Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuda var bu sizin anlattığınız sistem biraz pahalıya mal oluyor çünkü bu işi aynı şekilde farklı malzemeler ile 10tl ye halledebiliyoruz.isterseniz açıklama yapıp buraya eklerim veya yeni bir konu açabilirim.çünkü burdaki çoğu insan 40-50$ vermek yerine 10ytl ile bu işi halletmek ister o yüzden sizin sistem biraz geride kaldı fakat diğer yöntemlerin oluşmasında sizin çok büyük katkınız oldu bunu inkar etmemek gerekir.bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bianconero

şuda var bu sizin anlattığınız sistem biraz pahalıya mal oluyor çünkü bu işi aynı şekilde farklı malzemeler ile 10tl ye halledebiliyoruz.isterseniz açıklama yapıp buraya eklerim veya yeni bir konu açabilirim.çünkü burdaki çoğu insan 40-50$ vermek yerine 10ytl ile bu işi halletmek ister o yüzden sizin sistem biraz geride kaldı fakat diğer yöntemlerin oluşmasında sizin çok büyük katkınız oldu bunu inkar etmemek gerekir.bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

elbette burdan paylaşabilrisniz benim derdim kimseye illa benim anlattığım gibi yapın demek değil. o günlerde en garanti ve denenmiş yöntem bu vardı ve muzdarip arkadaşların faydalanması için anlattım ki açıklamayı da yaptım "insanlar servise yollayıp verilerini kaybetmeden önce biranevvel paylaşmak istedim" dedim, kim nasıl yapmak isterse öyle yapar benim amacım yol göstermekti.
    dediğim gibi burdan paylaşabilirsiniz ben konu başına alternatif yol olarak sizin yazınıza link veririm.
    takdiriniz için de teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: hdblack35

belki haklısınız ama sadece 1 kişinin hatası yüzünden tüm forum üyelerini cezalandırdığınız farkındamsınız? Burası paylaşım forumu yaptığınız şey birçok kişiye yardımcı oldu ve yardımcı olmaya devam ediyordu. Bende Seagate mağduruyum ve burada ki yazılarınızdan sonra bu sabah kablo siparişi verdim ve yarın elime geçtiğinde burada ki bilgiler ışığında HDD deki bilgilerimi kurtaracaktım.

Bu bilgileri silmek yerine yönetime bilgi verip ilgili kişiye ceza verilebilirdi. Bir kişiye ceza kesileceğine hepimize ceza kesildi.

Yazık çok yazık... Bu siteye hiç yakışmıyor bu tip şeyler.

quote:

Orjinalden alıntı: Bianconero

şuda var bu sizin anlattığınız sistem biraz pahalıya mal oluyor çünkü bu işi aynı şekilde farklı malzemeler ile 10tl ye halledebiliyoruz.isterseniz açıklama yapıp buraya eklerim veya yeni bir konu açabilirim.çünkü burdaki çoğu insan 40-50$ vermek yerine 10ytl ile bu işi halletmek ister o yüzden sizin sistem biraz geride kaldı fakat diğer yöntemlerin oluşmasında sizin çok büyük katkınız oldu bunu inkar etmemek gerekir.bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar bu tip popüler forumlarda insanların emeklerini bir anda yok eden, paylaştığına paylaşacağına pişman eden kişiler hep bulunur ve çok sinir bozarlar. Ahmedow bu paylaşımı yapmadan önce benimle irtibata geçti ve bendeki devrenin bu sorunu çözüp çözemeyeceğini sordu. Bendeki devre harddsik kurtarmak için özel tasaranmış bir devre değildi. Ben elektronikle yakından ilgilenen biri olarak Ahmet'in bahssetiği devreyi mikro-kontrolörler ile bilgisayar arasında iletişim kurmak için hazırlamıştım. Siz bu harddisk kurtarmada benim 45$ diye sattığım devrenin sadece iki işlevini kulannamaktasınız devrede Tx ve Rx dışında Serial Communication'ı sağlamak için başka bağlantılarda vardır. Benden bu cihazı alan arkadaslara (2 kişi) satmadan önce, "eğer içindeki veriler sizin için çok önemli değilse bu devreyi almayın diye" belirttim. Yani ahmedow link verdi diye ben bu cihazdan 10 larca satmadım, mesajlara yetişemedim ama ahmedow a haksızlık yaptığınızı düşünüyorum, adam uğraşmış hazırlamış hatta iki tane link vermiş ikisinden biriyle yapın ben şunu denedim verilerimi kurtardım diye söylemiş ama gel gör ki bazıları bu arkadaşı üzmüş ve ayıp etmiş.

Arkadaşlar hepimiz işlerimizi ucuza halletmeye çalışırız fakat bunda da kişinin kendisinde biten hususlar vardır yani bilgi ve beceri gibi. Kimi hiç uğraşmaz bilgisayarcıya yaptırır, kimi kendi yeteneği vardır bilgiye ulaşır ve kendi sorununu kendi çözmeye çalışır, kiminde de hem yetenek hem bilgi vardır ki kendisi işini en ucuza yapar.

Bu işi ucuza getirmek isteyen arkadaşların TTL seviyesi iletişim ve seri iletişim konularında biraz araştırma yapmasını öneririm.

Not: Yanlış anlaşılma olmasın diye bu kullanıcı adınıyla yazdım, foruma normalde "shell32dll" nikiyle katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi re-coder -- 29 Mart 2009; 20:01:02 >

• elimde 500 gb busy state yuzunden bozulmus hdd var

kargo benden yapana 20 tl yatircam is bankasi hesabina

yapamazsaniz da para vermem sorunda degil
    onemli bilgi yok icinde

pm lutfen
  • http://forum.donanimhaber.com/m_29592162/mpage_2/key_/tm.htm#30102627

buradaki çözüm ile yaptım ve kesin sonuç veriyor. ancak bu çözümü kullanacaklara önerim şu olacak...

HyperTerminal'de herhangi bir hata yaparsanız bir daha driverınızı görmeyebiliyor HyperTerminal. Bu yüzden henüz kabloyu tanıtmadan bu yöntemi kullanacakların bilgisayarlarına deepfreezi kurmalarını tavsiye ederim. Böylece her restartta kabloyu tekrar tanıtıp diski kurabilirsiniz.
    Ayrıca DKU-5te de Mavi-Beyaz Kablolar RX/TX veya Turuncu-Kahverengi Kablolar RX/TX olmakta. Kablo sorunu yaşayan olursa elimdeki hazır yapılmış kabloyu paylaşabilirim.

• ca-42 kablosunu uzun arayışlar sonrası (3 saat) buldum 3 kablo vardı içinde, turuncu-kırmızı-mavi, kalitesiz çin malı olduğu için hangi kablonun hangi pine gittiğini doğal olarak anlıyamadım...(büyük ihtimalle turuncu olan GND)
    driver olarak kablo ile gelen cd deki driveri kurdumhttp://img231.imageshack.us/img231/3605/ca42.png olarak göründü sonra o driveri kaldırıp googleden bulduğum,ark3116_Drive.rar(http://www.citronid.com/download/ark3116_Drive.rar) indirdim kabloyu taktığımda driver klasörü(hedef kalsör olarak) unrar ettiğim kalsörün içindkei data klasörünü gösterdim ve driver yüklendihttp://img231.imageshack.us/img231/3605/ca42.png olarak aynı şekilde tanıdı,neyse kabloyu taktığımda hiç birşey his etmiyor sanki bilgisayar sadece aygıt yöneticisine gittiğimde görebiliyorum kabloyu yani demek istediğim kabloyu taktığımda donanımı güvenli kaldır vs bir uyarı vermesi gerekmezmiydi?
    hddnin arasına kağıt yerleştirdikten sonra ca-42 kablosunun uçlarını hdd ye yerleştirdikten usbye taktım sonra terminali açtım gerekli olanhttp://img18.imageshack.us/img18/1076/comsettingsih2.jpg sonra sata power kablosu ile hdd ye güç verdim ctrl+Z hiç bir yanıt vermiyor...
    yabancı forumda biri terminalin ayarlarında "işlev,ok ve ctrl tuşlarının çalışma şekli" windows tuşarı olarak değiştirlmesi gerek diyor onuda yaptm ama terminalden yine yanıt yok?
    Bir fikri tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blood27 -- 4 Nisan 2009; 13:15:59 >

• öncelikle kendim anlatım hazırlayıp burda yayınlayacaktım fakat masaüstü pc mi sattığım için ve laptopta da bu işlemin yapılamayacağı için anlatımı hazırlayamadım.

@blood27

paylaştığın resimlerde görünüyor ki aygıt "com5" olarak kurulmuş fakat sen "com2" üzerinden ayarlamaya çalışıyorsun.ahmedovun anlatımında terminalden bağlantı aşamasında com portunu 3 olarak seçme var.sen orayı 5 yapıp devam edeceksin.
  • Verdiğiniz yararlı bilgiler için çok teşekkürler. Benim ST3500320AS geçen hafta raw oldu, yazılımlar ile eski haline gelmeyince birkaç yöntem deneyerek birkaç format attım. Harddiski görüyorum ama pek tutarlı çalışmıyor. Veri kurtarma yazılımlarında tıkanıp kalıyor öylece. Verilerimi kurtarabilme şansım var mı arkadaşlar?. İyi çalışmalar...

*Bu arada disk yeniden raw oldu, format tutmaz oldu, napcaz? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empathist -- 10 Nisan 2009; 22:49:45 >
  • slm arkadaşlar iki gün önce oğlum bilgisayarda oynarken donmuş daha sonra ben açtığımda hdd yoktu
    internetde araştırma yaparken verinin kurtula bileceğini gördüm benim elimde ca-53 kablo var
    bu kablo ile nasıl yaparım yardım edecek arkadaş varsa sevinirim yukarıda anlatılanları yaptım ama sonuç alamadım mail den yardım etmek isteyen arkadaşlar beni eklesin adem-ozk@hotmail.com şimdiden teşekkurler
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Malzemeleri temin eder etmez işleme koyulacağım. Harcadığınız emeklere karşılık vermek çok zor. Karşılıksız yapılan bu iyilikere...

Bazı kendini bilmez bilgisayarcılar bu işlem için 200 dolar gibi uçuk rakamlar istiyor.
  • Resimdekine benzeyen CA-42 kablosundan buldum fakat bir türlü sürücüsü yüklenmiyor. Usb2vcom.sys eksik diyor fakat cdnin içinde dosya mevcut. Aygıt yöneticisinde usb to uart olarak gözüküyor ve ünlem işareti var üzerinde.

Bu şekilde denemeye çalışınca bağlantı noktası kısmında com 3 bölümü çıkmıyor daha fazla ileri gidemedim. Aceba sürücü yüklnmediği içinmi böyle oluyor bir bilginiz var ise yardım ederseniz çok sevinirim.
    3 aydır uğraşıyorum bilgilerimi kurtarmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filik2008 -- 13 Nisan 2009; 18:14:11 >
  • içinde turuncu, kırmızı ve mavi renkte üç kablo olan bir udk-5 kablosu buldum. ark3316 sürücüsünü yükledim. sata girişine yakın olan pinden başlarsanız mavi-kırmızı-turuncu olarak bilgisayara bağladım

Kablo işini çözmem bir günümü aldı. hyperterminal'e girebiliyorum ama orada hiç bahsi geçmemiş hatalar alıyorum.. "Unable to diag overlay" gibi veya motor'un güç kablosunu takıp çıkarmama rağmen tekrar çalışmaması gibi

ben hdd'nin içindekilerden umudu kestim
  • forumun rengi sansürlemesinin gerekçesi ne acaba, bu saçmalığın sebebi ne merak ettim

**** yazan yere portakal renginin halk arasındaki ismi gelecek

Bu resimdeki sıralama 3'lü dku-5 kablosu için sonuç veriyor. Ben Birbirleriyle temas etmemesi ve en ufak bir durumda yerinden çıkmaması için usb'den gelen kabloları daha geniş bir kablonun içine aktardım. Oradan direk pinlere takıyorum ve temas sağlanıyor. Bantlamak, kağıt sıkıştırmak, headerlarla uğraşmaktan çok daha kolay

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 16 Nisan 2009; 22:02:44 >
  • Selam herkese. Tüm değerli bilgiler için herkese teşekkür ederim.

Aynı sorun bende de oldu bugün.

K.Maraş'tan bu işi yapabilen var mı ? LÜTFEN ÖZEL MESAJ ATSIN. (Ben pek becerebileceğimi zannetmiyorum...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Temren

içinde ****, kırmızı ve mavi renkte üç kablo olan bir udk-5 kablosu buldum. ark3316 sürücüsünü yükledim. sata girişine yakın olan pinden başlarsanız mavi-kırmızı-**** olarak bilgisayara bağladım

Kablo işini çözmem bir günümü aldı. hyperterminal'e girebiliyorum ama orada hiç bahsi geçmemiş hatalar alıyorum.. "Unable to diag overlay" gibi veya motor'un güç kablosunu takıp çıkarmama rağmen tekrar çalışmaması gibi

ben hdd'nin içindekilerden umudu kestim

Aceba yanlışmı yazdınız udk-5 kablosu yazarken kablo dku-5 olacak. şuradaki linki incelersen çok işine yaracaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_30691201/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: filik2008

Aceba yanlışmı yazdınız udk-5 kablosu yazarken kablo dku-5 olacak. şuradaki linki incelersen çok işine yaracaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_30691201/tm.htm

yanlış yazmışım. dku-5 olacak. dediğiniz linke bakmıştım hatta orada iki mesajım var.

ben hypertermninal'e girebildim. oraya gelmede sorun yaşamadım. kablo isteyene kullandığım kabloyu, sürücüsünü gönderebilirim.
    Ama hyperterminalden hiç bahsi geçmemiş hatalar aldım.

bkz; caps
     Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

zaten hdd'min modeli farklı. ST3500320NS diye geçiyor. bu sebeple burda bahsi geçen yöntemin çalışmadığını düşünüyorum..
    ve hdd'yi garanti için geri gönderdim

• şuanda internet cafedeyim ve evde elimde patlayan hdd için ne yapabilirim diyordum.
    hocam allah razı olsun. inşallah bunu beceririm ve şu devreyi inşallah bulurum.
    emeklerin için ne kadsar teşkkür etsem azdır.
  • Arkadaşlar bende bu yöntemle hdd mi kurtarmış bulunuyorum. Cihazı ebay'den almıştım 45 TL ye. Artık cihazla işim kalmadı. Bilgilerimi kurtardığım için. Eğer isteyen olursa yaptığım kablolarla bereber aldığım fiyata verebilirim USB-TTL devresini.
    Ayrıca aynı derten muzdarip olupta çare arayanlara yardım edebilirim.
  • teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutix

Arkadaşlar bende bu yöntemle hdd mi kurtarmış bulunuyorum. Cihazı ebay'den almıştım 45 TL ye. Artık cihazla işim kalmadı. Bilgilerimi kurtardığım için. Eğer isteyen olursa yaptığım kablolarla bereber aldığım fiyata verebilirim USB-TTL devresini.
    Ayrıca aynı derten muzdarip olupta çare arayanlara yardım edebilirim.

Devre için teşekkürler. Geçmişimi geri kazandım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.