Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aynı problem benimde başıma geldi.
    Yaptığım bağlantı şekli şu:

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

Kullandığım kablo CA-42

Ancak hyperterminalde ctrl+z kombinasyonu ile hiçbirşey alamıyorum.
    Harddiskim Mac OS Journaled olarak formatlı. Yani windowsda direk gözükmüyor.

İzlediğim adımlar şunlar:

1) Sata güç kablosunu takıyorum. Motor durana kadar bekliyorum.
    2) USB kablosunu takıyorum. Driverlar kuruluyor. (CA-42 cdsi içinden bulup yüklüyor)
    3) Aygıt yöneticisinden port'u öğreniyorum. COM5
    4) Hyperterminal'i açıyorum, port numarasını belirliyorum.
    5) Sonra çıkan ayarlardan hızını ve none olarak alttaki ayarı seçiyorum.
    6) ctrl+z yaptığımda hiç bir değişiklik olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godsentme -- 18 Eylül 2009; 22:32:08 >

• Bende buradan gördüklerimi uyguladım 320as için çalıştı.Yalnız ilk aldığım dku5 kablosunda olmadı.İkinci içinden sadece üç kablo çıkan(rt,rx,gnd) ile yapabildim.İlk aldığım sertec marka çalışmadı.Kabloyu kadıköy yazıcıoğlu yanındaki handa yazıcıoğlu tarafından girince hanın içinde koridorun sonunda meydan gibi bir yer var sol dip taraftaki bir dükkandan 10 liraya aldım.Diğer dükkanlarda yoktu zaten.

Bu arada seagatein de internet sitesine koyduğu sd1a firmwarei geri çekildi çünkü diskleri brick yapıyor denilmiş ve çok şikayet var ama ben sitelerinden kaldırmadıkları için farkedemeyip update ettim sd15den her ihtimale karşı yedekliyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion2000

Bu arada ARENA kesinlikle sorduğum sorulara cevap vermiyor .Adamlara 7-8 mail attım saçma sapan 2 tane cevap geldi .
    Yok servise nakledilmiş ,v.s .Müşteri hizmetlerine neden bilgili birilerini koymazlar ,sözde piyasaya mal veren en büyük toptancılardan biri bu firma .
    Arıza takip modülünde ,zaten serviste olan alet için yetkili servise gönderilmiştir, yazyor bu ne demek yurtdışına mı yollamışlar .
    Eski harddiskimide istedim bilgilerimi kurtarmak için geri yolluyorlar mı bu adamlardan hiç cevap alamadım çünkü .
    Arenayla daha önce işi düşen varsa yazabilirse sevinirim kendilerinden bilgi almak deveye hendek atlatmaktan daha zor çünkü.

kardes arenadan pek umıt bekleme zıra alttakı konuya bakarsan nası bır servıs anlayısı ıcınden gozlerınle gorursun

http://resim.donanimhaber.com/m_34235748/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: labrodorit

Bende buradan gördüklerimi uyguladım 320as için çalıştı.Yalnız ilk aldığım dku5 kablosunda olmadı.İkinci içinden sadece üç kablo çıkan(rt,rx,gnd) ile yapabildim.İlk aldığım sertec marka çalışmadı.Kabloyu kadıköy yazıcıoğlu yanındaki handa yazıcıoğlu tarafından girince hanın içinde koridorun sonunda meydan gibi bir yer var sol dip taraftaki bir dükkandan 10 liraya aldım.Diğer dükkanlarda yoktu zaten.

Bu arada seagatein de internet sitesine koyduğu sd1a firmwarei geri çekildi çünkü diskleri brick yapıyor denilmiş ve çok şikayet var ama ben sitelerinden kaldırmadıkları için farkedemeyip update ettim sd15den her ihtimale karşı yedekliyorum şimdi.

Ben bugün birkaç kalbo daha alacağım. Onlarlada deneyeceğim. Eğer olmaz ise bana sizin kullandığınız kabloyu gönderebilir misiniz? Anlayamadığım CA-42 standart bir kablo değil mi? Her yerde farklılık mı gösteriyor... Neden olmuyor ki...

•  Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

Bugün yazıcıoğlundan yeni kablo aldım. içinden 3 kablo çıktı (CA-42)
    Hangisi hangisi oluyor? Hala yapamadım :'( Kafayı yiyeceğim!!
  • aykutix kardeşim bende de Seagate ST3500320AS Baracuda modeli harddisk var ve aynı sorunla karşı karşıyayım.. Bilgisayar harddiski görmüyor.. İsteyen arkadaşlara yardımcı olabileceğini söylemişsin rica etsem mail adresini yada telefonunu gönderebilirmisin.. Hard diskimin içindekileri mutlaka almam gerekiyor ama yanlış birşey yapıp harddiskin göçmesini istemiyorum.. Hatta eğer yakınsak bizzat sana getirip yaptırabilirim de zahmetinin karşılığını da verecem elbette.. Ben şuan memleketim Trabzondayım Ekimin 15'i gibi Ankaraya döneceğim Gazi Üniversitesinde okuyorum.. Bunu kendi harddiskine yapmayı başardığın için sana yaptırmaya cesaret edebilirim ama kendim yapmaya tırsıyorum.. Çok elektronik alet söküp taktım ama buna cesaret edemiyorum bi bozulursa çok fena olur benim için... Kusura bakma lafı biraz uzattım ama inan 4-5 gündür kafayı yiyorum nasıl kurtarabilirim diye

mail adresim: esmerim_yellow_61@hotmail.com
    telefonum: 05059381497

adım: samet

• Kablo ile defalarca denememe rağmen olmadı. Bugün Mecidiyeköydeki MyDisk Veri kurtarma merkezine verdim.
    Diski analiz edip, kurtarıp kurtaramayacaklarına bakacaklar. Umarım uygun bir fiyat verirlerde tümünü geri alırım.
  • saat 7 de başladığım kurtarma çalışmasını deneye yanıla 10:40 da düzeltebildim. Burada değerli bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

CA-42 kablo kullandım.

Terminali aktifleştirdikten sonra properties de bir sürü ayar yapmak gerekiyor, ancak hangisi gerçekten çözdü bilemiyorum. fontu 9a düşürdüm, windows keye değiştirdim, standart JISe değiştirdim, echo typed characters locallyyi işaretledim ve wrap lines that exceed terminal width deki seçimi iptal ettim...

Komut satırlarında da Gradius2 ninhttp://www.msfn.org/board/solution-seagate-7200-11-hdds-t128807.html adresindeki komutları kullandım.

kartvizitle motor çalışmadığı halde PCB kartı takılıyken spin downı aktifleştiremedim direk led hatası verdi ancak söküp spin down komutunu çalıştırdıktan sonra tekrar takma yöntemi işe yaradı ancak tekrar takarken vidayı çok sıkmamak gerekiyor (çok sıkınca durup dururken motor tekrar çalışıp hata veriyordu)

Hangi kablo hangisidir belirleme konusunda randomVariable 'ın yöntemini kullandım, teşekkürler, grd'yi bulmamda işe yaradı ancak rx ve tx için ters sonuç verdi

mutlu son : bütün dataların aynen duruyor şekilde buldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconader -- 1 Ekim 2009; 1:04:56 >

• Arkadaşlar öncelikle paylaşımlar için teşekkürler. Seagate servisinin bir işe yaramadığını anlayınca ben de iş başa düştü dedim ve hard diskimi kurtarmaya karar verdim. ST3250410AS 250gb modeli söylenildiği şekilde bağlamaya çalışıyorum fakat usb bağlantısını başarılı bir şekilde gerçekleştiremiyorum. Kablo bağlantılarını deneme yanılma yöntemi ile denk getirmeye çalışıyorum fakat her seferinde aşağıdaki hatayı alıyorum. Hatta kablolardan sadece birini değdirdiğim anda bile usb sesi çıkıyor ve bu hatayı veriyor. Bu yüzden doğru bağlantı biçimini bir türlü bulamadım.

Kullandığım kablo ise aşağıdaki şekilde. Muhtemelen bahsedilen çipin usb girişine yakın olan parçanın içinde olacağını düşünüyorum. Eğer sorun sadece kabloda ise yeni kablo alacağım.

• selam Arkadaşlar geçen akşam benimde başıma bu sorun geldi ve 500 gb lik hdd pc görmez oldu. dediklerinizi deniyeceğim. önce ara kabloyu bulmaM lazım. inş verilerimi kurtaracAğım. benim sorum şu, acaba hdd arasına kağıt koyarak motoru durduruyoruz ya acAba vidalArını sökmeden de bu işlemi yapabilirmiyiz ?
  • Vidayı sökmeden de yapabilirsin tam o sokete göre mümkünse naylon kağıt kes (o gözüken 3pin genişliğinde)kağıtı pinlerin üstünden içeri sok...Kolay gelsin yanlız son adımda(mo,2,2,,,,,22 ) 15-20 dk bekleyebilrisin hemen kapatma ...
  • ark 3116 driverini bulabilen varsa veya elinde olan varsa lütfen herhangi bir istemciye upload etsin. daha önce verilen linkler kaldırılmış veya silinmiş. ca-42 kablosu için elinde başka driveri olan varsa da belirtebilirse eger çok güzel olur.

teşekkürler.
  • dku - 5 kablosunun driver'ı. ca 42 ile eşdeğer kablolar olduğu için bu driver'ın da çalışması lazım diye hatırlıyorum

http://rapid­share.com/files/303780380/dku_5_driver.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 7 Kasım 2009; 23:03:36 >
  • Arkadaşlar ben de philips marka kablo var.dku çeviricili çipli yani..taktım modemler kısmında çıktı..aygıt yöneticisinde ama bağlantı noktaları ksımına baktığımda herhangi bir comX olarak yeni bağlantı çıkmadı.sadece modemler kısmında görünüyor cd ile başarı ile tanıtıldı.bu kabloyu com portu olarak nasıl tanımlıyoruz??yada öyle bişey yapmama gerek varmı?çünkü tüm denemelerime rağmen crtl+z komutunda yanıt alamadım.kabloları 2li kombinasyonla temas ettirince de herhangi bir sembol .ıkmıyor hyper terminalde..sadece 3lü kombinasyon yaptığımda bişeyler çıkıyor.com portu olarak tanıtma konusunda yaromunuzu rica ederim.
  • Arkadaşlar bende toplam 6 tane kablo var, uçları bulmaya çalışıyorum bulamadım henüz..
    kırmızı
    turuncu
    siyah
    mavi
    yeşil
    sarı

bu kabloları 2 li kombinasyon ile hyper ter. verdiği tepkiye göre bulmaya çalıştım olmadı..sonra şansa kabloların hepsini birbirine değdirirken garip karakterler çıktığını gördüm..sonra buna göre tekrar denedim ve turuncu ile sarıyı değdirirken aynı zamanda mavi ilede yeşili değdirince klavyede yazdıklarımın aynen çıktığını gördüm.ama burada sarı+turuncu ve mavi+yeşil teması söz konusu ikisinden birini ayırınca harfler çıkmıyor.sonra gnd bulmaya çalıştım bu kablolardan sadece mavi ile sarıyı birbirine değdirdiğimde garip karakterler çıkıyor..ayrıca sonra sarı kabloyu kırmızı ile değdirdiğimde de garip karakterler çıktığını gördüm.siz bunları yorumlayabilirmisiniz?hangi kablo hangisi diye?
  • Valla sıyıracam sabah kullandım makınayı aksam geldım actım kaput :S hdd ST3500320as 9QM8STKC ayar oldum search kısmına yazıyorum hicbir bilgiye ulasamıyorum :S 3-4 hdd daha girdim nafile acaba benim nettemi bişi var ?? :S banada kablo yolu gozuktu :S başarılı olamayan var mıacaba ??
  • Selam arkadaşlar benimde aynı olay başıma geldi 1 haftadır ne yapıcam bilemedim.
    seagate 500gb 7.200.11 fw:sd15 diskim yok oldu biosdada gözükmüyor
    ben bu kabloyu alsam uclarını neyle birleştiriyoruz jumpera çok küçükler çünkü?
    ve kesin sonuç varmı?
  • Arkadaşlar Aliyıldız arkadaşımıza bir kez daha buradan teşekkür ederim. Diskimi gönderdim hiçbişey talep etmeden harddiski yaptı ve geri gönderdi zahmete girdi. şimdi bütün bilgilerimi kopyaladım.. ama bu harddiski şimdi nasıl firmware edicem? harddisk 3500320AS seagate sitesinden bazı dosyalar indirdim ama güncellemeyi yapamadım bi aşamalı aşamalı anlatım yapabiliecek varmı?
  • aynı sorun bu gün başıma geldi hdd seagate 500 gb 7200.11 barracuda içinizde izmirden aynı sorunu yaşayan varmı
  • ben kadıköyü dolandım durdum yazıcıoğlu tarafında girmediğim yer kalmadı.Bi telefoncuda var dedi gösterdi fakat sadece kablosu 20tl dedi bende almadım çarşamba günü internetten sipariş ettim bugün gelmesi lazım...gelince kablo yapmaya çalışıcam.yapan arkadaşlar umarım yardımlarını sorduğum sorulara cevaplarını esirgemezler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.