Şimdi Ara

Seat Cordoba MK2 Alınır mı Yağ Yakıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Allah izin verirse ilk aracımı alacağım 60.000 TL Bütçem var. Seat Cordoba almayı düşünüyorum. Kasası güzel ESP Si olan modelleri bile var parasına ve yılına göre mükemmel olduğunu düşünüyorum fakat:
    Aracın yağ yaktığı söyleniyor.
    Seat Cordobanın yağ yakma veyahut başka bir sorunu varmıdır?
    İlginize teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

• Bunları ben de merak ediyorum.
  • Geçen sene sıfır aldığım aracın altının yere yakın olması ve şehir içi trafiğine sokmak istemediğim için ikinci araç olarak cordoba 1.4 tdi aldım. Kısaca cordobayı hor kullanmak için aldım. Şehir içi ve kampa giderken bozuk yollarda kullanıyorum haftasonları.

Uzun yol ve konfor kriterim yoktu. 1.4 tdi vw grubuna ait sesli çalışan fakat dayanıklı bir motor. Bir çok parçası vw/skoda grubuyla ortak.

Donanım olarak yılına göre doludur. (otomatik açılır aynalar-hız sabitleyici- yol bilgisayarı, 4 cam otomatik- ön/arka disk fren, dijital klima vb donanımlar var mesela)

Beni en çok şaşırtan ise bagaj hacmi. C sınıfı araçlara göre hacim olarak daha büyük ve diğer sedan araçlara göre yükleme yüksekliği daha gazladır( mesela koltukları yatırınca bisikleti corolla ya da passata yükleyemiyorum bagaj yüksekliği yetmiyor fakat cordobanın içine sokabiliyorum)

Eksileri ise plastik parçalar ve far/stop gibi parçalar piyasa arabalarınma göre pahalı. 1.4 dizel motoru sesli bir motor. Yakıtı ise dizel olmasına rağmen şehir içi 6 litre altına düşmüyor. Vw grubu dizel motorlar hep fazla yakar zaten multijet ya da reno motorlara göre, bunu bilerek almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 5 Haziran 2021; 9:49:58 >

• 4 Sene 2000 Model Cordoba kullanmış birisi olarak söylemem gerekirse kesinlikle yağ yakmıyor.Size tavsiye ediceğim tek şey arabanızdan anlayan bir usta bulun Bursada yaşıyorsanız size usta tavsiyesi verebilirim.Bizde 1.6 100 HP Benzinli model vardı,mekanik olarak karşılaştığımız iki sıkıntı vardı yaş ve KM itibariyle su boruları patlıyordu,onların hepsini değiştirmiştik.Bir de MK2'leri bilmiyorum ama bizim araçta 2 Adet Radyatör fanı vardı,2. Olan fan bozulmuştu,fan devreye girdiğinde hararet yapıyordu,onu yaptırınca o mevzu da çözüldü.Mekanik haricinde de aracın amortisörleri Türkiye yollarına pek uygun değil.Biz 200.000'de değiştirmiştik takım halinde.

Yaşına rağmen teknolojik veya yola oturan,sürmesi zevkli bir arabaydı.Hala özlerim kendisini

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    geçen yıl önce açıldı
    1.2tsi jetta alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.