Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
67.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ellerinize emeğinize sağlık. Paylaşım bu işte.

Şu kablolardan alıp bir de ben deneyeceğim inşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ma7uRi

ellerinize emeğinize sağlık. Paylaşım bu işte.

Şu kablolardan alıp bir de ben deneyeceğim inşallah...

EVETttt arkadaşlar dku-5 kabloyla olayı bende hallettim, 6 kablolu versiyonla deniyosanız, beyaz, yeşil, kırmızı sırasıyla :) beni epey uğraştırdı. Ama doğru kabloyu bulunca işlem birkaç dakika sürüyor.
    halleden herkese geçmiş olsun, halledeceklere de kolay gelsin.

tekrar emeğinize ellerinize sağlık sağolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenox

arkadaşlar gidin telefoncudan 10liraya alın yav kabloyu bulunsun zaten seagate harddiskiniz varsa. arkadaşların yazdığı gibi kablo DKU-5.

Anlatılanların hepsini okumaya çalışıyorum ama kafam karıştı. Şimdi arkadaşlar bu iş sadece bu kablo ile çözülüyor mu? Yoksa o ust ttl de lazım mı? İstanbul dayım aynı sorun bende de var. Bir arkadaş yardım edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: passenger2019

Anlatılanların hepsini okumaya çalışıyorum ama kafam karıştı. Şimdi arkadaşlar bu iş sadece bu kablo ile çözülüyor mu? Yoksa o ust ttl de lazım mı? İstanbul dayım aynı sorun bende de var. Bir arkadaş yardım edebilir mi?

kablo ile çözüleceği garanti değil. burda kablo aynı denmiş ama kablolar farklı olabiliyor. içinden çıkan kabloların rengi farklı oluyor kiminden 3 tane kiminden 6 tane içkablo çıkıyor. işin zor.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_30691201/mpage_4/f_/key_//tm.htm#41296423

Burda çoğu kablonun nasıl çalıştığı anlatılıyor. Ayrıca kablo 4 mevsim 7 gün 24 saat bende mevcut..Uğraşmayın.

http://forum.donanimhaber.com/m_51336172/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51336172

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 9 Ağustos 2012; 17:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: passenger2019

quote:

Orijinalden alıntı: zenox

arkadaşlar gidin telefoncudan 10liraya alın yav kabloyu bulunsun zaten seagate harddiskiniz varsa. arkadaşların yazdığı gibi kablo DKU-5.

Zaten Nokia DKU-5 kablosu içinde USB --> TTL çevirici içeriyor

• Slm;
    Ahmedov kardeş;
    Usb ttl aparatını nerden bulabiliriz.Yada elinizdeki kullandığını hala duruyorsa alma şansımız varmı.?
    Linklerden nereden alabileceğimize yönelik tam bir bilgi bulamadım.
    Bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşünerek şansımı denemek istedim.
    Cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim.
  • Bende SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5 aldım.Şimdi bunun serisini nereden öğrenicez.Eğer 11. ise direk geri göndericem..Çünküü daha disce hiç dokunmadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Bende SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5 aldım.Şimdi bunun serisini nereden öğrenicez.Eğer 11. ise direk geri göndericem..Çünküü daha disce hiç dokunmadım..

HDD nin üst kısmında bulunan etiketin üzerinde yazar.Resimde çebmer içine aldıgım kısım.İyi forumlar...

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Bende SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5 aldım.Şimdi bunun serisini nereden öğrenicez.Eğer 11. ise direk geri göndericem..Çünküü daha disce hiç dokunmadım..

HDD nin üst kısmında bulunan etiketin üzerinde yazar.Resimde çebmer içine aldıgım kısım.İyi forumlar...

Seagate ST3500320AS; BIOS problemi için çözüm (resimli anlatım)

Üzerinde öyle bir etiket yok.Sadece yanında seri nosu yazan bir etiket var..

• Arkadaşlar çok teşekkürler. Bende sayenizde kurtardım diski.
  • Arkadaşlar ben USB-UART dönüştürücü ile çok basit bir şekilde hallettim olayı verilerimin tamamını kurtardım.Bu arada Foxpark 1 TB disklerin içerisinde farklı bir seri kullanılıyor. ST350032AS 7200.11 ilk üretilen 500GB lara ait.Ancak benim bundan sonraki şahsi kanaatim Seagate den uzak durmak.
  • Merhaba arkadaşlar,

Çalışan bir DKU-5 kabloyu satacak bir arkadaş var mı? Elimde CA-53 var ve olmadı. DKU-5 aradım bulamadım. Zaten bulsam da havye lehim yok. İstanbul Esenler deyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla.
  • Merhaba. Bu sorun bugün de benim başıma geldi.

Acaba Ankara'da bu anlatılanları yapabilmiş ve bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Acil yardımınızı bekliyorum.

Sevgi ve saygılar.
  • Arkadaşlar bu sorunu çok acil olarak çözmem gerekiyor. Lütfen yardım edin.

Dün DKU-5 data kablosunu aldım, sürücüsünü kurdum ama bilgisayar tanımadı. Windows 7 ve XP' de denedim, durum aynı. Farklı bir kablo daha mı denemeliyim? Sorun ne olabilir? Lütfen bi tavsiyede bulunun.
  • merhaba arkadaslar elıde nokia DKU-5 kablosu var nokıanın sıtesınden drıver ındırdım fakat bır turlu gormuyor bır suru drıver denedım ama USB UART contrroller olarak goruyor elınde drıver olan yardımcı olabılırmı? bırde bu kablodan 3 tane kablo cıktı MVİ BEYAZ SARI bunların 3 unude kullancakmıyım?
  • bendede bi wd hdd var sorun yokmus gibi çalışıyor ama bios görmuyor sanırım hdd bıosu uçtu herhalde yapılmıyordur esasında ekran kartımda aynen öle :D onunda bıosu uçtu sanırım yokmu bu pc bileşenlerinin bıos ve fw updateni resimli ayrıntılı açıklayan konu açan varya çok buyuk sevap kazanır. :D
  • Fazla uğraşmadan veri kurtarmak için....

http://forum.donanimhaber.com/m_51336172/tm.htm
  • Esasında benim sorunum şöyle. Harici kasa HDD kartının bir devresini yaktı. Yeni kart taktım bu seferde kafa boot etmek için HDD yi tarıyor ama bişi bulamayıp disk boot failure yazıp geçiyor. Biosta baktığımda HDD yi görüyorum ama LBA vs. 0 görünüyor. Aynı firmwarelerde yaşanan problem gibi yani. Ama işlemleri yapıp devam ettiğimde şöyle bir sorunum oluyor.

İzolasyonu çıkartıp, U komutundan sonra, kafalar 5-6 kere tırtıklayıp okuma yazma hatası veriyor.

DiagError 00006008
    Spin Error
    Elapsed Time 39.083 secs
    R/W Status 2 R/W Error 84150180

şeklinde. Fakat herhangi bir bağlantı vs sorunu yok. Hatta contact spreyi ile de spreyleyip de denedim en sonunda.
    Sonraki işlemleri yapıp /T işlemine geçincede

LED:000000CC FAddr:0025BF67
    LED:000000CC FAddr:0025BF67

hatası veriyor. Sonrada hiç bişi yapamıyorum.

Garanti kapsamında ama içinde en az 900gb veri var.

Şimdi bunu gidip yenisi ile mi değiştireyim yoksa 100$ civarında bir para verip içindekileri mi alayım. Açıkçası içinde de ne olduğunu bilmiyorum. Disk kardeşimim ama bir ara yer sıkıntısı oldu bende networkten bişiler atmıştım kendime ait. Oda kesin neler var bilmiyor. Envanterini tutacak halimizde yok o kadar verinin. Açıkçası 21 yaşında ki kardeşimde içine kimbilir neler yığmıştır. Düşündükçe bir kaşım kalkıyor. Outlook vs gibi 4-5 senelik veri dosyalarının veya 10 senedir biriktirdirdiğimiz mp3 arşivinin olduğunu biliyorum ama diğerleri neler, iyice kararsız kaldım.
    Bu komutların tam olarak yazıldığı, neyin ne olduğunu gösteren bir yer var mı acaba?

• verdiğim linkin linkinde o hatanın neden kaynaklanığı yazıyor..

motorun durmasını bekleyeceksin. motor dönmemeli..

ben uğraşamam ne çetrefilli işmiş diyorsanız ücret karşılığı kurtarma yapılır...kurtarmazsak para yok. yalnız kargolar size ait.. Kablo da 4 mevsim, 7 gün, 24 saat bulunur.

http://forum.donanimhaber.com/m_51336172/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51336172

istanbul-sultangazi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 9 Ağustos 2012; 17:15:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.