Şimdi Ara

Seat Altea XL 2012 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
650
Cevap
12
Favori
101.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün ankara doğuş otoya gittim. oradaki ALTEA XL nin üzerinde satıldı yazıyordu.
    satış görevlisine sordum
    -ne kadara gitti diye.
    ---liste fiyatı dedi.
    -hiç pazarlık yada indirim olmadan mı dedim
    --- ukala şekilde sırıtarak hayır dedi.

bu tavrı hoşuma gitmediği için çıktım ve düşünmüyorum artık altea yı da seatı da
  • drvimu kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Gaziantep te de bana öyle yapmışlardı hatta geri döneceklerdi dönmek yerine aracı başkasına sattılar ben arayınca bilgi verdiler.
    Aldığım fiyatı da değerlendirecek olursam normal fiyat 54,500 gibi ye gelir.
    Düşünmek konusuna gelince Fransızları devreden çıkarınca fiyat performans olarak başka araba bulamadığımdan alıyorum bende bunu Dizel, Otomatik vites, Hız sabitleyici özelliklerinden dolayı. Şikayet var da servis konusunda çokta iyi sayılmaz yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasimoz -- 3 Eylül 2013; 23:03:47 >
  • Eveeet arkadaşlar bende altea xl aracıma kavuştum, darısı benimde olsun diyenlerin başına. Ben arabayı sevdim arabanın performansı, önceki sattığım 1,6 TDCI 90 hp lik manuel ford focustan iyi, hız sabitleyicili aracı ilk kullandım çok hoş bişey, rampada düzde inişte her yerde aynı hızı koruması harika bişey. Otomatik olmasına rağmen her durumda çok çabuk toparlıyor.
  • Merhaba, "berik" arkadaşın konu içinde yazdığı yorumlar kendisinin de izniyle sitemizde yayınlanmaya başlamıştır. Yoruma BURADAN ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler berik.
  • kullanan abilerimizin anlatmak istedikleri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

kullanan abilerimizin anlatmak istedikleri var mı?

Sizin sormak istediğiniz bir şey var mı?

İş yoğunluğundan dolayı foruma giremiyorum ama şunu

rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan'den sonra cennette gibiyim.

(başta yakıt tüketimi olmak üzere)

Trafikte daha sık görmeye başladığımı söyleyeyim.Hatta sanki adı

konmamış bir Altea kardeşliği bile oluştu kanımca.Karşılaştığımız zaman

karşılıklı hayran hayran bakıyoruz araçlarımıza.Zaten topu topu

kaç kişiyiz ki

• berik B kullanıcısına yanıt
    bende sizdenim hocam. aracı yeni aldım gücüm 2009 modele yetti. 2009 1.4 TSİ 125 HP 58.000 aldım şu an 60.000 de. çok şükür çok memnunum aracımdan.

Seat Altea XL 2012
  • Hayırlı olsun kazasızca binin inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, aracınızı iyi günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle..

Yalnız anlamadığım bir şey var:Aracı aldığınız fiyat 58,000;km mi 60,000?

Yoksa 58.000km'de aldınız şu an 60.000'de mi?Umarım ilk düşündüğüm

doğru değildir.

Fakat renk çok güzelmiş.Güle güle kullanın...
  • Amin hocam.sagolun. ikinci düşündüğünüz dogru hocam.30 bine aldim araci

• Allah razi olsun hocam. Rabbim kimseye kaza bela vermesin insallah

• DSG den dolayı araci almıyorum manual sıfır olsa gözüm kapali alırım Ama dsg nin riskine girmek mantıklı gelmiyor

• 92 yılında sıfır İbiza almıştım. Fiat grubunda üretilen son ibiza idi.Daha sonraki kasası VW grubu gözetiminde geliştirilmişti.
    Neyse 2008de şu an kullandığım Nissan note alıp, ibizama veda etmiştim. Note'nin MPV rahatlığına alışınca sedan arabalara bakmaz oldum.
    Şimdi benzer araç arıyorum ama Dizel otomatik bulamıyorum.

Alternatiflerim:
    C-max dizel manuel
    Mitsu. ASX benzinli manuel
    Civic Eco benzinli /LPG otomatik.
    Altea XL DGS dizel

Aslıında tüm beklentimi (dizel otomatik) altea karşılıyor ama DGS ile ilgili korkularım var. Herkes sorunlu diyor, 8000 TLden bahsediyor.
    Sağolsun Doğuşta kullanıcı hatası diyerek sıyrılınca korkularım artıyor.

Artık sedana geri dönüş yapıp Civic Eco LPGli mi alsam diyorum.Daha önce hiç LPGli araç kullanmadım.ama fabrika çıkışlı LPG olunca biraz daha güven veriyor .
  • realgs kullanıcısına yanıt
    selamlar,
    ben foruma iki dk önce kayıt oldum tavsiyelerimi iletmek için. Bende Esenler Avek otodan 27 temmuzda aracımı teslim aldım. 55.400 liste fiyatı dediler 54.400 e bıraktılar aracı. bu arada Altur ve Erya bayiilerinde de direkt aynı fiyatı verdiler altına düşüremedim okadar pazarlık etmeme rağmen. 950 tl fiyat farkı ile sonradan balea beji aldım.
    Tavsiye konusuna bu fiyata sınıfının en dolusu, citroen c4 grand picasso nun hedefi olduğunu söyleyen arkadaşa kesin katılıyorum. Ama citroen c4 grand picassonun muadili alhambradır, altea değildir. Bunu unutmamak lazım.
    iş amaçlı kullanmadıım halde araçla bu kadar kısa sürede 4000 km yaptım. Uzun yol tecrübem oldu 160 ile baya bir seyrettim yol tutuşu gayet iyi, hızlanması iyi. şuana kadar max. 190 a çıktım, daha da çıkabilirdi ancak ramazan bayramında bu yolcuğa çıkmıştım daha 10-15 günlüktü araba ilk günlerden çok yüklenmek istemedim.
    aracın konforu çok iyi, dsg nin mantıklı olmadığını söyleyen arkadaşıma katılmıyorum, manuel sürmek tercih ve zevk meselesidir ok ancak, eğer buradaki sorun dsg ye olan güvensizlik ise buna gerek yok. 2013 itibari ile dsg sorunlaını giderdi diye okudum ve doğus otoda çalışan bir teknisyen arkadaşımızdan teyid ettik. Dsg gerçekten çok çok iyibir yarı otomatik şanzumandır. Sarsıntısız vites geçişi vardır, iyi hızlanır.
    Son derece tavsiye ederim aracı altını çizmek isterim fiyat performans karşılaştırması yaparsanız çok artısı var. Ama tabii c4 picasso daha iyidir fiyatta da farklıdır zaten

• Arabamdan memnuniyetim devam ediyor 2000 Km ye yaklaştı. :) Almayı düşünenlere duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasimoz

Arabamdan memnuniyetim devam ediyor 2000 Km ye yaklaştı. :) Almayı düşünenlere duyurulur.

17 000 km deyim araçtan ilk günkü gibi memnunum
  • Arkadaşlar,Allah izin verirse bende yarın aranıza katılacağım. Forum sayfaları çok az bence daha çok yazılmalı. Ama yazılanlara göre alınabilir bir araç durumunda.
    Görüşmek dileği ile...
  • bulocan1969 B kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun hocam. evet maalesef foruma ilgi az. umarım kalabalıklaşırız :) bu arada sıfır mı alıyorsunuz aracı. hangi servis? donanım ve fiyat gibi bilgileri paylaşırsanız memnun oluruz.
  • hiçbir bayiide yok diye biliyorum,aysonu gelecek diyorlardı.
  • arkadaşlar aracı aldım.İkinci el olarak aldım.2013 model 25000 de. Sıfır ayarında bir araç. İlk deneyimlere göre şöyle söyleyebilirim, dsg 7 ileri şanzıman müthiş.Geçişler kesinlikle hissdilmiyor. (Daha önce Peugeot kullandım).Araç dış görünüşüne göre içi ve bagajı çok büyük.Koltuk aralıkları ve baş mesafeleri çok geniş olduğu için oturum ve yolculuk çok rahat. Bu araca navigasyon takılabiliyormu acaba? yada taktıran arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.