Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-kullanmış olduğun devre 45 dolar yaklaşık 70 lira ben elektronikçiyim anladığım kadarıyla bu devre sadece rs 232 yi usb ye veya usb yi rs 232 ye çeviren bir devre.hardidskin usb ile bağlantısını sağlamak için yapılmış.bu bilgiyi yabancı siteden edindim yani öyle tahmin ettim çünkü orada sadece kablo ve tabi o kablonun içinde rs 232 işlemcisi var ve diğer pilli bağlantıyı sadece güç amaçlı ve tx-rx bağlantıları için kullanmış.
    -yaptığım araştırmada ise bu kablo 10 ila 20 lira arasında ve diğer aparatlarda enfazla 5 lira eder.
    -sana bu devreyi kim tavsiye etti bu devreyi kullanırken bildiğin birşey varmıydı.mademki 45 dolar harcamışsın mutlaka bir bildiğin var diye düşündüm.Bu devrenin ayrı bir özelliği var mı yoksa sadece dediğim gibi usb deki veriyi tx ve rx yardımıyla harddiske atmak amacıyla mı tasarlanmış.
  • bu ne kadar masraflı ve zahmetli bir iş. bu serinin kronik bir sorunumu var yoksa? 45 dolar 1 kere kullanılacak bir aygıta vermek zorlar insanı.
  • http://urun.gittigidiyor.com/USB-TO-RS232-EN-UYGUN-FIYATA-RESIMLI-ANLATIM_W0QQidZZ15376164

söylemiş olduğum ürün budur bu ürün yabancı sitedeki ürünün aynısı buna ek olarak elektronikçiler pasajından diğer malzemeler alınabilir.denemekte fayda var derim.
    ben deneyeceğim ya bilgileri kurtarırız yada tamamiyle elveda deriz.

Bu ürün değişik yerlerde değişik fiyt mesela elektronikçiler pasajında bugün biraz araştırma yaptım.25 lira dediler.başka bir sitede 23 lira linki aşağıda

http://www.hepsiburada.com/s-link-rs-232-2.0-serial-to-usb-cevirici/productDetails.aspx?categoryid=639&productid=bd45736

Bu konuda başk fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetaa -- 9 Şubat 2009; 22:14:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetaa

ahmedov arkadaşa bir sorum olacak:

-kullanmış olduğun devre 45 dolar yaklaşık 70 lira ben elektronikçiyim anladığım kadarıyla bu devre sadece rs 232 yi usb ye veya usb yi rs 232 ye çeviren bir devre.hardidskin usb ile bağlantısını sağlamak için yapılmış.bu bilgiyi yabancı siteden edindim yani öyle tahmin ettim çünkü orada sadece kablo ve tabi o kablonun içinde rs 232 işlemcisi var ve diğer pilli bağlantıyı sadece güç amaçlı ve tx-rx bağlantıları için kullanmış.
    -yaptığım araştırmada ise bu kablo 10 ila 20 lira arasında ve diğer aparatlarda enfazla 5 lira eder.
    -sana bu devreyi kim tavsiye etti bu devreyi kullanırken bildiğin birşey varmıydı.mademki 45 dolar harcamışsın mutlaka bir bildiğin var diye düşündüm.Bu devrenin ayrı bir özelliği var mı yoksa sadece dediğim gibi usb deki veriyi tx ve rx yardımıyla harddiske atmak amacıyla mı tasarlanmış.

sevgili arkadaşlar o devreler düşündüğünüz kadar basit değil eğer kaynak gösterdiğim yabancı forum sayfasını iyi inceleseydiniz bunu anlardınız...
    ama ben yinede izah edeyim:

öncelikle sizin düşündüğünüz gibi 15-20 liralık basit bir usb-rs232 çevirici kablo ile kurulacak bie düzenek değil bu.

bu işi yapmak istiyorsanız aşağıdaki 2 yoldan ve malzeme listesinden birini seçmak zorundasınız:

1. liste:

A) usb yi serial e dönüştüren kablo yani usb-RS232 dönüştürücü

http://www.hepsiburada.com/s-link-rs-232-2.0-serial-to-usb-cevirici/productDetails.aspx?categoryid=639&productid=bd45736

B) serial(RS232) to ttl denilen ve bilgisayarınızdan gelen veriyi harddiskin anlayabileceği şekle dönüştüren (ttl seviyesine yani) ve genelde max232 veya max2323 çipi içeren ve güç kaynağına ihtiyaç duyan bir devre

http://cgi.ebay.com/MAX232-RS232-to-TTL-Converter-Board-for-ATMEL-AVR-PIC_W0QQitemZ120367779384QQcmdZViewItemQQimsxZ20090123?IMSfp=TL090123113003r20741

C) opsiyonel olarak bu devreyi beslemek üzere 3 voltluk bil şeması yada bilgisayar power ın 5 volt kablosundan güç almak.

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

2. liste

bu sistemden farklı olarak usb den aldığı veriyi direkt olarak ttl seviyesine dönüştüren ve gücünü usb den alan ve bu sebepten dolayı extra güç kaynağına ihtiyaç duymayan:

A) Usb to TTL converter devre, örnekleri:

http://cgi.ebay.com/USB-to-RS232-Module-Based-TTL-PC-FTDI-FT232BM-BL-chip_W0QQitemZ400028501926QQcmdZViewItemQQptZAU_Networking?_trksid=p3286.m20.l1116

http://re-coder.com/index_dosyalar/Page624.htm

benim 2. seçeneği tercih etme sebebiime gelince:

öncelikle bulunduğum şehir itibari ile ilk seçenekte olan RS232 to ttl devresini bulamamış olmam
    ayrıca bu parçayı bulsam bile usb den seriale dönüştüren kabloya extra masraf ekmek zorunda kalacak olmam
    ve son olarakta extradan devreye güç sağlayacak pil, power vesaire ile uğraşmak istememem...

nette araştırırken re-coder in sitesine rastladım ve benim kullandığım devreyi gördüm

işin açığı ben o devreyi arkadaşın elinde numune olduğu için 45 liraya aldım 70 liraya değil
    bunun sebebi ise elinde sadece numunelik bir tane olması ve oldukça uzun süre önce imal ettiği için maliyetininde düşük olması.
    arkadaş yenilerini okadar ucuza mal edemeyeceği için 45 dolardan satıyor. üzerindeki çip çok ucuz değil bildiğim kadarıyla.

işin özü böyle arkadaşlar yine aklınıza takılan birşey olursa cevaplamaya çalışırım

• gerçekten güzel çalışma
    yabancı sitelere taş çıkarmış arkadaş
    tebrikler
  • ewet çok guzel ve degerli bir çalışma olmuş , incelemeyi yapan arkadasa tşk ederim...
  • arkadaşlar araştırma yapmaya devam ediyorum.
    hala servisle konuşmadım ne derler bilmem ama bu yöntemi mutlaka deneyeceğim.
    ahmedov arkadaşında dediği gibi elimizde 2 tane seçenek var ya 70 lirayı ödeyeceğiz yada yabancı site yani ebay dan alıp gelmesini bekleyeceğiz tabi birde kargo+gümrük+vergi falan derken yine bize 70 liraya patlayacak.
    aşağıda bir site daha buldum bu devre olabilir mi bilmiyorum ama bu devre biraz daha gelişmişi sadece rx ve tx çıkışları değil rs 232 deki diğer çıkışlarda mevcut.

http://www.garantialisveris.com/teknoMarket/ProductDetail.aspx?ProductId=75732&StockId=98525&Name=kolayUSB+-+USB%2fSeriUART+D%c3%b6n%c3%bc%c5%9ft%c3%bcr%c3%bcc%c3%bc

sizce bu sitedeki devre ile ahmedov arkadaşın kulandığı devre aynı mı incelerseniz memnun olurum özellikle ahmedov incelerse iyi olur çünkü devrenin orjinali onun elinde var.
    Aşağıda remini ve açıklamasını veriyorum.

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

KolayUSB, mikrodenetleyicilerin PC’lere USB üzerinden bağlantısını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir USB-seri UART (TTL) dönüştürücüsüdür. RS232 uyumlu PC-UART’ın tüm modem sinyalleri TTL seviyesinde üretilebilir. Bu sayede RS232 uyumlu seri portu olmayan tüm PC’ler, asenkron seri haberleşme yapabilen tüm mikrodenetleyicilerle çalışabilir. <> USB’nin çalışmasını bilmeyi gerektirmez <> 24 pin 600 mil DIP sokete uyacak şekilde entegre gibi düzenlenmiş modül yapısı <> Modül üzerinde USB konnektörü <> Tüm UART sinyallerine erişim: Rx,Tx, CTS,RTS, DI, DTR, DSR ve DCD <> 7/8 veri biti, 1/2 STOP biti, tek/çift parite desteği <> Tam teşekküllü donanım ve Xon/Xoff yazılım el sıkışma desteği <> Veri transfer hızı: RS422 ve RS485 seviyesinde 300K - 3 Mega baud; RS232 seviyesinde 300K - 1 Mega baud Uygulama alanları: USB to RS232 / RS422 / RS485 çeviriciler, USB data acquisition, USB endüstriyel kontrol, USB enstrümentasyon vb.

araştırmaya devam edeceğim sizde birşeyler bulursanız lütfen esirgemeyin...............

• BENIM DUN BOZULAN VE YUKARIDA OKUDUGUM HATALARI ALDIGIM DISKIM ST3500320AS VE 45$ COK GIBI GELDI EGER BIRKEZ KULLANACAKSAM ICINDEKI VERILERI BASKA KURTARMA YOLU YOKMU.
  • arkadaşlar bunları siz yapacağınıza götürün firma yapsın.sana hatalı ürün satıyosa ve içindeki bilgileri kurtarmanın böyle bi yolu varsa bunu çözmek zorunda değil mi?
  • Böyle bir durumda kalsanız gerçekten içindeki önemli bilgilerle birlikte harddiskinizi seagate temsilcisine (mesela datagate) teslim eder miydiniz? Firma büyük ihtimalle size yeni bir 7200.11 veya elinde varsa 7200.12 verip gönderecektir. Siz de gönderdiğiniz hard-diski arar, durursunuz. Firmanın hiç bir zaman disk içindeki bilgilerden sorumlu olduğunu sanmıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: thermalshock
    arkadaşlar bunları siz yapacağınıza götürün firma yapsın.sana hatalı ürün satıyosa ve içindeki bilgileri kurtarmanın böyle bi yolu varsa bunu çözmek zorunda değil mi?
  • Arkadaşlar ilgili devreyi ebay'dan satın aldım. Ödemesini yaptım şimdi ürünü bekliyorum. Toplam 23$'a geldi bana. Ürünle işim bittikten sonra buradan birine aynı fiyata verebilirim.
  • ya nası çözcez bu işi 45$+kdv yazık ya 5 ay olmadı hddyi alalı. off offff
    önceden kullanıpda boşa çıkan yokmu aparatı satsın veya kiralasın veya eskişehirde olan varsa ortakda alabiliriz. bi hal çaresi yokmudur yardımcı olun arkadaşlar lütfen.
  • Model: ST3500320AS, Serial: 5QM2TKLY, Firmware: SD15 şimdi benim hdd demi risk altında eğer risk altındaysa ne yapmam gerekli bu konuyu görünce şok oldum resmen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemziya2

Model: ST3500320AS, Serial: 5QM2TKLY, Firmware: SD15 şimdi benim hdd demi risk altında eğer risk altındaysa ne yapmam gerekli bu konuyu görünce şok oldum resmen.

Drive is not affected.

yazıyor senin hdd ni sorgulatınca. dediklerine göre problem yokmuş sevindim adına..

istersen sende sorgulatabilirsin adres bu,

https://apps1.seagate.com/rms_af_srl_chk/rms_af_serial_check_index.jsp

serial nonu yazıp submit e bas

• quote:

Orjinalden alıntı: jetates

ya nası çözcez bu işi 45$+kdv yazık ya 5 ay olmadı hddyi alalı. off offff
    önceden kullanıpda boşa çıkan yokmu aparatı satsın veya kiralasın veya eskişehirde olan varsa ortakda alabiliriz. bi hal çaresi yokmudur yardımcı olun arkadaşlar lütfen.

Ben siparişi verdim gelince kullanıp işim bitecek aldığım fiyata satarım o zaman yukarda yazmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jetates

quote:

Orjinalden alıntı: erdemziya2

Model: ST3500320AS, Serial: 5QM2TKLY, Firmware: SD15 şimdi benim hdd demi risk altında eğer risk altındaysa ne yapmam gerekli bu konuyu görünce şok oldum resmen.

Drive is not affected.

yazıyor senin hdd ni sorgulatınca. dediklerine göre problem yokmuş sevindim adına..

istersen sende sorgulatabilirsin adres bu,

https://apps1.seagate.com/rms_af_srl_chk/rms_af_serial_check_index.jsp

serial nonu yazıp submit e bas

allah razı olsun kardeş çok rahatlatın beni yinede bu yazılanları okuduktan sonra sogudum seagate den

• quote:

Orjinalden alıntı: aykutix

Ben siparişi verdim gelince kullanıp işim bitecek aldığım fiyata satarım o zaman yukarda yazmıştım.

olabilir tabi. sonucu bekliyorum kardeşim. kolay gelsin..
  • bu urun arkadasin aldigi 45 dolarlik urun ile ayni islevi gerceklestirir

http://www.garantialisveris.com/teknoMarket/ProductDetail.aspx?ProductId=75732&StockId=98525&Name=kolayUSB%20-%20USB/SeriUART%20D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC#

istanbul ici duzenegi kuran yokmu
    ayaginiza kadar gelcem
    + gelirken pasta felanda getiririm hem tanismis hemde tatli yerken benim hdd yi tamir etmis oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 21 Şubat 2009; 1:49:34 >

• beyler bide şöyle bi dönüştürücü gözüme çarptı.

http://www.hobidevreleri.com/product_info.php?products_id=55&osCsid=ae548ae8974c6ecc9efdd2f81104d1e7

kullanacağınız terminal pc de rs232 portu varsa bunu kullanmak mantıklı geldi bana üstelik ilave beslemeye de ihtiyaç duymuyormuş. fikirlerinizi alabilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.