Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alyildiz

quote:

Orjinalden alıntı: aykutix

Arkadaşlar bende bu yöntemle hdd mi kurtarmış bulunuyorum. Cihazı ebay'den almıştım 45 TL ye. Artık cihazla işim kalmadı. Bilgilerimi kurtardığım için. Eğer isteyen olursa yaptığım kablolarla bereber aldığım fiyata verebilirim USB-TTL devresini.
    Ayrıca aynı derten muzdarip olupta çare arayanlara yardım edebilirim.

Devre için teşekkürler. Geçmişimi geri kazandım

Rica ederim arkadaşım. Yardımcı olabildiğime çok sevindim bende.

• kimsenin garantisiz ve bozuk ST3500320AS i yok muuuu elektornik dervesindeki vidalara dokunmamış olmak şartıyla varsa PM
  • quote:

Orjinalden alıntı: namebaris

kimsenin garantisiz ve bozuk ST3500320AS i yok muuuu elektornik dervesindeki vidalara dokunmamış olmak şartıyla varsa PM

ne yapıcan arkadaşım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lizardkingx -- 25 Mayıs 2009; 14:44:04 >
  • bir hartdisk için bu kadar uğraşılır mı yahu
  • Yahu şu pcb ST3500320AS için bulunup değiştirilebilir mi?
     Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

http://www.hizlial.com/donanim-oem-/hdd/seagate-1-tb-7200-rpm-sata2-ncq-32-mb-sabit-disk-st31000340as_30.010.1276.0051.htm

Bu ürün bahsedilen harddiskmi yalnız bunun sonu 340as.

Yok hocam ST3500320AS 500GBlık. Ayrıca sorun 32 MB önbellekle ilgili sanırım. Bu ara seagateden uzak durmak lazım..
  • Arkadaşlar ben harddiski bilgisayara kablo ile tanıttım ancak hyper terminalde ctrl+Z tuşlarına bastığımda bu görüntüyü alıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• dostum bende de 7200.10 ST3500830AS 500GB HDD var. Durduk yere çalışmamaya başladı. pc ye takınca pcde elektrik kesilmesi yaşanıyor ve pc açılmıyor. external kutuya takıyorum çalışmıyor. içindeki bilgileri nasıl kurtarabilirim. yardımcı olursan çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasimpasa1 -- 12 Haziran 2009; 15:52:43 >
  • arkadaşlar bende sorunlu seagate harddiskimi buradaki bilgilerden yararlanıp kurtardım...
    "DKU-5" kod adlı ceptelefonu datakablosu kullandım...
    kutusunun üzerinde "DKU-5" yazıyor ama içinden çıkan kablonun üzerinde "KQ-U8A" yazıyor...
    kutusuz tip "KQ-U8A" kablosu almayın , piyasada bol miktarda var ama usb fiş tarafı kısa ve dolayısıyla içinde çip yok...
    çipli olanının usb fişi normalin iki misli kadar uzun olup içinde çip olduğunu belli ediyor...
    benim kullandığım kabloda 5 uç vardı...
    bunlardan kımızı-mavi-beyaz uçları kullandım...
    sarı ve yeşil uçları kullanmadım...
    kırmızıyı---->harddiskin RX pinine...
    maviyi------>harddiskin TX pinine...
    beyazı------>harddiskin GND (TX' in yanındaki) pinine...
    bağlayıp hallettim....

daha sonra yeni firmware yükleme cd'si oluşturup güncel firmware'yi yükledim...
    şu an harddiski iade etmeyi düşünmüyorum biraz test edeceğim...
    seagate'ye bir şans daha vereceğim...
    bu işi başarmamı sağlayan başta ahmedov ve diğer arkadaşlara sonsuz teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 8 Temmuz 2009; 22:36:57 >

• Allah rızası için bir arkadaş şu arkadaşın dediklerini çevirebilir mi? Benimle aynı hatayı almış ve problemini çözmüş. Lütfen yardım edin:

quote:

Ok i have completed my firmware update and recovered a full 1tb healthy.. this screens is produced because you (like me) did not plug the sata power cord to the pcb board...ok like der .. gradius2 does mention it... now the only othr confusing thing was the power OFF/ON drive after S.M.A.R.T erase ..all i did was unplug sata power to pcb wait a littl over 10 seconds then reconnect it whilst pc is on ..continue with instructions from press ctrl+z.... i also would like to mention i did not do the g-list bit .. this code did take a great deal longer to show up however..like 20-25 mins--->

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 10% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs

User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs

After this msg i restarted pc and disconnected all other drives and updated firmware

Although i am a complete novice , i was able to complete this tutorial... Cheers Gradius2 you are epic lifesaver as i was seriously not prepared to send anything back to seagate without at least trying this even though it is still under warranty...now where's that othr 1tb drive ..send this heap of ^%$@ back

quote:

hi there i have just completed this process tonight ... a few things noted... 1. triple check all wires 2. use the paper under pcb trick (less risk) 3. copy and paste commands from Gradius2 post 4. DONT be impatient if things go slower, wait for it 5. back-up immediatly after recovery

I too had extremely valuable data ... u could literally hear my balls rattling this drive went down almost as soon as it filled

I used a usb RS232 to TTL adapter if your connected to the net it auto updates and installs the hardware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camgöbeği -- 16 Haziran 2009; 22:26:52 >

• Bu konuda emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Şimdi ben yaptığım yöntemi söyleyeyim. 750 Gb lik 7200.11 i tamir etmek için gittim DKU-5 kablo aldım, 13TL ödedim (CA-42 de oluyormuş, denemedim). DKU 2 ve CA 53 olmuyormuş. (DKU 2 ile bundan önce denemiş ve yapamamıştım. Bir Çip olması gerekiyormuş içinde ve bunlarda eksikmiş.) Telefona takılacak kısmını açıp kablonun kilit dişleri aşağı bakarken sağdan 5. ve 6. tellerdeki kabloların hangi renge geldiğini buldum. 5. RX 6.TX oldu. Bazı yerlerde GND nin de gerektiği yazıyordu ancak ben GND ile bağlarken yapamadım daha sonra GND yi çıkarttım ve oldu. Yani iki kablo ile oluyor. Ardından HDD yi ters yatırınca (Yani yeşil PCB bize bakarken) en sağdakine RX'i
    onun solundakine TX i bağladım. Yani resimlerde yazan yerler ile aynı. Daha sonra bilgisayara kabloyu taktım içinden çıkan cdyi kurdum ve DKU-5 connecticity cable olarak COM3 de gördü onu. Her ihtimale karşı bundan sonra bir yeniden başlatmak gerekir aleti. Daha sonra ben vidaları sökmeden HDD ile motor arasına kağıdı ikiye katlayarak koydum ve oldu. Daha sonra bizim RX TX takılı iken (birbirine değmemesine dikkat edin garip işaretler çıkartıyor) Sata güç kablosunu da taktım. Arada kağıt olduğundan motor çalışmayacak. Ardından Hyper terminale girip orada bazı isim girme vb yaptıktan sonra;

Yukarından aşağıya sırayla;
    Bit Hızını: 38400
    Data bits: 8
    Parity : None
    Stop bits: 1
    Flow (Akış) Kontrol: None (yok) olarak ayarladım.

Daha sonra ctrl + z yaptığımda karşıma F3>T çıktı ve ne kadar çok sevindiğimi anlatamam (Tabi ki bunu ilk yaptığımda tak diye oldu sanmayın. Bunu çok defa denedim. Pes etmeyin. Her defansında nerede yanlış olabilir diye kontrol edin). Daha sonra diğer arkadaşların söylediklerini yazarak ilerledim. Ancak bir defasında LED00000CE.... gibi bir hata aldım. Yaptıklarımızı HDD nin gücünü kesip tekrar bağlayarak tabi Hyper Terminali de yeniden açarak tekrar edeceğiz . İkinci defa o hatayı almadım. Ama okuduğuma göre daha fazla alanlar olmuş ancak tekrar edince sonunda olmuş. hemen daha bilgisayarı ilk başlattığım gibi Firmware güncellemesini yaptım ve çok şükürler olsun şu an çalışıyor.

Kusura bakmayın ben aralara görsel öğeler koyamadım ama zaten benim anlatmak istediğim burada özellikle kabloların hangisi olduğu ve GND kullanmamış olmam. Diğer yaptıklarım diğer arkadaşların yazdıklarını takip etmek oldu. Hepsine çok teşekkürler. Denemekten vazgeçmeyin yazılanları tekrar tekrar okuyun. İnsan atlayabiliyor. Daha önce 2 günümü DKU-2 kablo ile harcadım meğer onunla yapılamıyormuş. Herkese kolay gelsin. Ardından Firmware güncellemesini unutmayın. Takıldığınız yer olursa dilimin döndüğünce ben de diğer arkadaşlar gibi yardım etmeye çalışırım. Bulanlara ve buralara taşıyanlara çok teşekkür ederim...

NOT: İlk SpinDown Complete yazısını gördükten sonra (0,162 msec vb. kısa süreli olan değer.) ben elektrik kablosunu çıkartmadan direk kağıdı çektim daha sonra temassızlık olmaması için oraya gelen yeşil PCB ye iletken olmayan birşey ile biraz bastırdım ki arada boşluk kalmasın diye. Daha sonra U yapınca diskin motoru dönmeye başladı. U dan sonra tekrar Ctrl+Z yapmadim. Ondan sonrasına devam ettim. Ancak bazen işin ortasında bağlantımız kopup yazdıklarımız orada gözükmezse Ctrl+Z yapıp kaldığımız yerden devam etmeyi deneyebiliriz. Ben öyle birşeyle karşılaştığımı hatırlıyorum. Kolay gelsin herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 12 Ağustos 2009; 0:05:33 >

• Arkadaşlar bu konu hakkında çok soru soruldu biliyorum ama bilen birisi yardım ederse çok sevinirim. Nokia'nın u8a tipi dku-5 kablosunu kullanıyorum ve içinden 5 renk çıktı. Rx Tx'ihttp://www.msfn.org/board/lofiversion/index.php/%5C%5C%5C%22ftp://ftp.microsoft.com/reskit/win2000/t128807-1050.html adresindeki loop yöntemine göre buldum sanırım, ground'u bulamadım. Rx ve Tx i bağladım harddisk'e. Güç yokken yazdığım karakterler eko oluyor. Gücü verince neye basarsam basayım birşey olmuyor. Bir de PCB ile çapraz ortaya doğru giden bağlantıyı değil, ötekini kesicez değil mi?

• Atkinsons, madem Allah rızası için, aynen çevirelim:) Hem yardım etmeyen yardım bulamazmış...

Firmware update'imi yaptım ve 1 tb'ımı tamamen kurtardım. Bu ekran oluşuyor çünkü sen de benim gibi SATA güç kablosunu PCB karta takmamışsın....gradius2 does bundan bahsediyor... Kafa karıştıran diğer tek şey S.M.A.R.T silimi (erase) sürücünün AÇIK/KAPALI olmasıydı ..Tek yaptığım şey SATA güç kablosunu 10 sn kadar çıkarıp PC açıkken yeniden bağlamaktı..ctrl+z ye basarak adımlara devam ettim.... g-list bit yapmadığımı da belirtmek isterim .. tfakat kodun görünmesi oldukça uzun sürdü, 20 -25 dk kadar.

Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewrite Retries = 00C8

User Partition Format 10% complete, Zone 00, Pass 00, LBA 00004339, ErrCode 00000080, Elapsed Time 0 mins 05 secs

User Partition Format Successful - Elapsed Time 0 mins 05 secs
    Bu mesajdan sonra pc'yi restart edip diğer tüm sürücüleri çıkarıp firmware güncelledim.

işlemi bu gece bitirdim... bir kaç nokta: 1. tüm kabloları 3 kez kontrol et 2. kağıdı pcb'nin altına koyma numarasını yap, daha az riskli 3. Gradius2 nin komutlarını kopyala yapıştır y

I used a usb RS232 to TTL adapter if your connected to the net it auto updates and installs the hardware

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randomVariable -- 27 Haziran 2009; 8:03:33 >

• Arkadaşlar problemimi çözüp harddiski kurtardım. Sanırım kablolarda bir hata yapmışım. O yüzden rx(reciever-alıcı), tx(transmitter-verici) ve gnd'u(ground-toprak) bulmak için bir yöntem bulamazsanız şunu yapın:

dku-5 i soyun, içinden farklı sayıda ve renkte kablolar çıkabiliyor. Benimki nokia'nın u8a modeliydi ve 5 renk çıktı. Kabloyu pc'ye takıp driverını kurduktan sonra daha önce de anlatılan ayarlarla hyperterminal'i açın. vista kullanıyorsanız bir xp'den hyper terminalin .exe ve .dll'ini kopyalayarak çalıştırabilirsiniz. dosyaların ismini şimdi hatırlamıyorum ama internette var. bağlantı sağlandıktan sonra (sol alt köşede bağlantı durumu yazıyor) kablolarla 2'li kombinsayonlarla teker teker birleştirin. eğer klavyede yazdığınız karakter aynen ekranda çıkıyorsa elinizde rx ve tx'i tutuyorsunuz demektir.(düzgün karakterin iki defa çıkıyorsa hyperterminaldeki local echo ayarını kapatın) şimdi iki kablo içinde diğer kablolarla bağlantı yapın. hiç bir harfe basmadan ekranda garip karakterler çıkıyorsa yeni denediğiniz kablo gnd'tur. diğeri ise rx'tir. Bendeki kabloda mavi rx, kırmızı tx, beyaz ground'tu.

Bir de jumper girişiniz falan yoksa kasmayın, bildiğiniz sert tel kablo bulun bi yerden, o kabloyu öteki ucu etrafında birkaç defa dolayıp çıkarın. tam bir jumperlık silindir şeklinde bir ucunuz oluyor.

• arkadaşlar bende dün SEAGATE ST31000340AS SD15 7200.11 MODEL HDD ANİDEN GİTTİ BİOS GÖRMÜYOR MAKİNE BİRAZ TAKILI DİSK IŞIĞINI OKUYOR SONRA ES GEÇİP AÇIYOR BİOSDA SİSTEMDE HDD GÖZÜKMÜYOR AMA DİSK NOMAL GİBİ ÇALIŞIYOR GÖZÜKÜYOR.
    BUGUN BU DKU-5 KABLOSU ALDIM ŞU RX TX OLAYINI DEMEK İSTİYORUM ACABA BU 1 TB HDD İŞE YARARMI

AYRICA BENDE DKU-5 RENKLER mavi, kırmızı, beyaz ÇIKMADI 5 RESNK VAR KIRIMIZI, KAHVERENGİ, SARI, SİYAH, TURUNCU BUNUNLA BAHLANTI NASIL YAPICAM Bİ BİLGİ OLAN VARMI
  • Rx ve Tx i bulmak için bir öndeki mesajda randomVariable anlatmış ama yine de bulamazsan bu sayfada benim yazdığıma bakabilirsin. O da olmazsa burada daha önceki sayfalarda ve googleda aratırsan onları resimle hangisinin kaçıncı dile geldiğini bulabilirsin. Bu konuda önceki sayfaları her zaman gözden geçirmeyi unutma. Listeden baktım senin HDD de etkilenenler listesinde. Herhalde aynı çözüm senin de işini görür. Tabi sorumluluk senin yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 29 Haziran 2009; 3:05:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: randomVariable

Arkadaşlar problemimi çözüp harddiski kurtardım. Sanırım kablolarda bir hata yapmışım. O yüzden rx(reciever-alıcı), tx(transmitter-verici) ve gnd'u(ground-toprak) bulmak için bir yöntem bulamazsanız şunu yapın:

dku-5 i soyun, içinden farklı sayıda ve renkte kablolar çıkabiliyor. Benimki nokia'nın u8a modeliydi ve 5 renk çıktı. Kabloyu pc'ye takıp driverını kurduktan sonra daha önce de anlatılan ayarlarla hyperterminal'i açın. vista kullanıyorsanız bir xp'den hyper terminalin .exe ve .dll'ini kopyalayarak çalıştırabilirsiniz. dosyaların ismini şimdi hatırlamıyorum ama internette var. bağlantı sağlandıktan sonra (sol alt köşede bağlantı durumu yazıyor) kablolarla 2'li kombinsayonlarla teker teker birleştirin. eğer klavyede yazdığınız karakter aynen ekranda çıkıyorsa elinizde rx ve tx'i tutuyorsunuz demektir.(düzgün karakterin iki defa çıkıyorsa hyperterminaldeki local echo ayarını kapatın) şimdi iki kablo içinde diğer kablolarla bağlantı yapın. hiç bir harfe basmadan ekranda garip karakterler çıkıyorsa yeni denediğiniz kablo gnd'tur. diğeri ise rx'tir. Bendeki kabloda mavi rx, kırmızı tx, beyaz ground'tu.

Bir de jumper girişiniz falan yoksa kasmayın, bildiğiniz sert tel kablo bulun bi yerden, o kabloyu öteki ucu etrafında birkaç defa dolayıp çıkarın. tam bir jumperlık silindir şeklinde bir ucunuz oluyor.

Öncelikle çeviri için çok teşekkür ederim. Tekrar deneme yapacağım.

Bunun dışında işin en can alıcı konularından biri olan hyperterminal kısmı hakkında verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkürler. Peki yanlış bağlamamız durumunda ekranda hiç bir harf çıkmıyor değil mi? Ben birkaç denememde menüden echo ayarını açarak ekranda yazdıklarımı görebildim sadece. Onun dışında ekranda hiç bir şey göremedim. Şimdi dediğiniz gibi tek tek deneyeceğim bakalım.

• Ben de kurtardımmmmmm...

CA-42 kablo ile ben de verilerime tekrar kavuşmuş bulunmaktayım. Valla randomVariable şu son yazdığın Hyperterminal bilgisi o kadar işime yaradı ki. Başta sen olmak üzere diğer yardımcı olan, nasıl yapıtğını anlatan tüm arkadaşlardan da Allah razı olsun.

Aslında tüm mesele Hyperterminal programında ilgili ekran görüntüsünü almakta bitiyor. Hâlâ yapamamış olanlara nasıl yaptığım hakkında ben de biraz bilgi vereyim. Kesmiş olduğum CA-42 kablosundan 5 ayrı uç çıktı. Bunları randomVariable yazdığı şekilde tek tek denemeye başladım. Harddiske kağıt sıkıştırılmış ve sata kablosu takılı şekilde Hyperterminal programını açarak tek tek denemeye başladım. Sadece Rx Tx'i denemeye başladım. Taa ki ekranda garip karakterler görene kadar. Garip karakter gördüğüm vakit iki kablodan birinin gnd olduğunu anladım ve gnd'ye bağladım birini. Ardından diğer rx ve tx'e bağlanacak olan 2 kabloyu aramaya başladım. Sıra ile takıp çıkardım. her ctrl+z yapışımda ekranda hiç bir şey görememem tabii ki umudumu yavaş yavaş yitirmeme neden olsa da, bu umut yitirme sarı kırmızı beyaz üçlüsünü bağlayana kadar sürdü. Ardından komutların devamını girdim ve harddisk açıldı.

• Arkadaşlar ufak bir sorum olacaktı.
    hyperterminal ekranında bağlantı seçerken hangi com üzerinden bağlandığımı nereden bileceğim?
    pc 8 den fazla 8 çıkışı var hangisi olduğu nereden bileceğim?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.