Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de seagate çöktü. Bios görüyor bazen windows da görüyor fakat format atarken kitleniyor ve pc'ye reset attığımda win görmüyor. Çok uğraştım sonunda tamamen bozuldu format dahi atamıyorum. Ben 1987 yılından beri bilgisayarlarla uğraşıyorum eskiden bad sector oluşurdu ama hdd kullanmayı devam ederdik. Şimdikiler çok çabuk bozuluyor. Netice olarak önemli verilerinizi daima en az 2 yerde yedekleyin. Ben öyle yapmıştım.
  • Paylaşım için teşekkürler. Benimde elimde seagate 3500820as vardı benzer yolla tamir ettim. Paylaşımınızın çok faydası oldu. Özellikle zaman ayırıp level level anlatmanız.

Ankara ve çevresinde elinde bu tip bozuk disklerden olan varsa yardımcı olabilirim. Konuya çok fazla yanıt veren olduğu için pm atarsanız cevap vermeye çalışırım.
  • Benimde Seagate 7200.11 ST3500820AS 500GB diskim var geçen hafta bilgisayar görmemeye başladı.
    Sayfada yazanları deniyorum fakat olmuyor. CA-53 kablo kullanıyorum. Diski kabloya bağladığımda USB olarak "Bilinmeyen Aygıt" olarak tanıyor. Ne yapmam gerekiyor. Bilen var mı?
  • F3 1>N1 KOMUTUNDAN SONRA BU GELDİ YARDIM LÜTFEN

Init SMART Fail
    LED:000000CC FAddr:0024EE41
  • Emeği geçen, paylaşan herkezden Allah razı olsun. Sayenizde bende diskimi kurtarmış bulunuyorum iki gündür uçları bulma çalışmalarımın sonunda extremeenvy arkadaşımızın taktiği ile usb girişinide soyup kabloların doğru seçimini entegre üzerinden okuyarak sorunsuz bir şekilde düzelttim. Ayrıntılı anlatımlar için Herkese çok teşekkürler.
  • Antalya'da bu işi ücret karşılığı yapan yapabilen birisi varmı acaba ?
  • cyberguy arkadaşım sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizin metodunuzla 1 denemede hallettim. Çok teşekkürler.

Urfa'da bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
  • arkadaşlar bende de aynı problem var dku-5 kq-u8a kablo aldım ama driver a ihtiyacım var bulamıyorum, elinde olan varsa upload edebilirmi teşekkürler..
  • tahirorhan ; DKU5 kablo alırken driver cd ile birlikte gelmesi lazım gelmedi mi?

http://urun.gittigidiyor.com/NOKIA-DKU-5-DATA-KABLOSU-3120-3200-5100-6610_W0QQidZZ26583160

Şundan almıştım. Driveri ile birlikte geldi işimi gördü...
  • yok ben kabloyu zor buldum zaten ama driver sorununu geçtim bi siteden buldum ama şimdi son aşamadayım m,0,2,2,,,,,2 yazdım ve bekliyorum 10 dk falan bekliycem normal mi sizce??
  • Merhaba,

Benim de aynı problem başıma geldi. 500GB'lik 7200.11 hdd bir gün çalışmamaya başladı.

Düzeltmek için DKU-5 kablosundan arıyorum ama, Bursa'da Nokia Shop'a sordum - yok Acaba kapı kapı telefoncuları mı gezmeli dersiniz..? Gerçi GG üzerinde bir satıcı var.. Bugün sipariş verirsem, tahmin ediyorum yarın ulaşacaktır.. Bursa'da nerede bulabileceğim hakkında fikri olan var mıdır..?
  • Bu kablodan kullanmış olup da satmak isteyen var mı..?
  • Tekrar merhaba,
    hologram8 arkadaşımızdan aldığım kablo (DKU-5) ile bağlantıyı denedim bu akşam. Rx ve Tx uçlarını karşılıklı bağlayarak tespit ettim ve hdd'nin girişine bağladım. GND'yi bağlamadım.

HDD'nin motor kısmını izole edip hyper terminal ile CTRL ile Z tuşuna bastığımda sadece → (ileri ok) çıkıyor, başka hiç bir farklı tepki gelmiyor..

Acaba GND'yi bağlamadığım için mi.. kabloları ters çevirip de denedim, yine aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 30 Haziran 2010; 21:38:06 >
  • istanbul beylikdüzündeyim ayni sorunlar başima geldi bana yardimci olabilecek birisi varmi ? bu problemle karşilaşmiş ve çözümlemiş elinde bu kablolar vs buluann ..

gercektren makbule gecer
    teşekkurler ..
  • Tekrar merhaba,

Biraz 'kendin pişir-kendin ye' gibi olacak ama.. Akşam yaptığım bağlantıda, topraklama hattını bağlamadığım için Ctrl + Z komutuna karşılık alamadığımı keşfettim. Bu sabah topraklamayı da bağlayarak denedim, m0,2,2,,,,,22 komutunu verdiğimde, verdiğim bilgisayar (dizüstü) mavi ekran verdi - açıp kaldığım yerden devam ettiğimde sorunsuz olarak devam etti ve başarı ile prosedürü tamamladım. HDD'nin montaj vidalarını hanım bi yerlere kaldırdığı için kasaya monte edip denemedim, ama olmuştur sanırım (işletim sistemi bu hdd üzerinde kuruluydu).

Başta ahmedov nickli arkadaşımız olmak üzere, destek olan herkese teşekkür ederim. Benzer şekilde hdd'sini onarmak isteyenler olursa, elimdeki uçları hdd'ye girebilecek şekilde düzenlenmiş DKU-5 kablosunu ücretsiz olarak gönderebilirim..

EDIT: Kabloyu @ilyus nickli arkadaşımız talep etti, kendisine gönderiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 1 Temmuz 2010; 13:57:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Tekrar merhaba,

Biraz 'kendin pişir-kendin ye' gibi olacak ama.. Akşam yaptığım bağlantıda, topraklama hattını bağlamadığım için Ctrl + Z komutuna karşılık alamadığımı keşfettim. Bu sabah topraklamayı da bağlayarak denedim, m0,2,2,,,,,22 komutunu verdiğimde, verdiğim bilgisayar (dizüstü) mavi ekran verdi - açıp kaldığım yerden devam ettiğimde sorunsuz olarak devam etti ve başarı ile prosedürü tamamladım. HDD'nin montaj vidalarını hanım bi yerlere kaldırdığı için kasaya monte edip denemedim, ama olmuştur sanırım (işletim sistemi bu hdd üzerinde kuruluydu).

Başta ahmedov nickli arkadaşımız olmak üzere, destek olan herkese teşekkür ederim. Benzer şekilde hdd'sini onarmak isteyenler olursa, elimdeki uçları hdd'ye girebilecek şekilde düzenlenmiş DKU-5 kablosunu ücretsiz olarak gönderebilirim..

kablo için PM

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Tekrar merhaba,

EDIT: Kabloyu @ilyus nickli arkadaşımız talep etti, kendisine gönderiyorum..

Arkadaşa çok teşekkur ediyorum kabloyu bana yolladi çok sagolsun işimi hallettim bende burdan FaTeeH adli kullanici üyeye yolluyorum böyle bir dayanişmayi yardimlaşmayi başlattigi içinde yine cfiliz arkadaşa teşekkur ederim .

• yaptıgım kablomun bu kadar arkadasımın ısıne yarayacagını bılseydım o kdar sure cekmece de tutmazdım
    keske daha onceden haberım olsa ıdı...bu arada arkadaslara hatırlatma amacı ıle benım hard dısk yaptıkdan 2,5 ay sonra tekrar uctu,tedbırlı kullanmakta fayda var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hologram8

yaptıgım kablomun bu kadar arkadasımın ısıne yarayacagını bılseydım o kdar sure cekmece de tutmazdım
    keske daha onceden haberım olsa ıdı...bu arada arkadaslara hatırlatma amacı ıle benım hard dısk yaptıkdan 2,5 ay sonra tekrar uctu,tedbırlı kullanmakta fayda var..

Hocam,

Harddisk'i düzelttikten sonra firmware güncellemesi yapmış mıydın..?

Düzelttikten sonra firmware güncellemesi yaptım, bir tane de 1TB'lik harici harddisk aldım - otomatik yedekleme yaptırıyorum. Tabii USB 2.0 üzerinden yedekleme yavaş oluyor, ancak bir kere yapınca yeni değişiklikleri daha kısa sürede aktarabiliyor.

• Guncellemeyı yapmıstım ama bı donem sorunsuz calıstı daha sonra tekrar anakart hard dıskı gormeyeye basladı tekrar acıp kapayınca normale donuyordu ama sorunlar devam ettı ve en sonunda kafa atmaya basladı bende aldıgım yere goturdum yenısı geldı ama eger gonderecek olanlar kendılerı gonderırse bu surecın daha kısa surecegıne ınanıyorum zıra ben bır ay beklemek zorunda kaldım...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.