Şimdi Ara

Seat Exeo satılmıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
16.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla arkadaş onu bunu bilmem ben aracımdan gerçekten memnunum yani hiç pişman değilim tekrar söylüyorum uzun zaman binmek isteyen direk tercih edebilir ama sıkışırsanız satarken işte burda yorum yazan bazı arkadaşlardan dolayı piyasası düşük.Ama zaten bu yüzdende emsal d segmenti araçlardan çok hesaplı satılıyor 60 milyara aldığın passatı 2. elde yine 10 milyar silip satıyorsun bundada olacağı odur belki ama bilen müşteri hemen bulunmaz diye düşünüyorum.Tek şey aklıma takılıyor sıfır yerine 2. el çok daha uyguna bulabilirmiydim diyorum çünkü zaman zaman 33 gibi fyatlarda görüyorum ama ben 37,5 a aldım 4 milyarda sıfıra verilir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 26 Mart 2011; 11:05:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

jettayla exeo nasıl aynı segmentte oluyor anlamadım, arabanın yeni kasası çıkınca c'den d segmentinemi terfi etti

jetta c
    exeo d segmenti

Araç tabikide yeni oldugu için D segmenti değil. Sonuçta aracın büyüklüğü temel olarak kategorisini belirliyor. (Exeo'yu niye D segmenti diyoruz? Eski audi oldugu için mi ? -boyutlarından dolayı)

Eski Jetta : 4554/1781/1459 mm
    Yeni Jetta: 4644/1778/1482 mm
    Exeo: 4661/1772/1430 mm

Benim görüşüm yeni Jetta D segmentindedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fio48

quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

quote:

Orijinalden alıntı: fio48

quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

Arkadaş devam edecek ama bundan sonra 1.6 102 motor gelmeyecek.!.8 tsi motor 2 ayrı beygir seçeneğiyle gelecek.Ama bayiler spariş dışında fazla getirmeye niyetli değil teşhir için 1-2 tane getirebiliriz dedi benim görüştüğüm bayi.Nedenini se şu şekilde izah etti bu aracımız audi tabanlı bir araç bu şekliyle değerlendirilse fiyat müthiş uygun ama Türkiyede insanlar bunu passat ve jetta platformu ile karşılaştırıyor ve çok sıcak bakmıyor dedi.

Bu aracı donanımına ve sınıfına göre fiyatını ben de çok beğendim fakat benzinli alıp tüp taktırmak pek de tatminkar olmuyor.
    Bu vw'nin amacı para kazanmak olsa bu araca da 1.6 TDİ koyar ve Türkiye pazarına 40-42 bin lira bir fiyatla sürerdi.Ama değil.
    1.8 TSİ motor gelse bile rağbet göreceği aşikar.

Valla kardeş o motor seçeneği bu araçta yok bildiğim kadar olsada o dediğin fiyata olsa ben 2 tane alırdım birini bozulursa diye kullanırdım.Bence Türkiyede sıfırı avrupa fiyatına en yakın satılan araba exeo 1,6 102 idi

1.6 benzinli style modelini en son 38500'e veren vw, 42 bin liraya hadi olsun 45 bin liraya 1.6 TDİ'yi neden vermesin.Verecek ki hem bizler hem de vw kazansın.Passat'a yaptığı gibi 1.6 tdi koyup fiyatını da en düşük 61000 lira yaparsa seat tabii ki satılmaz.

Bir otomobilin dizel ile benzinli motor arasındaki fark 5000-6000 lira arası gibi bir farkla satılmaktadır.
    38500 'e alınan exeo'nun dizeli neden 45 bin liraya alınmasın ki?Dediğim gibi bu vw'nin amacı para kazanmak değil,imaj yapıp adam kazıklamak.

42bin lira'yaPolo 1.6 lt TDI 90 PS DSG Comfortline satan doğuş otomotiv'in iki segment üstü aracı aynı fiyata satmasını beklemeyin çok ütopik bir fiyat zaten o 38.bin'e verilen exeo'lar ilk fiyatında beklenen satışı göremediği için stok eritme kararı ile o fiyatlara verilmişti

• Aynen katılıyorum ama şunuda unutmayalım her ne kadar doğuşa kızsakta bence bu grup otoları çok kaliteli özellikle seat ve skoda emsali olan vw grubuna göre fiyat açısından avantajlı kalite olaraksa fazla fark yok bence .Piyasada tutulsa zaten bu fiyatlarada satmazlar.Ben şahsen 50 küsür milyara fluence yerine 38 e exeo alırdım vede aldımda
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: conradi

quote:

jettayla exeo nasıl aynı segmentte oluyor anlamadım, arabanın yeni kasası çıkınca c'den d segmentinemi terfi etti

jetta c
    exeo d segmenti

Araç tabikide yeni oldugu için D segmenti değil. Sonuçta aracın büyüklüğü temel olarak kategorisini belirliyor. (Exeo'yu niye D segmenti diyoruz? Eski audi oldugu için mi ? -boyutlarından dolayı)

Eski Jetta : 4554/1781/1459 mm
    Yeni Jetta: 4644/1778/1482 mm
    Exeo: 4661/1772/1430 mm

Benim görüşüm yeni Jetta D segmentindedir.

Benim bildiğim araçların segmentleri sadece boyutları üzerinden yapılmıyor diye biliyorum bunun için belli kalite, standartlar var diye biliyorum kesin olmamakla birlikte, eğer boyut üzerinden gidilicekse bir fluance falan da d segmenti ozman şimdi kaç metre bakmadım ama , hatta super b bile örnek gösterileblir d segmenti araç ama oldukça uzun limuzun mübarek onada e segmentine sokalım

şimdi merak ettim wikipedia girdim

http://tr.wikipedia.org/wiki/Otomobil_segmentleri

segmentler şunlara göre belirleniyormuş ;
    "Otomobil segmentleri , otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturuldukları sınıflandırmadır.

* A - Basic – Mini – Minicar – Şehir arabası-Economy car (Peugeot 107-Smart)
    * B - Small – Küçük - Küçük aile arabası (VW Polo-Mitsubishi Colt-Ford Fiesta-Opel Corsa-Honda Jazz-Toyota Yaris)
    * C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil (VW Golf-Ford Focus-Honda Civic-Opel Astra-Mitsubishi Lancer-Citroen C4-Peugeot 308-Toyota Corolla-Hyundai i30)
    * D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil (VW Passat-Toyota Avensis-Opel İnsignia-Citroen C5-Peugeot 407-Fiat Marea)
    * E - Executive - Üst sınıf otomobil (Mercedes E serisi-Bmw 5 serisi-Audi A6-Toyota Camry)
    * F - Luxury - Lüks sınıf otomobil (Mercedes S serisi-Audi A8)
    * S - Sports - Spor otomobil (Ferrari F430-Porsche Cayman-Lamborghini Gallardo)
    * M - multi purpose cars (çok amaçlı otomobil)
    * J - sport utility cars (off-road araçlar da dahil olmak üzere spor hizmet araçları)

""Otomobil segmentleri , otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturuldukları sınıflandırmadır." :)
    Bu noktalardan hareketle Fiat Marea 1.6'yı ele alalım derim. (D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil (VW Passat-Toyota Avensis-Opel İnsignia-Citroen C5-Peugeot 407-Fiat Marea))

Ölçüler: 4390/1741/1430mm
    Hacim: ölçüler küçük oldugu için hacimde doğal olarak küçüktür diye bir mantık yürütülebilir sanırım
    Fiyat: Mareanın fiyatı değil Jetta,Exeodan bile ucuz
    Performans: 5750 d/d'de 103 HP 4000 d/d'de 145 Nm 0-100 11sn (Jetta 1.2tsi 77kw (105hp) / 5000dd 175nm /1.550-4.100dd 0-100 10.9sn)

birde Peugeot 407ye göz atalım ;)
    Ölçüler: 4554/1850/1459 mm
    Hacim: marea ile aynı durum (genişlik fazla boy kısa)
    Fiyat: en son 1.6dizeller 43.000TL civarına satıldı (Jetta 1.2TSI bu fiyatın üzerinde)
    Performans: 4000 d/d'de 110 HP 1750 d/d'de 240 Nm 0-100 14.5sn

VW Passat-Toyota Avensis-Opel İnsignia-Citroen C5 gibi araçlar büyüklük olarak zaten Exeodan bile hatrı sayılır şekilde büyükler. Amacım illa dediğim dogrudur demek değil :) Genel kanı olarak haklısınız-Jetta C segmenttir. Ben sadece kişisel görüşümü dile getirmek istedim.Sonucta bu konuda otorite değilim.

• quote:

@conradi

Marea D segmenti , bir kaynaktan gördünüz tamam ama biliyorusunuz ki bazı kaynaklar sallamasyon yapıyor , alın işte örnek bu adama görede bora,marea,focus d segmenti yani diyenlere takılma sizin dediğiniz gibi kişisel görüş olarak o arabayı d'ye yükselmek isterseniz hay hay

/>

Yazıdaki son cümleye dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 1 Nisan 2011; 1:47:41 >

• ben exeo yu test etmiştim . araba motoru hariç güzel geldi bana. iyi bir motorla gelse fiyatını da abartmazlarsa hemen alınacak biar araba. kaliteli bir araç. binmek görmek lazım.
  • Exeo düşünen varsa ben aracımı satıyorum. şirket aracı aldığımdan dolayı elden cıkarmam gerekiyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-bu-fiyata-audi-a4-keyfi-42823163/detay?
  • yeni opel astra aldım ama exeo yu görünce çok pişman oldum. araç bence muhteşem arkadaşlar. A4 ün sadece amblemleri değişmiş. birde tdi motor getirdiler türkiyeye. 2.0 dan aşağı motor zaten getirmemişler. bu da bizi fazlası ile tatmin eder sanırım. ama fiyatı 63 bin tl den başlıyor. yani baya iyi bir fiyat. bence değer. herşeyi ile güzel ve oturaklı bir araç.
  • Uzun zamandır takip ediyorum fakat bir gelişme yok. Hatta bununla ilgili Doğuş'a mail attım Exeo'yu tekrar satışa sunacaklarını fakat zamanının belli olmadığını söylediler ancak az önce siteye baktım, tamamen kaldırılmış siteden, önceden sitede tanıtımı vardı fakat fiyat listesinde gözükmemekteydi.
  • Güvenlik rezalet euro ncaptan 4 yıldız almış.Rakipleri çok önde sağlamlık olayında.O yüzden eski kasa A4 kasa üzerine yapılmışhatta birebir kopyası yapılmış ama salaklar sağlam yapamamış
  • Slm arkadaşlar eski B7 kasa A4 yani Exo da 4 yıldız almıştı araştırın slm
  • diz hava yastığı noksanlığı 4 yıldız alma sebebi
  • millette audi ve vw hastalığı varken bunun satılmaması gayet doğal.
  • Bu aslında kötü bir hastalık değil bu hastalık olmasa biz 2008 model sıfır audi a4 ü 37 milyara alabilirmiydik.Burdan marka düşkünü herkese selamlarımı söylüyorum
  • Neden gelmiyoki artık 2011 modelleri vardı yanılmıyosam
  • 1.6 motor artık üretilmiyor.Hatta 1.6 dizel versiyon dahi exeoda yok.Çeşitli beygir seçeneklerinde 1.8tsi ve 2.0 tdi motor seçenekleri var ve bu motor seçeneklerinde exeo nun satış fiyat rakamları avrupada bile baya yüksek.Aslında emsallerine bakarsan yinede ucuz mesela 2.0 tdi 63 civarı emsal pasat 80 civarı ama seat oldumu satmaz diye getirmezle o parayı kimse vermez diye
  • exeo 10 numara araba tr ye getirmeme sebepleri diğer araçların satmayacağından dolayı, getirsinler tdi exeo ,arabadan anlayan herkes bilir bu arabanın nasıl bir araba olduğunu, benim gözümde jettadanda , octaviadanda, golf ten te , jetta dan da kaliteli araç, ah bi dizeli gelse
  • quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

exeo 10 numara araba tr ye getirmeme sebepleri diğer araçların satmayacağından dolayı, getirsinler tdi exeo ,arabadan anlayan herkes bilir bu arabanın nasıl bir araba olduğunu, benim gözümde jettadanda , octaviadanda, golf ten te , jetta dan da kaliteli araç, ah bi dizeli gelse

hocam saydıgınız araçlaın hepsi alt segment araçlar zaten onlardan kaliteli olması gayet doğal
  • Exeo değişik dizaynlı bir araba sedanın bagajı var cabrionun karizması var ve lpg ile atm uyumu var.Bence piyasadaki emsal fiyatların en iyi arabasıdır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.