirsiniz ? cvplarınız bekliyorum teşekkürler şimdiden

kesinlikle öneririm kullanıyorum memnunum tam F/P ürünü.
  • Hayırlı Ramazanlar Herkeze
    Kasamın hardisk ve ekran kartı sorunlu olduğundan yenilerini almaya karar verdim Sizce Nasıl birşey alırsam sıkıntı yaşatmadan Performanslı ve Sessiz Bir Kasam olur

Kasa parçaları:

ANAKART : GA-870A-USB3L SATA3 USB 3 DDR3 2000MHZ
    İŞLEMİCİ : Athlon ll x3 460 AM3 3.4GHz 1.5MB cache
    RAM : 4GB DDR3 1333MHz CL Tek Mödül

Yukardaki kasa parçalarınıda yeni aldım sayılır Harddiskle Ekran kartı sorunlu çıktı Şans işte

Bozulan parçalar

Ekran Kartı : ATİ Radeon hd 5770 Resim Linki :Resimi
    Harddisk : Seagate 500 gb

Fiyat Aralığı Her İki Parçanın Toplam : 200 - 350 Ekran Kartı ve Hardisk Alacağım Tavsiyeleriniz ? arası olursa Parçalar olursa iyi olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreli01 -- 21 Temmuz 2013; 16:53:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emreli01

Hayırlı Ramazanlar Herkeze
    Kasamın hardisk ve ekran kartı sorunlu olduğundan yenilerini almaya karar verdim Sizce Nasıl birşey alırsam sıkıntı yaşatmadan Performanslı ve Sessiz Bir Kasam olur

Kasa parçaları:

ANAKART : GA-870A-USB3L SATA3 USB 3 DDR3 2000MHZ
    İŞLEMİCİ : Athlon ll x3 460 AM3 3.4GHz 1.5MB cache
    RAM : 4GB DDR3 1333MHz CL Tek Mödül

Yukardaki kasa parçalarınıda yeni aldım sayılır Harddiskle Ekran kartı sorunlu çıktı Şans işte

Bozulan parçalar

Ekran Kartı : ATİ Radeon hd 5770 Resim Linki :Resimi
    Harddisk : Seagate 500 gb

Fiyat Aralığı Her İki Parçanın Toplam : 200 - 350 Ekran Kartı ve Hardisk Alacağım Tavsiyeleriniz ? arası olursa Parçalar olursa iyi olur .

başka konu aç daha çok kişi yardımcı olur.

• konu açtımda konuya yazan kişi çok olunca bende burayada yazayım dedim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.