Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jetates

beyler bide şöyle bi dönüştürücü gözüme çarptı.

http://www.hobidevreleri.com/product_info.php?products_id=55&osCsid=ae548ae8974c6ecc9efdd2f81104d1e7

kullanacağınız terminal pc de rs232 portu varsa bunu kullanmak mantıklı geldi bana üstelik ilave beslemeye de ihtiyaç duymuyormuş. fikirlerinizi alabilirmiyim.

işte budur hocam
    aradığımız urun
    8 ytl sadece

alip hemen hdd yi fixlemeliyim

45 dolara hic gerek yok

• şimdi bide piyasaya çıkıp elektronikçileri gezeyim aynısı bulursam alırım olmadı bu siteden alırız artık.
    herkese kolay gelsin. yapan beceren olursa paylaşırsa sevinirim.
  • eskişehirde hiç biyerde bulamadım bu converterı. elektronikçiler adını dahi bilmiyo ttl dediğim zaman yüzüme bakıyolar . ama şimdi araştırırken farkettim dku-5 isimli kabloda işimizi görüyormuş. dku-5 nedir derseniz nokia telefonların( 2112, 2115, 2270, 2272, 2280, 2285, 3100, 3105, 3108, 3120, 3125, 3200, 3205, 3220, 3585, 3586, 3587, 3588, 3589i, 5100, 5140, 6011i, 6012, 6015, 6015i, 6016i, 6019i, 6020, 7210) pc ile bağlantı kablosu. bunu telefoncularda bulma ihtimalimiz çok yüksek.
    bu arada üstte verdiğim linkteki 8ytllik cihaz firmanın elinde yokmuş temin edebilceklerini yazıyorlar mail attım ama cevap vermediler.
    herneyse mağdur olan arkadaşlar az daha beklesinler yakında en ucuz maliyete olayı çözeceğimize inanıyorum. tekrar geçmiş olsun kolay gelsin..

• Aynı durum dün başıma geldi. Garantiye vericem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: jetates

quote:

Orjinalden alıntı: erdemziya2

Model: ST3500320AS, Serial: 5QM2TKLY, Firmware: SD15 şimdi benim hdd demi risk altında eğer risk altındaysa ne yapmam gerekli bu konuyu görünce şok oldum resmen.

Drive is not affected.

yazıyor senin hdd ni sorgulatınca. dediklerine göre problem yokmuş sevindim adına..

istersen sende sorgulatabilirsin adres bu,

https://apps1.seagate.com/rms_af_srl_chk/rms_af_serial_check_index.jsp

serial nonu yazıp submit e bas

Aynı şekilde arızalanan hdd'in seri nosunu sorgulattım. problem yok çıkıyor..

• hoca helal sana böyle sabır görmedim...tutar fırlatırdım ben duvara çoktan
  • sabır iyidir ya. bende düzeneği kurdum sayılır ama voltmetrem bozulmuş şimdi gece gece yapmak istemedim az daha sabır yarın veya pazartesi sonuca ulaşmak dileğiyle :D
  • Beyler işlem tamam sadece 10 tl ye (dku-5) mal oldu bana :D. şuan çok sevinçliyim bütün datalarımı öylece görünce acayip mutlu oldum. en kısa zamanda bilgi veririm şimdi dvd çekiyorum ne olur ne olmaz biraz sonrada firmware güncelleyeceğim. ahmedov a ve yabancı forumlardaki aviko & gradus a burdan çok çok çokkkk teşekkürlerimi iletiyorum. hepinize kolay gelsin..

• Eline sağlık süper çalışma olmuş
    jetates eğer olabildiyse senin de ellerine sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 22 Şubat 2009; 22:04:23 >
  • Bu arada arkadaşlar ebay olayında biraz açıklık getireyim:
    100 dolara kadar vergi alınmadığını belki duymuşsunuzdur sanırım.
    Eğer bir power-seller dan alırsanız ürünü kendinizi daha fazla garantiye almış olursunuz.
    Kargo olarak US First Class Mail seçersiniz ve kargo ücreti 5 dolar civarı tutar(bu servisin adına aldanmayın, Amerika`nın en temel servisi ama sonuçta devletin tabiki ve bizde Ptt ile çalışıyorlar. Ortalama olarak 10-15 günde en geç, elinize ulaşır...
  • Seagate ST3500320AS SD15 modelin üzerinde 5 yıl garantili olduğu yazıyor. Garantisi devam eden harddiskleri firma tamir etmek edemezse yenisi ile değiştirmek zorunda değil mi?
  • tahminimce değiştirirler zaten. ama veri kurtarcaklarını hiç sanmıyorum. yurtdışında bu serideki arızalı hddsini seagate e gönderip yaptırtanlar olmuş.
    burdaki distribitörüne cuma saat öğlen 3 gibi mail attım. hala cvp gelmedi. haftasonunun geçmesini bekleyemedim ben tamir ettim.
    sende mağdursan distribitörü haftaiçi arayıp görüş bi istersen..

şimdi bide benim yapdığım yöntemi anlatyım size

evet arkadaşlar öncelikle aldığım kablonun resmini göstereyim. piyasada 10-20 ytl ye arası bulabilirsiniz bunu. orjinalleri var sert plastik başlıklı olanlar biraz daha pahalı onlar haliyle ama gerek yok buda işimizi görüyor.

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

kabloyu temin ettikten sonra driverınI terminal olarak kullanacağınız pc ye kurun. daha sonra kabloyu telefona takılan ucununun biraz yukarısından kesebilirsiniz.
    ahmedov arkadaşın anlattığı gibi harddiskinizdeki motorun bağlantısını kesmek için o vidayı açın, araya kağıt yerleştirin..

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

bu fotoğrafta da görüldüğü üzre kullanacağımız tx ve rx kablolarının renklerini belirleyebilirsiniz. yalnız dikkat etmeniz gereken bu kabloları harddiskinizdeki tx ve rx girişleriyle aynı bağlayın ters bağlantı yapmayın...
    uygun soketle harddiskinize bağlantı yapdıktan sonra hyperterminal programını açın. harddiskin power kablosunu takın. dikkat edin motorun dönüş sesi ve titreşimi gelmemeli.

artık ahmedovun anlattığı komutları tek tek uygulayabilirsiniz.
    önerim gayet sakin olun bi kaç saniye kaybedebilirsiniz komutları yazarken ama dikkatli olun doğru yapın. birde komutları kendiniz yazın kopyala yapıştır yapmayın benim el alışkanlığım vardı ctrl+c yapıp ctrl+v yapdım terminalde bambaşka yerlere girdi anlayamadım, iyiki bi sorun çıkmadı :D

tekrar teşekkürler.
    kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetates -- 8 Şubat 2010; 21:48:45 >

• kardeşler ben bu dku kablosunu kullanarak jetates gibi yapsam ve yanlış kabloyu baglasam hard disk panelini yakma riski varmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antu007 -- 23 Şubat 2009; 11:41:04 >
  • doğru kabloyu kullanırsan (DKU-5 veya Ca-42 aynı kablolar zaten) ve de anlatılanları doğru yaparsan bi problem çıkcağını sanmıyorum. zaten ordaki voltaj 3 volt gibi bi değer. kabloları çok farklı yerlere değirmedikçe kolay kolay bişi olmaz.

tabi risk herzaman vardır, senin kararın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetates -- 23 Şubat 2009; 12:57:16 >
  • kardeş sen ordaki renklerin hangilerini kullandın?
  • renk standart olmayabilir o yüzden kendin bulmak zorundasın nasıl bulcam dersen kullanman gereken uçlar zaten belli fotoda, istersen o kısmında içini aç hangi renk kablo bağlanmış oraya görebilirsin. veya kısa devre kontrol için bi aparat varsa elinde bi ucunu mesela fotodaki "rx" e değdir diğer ucunuda kablolarda gezdir hangisiyse zaten ordanda anlayabilirsin. böyle bir alette yoksa dijital avometre (en ucuzlarından bile olabilir) alabilirsin elektronikçilerde bulunur onların içinde standart özellik olarak kısadevre kontrol bölmesi vardır.

kolay gelsin
  • çok saol dostum
  • Elimde ca-53 data kablosu var.
    Bununla yapabilir miyim.
  • ca-53 ile dku-2 aynı kablolardır arkadaşım maalesef onlarda rx, tx çıkışları yok. dku-5 veya ca-42 kablo edinmeniz gerekmekte.
  • dku-5 yazan bir kablo buldum fakat üzerinde tel sayısı resimdekinden daha fazla
    birde winxp usb uart controller olarak tanıyor.
    aynı mantıkla devam edeyim mi?

üzerinde kq-u8a yazıyor

içinde mavi kırmızı sarı yeşil ve beyaz kablolar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepestlove -- 24 Şubat 2009; 21:33:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.