Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deli olcam ya bana tek bir şeyi cevaplandırın hdd'nin jumper girişine nasıl bağlarım bu kabloları jumper header yok bulamıyorum yeter deli olcam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 14 Şubat 2010; 17:33:30 >
  • Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşamıştım kabloyu uzun uğraşlar sonunda temin edip soket kısmını açıp Rx ve Tx uçlarını temin ettikten sonra arkadaşların yazdıklarını uyguladım ve sorunumu çözdüm isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu konuda yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim sağolsunlar ki sayelerinde verilerimi kurtardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phlox82 -- 16 Şubat 2010; 19:47:26 >
  • Arkadaşlar ben bir şey söyleyeyim ben yaparken m0,2,2,,,,,22 yazdığımda hata vermeye başladı bu hatayı verince ben pencereyi kapattım tekrar pencereyi açtığımda

F3 T>

Daha sonra i4,1,22 yazın ve enter�a basın görüntü sırasıyla aşağıdaki gibi olacaktır:

F3 T>i4,1,22

F3 T>

Daha sonra m0,2,2,,,,,22 yazın ve enter�a basın görüntü sırasıyla aşağıdaki gibi olacaktır:

F3 T>m0,2,2,,,,,22

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 5% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs
    User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs

F3 T>

den devam ettim ve sorunum çözüldü bilginize
  • Arkadaşım bilgisayar tamiri yapanlara git ve bilgisayar güç kablosu veya reset kablosu anakart giriş soketlerinden lazım de bu şekilde yardımcı olurlar sana illaki ellerinde eski kasalardan kalmıştır
  • Kablo ve özel soket ihtiyacı olanlar PM atabilirler. Ayrıca beni sitemden bulup kendim yapamam diyen 12 arkadaşın verileri sorunsuz kurtarılmıştır. Tşk
  • Arkadaşlar burada yazan herşeyi harfiyen uyguladım ancak Hyperterminal ile ctrl+z yaparak hiçbir tepki alamıyorum
  • RX VE TX Kablolarını değiştirdim Hyperterminal CTRL-Z kombinasyonuna yanıt verdi ancak LED hataları vs. verdi ne yapmak lazım?
  • Yardımlarınız için saolun yeni sorunum kabloları fln bağlamama rağmen hyperterminalede bağlantının gerçeklesmemesi port ayarları yanlıs deyip duruyor bi ara şaş kaza bağlanmısdım o zamnda ekrana ne yazarsam yazayım zaten cıkmıyordu dedim bi yeniden başlatıyım (ne alakaysa)yeniden başlattıktan sonrada bi daha bağlanamadım işte :S
    Bu arada bağlantıyı kapatmadan önce (kurabildiğim bağlantıyı)çıkmak istediğinize eminmisiniz fln demeden önce bir baska soru vardı onu hızlıca geçtim bi alaka olabilirmi?
    Birde beyler hdd'yi kurtardıkdan sonra güncelleme işi nasıl olacak?
    Unable to open Com3.Please check your port settings deyip duruyor

Beyler birde hddyi hyperteminale bağlrken akımı kescek miyiz yoksa bağlantıdan sonra mı keseceğiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 21 Şubat 2010; 13:01:44 >
  • Hyperterminalda sorun alanlar için yazıyorum.

Gnd kablosunu takmadan ve rx-tx kabloların yerini değiştirerek(rx tx'e , tx rx'e) ve uzun denemelerden sonra sonuç alabildim , model 7200.12 cc37 firmware.Tabi işlem bi işe yaramadı benim sorun hdd motorunda gibi gözüküyor yani hdd uçtu tüm geçmiş gitti

Ne yapalım hayırlısı olsun demekten başka çare yok en azından hdd garantili maddi zararın artmasını engelliyecek...
  • Yabu ne lanet ne salak bi hatadır of deli etti ya
    Unable to open Com3.Please check your port settings
    Birde birisi bana hyperterminal linki verebilirmi sinirlendim ucurdum bütün hyperterminalleri şimdi de bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 23 Şubat 2010; 0:13:24 >
  • Aynı harddisk bendede var ve aynı sorunu bugün yaşamaya başladım.Sanırım parçaları temin edip uğraşmak zor olacak.Servis yolu görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _yusufaydin_ -- 24 Şubat 2010; 22:03:14 >
  • 3 ay önce CA-42 kablo ile denemiştim, biosun görmediği harddiskimi kurtardım.
    dku-5 bulamazsanız o da işinizi görür.

CA-42 de

sarı - GND
    beyaz - RX
    kırmızı - TX

e denk geliyor. farklı versiyonları var ise internetten sıralamasını da araştırıp bulabilirsiniz.
  • elımde dku-5 kablo var rx beyaza rx yesıle gnd kırmızıya denk gelıyor ama baglantı yapınca ctrl+z ıle hıc bısey olmuyor rx ıle gnd degdırınce termınalde garıp sımgeler cıkıyor elınde kablo olupda yardım edecek arkadas varmı acaba
  • çok fazla inceleyemedim ancak bende aynı problemden muzdaribim :D en yakın zamanda denicem. data kurtarmaya 300 - 400 $ vermektense..
  • BEyler benim hyperterminalde bağlı diyor ama genede yazdığım kodlar çıkmıyor neden olabilir gx,rx ve gnd belli hepsini de doğru yere taktım sorun galiba port settingsde port settings için hem aygıt yöneticisnde ilgili porta hem hyperterminalde nereye ne yazcağımıız söylermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

BEyler benim hyperterminalde bağlı diyor ama genede yazdığım kodlar çıkmıyor neden olabilir gx,rx ve gnd belli hepsini de doğru yere taktım sorun galiba port settingsde port settings için hem aygıt yöneticisnde ilgili porta hem hyperterminalde nereye ne yazcağımıız söylermisiniz?

Bağlantıyı doğru yapamadığınızdan ötürü kodlar çıkmıyor. CTRL + Z komutunu gönderdiğinizde buna cevap gelirse eğer bağlantıyı doğru yapmışsınız demektir. Yani komutunuza cevap aldıktan sonraki yazacağınız kodlar gözükecektir.

Bunun dışında ben de diğer arkadaşlar gibi şunu söylemeliyim ki bu yöntem sorununuzu kökünden çözmüyor. Belli bir zaman(3-4 ay) sonra aynı problemi tekrar yaşıyorsunuz. Güncelleme yapsanız da fark etmiyor. Fakat yine aynı komutlarla harddiskinizi tekrar hayata döndürebiliyorsunuz. O yüzden harddiskinizi değişmeyi düşünmüyorsanız kablonuzu saklamanızı tavsiye ederim. Tekrar lazım olacak çünkü...

• Bağlantıyı doğru yapmam için neler yapmam gerekiyor?
  • Kablo uçlarının birbirine değmemesine dikkat ediniz. Uçları bantla sarabilirsiniz. Doğru bağlayabilmeniz için ise siz de bizim gibi deneme yanılma yöntemini uygulamanız gerekiyor:

quote:

Orijinalden alıntı: randomVariable

Arkadaşlar problemimi çözüp harddiski kurtardım. Sanırım kablolarda bir hata yapmışım. O yüzden rx(reciever-alıcı), tx(transmitter-verici) ve gnd'u(ground-toprak) bulmak için bir yöntem bulamazsanız şunu yapın:

dku-5 i soyun, içinden farklı sayıda ve renkte kablolar çıkabiliyor. Benimki nokia'nın u8a modeliydi ve 5 renk çıktı. Kabloyu pc'ye takıp driverını kurduktan sonra daha önce de anlatılan ayarlarla hyperterminal'i açın. vista kullanıyorsanız bir xp'den hyper terminalin .exe ve .dll'ini kopyalayarak çalıştırabilirsiniz. dosyaların ismini şimdi hatırlamıyorum ama internette var. bağlantı sağlandıktan sonra (sol alt köşede bağlantı durumu yazıyor) kablolarla 2'li kombinsayonlarla teker teker birleştirin. eğer klavyede yazdığınız karakter aynen ekranda çıkıyorsa elinizde rx ve tx'i tutuyorsunuz demektir.(düzgün karakterin iki defa çıkıyorsa hyperterminaldeki local echo ayarını kapatın) şimdi iki kablo içinde diğer kablolarla bağlantı yapın. hiç bir harfe basmadan ekranda garip karakterler çıkıyorsa yeni denediğiniz kablo gnd'tur. diğeri ise rx'tir. Bendeki kabloda mavi rx, kırmızı tx, beyaz ground'tu.

Bir de jumper girişiniz falan yoksa kasmayın, bildiğiniz sert tel kablo bulun bi yerden, o kabloyu öteki ucu etrafında birkaç defa dolayıp çıkarın. tam bir jumperlık silindir şeklinde bir ucunuz oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: atkinsons

Aslında tüm mesele Hyperterminal programında ilgili ekran görüntüsünü almakta bitiyor. Hâlâ yapamamış olanlara nasıl yaptığım hakkında ben de biraz bilgi vereyim. Kesmiş olduğum CA-42 kablosundan 5 ayrı uç çıktı. Bunları randomVariable yazdığı şekilde tek tek denemeye başladım. Harddiske kağıt sıkıştırılmış ve sata kablosu takılı şekilde Hyperterminal programını açarak tek tek denemeye başladım. Sadece Rx Tx'i denemeye başladım. Taa ki ekranda garip karakterler görene kadar. Garip karakter gördüğüm vakit iki kablodan birinin gnd olduğunu anladım ve gnd'ye bağladım birini. Ardından diğer rx ve tx'e bağlanacak olan 2 kabloyu aramaya başladım. Sıra ile takıp çıkardım. her ctrl+z yapışımda ekranda hiç bir şey görememem tabii ki umudumu yavaş yavaş yitirmeme neden olsa da, bu umut yitirme sarı kırmızı beyaz üçlüsünü bağlayana kadar sürdü. Ardından komutların devamını girdim ve harddisk açıldı.

Burdaki anlatımdan da faydalanabilirsiniz:http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=4&t=174389&st=0&sk=t&sd=a&start=510#p1496353

• Burda anlatılan herşeyi yapıyorum ama bede bir türlü ctrl+z yapınca F3 gelmiyo
    Neden gelmez bu ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.