Şimdi Ara

SEAT İBİZADA ÇIT ÇIT SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, sıfır aldığım ibizanın şöför kısmının alt tarafında arabaya binip en son kontağı kapattıktan sonra alt taraftan çıt çıt diye ses geliyor. 3-4 dakika sürüp sonradan bitiyor. servisin mekanik bakımcısını aradım. egsoz genleşmesinden kaynaklanıyor dedi. sorun olmadığını söyledi. ama araç sıfır olduğu için içimde kuşkular var. başına böyle bir olay gelen veya bilen uzman arkadaşlar var ise yardımcı olabilirlermi?

• Servis doğru demiş, egzoz dan gelir o ses. Normaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanla geçermi hocam sürekli olacak mı
  • serkand38 S kullanıcısına yanıt
    Bende ibiza almayı düşünüyorum nasıl araç kardeşim.Bide o ses emniyet kemeri uyarısı olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkand38

zamanla geçermi hocam sürekli olacak mı

Bunlar her araçta olan genleşme-soğuma sesleri. Zamanla geçecek şeyler değil.
  • bir sıkıntı yoksa ses sorun değil, araba güzel yakıtı ve performansı hoşuma gitti sadece 1,87 boy için arka taraf dar onuda sorun etmiyorum. geniş istiyorsan o bütceye göre para ayırmak lazım
  • uzun yol yap sonra kapat arabayi gec karsisina cat cut cit pit bir dunya ses duyarsin yukardada aciklamasini yapmislar genlesmeden kaynakli sesler her arabada olur. Biz gaza basip vites atiyoruz sadece ama arabanin orasinda burasinda neler oluyor neler

• serkand38 S kullanıcısına yanıt
    1.87 boyla ibiza mı kullanıyorsunuz gerçekten?
  • saolasınız hocam biraz araba özürlüyüm o bakımdan telaş yaptım
  • Bu seslere kafayı takıyorsanız eğer 10 bin km sonra sizi düşünmek istemiyorum

Daha gösterge camlarından tık tık sesler gelecek durun daha

Baltalı ilah gibi konuşmayayım da şaka yapıyorum çok trim sesi gelmez . Sunroof varsa ondan geliyor ama bozuk yolda az çok .
  • hocam bendede son kasa ibiza var göstergelerin üstündeki plasti?in konsolla birle?ti?i yerden zangyr zangyr trim sesi geliyor daha 7 aylyk araba
  • 98 model aracımda bile bu ses geliyor. Aslında her araçta gelir ama şiddeti farklı olabilir.
  • Bu her araçta olur. Malzeme soğudukça büzüşmeden dolayı bağlantı yerlerindeki sıkılık değişeceği için, metaller arasında ufak ufak hareketlenmeler olur. Mesela merkezi sistem apartmanlarda kalorifer tesisatı kapatıldığı zaman gecenin o sessizliğinde "çıt çıt çıt" sesi gelir gene. Veya eski tüplü televizyonlarda televizyon gecenin bir vakti durduk yere "Çat" eder. Bunun sebebi de benzerdir mesela. Sadece malzeme plastik olduğu için davranış biraz değişik olur.
  • konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. servise götürmeye gerek kalmadı
  • 35000 km dir ibiza tsi dsg kullanıyorum..on numara maşallah genelde hep şehir içi kullanıyorum ort hız 15 km civarı yakıt 8 lt ortalamam..arka taraf çok dar orası kesin arabadan çok ufak tefek trim sesleri geliyor ama kesinlikle leon un yarısı değil bende sağ kapıdan geliyor hoparlörü fazla açarsam Tek pismanligim alırken cupra 7 bin lira pahalıydı Keşke onu alsaymisim şuan İkinci elde aralarında en az 13-14 bin fark olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.