Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rica ederim atkinsons, yardımcı olduysam sevinirim. cemozi, aygıt yöneticisinden ilgili com port'unu görebilirsin. genelde com3 veya com4 oluyor. aygıt yöneticisi de vistada bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler'den seçiliyor. ingilizce versiyonunda "ports" sekmesi altında, türkçede "bağlantı noktaları" falan diye geçiyor olabilir.
  • Nazar olmasında, Bende bu HDD lerden 2tane var 64k raid te yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.
    Bazı elektrik kesilmelerinde raidin c: uçtu gerçi yedek aldıgım için sorun etmedim.
    Onun dışında bir problem yaşamadım. Acaba problemli serilermi var?
    Şans işimi yoksa bu?

Eline emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş arkadaşım.
  • 7200.11 serisindense seninde problemsi seri olmaz riski var. Intelin raidi ile bağladıysan. Intel Matrix Storage Manager programından disklerin firmwarelerine bak. sd15-16 gibi bişey ise güncellemeni öneririm. Sorunsuz olduğu söylenen en son sürüm SD1A. Şu an ben de bunu kullanıyorum. Firmwareleri güncellemek için önce SD1A yı indireceksin daha sonra onu cdye imaj dosyasını yazdırır gibi yazdıracaksın. Ardından bilgisayrı kapatıp disklerden birini çıkartacaksın sonra boot özellikli olan optik sürücüden cdyi boot edeceksin. Orada sana modeli falan soracak okuyarak halledersin. Diğer HDD için de aynısını sadece o takılı iken yapacaksın. Sonra diskleri normal şekilde bağlayıp hiçbirşey olmamış gibi devam edeceksin. Ama sanırsam her zamanki gibi riskler varmış. Onları da kabul etmek sana kalıyor :D Kolay gelsin...
  • Arkadaşlar Dku-5 kablo ile hdd kurtarmayla ilgili yazıları okudum
    bende kablo mu sipariş ettim geldi ama bu kablonun iki modeli varmış
    bir 13 pinli (içinden 6 kablo çıkıyor kırmızı turuncu açık kahve koyu kahve sarı ve yeşil)
    buradan kırmızı turuncu açık kahve kablolar kullanılıyor.
    bende ise 6 pinli (5 kablolu beyaz yeşil siyah turuncu ve mavi)

şimdi bu kablolardan hangisi hangi işe yarıyor?
    13 pinli kablodaki kırmızı turuncu açık kahve kabloların yerini 6 pinli kabloda hangileri tutuyor?
    internette bu konuda bir türlü açıklama buladım. Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkerden

7200.11 serisindense seninde problemsi seri olmaz riski var. Intelin raidi ile bağladıysan. Intel Matrix Storage Manager programından disklerin firmwarelerine bak. sd15-16 gibi bişey ise güncellemeni öneririm. Sorunsuz olduğu söylenen en son sürüm SD1A. Şu an ben de bunu kullanıyorum. Firmwareleri güncellemek için önce SD1A yı indireceksin daha sonra onu cdye imaj dosyasını yazdırır gibi yazdıracaksın. Ardından bilgisayrı kapatıp disklerden birini çıkartacaksın sonra boot özellikli olan optik sürücüden cdyi boot edeceksin. Orada sana modeli falan soracak okuyarak halledersin. Diğer HDD için de aynısını sadece o takılı iken yapacaksın. Sonra diskleri normal şekilde bağlayıp hiçbirşey olmamış gibi devam edeceksin. Ama sanırsam her zamanki gibi riskler varmış. Onları da kabul etmek sana kalıyor :D Kolay gelsin...

Bilgiler için teşekkürler.
    firmware update' inden sonra belirli birşey oluyormu? hız artması yada erişim süresi kısalması gibi. Yoksa sadece güvenlik amaçlı çıkartılmış bir update mi?
    Ayrıca firmware update sonrasında mevcut raidin uçma ihtimali varmı? diskleri tek tek takıcaz tamam herhalde bununda raide bir etkisi olmaz yanılıyormuyum?

• quote:

Orjinalden alıntı: JeFFreY.JeY

quote:

Orjinalden alıntı: berkerden

7200.11 serisindense seninde problemsi seri olmaz riski var. Intelin raidi ile bağladıysan. Intel Matrix Storage Manager programından disklerin firmwarelerine bak. sd15-16 gibi bişey ise güncellemeni öneririm. Sorunsuz olduğu söylenen en son sürüm SD1A. Şu an ben de bunu kullanıyorum. Firmwareleri güncellemek için önce SD1A yı indireceksin daha sonra onu cdye imaj dosyasını yazdırır gibi yazdıracaksın. Ardından bilgisayrı kapatıp disklerden birini çıkartacaksın sonra boot özellikli olan optik sürücüden cdyi boot edeceksin. Orada sana modeli falan soracak okuyarak halledersin. Diğer HDD için de aynısını sadece o takılı iken yapacaksın. Sonra diskleri normal şekilde bağlayıp hiçbirşey olmamış gibi devam edeceksin. Ama sanırsam her zamanki gibi riskler varmış. Onları da kabul etmek sana kalıyor :D Kolay gelsin...

Bilgiler için teşekkürler.
    firmware update' inden sonra belirli birşey oluyormu? hız artması yada erişim süresi kısalması gibi. Yoksa sadece güvenlik amaçlı çıkartılmış bir update mi?
    Ayrıca firmware update sonrasında mevcut raidin uçma ihtimali varmı? diskleri tek tek takıcaz tamam herhalde bununda raide bir etkisi olmaz yanılıyormuyum?

Benim eskiden de yapılmış disk hız testlerim vardı baktığımda belirgin bir fark göremedim. Ama bazılarında okudum windows daha hızlı açılıyor ses azaldı gibi şeyler okudum. Ben bunları fark edemedim. Belki de benim uzun süre arızalı olarak kalmalarından dolayı unutmuş olmamdandır. Ama en azından performans düşüşü yok korkma. Hatta 3-5 mb daha hızlanmış bile olabilir. Herhalde en kısa zamanda sorunu çözmek için çıkartılmış bir firmware. Raid uçma ihtimali var mı bilmiyorum ama Hdd lerden birinde sorun çıkarsa zaten direk uçmuş olacak. Bendeki Raid0 sistemine ait bir hdd bozuldu. Çok uzun aradan sonra onu kurtardım çok şükür. Daha sonra hemen ikisinin de firmwarelerini güncelledim sanırım güncellerken biostan depolama seçeneğini(Storage options) IDE olarak ayarladım. Daha sonra güncelleyince biostan RAID i seçip normal şekilde bağladıktan sonra sorun olmadan eski raid sistemim çalıştı. Yani veri kaybı ve raid sisteminin yok olmasını firmware etkilemedi. Ama ihtimal var mı dersen belki vardır onu bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemozi

Arkadaşlar Dku-5 kablo ile hdd kurtarmayla ilgili yazıları okudum
    bende kablo mu sipariş ettim geldi ama bu kablonun iki modeli varmış
    bir 13 pinli (içinden 6 kablo çıkıyor kırmızı turuncu açık kahve koyu kahve sarı ve yeşil)
    buradan kırmızı turuncu açık kahve kablolar kullanılıyor.
    bende ise 6 pinli (5 kablolu beyaz yeşil siyah turuncu ve mavi)

şimdi bu kablolardan hangisi hangi işe yarıyor?
    13 pinli kablodaki kırmızı turuncu açık kahve kabloların yerini 6 pinli kabloda hangileri tutuyor?
    internette bu konuda bir türlü açıklama buladım. Bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
    şimdiden teşekkürler

Baktım benim kablo 13 pinliymiş. Sen renklerden bahsediyorsun ama o renkler her kabloda farklı olabiliyormuş o yüzden onun telefona giren tarafını açıp hangi pine hangi kablonun girdiğini bulman lazım. Yada arkadaşın dediği yöntemi uygulayarak onları birbirine dokundurmalısın. Telefona giren kısmı kolayca açılabiliyor ve kabloların hangileri olduğu belli oluyor. Ama dikkat et birbirine yakın olanlar var yerini iyi belirle. Şimdi daha önce yazdığımdan alıntı yapıyorum.

Telefona takılacak kısmını açıp kablonun kilit dişleri aşağı bakarken sağdan 5. ve 6. tellerdeki kabloların hangi renge geldiğini buldum. 5. RX 6.TX oldu. Bazı yerlerde GND nin de gerektiği yazıyordu ancak ben GND ile bağlarken yapamadım daha sonra GND yi çıkarttım ve oldu. Yani iki kablo ile oluyor. Ardından HDD yi ters yatırınca (Yani yeşil PCB bize bakarken) en sağdakine RX'i
    onun solundakine TX i bağladım.

Umarım bunlar işini görür. Kolay gelsin.

• selam arkadaşlar bu gün DKU-5 kabloyu aldım ye ama tam işe başlayayım dedim renklerde takıldım bendeki kablo 13 pinli içinden 5 kablo çıktı renkler: beyaz-siyah-yeşil-mavi-turucu hangisi rx gnd tx bilemedim araştırdım ama şemasını flan bulamadım bunların hangisi rx gnd tx dir nasıl anlayabiliriz acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Musdi42

selam arkadaşlar bu gün DKU-5 kabloyu aldım ye ama tam işe başlayayım dedim renklerde takıldım bendeki kablo 13 pinli içinden 5 kablo çıktı renkler: beyaz-siyah-yeşil-mavi-turucu hangisi rx gnd tx bilemedim araştırdım ama şemasını flan bulamadım bunların hangisi rx gnd tx dir nasıl anlayabiliriz acaba..

Telefona takılacak kısmını açıp kablonun kilit dişleri aşağı bakarken sağdan 5. ve 6. tellerdeki kabloların hangi renge geldiğini buldum. 5. RX 6.TX oldu. Bazı yerlerde GND nin de gerektiği yazıyordu ancak ben GND ile bağlarken yapamadım daha sonra GND yi çıkarttım ve oldu. Yani iki kablo ile oluyor. Ardından HDD yi ters yatırınca (Yani yeşil PCB bize bakarken) en sağdakine RX'i
    onun solundakine TX i bağladım.
  • @berkerden
    Bilgiler için teşekkürler. Şu anda sorunum yok inşallahta olmaz. Neolur neolmaz Ben kendime en az 1tb lık bir harici hdd bakayım
  • Kablo üzerindeki serailı girince böyle bir resim buldum

http://media.photobucket.com/image/ek21005771/iloveuja/a-1.jpg

tamda benim kablo renklerini tutuyor ama orada gösterilen dizilimi denedim ama genede olmadı
    ekranda bir türlü
    f3 t
    göremedim :(
    biri bana yardımcı olsun
    Ankarada oturan biri varsa hdd mi vereyim yapsın yada kargo ile göndereyim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozi -- 7 Temmuz 2009; 18:44:06 >
  • bende aynı sorunu yaşıyorum ankarada olup bana yardımcı olabilecekk arkadaş var mı ?Ücreti ne ise verilecektir
  • arkadaşlar merhaba ,
    bir sorum olacak bende bu işlemi uygulayacağım 500gb ımı hayata döndürmem lazım, neyse ahmedov demişki tx,rx çapraz bağlanacak ama jetates normal bağlanacak demiş hangisi doğru yada farklı aparatlar kullanıldığı için ikiside mi doğru ?
  • DKU-5 kablo kullanıyorsan HDD yi ters yatırınca (Yeşil PCB yukarı bakarken) en sağdakine RX onun solundakine de TX bağlanacak.
  • Çapraz bağlamalısın. Senin sinyal gönderdiğin kablo karşı tarafın alıcısına, onun vericisi de senin alıcına bağlanmalı zaten düşününce. Ama ters bağlasan da birşey olmaz harddiske korkma, sadece burada verilen komutları girecek seviyeye gelemezsin.
  • ahmedov ve jetates başta olmak üzere diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim. bende bu yolla harddiskimi hayata döndürdüm. herkese kolay gelsin..
  • Dün gece yarısına kadar ben de uğraştım, nihayet sinyal aldım hard diskten.

ilk iki komutu başarıyla çalıştırdı.

ancak u yazıp entırladıktan sonra yarım dakika kadar bekledi, sonra r/w eror - spin error gibi bir şeyler yazdı.

daha denemeye gerek var mı yoksa alet uçmuş mu hakikaten?
  • Kesinlikle güvenilecek bir disk değil. Windows kurulmaz bu diske...
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayuc

Dün gece yarısına kadar ben de uğraştım, nihayet sinyal aldım hard diskten.

ilk iki komutu başarıyla çalıştırdı.

ancak u yazıp entırladıktan sonra yarım dakika kadar bekledi, sonra r/w eror - spin error gibi bir şeyler yazdı.

daha denemeye gerek var mı yoksa alet uçmuş mu hakikaten?

Başka başlıklarda bunun gibi bir sorunun pek iyi olmadığını duydum. Ama sen yine de tekrar tekrar dene. Belki de bir şeyi yanlış yapıyor olabilirsin yaptıklarını yazar mısın?
  • Tüm işlemleri tarif edildiği şekilde yaptım

aynen sizin aldığınız cevaplarıda aldım fakat disk hala bios'ta 0 gözüküyor

windowsda sadece 32 mb raw olarak görüyorum yani cache belleği

1 tb 3 tane 1.5 1 tane diskim var
    bunlardan birisi 7200.12

16 adet diskten 4 ü 1 er gün arayla uçtu

birdaha seagate almam için deli olmam lazım böyle bir rezillik olmaz hiç bir şekilde yardımcı olmak gibi bir tawırlarıda yok

data kurtarmak extra paralı v.s.

olsun bakalım
    bundan sonra tek bir seagate hdd alıyormuyum aldırıyormuyum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.