Şimdi Ara

Seat ibiza direksiyon kilitlenmesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1,5 2 sene önce seat ibiza araç aldık. Bakımı devamlı serviste yapıldı.perşembe ve cuma günü aracın direksiyonu yoldayken kilitleniyor ve hiç bir şekilde dönmüyor çok zor dönüyordu. Allahtan yüksek hızlarda bu sorun olmadı.araçta arıza ışığı da yanıyor direksiyon ve ünlem işareti şeklinde. Sanırım garantisi bitti aracın,sizlerden bir kaç konuda yardım istiyorum. pazartesi günü ücretisiz olarak yol yardım alabilir miyim öyle bir hakkım var mıdır? Aracı hareket ettirmek istemiyorum her be kadar çok uzak olmasa da. Ayrıca serviste ne konuşmalıyım garantisi bitti belki ama araç servis bakımlı ve ben buna güvenerek aracı sürüyordum. Ne gibi yol izlemeliyim nelere dikkat etmeliyim aklınıza ne gelirse paylaşmanızı rica ediyorum. Ayrıca konuyu güncel tutup servisin tutumunu da buaya yazacağım. Daha 12.000 km de araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 bin kmde bakımlı bakımsız farketmeksizin bi araçta böyle ciddi bi problem olduysa o araç bidaha kullanılmamalı. büyük ihtimal fabrika hatasıdır.
    bi araçta ne olursa olsun direksiyon asla kilitlenmez. hidrolik bozulsa valfler bozulsa bile kilitlenmez sertleşir sadece. hatta direksiyon kutusunun içi dağılsa bile direksiyon kilitlenmiyor. bunun için birsürü önlem alıyorlar. en azından şimdiye kadar elimden geçen araçlarda durum böyleydi.
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi düşünüyorum, servisin tutumu ne olur bilmem ama uğraşıcakmışız gibi bir his var içimde. Peki ücretsiz çekici hakkım var mıdır böyle birşey oluyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Bende sizin gibi düşünüyorum, servisin tutumu ne olur bilmem ama uğraşıcakmışız gibi bir his var içimde. Peki ücretsiz çekici hakkım var mıdır böyle birşey oluyor mu ?

çekici hakkında bi bilgim yok ama servisin üstüne gidin ciddi bi mesele ilgilenmezseler yurtdışına genel merkezi nerdeyse oraya mail atın direk. pek anlamam bu servis işlerinden ama bence sorunlu parça neyse ücretsiz değiştirmek zorundalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

çekici hakkında bi bilgim yok ama servisin üstüne gidin ciddi bi mesele ilgilenmezseler yurtdışına genel merkezi nerdeyse oraya mail atın direk. pek anlamam bu servis işlerinden ama bence sorunlu parça neyse ücretsiz değiştirmek zorundalar.

Alıntıları Göster
    hocam dava açsan ağlatırsın demedi deme

• Bu işin peşini bırakma hocam

• KADANS kullanıcısına yanıt
    Ulkemizde madur adam dava acinca esas onu aglatiyorlar hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon Vites Göstergesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aroza isigi da yakmasi sprun sorun bence sonucta bildigim kadariyla elektronik direksiyon sizinki hidrolik degil ...
    Servis saglam ucretler cikarir hocam biraz disini gostermen lazim bence omcelikle ara konus bence durumu anlat bakalim elemanlar ne soyleyecek ...

• -shadow-- kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapıcam hocam, direksiyon elektrik destekli hidrolik olması lazım .

• quote:

Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapıcam hocam, direksiyon elektrik destekli hidrolik olması lazım .
    büyük ihtimal eps vr sizin araçta.Bu sistem devre dışı kalmış olabilir.Bu sistem devredışı kaldığında direksiyonunuz sağlam kalır ancak daha fazla güç uygulamanız gerekir.Araca yön verebilirsiniz.Yani direksiyon kilitlenmez.Burada acemi yeni sürmeye başlamış insan var.Hiçbir aracın direksiyonu aşırı ekstrem bir durum olmadıkça kilitlenmez.Mühendisler araçları tasarlarken bu tür şeyleri düşünürler.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam, bu bahsettiğiniz olay normal midir ? Tamiri kolay mı ve çok mu pahalı, 3 4 bn lira masrafım olucak gibi düşünüyorum. Forumda bir çok kişinin başına gelmişti bu kilitlenme hatta bi i20 vardı hatırladığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 17 Ocak 2016; 13:51:56 >
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, bu bahsettiğiniz olay normal midir ? Tamiri kolay mı ve çok mu pahalı, 3 4 bn lira masrafım olucak gibi düşünüyorum. Forumda bir çok kişinin başına gelmişti bu kilitlenme hatta bi i20 vardı hatırladığım.
    direksiyon kilitlenmez ağırlaşır, kilitlenmesi durumunda zaten hiç dönmez, bu da çok garip bir sorun değil birçok araçta denk geldim, kendi kullandığım 3 farklı araçta da oldu, akü bile neden olabiliyor, araç gerekli enerjiye sahip olmadığında önemli olmayan bölümlerin gücünü kesiyor, hidrolik direksiyonlar da bunlardan biri, çok kasap olmayan bir elektrikçi bakarsa ya da arıza tespit cihazı olan biri bakarsa tam olarak sorun nerede anlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

direksiyon kilitlenmez ağırlaşır, kilitlenmesi durumunda zaten hiç dönmez, bu da çok garip bir sorun değil birçok araçta denk geldim, kendi kullandığım 3 farklı araçta da oldu, akü bile neden olabiliyor, araç gerekli enerjiye sahip olmadığında önemli olmayan bölümlerin gücünü kesiyor, hidrolik direksiyonlar da bunlardan biri, çok kasap olmayan bir elektrikçi bakarsa ya da arıza tespit cihazı olan biri bakarsa tam olarak sorun nerede anlar

Alıntıları Göster
    alternatör kayışı atmış olmasın, bir kere başıma geldiydi

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Tavan ışıkları az yanıyor ve direksiyonu çevirirken dalgalanma yapıyor evet. Akü den olabilir peki takviye yaparsam düzelir mi ? Gerçi araç çalışırken şarj olmuyor mu ?

• Evet aracın direksiyonunu sağa sola çevirince ışıklar bariz bir şekilde azalıp tekrar yanıyor amaaraş sorunsuz tek marşta çalışıyor. Kafam karıştı iyice. Bu arada daha demin indim aracı çalıltırıp olduğu yerde çevirdim bir ikş tur aorun yoktu uyarı işareti de yoktu. Arada çıkıyor bu şekilde

• bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    akü kaç yıllık?O sistemler 3 yılda bozulsun diye üretilmiyor hocam.Mutlaka ufak tefek birşeyden kaynaklanıyordur sorun.Sanayide falan o sisteme sakın ola dokundurmayın.Serviste bilgisayara bağlanıp arıza koduna göre hareket edilir.Tahminim akü.
  • quote:

Evet aracın direksiyonunu sağa sola çevirince ışıklar bariz bir şekilde azalıp tekrar yanıyor amaaraş sorunsuz tek marşta çalışıyor. Kafam karıştı iyice. Bu arada daha demin indim aracı çalıltırıp olduğu yerde çevirdim bir ikş tur aorun yoktu uyarı işareti de yoktu. Arada çıkıyor bu şekilde

Ne yap et , yetkili serviste sana uzatılacak olan formda küçük puntolarla yazılan tamir edilmesini istiyorum yazıyorsa imzalama.
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    o i 20 olayı çok sakattı.
  • quote:

Tavan ışıkları az yanıyor ve direksiyonu çevirirken dalgalanma yapıyor evet. Akü den olabilir peki takviye yaparsam düzelir mi ? Gerçi araç çalışırken şarj olmuyor mu ?

takviye ile olacak iş değil, zaten aküyü şarj etmesi gerekir, akü tamamen bitmiyorsa da şarj dinamosunda problem yoktur, akü sorunu gibi duruyor ama cihaza bağlayıp arızayı okutmadan sonuç almak zor, cihaz zaten aküde problem varsa onu da gösterir
  • Arkadaşlar bugün gittim servise ve direksiyon pompasında arıza olduğunu söylediler. Aracın garantisi bitmiş 2 seneymiş garantisi ben 3 sene 100 km diye biliyodum. İyi niyet ! Garantisinden parçanın bir miktarını ( doğuş belirlicek) karşılanıcakmış.17000 km deki aracın direksiyon pompası nasıl arızalanır? Parçaların ömrü en az 100.000 km değil mi ? Benden ücret istememeleri lazımdı anlamadım. Das auto çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 18 Ocak 2016; 13:26:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.