Şimdi Ara

Seat İbiza 2017 Yeni Kasa Hk (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.099
Cevap
25
Favori
111.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Style için 75 çok yüksek rakam led farıyla, cam tavanıyla 80 olur bu araba. FR otomatik 1.5 150 hp yide 100 yaparlar cupra yerine satarlar.
  • benim için ibiza defteri kapandı. Bu fiyatla işleri çok zor. Tek beklentim fiesta kaldı. O da bu fiyat aralığında gelirse mevcut araçla yola devam. 75 bg lik referansa 57 bin demişler. O paraya concept donanım rio var. Herkese araç alım konusunda kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • style da yanlış görmüyorsam yağmur, far sensörü bile yok. bu fiyatlara dolu olsaydı bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xAsTx

Seat Toledo Style 1.4 TSI 125 PS DSG
    Almanya 23.240 Euro / Türkiye 87.800 TL
    Oran 3.77

Seat Leon FR 1.4 TSI 150 PS DSG
    Almanya 26.210 Euro / Türkiye 99.500 TL
    Oran 3.79

Seat Leon Style 1.2 TSI 110 PS
    Almanya 20.680 Euro / Türkiye 76.400 TL
    Oran 3.69

Seat Ateca FR 1.4 TSI 150 PS DSG
    Almanya 30.420 Euro / Türkiye 124.700 TL
    Oran 4.09

Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI 4Drive 150 PS DSG
    Almanya 31.520 Euro / Türkiye 143.000 TL
    Oran 4.57

Xcellence serisi dışında oranlar pek fazla değil euro kuru düşünülünce, bu seri de sanırım Almanya haricinde nedense hep daha pahalı fiyata sahip FR'a göre. Olaya doğrudan euro/tl çevrimi olarak bakmamak lazım nitekim fiyatlar ülkelere göre belirleniyor. BMW dizel Almanya'da benzinliden ucuzken Türkiye'de daha pahalı hale gelebiliyor. Hal böyle olunca doğrudan fiyat karşılaştırması yapıp oranlama yapmayı daha doğru buldum. Gelelim buna göre yeni Ibiza'mızın hangi fiyattan gelmesi gerektiğine, yalnız belirtmek istiyorum yeni araç olduğu için daha pahalı olur diye düşünmemek lazım nitekim Türkiye sitesinde halihazırda yukarıda yazdıklarımdan bazıları için "Yeni" olarak belirtme mevcuttu, orana dahil yani.

Seat Ibıza FR 1.0 TSI 115 PS
    Almanya 19.690 Euro
    Türkiye sitesinde Leon FR yeni model olmasına karşın 3.79 orana sahipti, Ateca ise FR donanımda 4.09.
    Buna göre fiyatı 74600 TL ile 80500 TL arasında olmalı bu model için.
    Konudaki ilgi (ve benim ilgim) FR serisine yönelik olduğu için bu donanım paketine baktım. Buraya hepsini yazmadım ancak fiyat oranına bakarken Ateca'yı dikkate almamakta fayda var, ülkemizde çok yüksek fiyattan satışa sunulmuş. Leon daha yeni model olmasına rağmen oran çok daha uygun, Ibiza da Leon oranlarına yakın fiyatla çıkar. Ateca Style oranını Ibıza Style'a uygularsak fiyatı FR'dan yüksek çıkıyor misal

Bu fiyatların günümüz için geçerli olduklarını unutmamak lazım. Daha araç sonbaharda gelecek, ocak başında 1.5 TSI için DSG gelecek... diye giderken halihazırda adamların da 2 kere rutin zam koyacağını dikkate alırsak pek iç açıcı gibi gelmiyor durum. Özellikle geçen sene forumda 85 bine Audi A3 1.0 TFSI S Tronic'ler kapış kapış satılmışken. O zamanlar euro 3.5 civarıydı şimdi 4.1 bu sebeple aynı fiyat beklenmez tabi ama euro artıyor diye çaktırmadan kendi karlarını sokuyorlar devamlı tüm firmalar. Daha araçlara temmuz zammı yeni geldi euro 4.1 iken 3.7 orana Leon da satılabiliyor, 4.5 orana Ateca da...

Seat Ibiza Style 1.0 EcoTSI 115 PS
    Almanya 18.090 Euro / Türkiye 75.000 TL
    Oran 4.15

Direk güncel euro kurundan vurulmuş gibi Ama çok yüksek. Yukarıdaki hesaplama sırasında euro 4.12 idi. Sağlam yeni gelen kazığı sokulmuş, Leon'a bile böyle fazla fiyat koymamışlardı ilk geldiğinde şimdi Ateca'yı geçmiş. Yazık oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 61 nasıl 74 olur akıl almıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracım style plus. Katlanır ayna, far ve yağmur sensörü v.s var. Yeni ibizalarda bu özelliği göremedim. opsiyon olarak ekletebilir miyiz acaba
  • Bayi Mavi Leon 1.2 Style TSi 70bin e bırakıyor leon alın daha iyi diyor :)
  • hala 5 ileri vites de nedir yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: exciter34

Benim aracım style plus. Katlanır ayna, far ve yağmur sensörü v.s var. Yeni ibizalarda bu özelliği göremedim. opsiyon olarak ekletebilir miyiz acaba

http://aracolusturucu.seat.com.tr/seat-cc/desktop-desktop-017_DEFAULT-tr-normal.view;jsessionid=0D91266D57E2602E850F8CF6C2AD64B4.jvm1?msk=1

linkte bütün opsiyonları görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteLeon

quote:

Benim aracım style plus. Katlanır ayna, far ve yağmur sensörü v.s var. Yeni ibizalarda bu özelliği göremedim. opsiyon olarak ekletebilir miyiz acaba

http://aracolusturucu.seat.com.tr/seat-cc/desktop-desktop-017_DEFAULT-tr-normal.view;jsessionid=0D91266D57E2602E850F8CF6C2AD64B4.jvm1?msk=1

Otomatik vites yoktu dün.

• aylardır yeni kasayı bekliyordum. ibiza'nın hiçbir fiyat avantajı kalmamış. diğer arabalar gibi olmuş. beni fiyatı cezbediyordu. artık hiçbir esprisi kalmadı.
  •  Seat İbiza 2017 Yeni Kasa Hk

Arkadaşlar merhaba ibizayı doldurayım dedim bütün herşeyi ekledim olan fiyata bakın 92 bin nedir allah aşkına ben ibiza fr almayı düşünüyordum ekstradan beats ses sistemi ekletirim üstüne de alacantra koltuk sipariş eder alırım diyordum sanırım fiyat ne kadara çıkacak bilemiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Seat İbiza 2017 Yeni Kasa Hk

Seat İbiza 2017 Yeni Kasa Hk

• quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteLeon

quote:

Otomatik vites yoktu dün.

Hala yok otomatik seçeneği 1.0 75hp ve 1.0 95hp

• 2 ay önce 1.2 tsi style paketi 52.900'e almıştım. yeni kasayı beklesem mi acaba diye düşünüyordum ama fiyatlara bakınca iyi ki beklememişim diyorum.
  • WhiteLeon kullanıcısına yanıt
    çok sağolun dün bulamadım araç oluşturucuyu. Yalnız eski kasada opsiyonlar pahalı değildi bu kadar. Bunlar uçmuş resmen.
  • Ben de dün oluşturdum araç ve 76bin liraya geldi. Ağzım açık kaldı... Çok istekle bekliyordum sıfırını almayı fakat bu fiyata değmez... Leonun f/p olarak bir özelliği kalmadı.
  • bravo seat. halen sinirim geçmedi . şu işe bak ya sanki bilgisayar kasası topluyoruz. 92 bin liraya honda civic alırım . ibizaya da onun yanında araba demem.
  • Peki sizce 1.5 fr manuel ve dsg fiyatları ne olacak

• MehmetGüliz M kullanıcısına yanıt
    1.5 fr dsg 85 diyorum en az
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.