Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar Beylikdüzü yada Tuzla tarafında bana yardımcı olabilecek, benim 500 GB Seagate'i de kurtarabilecek bi arkadaş var mı??
  • Arkadaslar bende aynı hataya dustum ve hard diskim gitti 2 hafta ugrastım ama sonunda kurtuldu bilgilerim.... kablo ihtiyacı olan birileri varsa seve seve yardımcı olurum....

not: kablo ve hyoertermenal deki buyuk kucuk karakterlere dikkat edin..
  • F3 1>N1 KOMUTUNDAN SONRA BU GELDİ YARDIM LÜTFEN

Init SMART Fail
    LED:000000CC FAddr:0024EE41
  • Kabloya ihtiyacı olan pm atabilir.
    Terminal bilgisi ile birlikte ve hazır başlıklı olarak kablo gönderilir.
    Kargo dahil 20 lira.Kapıda ödemeli 30 lira.
    Kablo 1. sınıf ürün olup garantilidir.
    Cep telefonu kablosu değildir.
    Cd içerisinde terminal bilgisi ve driver gönderilecektir.
    Resimler gönderilecek kabloya aittir.
    Kablo bütün işletim sistemlerinde(64 bit dahil) çalışmaktadır.
     Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandantif -- 15 Haziran 2012; 3:17:14 >

• Hocam bu çözüm sanırım hazırda çalışmakta olan fakat sadece anakart biosu tarafından tanınmayan veya tanınıp da yavaş çalışan hddler için.

bende sd15 firmwareli ST3500320AS model 500gb hdd var bu sorunun dünyada en çok yaşandığı hdd buymuş.Sata girişi kırık ve bu şekilde yıllarca kullandım.Kırılan plastiğin tıkalı kaldığı sata kabloyla hddyi yıllarca kullandım.bu şekilde çalıştığı için L şeklindeki parçayı kablodan çıkarıp hddye yapıştırma ihtiyacı hissetmedim.Fakat geçenlerde hdd kendi kendine birden bozuldu.güç kablosunu takınca hiçbir tepki yok motor çalışmıyor sata takıyorum yine çalışmıyor hiçbir şekilde en ufak bi hareketlilik yok.yavaşlama falan olmadı direk tamamen bozuldu.Acaba pcbde bi devre elemanı mı yandı ? yoksa firmware problemi mi? Sizin çözümünüz benim problemimi çözer mi ?Bu cihazın çalışan pcbsinden bana bilgilerimi kurtarmak için bir günlüğüne gönderebilecek birisi var mı ücreti neyse karşılarım içinde çok önemli verilerim var kurtarmam gerek ?

eğer pcb cidden uçmuşsa boşu boşuna kablo almayayım bu konuda hddm bozuldu diyenler güç fişini taktıklarında motor çalışıyor çünkü.

• Arkadaşlar motoru çalışmayanlar aynı hdd modelinin aynı part numberine ve aynı pcb koduna sahip pcb bulsunlar ve firmware çipini iyi bir cep telefonu tamiri yapan yerde eski karttan aktartsınlar.Firmware çipinin içinde firmware haricinde kalibrasyon datası diye bişey var bu her diskte farklı olan bişey ve diskteki bilgilerin nerden başladığı bilgisini falan içeriyor.O çipteki kalibrasyon datası doğru olmazsa sadece kafa vurdurur ve datanıza zarar verir.O çipi kaybederseniz datanızı profesyonel recovery hizmeti sunan şifketlerden başka hiçkimse kurtaramaz bu da size 6-7 hdd parasına patlar.Deneme yaptıkçada datanıza zarar verirsiniz.çip 24f 25f 25x...vs şeklinde başlayan kenarda 8 bacaklı bi çip.Ben 50 kuruşa lehimlettirdim şimdi yeni pcb eskinin firmware çipiyle çalışıyor.Bu bilgi burda bulunsun bu duruma düşüp bilgileri uçanlar var.Firmware çipini aktarmadan yeni pcbniz çalışmaz.
  • Arkadaşlar bu kablodan İzmir' de nereden bulabilirim ? İzmirde elinde olan arkadaş varmı acaba ?
  • kartonu çıkardıktan sonra tekrar CTRL+Z ye basın görüntü aşağıdaki gibi olacaktır:

F3 2>

Daha sonra U yazın ve enter’a basın görüntü sırasıyla aşağıdaki gibi olacaktır:

U komutunda LEDspin000000 veya benzer hata alanlar U komutundan önce CTRL+Z yapmadan U komutuna gecin. Güzel calısma tsk.ler.
  • Merhaba arkadaşlar, bu harddisk problemi benimde başıma geldi, 1 TB lık diskim biosta görünmüyor, İstanbul / Maltepe' de bu ara kabloya sahip bir arkadaş varsa benimle irtibata geçsin lütfen, işlemi bitirince kendisine kabloyu teslim edeceğim.
  • yıllar sonra tekrar göçtük ve dku5 ile yine hayata döndük. iyiki varsınız dku5 ve xp :)
  • Herkese Selamlar,

Öncelikle konuyu açan Ahmedov arkadaşa emeği için çok teşekkürler , ayrıca konuya verdiği desteği için Cyberguy arkadaşa da çok teşekkürler, ölmüş durumdaki 2 diski tekrardan hayata döndürdüm sayenizde. (:

Bursa da bu konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar pm den bana ulaşabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: randomVariable

Arkadaşlar problemimi çözüp harddiski kurtardım. Sanırım kablolarda bir hata yapmışım. O yüzden rx(reciever-alıcı), tx(transmitter-verici) ve gnd'u(ground-toprak) bulmak için bir yöntem bulamazsanız şunu yapın:

dku-5 i soyun, içinden farklı sayıda ve renkte kablolar çıkabiliyor. Benimki nokia'nın u8a modeliydi ve 5 renk çıktı. Kabloyu pc'ye takıp driverını kurduktan sonra daha önce de anlatılan ayarlarla hyperterminal'i açın. vista kullanıyorsanız bir xp'den hyper terminalin .exe ve .dll'ini kopyalayarak çalıştırabilirsiniz. dosyaların ismini şimdi hatırlamıyorum ama internette var. bağlantı sağlandıktan sonra (sol alt köşede bağlantı durumu yazıyor) kablolarla 2'li kombinsayonlarla teker teker birleştirin. eğer klavyede yazdığınız karakter aynen ekranda çıkıyorsa elinizde rx ve tx'i tutuyorsunuz demektir.(düzgün karakterin iki defa çıkıyorsa hyperterminaldeki local echo ayarını kapatın) şimdi iki kablo içinde diğer kablolarla bağlantı yapın. hiç bir harfe basmadan ekranda garip karakterler çıkıyorsa yeni denediğiniz kablo gnd'tur. diğeri ise rx'tir. Bendeki kabloda mavi rx, kırmızı tx, beyaz ground'tu.

Bir de jumper girişiniz falan yoksa kasmayın, bildiğiniz sert tel kablo bulun bi yerden, o kabloyu öteki ucu etrafında birkaç defa dolayıp çıkarın. tam bir jumperlık silindir şeklinde bir ucunuz oluyor.

Süpersin hocam teşekkür ederim konu hort oldu ama belki ileride birileri bulmaya çalışır diye belirteyim: Hani olurda aynı kablodan vardır router falan brick olmuştur o zaman uğraşmazsınız arkadaşlar.

Nokia CA-42 Kablo GSAC201 Made in China modelde 5 farklı ren Kablo var arkadaşlar.

Bunlar ---> Siyah - Kahverengi - Turuncu - Kırmızı - Sarı

Turuncu: RX
    Kahverengi: TX
    Siyah: GND
    Kırmızı: VCC

• arkadaşlar merhaba
    1 sayfadaki resimler gitmiş neredeyse
    hdd nin jumper kısmında 4 adet pin var ne tarafından başlayarak rx, tx ve gnd bağlantısını yapıcaz söylemeniz mümkün mü acaba?
  • afoR1zma kullanıcısına yanıt
    DKU-5 kablo kullanıyorsanız HDD yi ters yatırınca (Yeşil PCB yukarı bakarken) en sağdakine RX onun solundakine de TX bağlanacak. GND bende gerek olmadı, onsuz da oluyor.

Konu zaten 5 sayfa ancak yeteri kadar okunmuyor sanırsam, bütün adımlar ve detaylar mevcut konuda resimler gitmiş olsa da yazı olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 14 Eylül 2014; 23:47:11 >
  • İşlem yaparken aşağıdaki hatayı alıyorum. Çözümünü bilen varmı ?

F3 1>N1

Init SMART Fail
    LED:000000CC FAddr:0024E481
  • Hangi foruma ve teknoloji sitesine baksanız 7200.11 serisinin 500 gb plan modellerini ASLA SD1A sürümüne güncellemeyin diyorlar. Ancak Seagate sitesinde hala duruyor bu update?

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/207951en

Mesela ST3500320AS var bizde. Güncelleme yapmayın deniyor her yerde. Yoksa sonuç hüsran.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatmış olacağım ama, 1 tb seagate diskimi kurtarmam lazım, konuda bahsedilen kabloya sahip Maltepe / Küçükyalı civarında oturan forumdaşlar bana pm' den ulaşmasını rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.